Danehofskolens værdigrundlag

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvorfor denne opgave Fordi erfaring og forskning viser, hvad der duer
Advertisements

Svend Gønge-skolens værdier...
Set i forældreperspektiv
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Ørestad Skoles værdier
FDFs Værdigrundlag 1. Det kristne menneskesyn Vi tror på, at mennesker har brug for et udgangspunkt for deres pejling i livet, og at kristendommen er er.
Trivselspolitik på Løsning Skole
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
Anerkendende refleksion
En anderledes skoledag for de yngste elever. Temamøde for skolebestyrelser.
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Hierarki for styringsredskaber
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Final take - Værdigrundlag Maj 2007
2 år og 3 måneder i skole. 1 år og 3 måneder i praktik.
Tryllefløjten tilbyder børnene kulturelle oplevelser indenfor drama, kunst, kulturhistorie og musik i børnehøjde i tæt samarbejde med kulturinstitutioner.
Forældremøde X årgang.
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
Vision Uddannelsesparate unge
Jeg støtter barnet ved:
Inklusion i Børneinstitution Højme
Refleksionsopgave Succesruten: Hvad har været motiverende for jer i denne proces? Hvad skete der? Hvem tog ansvar? Hvordan var humøret/stemningen? Hvordan.
Hvad render vi rundt og laver?
Værdiregelsæt… Ørslev Skole… Klik dig frem vha. musen / piletasterne.
Informationsmøde vedr. skolestart Træd varsomt – her bliver mennesker til det allervigtigste for et menneske er at kunne klare sig selv – blive.
Værdigrundlag. Bussen bliver glad når Der snakkes I en god tone til hinanden Man hjælper hinanden Der gøres plads for hinanden Dem, der ikke kan stå,
Målsætning og værdigrundlag for Sølvgades Skole Målet er, at eleverne på Sølvgades Skole bevarer lysten til at lære, at være nysgerrige, selvstændige og.
NOEA/Aalborg Universitet
Den lille Skoles vision 6. Skolens medarbejdere. 6. Skolens medarbejdere (bestyrelsens formulering) ”Medarbejderne agerer i overensstemmelse med skolens.
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
Orienteringsaften børnehaveklasser 13/14
Inspiration til reformarbejdet
- Hvad kan I forvente som forældre?
”Smidstrup Skærup Skole i bevægelse” Skolebestyrelsen Marts 2011.
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Videoanalyse efter VIKOM´s principper:
Forældremøde august Skoleområdets oplæg – Trørødskolens indskolingsplan.
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Lærerprofessionen.
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 29. oktober 2012.
Læringsmiljø og anvendelsesorienteret undervisning
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Hvad ser BKF som de vigtigste indsatsområder i den nærmeste fremtid på børne- og ungekultur området? Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune.
Sundhedspædagogisk tværfagligt samarbejde
Orienteringsmøde Torstorp Skole.
Reform til Kærbyskolen Overordnede mål - Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. -Folkeskolen skal mindske betydningen af.
MODUL 3B KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Tværfagligt samarbejde.
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
Børns udvikling og samspil med ”de andre” Minileder 2 kursus august 2015.
Hvad gør det gode godt? Konference for dag- og fritidsinstitutioner Opsamling – og tilbageblik på dagens udbytte Den 19. november 2007 Kulturhuset i Farum.
PRÆSENTATION AF MARY FONDENS OG RED BARNETS ANTIMOBBEPROGRAM FRI FOR MOBBERI 0-3 ÅR.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
Fællesmøde for forældrene på Damhusengens Skole
Fuglevængets værdier Mangfoldighed Rumlighed Livsglæde
Ansvarlig.
Den pædagogiske læreplan
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Danehofskolens værdigrundlag Sep. 2011

Én institution og ét værdigrundlag

Én fælles vision

Danehofskolen - en pædagogik til forskel Danehofskolen har en vision om at skabe livsglade, aktive og kreative elever/børn, der udfordres i et fagligt og anerkendende miljø, hvor fællesskab spiller en vigtig rolle for børnenes selvstændighed.

Ét anerkende menneskesyn

Et anerkendende menneskesyn - som fundamentet for læring og udvikling Menneskesynet er medbestemmende for, hvilke forventninger vi har til andre mennesker, hvordan vi omgås og behandler andre mennesker og hvordan de mennesker, vi omgås, kommer til at opfatte sig selv. Vi opfatter elever/børn som selvstændige og aktive individer med viden, drømme, meninger og tanker om sig selv og omverdenen. Vi ser elever/børn som sociale individer, der er afhængige af fællesskabet med andre mennesker, og vi anser dem som nysgerrige i at udforske både sig selv og deres omverden. Danehofskolens personale ønsker at møde elever/børn, forældre, kollegaer og samarbejdspartnere med respekt og anerkendelse. Anerkendelse er det fundament vi udvikler den pædagogiske relation omkring og som har stor betydning for vores egen og andres mulighed for læring og udvikling. At anerkende er evnen til at tillade flere oplevelser af virkeligheden og at kunne rumme flere forståelser, sandheder og betydninger for derigennem at sikre mangfoldighed blandt elever/børn og personale. Målet på Danehofskolen er at vi kontinuerlig udvikler evnen til at være anerkendende udadtil overfor andre mennesker og indadtil på os selv.

`En fællesskabs værdi

Fællesskab Fællesskab handler om aktiv deltagelse i et forpligtende fællesskab, hvor man både bidrager med det man har mulighed for og samtidig tager ansvar for fællesskabet. Fællesskab er også evnen til at føle samhørighed overfor hinanden, hvor elever/børn og personale både giver og modtager. Danehofskolen ønsker at fremme elevernes/børnenes og personalets fælleskabsfølelse ved at tilrettelægge undervisning og aktiviteter, der sikrer at elever/børn og personale kan se værdien i at skulle tage hensyn til hinanden og vores forskelligheder. Målet for Danehofskolen er at udvikle børnenes anerkendelse af andre og derigennem at blive anerkendt som en del af fællesskabet.

Én kreativitets værdi

Kreativitet Kreativitet handler om evnen til at overskride og forandre vores måde at tænke og handle på. Kreativitet handler også om at kombinere ting , handlinger og tanker på nye måder. Kreativitet fordrer således en særlig åben indstilling for at turde og ville eksperimentere for at bevæge sig ad nye veje . Danehofskolen ønsker at fremme et indbydende og kreativt miljø ved at skabe rum for elevernes/børnenes nysgerrighed og ved at skabe positive betingelser for kreativitetsfremmende læring og udvikling. Spontanitet, åbenhed og det legende er vigtige elementer for at skabe et miljø, hvor eleverne/børnene får mulighed for at sætte deres kreative potentiale på spil individuelt og i samspil med andre. Målet for Danehofskolen er at udvikle elevernes/børnenes iboende kreative potentialer gennem kreativitetsfremmende miljøer både for elever/børn og personale.