Tietgen HG - Hvor er det vi ser, at skoen trykker i overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Advertisements

©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
UU-Aalborg Evaluering af brobygning og intro 2013/14 Velkommen UU-Aalborg Ungdommens Uddannelsesvejledning.
Professionsuddannelserne - De studerendes vurdering af studiemiljø, studieformer og motivation for at gennemføre oplæg med fokus på bioanalytikeruddannelsen.
Fastholdelsesstrategier på EUC Syd Udfordringen  95 % af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse.  Det er nødvendigt at vi alle i fællesskab.
Garantiskolekonference 2013
KOMPETENCEBEVISET udenfor produktionsskolen
Temperatur på unges motivation Oplæg på CeFu-konference
Real Kompetence Vurdering
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
BGs evalueringsstrategi
Samlet årsrapport for Gårdhaven 2012 SIP-socialpsykiatri
Muligheder for alle 2 år i praktik Korte uddannelser  HG 2. år 
Elevernes evaluering af grundforløbet Efterår 2012.
Firma / virksomheds-klasse Elever lærer af nødvendighed
Samlet årsrapport for Sønderparken 2013 SIP-socialpsykiatri
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Forældretilfredshedsundersøgelse Lærerne og pædagogerne som har med mit barn at gøre har den nødvendige viden om mit barns vanskeligheder.
Efteruddannelsesindsatsen 2007 Analyse Danmarks undersøgelse januar 2008 Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete.
UU-Vestegnen Vognporten Albertslund Tlf
”Vi når målet – men hvordan?”
- Hvad kan I forvente som forældre?
It i folkeskolen SkoleIntra-træf 2011
Uddannelsesvejledning – hvorfor og hvordan? Alle unge gennemfører en uddannelse Vejledningen skal differentieres eVejledning for unge med alm. vejledningsbehov.
Susanne Minds Evaluator VIA University College
22. september 2008 i Landstingssalen, Christiansborg Direktør Bjarne Hastrup Ældre Sagen Den gode genoptræning.
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Hvordan arbejder vi med handleplaner?
Eleverne bliver bedre Eleverne læser nu lige så godt i 3. klasse, som de gjorde før i 4. klasse. I naturfag og matematik er de nu lige så gode i 4. klasse,
Hvad er uddannelsesparathed, og hvordan kan man vurdere paratheden?
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Virksomhedsskolemodellen 29. september 2014 UU Danmark Samarbejde: UU og Jobcentret – Om unge.
UNGDOMSUDDANNELSERNE HADERSLEV HANDELSSKOLE
EVA’s evaluering af 10. klasse Foreningen af 10. klasseskoler i Danmark, Trinity, Fredericia den 2. marts 2012 Kristine Bang Nielsen.
Resultater fra 50 skoler knækker mobbekurven – 1. Undersøgelsesrunde (2009) Mere mobning i 4.kl. end i 6.kl.,og 9.kl. (flest piger, 19,2 %) På alle klassetrin.
Ved Jannie Asklund Mobil:
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Region Midtjyllands tilbud 2013
Ernæringsassistentelevers psykiske arbejdsmiljø i praktikken ved uddannelseskoordinator Lise Lotte Sørensen.
ETU 2008 | Elevtilfredshedsundersøgelse Erhvervsskolen Nordsjælland HTX (Teknisk Gymnasium) - Hillerød Baseret på 313 besvarelser.
Fælleskommunal arbejdsgruppe nedsat af UUVs styregruppe 4 møder i alt = beskrivelse af indhold og forslag til organisation UUVs styregruppe tager den endelige.
Fremme af unges mentale sundhed
Ledelsesmæssige og kvalitets- udviklingsmæssige overvejelser Ved udarbejdelsen af Handlingsplan for øget gennemførelse 2013 på SOSU C Oplæg på orienterings-
Vejledning i 9. klasse. Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar: UU Skive, i samarbejde.
Reflektioner og erfaringer samt aktuel rapport fra DEA Genemførelse på erhvervsuddannelserne.
- et bedre sted at lære ”EUD-banditten… …..en kommende studerende”
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
Forældremøde 8. klasse Orientering om Vejledning & UEA-undervisning.
Nye akkredieringskriterier Input fra EVA i forbindelse med Erhvervskolernes konference sidste i april Kriterierne er endnu ikke godkendte i UVM Eksisterende.
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
Er vi enige om, hvordan ser en KUU-elev ud?
Lind Skole Version 2 FYRAFTENSMØDE MED FORÆLDRE D. 8. OG D. 9. JUNI 2015.
Om indsatsteori.
Aftenens program Kl – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca Elever går med lærere til teamlokaler.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Status på implementeringen af vejledningsreformen
Gesten Børnecenter Velkommen i skole 2015.
Dialogredskab - uddannelsesparathed. Hvordan er redskabet blevet til? Samarbejdsprojekt Involvering af de unge Støtte fra region Syd.
Evaluering af valgfag I NOrd
Undervisningsmiljøvurdering Bieringhus Efterskole
Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne
Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
LO’s udspil ”Bedre overgange fra grundskole til ungdomsuddannelse”
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Præsentationens transcript:

Tietgen HG - Hvor er det vi ser, at skoen trykker i overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse?

Udgangspunktet: Trives eleverne på Tietgen HG? Overordnet vurdering: ”Angiv karakteren for din trivsel” 7-tr.-skala13-skala Skolen som helhed7,08,5 Den undervisning, du modtager7,28,6 Skolens sociale miljø6,78,3 Eleverne siger i undersøgelsen: - De er glade for at gå i skole - De føler sig trygge og oplever, at skolen/lærerne interesserer sig for dem og deres uddannelse -Skolens faciliteter, it-udstyr, vejledning og støtte er absolut godkendt -”Der er styr på det”

Skolens vurdering af eleverne •Af 100 elever der starter, er der pt. kun knap 84 der gennemfører •Problemer med fremmøde •Problemer med basale ting, som: –at man har sine bøger med –at man møder til tiden –at man har lavet lektier

Delkonklusion •Der eksisterer hos os en diskrepans mellem elevernes tilfredshed med uddannelsen og den måde de viser deres tilfredshed på 

Årsager - frafaldsanalyse •Undersøgelse af alle elever, der ikke gennemførte i skoleåret 2007/2008

Undersøgelsens opbygning –33 forskellige årsagskoder –15 koder knyttet til hovedårsager, fx •Fortsætter uddannelsen på anden skole •Starter på en anden uddannelse osv. –18 koder knyttet til delårsager •11 skole-eksterne, fx sygdom, motivation, sociale årsager •7 skole-interne, fx for høj niveau, for lavt niveau osv.

Undersøgelses resultater kort fortalt •16% stoppede før tid – i alt 141 elever •Hovedårsager, top 3 –”Udmeldt af skolen pga. for højt fravær”41,0% –”Starter på en anden uddannelse”16,0% –”Har fået arbejde” 8,5%

Undersøgelses resultater kort fortalt •Delårsager, top 3 Skole-eksternt: ”Manglende motivation”58,5% ”Egen sygdom, psykisk”16,0% ”Familiære / sociale problemer”16,0% Skole-internt: ” Utilfredshed med andre elever i klassen”4,3% ” Utilfredshed med undervisningen”2,1% ”For let / for vanskeligt for mig”1,1%

Vores konklusioner Vi har en udfordring med: •Manglende motivation –A. Giddens: ”I senmoderniten må selvet skabes refleksivt i et virvar af muligheder og tilbud” Vi har succes med: •Spredning på fagpakker •Fokus på læringsstile / CL osv.

Årsager? •Er det… –Manglende mål? –Manglende mening? –Manglende tro på, at det kan lade sig gøre? –En fortsættelse af en ikke succesrig skoleoplevelse?

Bud på løsningsforslag •Vejledningsmæssig fokus på job, karriereveje, de gode historier •Vejledningsmæssig fokus på, at en EUD kan føre til videre uddannelse •Vejledningsmæssig fokus på målet frem for vejen frem til målet •EUD som et aktivt tilvalg – ikke et negativt fravalg •Øget inddragelse af praktikker og praksisnærhed i grundforløbet