Vi er ‘One PPG’ Vores formål We protect and beautify the world

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kompetenceudvikling og innovation i yderområder
Advertisements

Virtuel medarbejder eller konsulent
Social Kapital – rig på relationer
Kontakt vores salgsafdeling på eller
Samspil med den offentlige sektor er afgørende
Lederudvikling.
Marketingplanlægning
Samarbejde med eller uden Service Level Agreement (SLA)
Kids n’ Tweens, Leg og læring
Generalforsamling 4. marts 2010 Henrik Poulsen
Erhvervscase Erhvervscasen kan f.eks. indeholde:
Skabelon til strategisk plan
Mangfoldighed i Arriva Danmark
Byggecentrum Innovation i markedsføringen Middelfart 1. februar 2010.
Nyt ansvar.
Levende Kommunikation
Digitalisering i Praktiken Workshops den 9. februar 2007
Hverdagens Helte i Danfoss Floor Heating
Parker samarbejder med sine kunder om at forbedre deres produktivitet og indtjeningsmuligheder.
Floor Heating arketype processen
Innovation – et mindset hos ledere og medarbejdere Tina Lambrecht Danske Fysioterapeuter.
Virksomheder - definition
Workshop om læringsmiljø – Hvad, hvorfor og hvordan?
Introduktion til Microsoft CRM Christian Cletus Bjørn Eilertsen.
Biblioteket som læringssted: Nye bibliotekarroller – nye biblioteksydelser Handelshøjskolens Bibliotek Århus Odense 15. maj 2002 Fra et bibliotek i bevægelse.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
19. Januar 2012 Gentofte Centralbibliotek og. Københavns Lufthavne A/S Danmarks største arbejdsplads, med medarbejdere 850 – 900 starter og landinger.
Maskulinitet.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Kodeks for offentlig topledelse
Energi på Tværs Workshop den 31. marts 2014 Velkomst ved vicedirektør Kristian Johnsen.
Team En gruppe er en samling mennesker, der Har fælles mål
Skolens fællesskab er for alle. Hvordan arbejder vi i DH med inklusionsbegrebet ? Et paradigmeskift: Fra de gode viljer til rettigheder Fra parallelle.
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Konfliktløsning ”Det er min dystre overbevisning, at mennesker kun kan blive enige om det, der ikke interesserer dem.” Bertrand Russel Ordet betyder sammenstød.
Oplæg på ”Go Glocal”, Professionshøjskolernes Internationale Årskonference 13. november 2014 Tine Andersen,
Ledelse i forskellige retninger
Floor Heating arketype processen. Hvorfor skal vi dog se på værdierne? I 2003 køber Danfoss DEVI A/S. DEVI brand´et forandres fra et Corporate Brand til.
Produkt præsentation Christian Cletus Bjørn Eilertsen.
GRUPPE 6.
Herren burde måske lette måsen, og løbe en tur i stedet
Dansk Supermarked i korthed
Fastlæggelse af praksis – plads til forbedring? 8. november 2011 v/formand for FSR’s Skatteudvalg statsautoriseret revisor John Bygholm.
Hvorfor deltage i projektet? Velværdsområdernes udfordring med stigende forventninger og knappe ressourcer. NPM trenden med fokus.
1 Rehabiliteringsteam – består af: Jobcenteret: 2 beskæftigelsesmedarbejdere 5 deler posterne imellem sig og går på skift Tilstræber, at den ene er repræsenteret.
1 Vision Region Syddanmark har en HR-funktion, som via initiativ, dialog og samarbejde understøtter forretningsområdernes behov for HR ydelser HR sætter.
Mentors rolle og mentoropgaver. En mentor er... …en personlig sparringspartner, der stiller sig selv og sin viden, indsigt og erfaring til rådighed for.
Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling.
”…risikoen for at falde mellem to stole blev minimeret for den ældre borger i Odder; man tilbød og realiserede ”det gode patientforløb” fra første symptom.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Værdibaseret ledelse. Udgangspunktet Fokus på procesværdi som et middel til at opnå målet (højere produktværdi) Alle byggeriets parter er på banen, og.
Virksomhed: SedumEksperten Præsentation af: Kåre Noer I faget: Speciale LA
Effektiv vækst - Workshop
HVORDAN DEFINERER VI DET I BV 3
Problem med at følge de konstant voksende datamængder
Lederens vandring 1.
Præsentation af forretningsplan
KONCERNSERVICE STRATEGI 2020
Klar til Smart Vækst Hvordan kommer vi i gang?
Strategi Juni 2013 Montanas Strategi
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
10 grunde til hvorfor en digital strategi er altafgørende
Præsentation af forretningsplan
Erfaren Projekt- og Software konsulent til Professional Services
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
We Are ‘One PPG’ Vores formål We protect and beautify the world
We Are ‘One PPG’ Vores formål We protect and beautify the world
Overordnet beskrivelse af initiativ Verdensmål-nummer
Præsentationens transcript:

Vi er ‘One PPG’ Vores formål We protect and beautify the world 9/12/2019 10:00:19 AM Vi er ‘One PPG’ Vores formål We protect and beautify the world Vores strategi Vækst Lever konstant vækst ved at overlevere på markedets og kundernes behov Øg andele i markeder og regioner, hvor vi er underrepræsenteret Styrk PPG brandet og udlev vores formål – PPG: WE PROTECT AND BEAUTIFY THE WORLD™ Innovative løsninger Udvikl, skab, løs og tilbyd stærke løsninger, der dækker vores kunders største behov Udbred vores verdensførende teknologier på tværs af markeder Indgå partnerskaber med vores kunder for at udvikle succesfulde samarbejder Kunder Skab værdi for vores kunder Kend dine kunder bedre end de kender dem selv Giv exceptionel service og support Medarbejdere Led, aktiver, styrk og inspirer vores medarbejdere til at lykkes Skab inkluderende og mangfoldige teams Frem den positive arbejdsplads med stærk og ansvarlig arbejdsmoral Operational Excellence Udvikl og implementer sikre arbejdsgange Vær fokuseret på effektivitet og indtjeningsforbedringer Kontroller vores værdikæde for at begrænse vores påvirkning af miljøet Aktionærer Øg salg og indtjening kontinuerligt og skab vedvarende afkast til vores aktionærer

Vi er #PPGProud The PPG Way Our Strategy 9/12/2019 10:00:19 AM Vi er #PPGProud The PPG Way Our Strategy Vi samarbejder med kunder og skaber værdi for begge parter. Vi er indsigtsfulde, dedikerede og proaktive. Vi har indgående kendskab til markedet og vores kunder. Vi fokuserer på praktiske løsninger, der gør en forskel. Vi er ”One PPG” over for omverdenen. Vi er bedre og stærkere sammen. Vi udnytter vores stærke position til at introducere innovative teknologier, som er nyskabende og gør en forskel på markedet. Vi stoler på hinanden – hver dag i alle henseender. Vi giver vores medarbejdere mulighed for at træffe de rigtige beslutninger. Vi er inkluderende, transparente og respektfulde. Vores feedback er tydelig og handlingsorienteret. Vi får det til at lykkes. Vi brænder for at vinde. Vi opfylder. Vi leverer med disciplin og integritet. Vi går på arbejde med positiv energi. Vi beslutter og handler hurtigt på en intelligent måde. Vi styrer virksomheden, som var den vores egen. Vi respekterer hinanden ved at være ansvarlige og pålidelige. Vi handler altid i den bedste interesse for vores virksomhed, kunder, aktionærer og omgivelser. Vi gør det bedre i dag end i går – hver eneste dag. Vi lærer konstant. Vi udvikler vores medarbejdere til at øge væksten i vores virksomhed.