Præsentation af IT-sikkerhedsfunktionen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Afdelingsledelsen Vision og værdigrundlag i Planlægningsområde Syd.
Advertisements

3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange
App-strategi Strategi for understøttelse af smartphones og tavlepcere.
Fremtidens Borgerservice i Grønland Kuupik Kleist 9. marts 2010.
Arbejdsmiljø Lovgrundlag: Lov om arbejdsmiljø i Grønland Lovbekendtgørelse nr 1048 af 26 oktober 2005 og Lov nr 1382 af 23. december 2012 Samt tilhørende.
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
VELFÆRDSTEKNOLOGI & INNOVATION KOMPETENCEMÅL 23: ELEVEN KAN SELVSTÆNDIGT ANVENDE RELEVANT VELFÆRDSTEKNOLOGI SAMT DELTAGE VED IMPLEMENTERING AF VIDEN OG.
Arbejdsmiljø i vandløbene Problemer og løsninger v/ Tine Eggertsen, HedeDanmark Natur og Vand.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temamøde om underretninger.
1 Foreningen af Statsautoriserede Revisorer - Værdien af revision.
Fokus på revision af økonomistyring og digitalisering.
Siden sidst i Trafikstyrelsen Helene Duprat, fuldmægtig Elbilnetværk for virksomheder 23. april 2015.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Udrulning af digitale redskaber i kontanthjælpsreformen v/ Specialkonsulent Anne Louise Hertz, BRHS.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Risikovurderinger i jernbanesystemet Konference om sikkerhed og interoperabilitet den 7. oktober 2008, Axelborg, København Workshop II: 5. Risikovurderinger.
Hvad skal vi lære i dag? 1.At løse en eksamensagtig opgave 2.At få afklaret nogle tvivlsspørgsmål om etableringsretten 3.Introducere til den frie bevægelighed.
Voksenansvar for anbragte børn og unge Rusmiddeltest
Dias om psykisk arbejdsmiljø
AULA.
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Spot og håndtér stress - før medarbejderen bliver sygemeldt
Hvordan ved MUS? Anvend uddybende redskaber i RMUK og e. dok FØR
Velfærdskommunen under forandring – kultur, kompetencer og komplekse problemer Kommunens (næst)største arbejdsplads.
Hotel Nyborg Strand 28. oktober 2016
Antal besvarelser: 52.
DUBU Superbrugerrollen
Arbejdsmiljø og ledelse går hånd i hånd
Akkreditering i speciallægepraksis
MorgenBriefing 19. maj 2017: EU-Persondataforordningen – hvad betyder de nye regler for danske virksomheder.
Skolernes kvalitetsrapport
Hvordan vi ser på SAPA i Faaborg-Midtfyn?
Arbejdsmiljørundering /tjeklister
Praktisk anvendelse af standarder relateret til signalanlæg.
1.10 System design - Database
Tre lags arkitektur hardware i systemer
Ledelse i fremtiden … Betyder ikke vi skal kaste fortiden over bord
Driftsleverandører for Hjemmepleje, Sygepleje og Plejehjem
Indhentning af CPR-nummer og samtykke
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
Indhold Visualiseringer Trafiksikkerhed Støj og Støv Der henvises i øvrigt til strategisk miljøvurdering, Lokalplan samt beslutningssag inklusiv bilag.,
3. november 2015.
ÅRHUS AFDELING.
Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU)
KLIK - webinar Arbejdsgange og opgaver
Rammer for bedre hverdagsrehabilitering
Persondata-forordningen
Hans Jørgen Limborg Bjarke Refslund
Persondata Kursus for administrationsfolk 16/5
Jobrettede samtaler På rådgiverniveau
Social – og Beskæftigelsesudvalget
Indhold 1. Krav til kommunens IT-miljø 2. Serviceaftaler
Skolebestyrelsens dialogmøde 2008 Kom og mød din skolebestyrelse
Hygiejne Fredag 13/
Oplæg på augustseminar EPOS/gb
Skolebestyrelsens årsberetning
Ledelsesevaluering.
Rolle og arbejdsområder
Det er en politiske bestilling!
Lov og praktiske løsninger Adfærd og ”plejer”… Samarbejde
Sikker adfærd er vigtig - Som sundhedspersonale arbejder vi med personoplysninger og oplysninger der skal behandles fortroligt, og dem skal vi passe godt.
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Formålet med kommunikationsstrategien
Kompetencespillet Dialog om behovet for udvikling af kompetencer til fremtidens digitale arbejdsliv Velkommen til……. Fortæl hvem der er kommet med ideen.
arbejdspladsvurdering (apv) februar – 13. marts 2019
Adgang til egne data IT-Arkitekturrådet d It-Arkitekturrådet
Generalforsamling, Nuuk 30. april 2019 CEO, Mikael Thinghuus
Hvem er jeg Hvad er Persondata Hvad er Persondataforordningen
Præsentation af IT-sikkerhedsfunktionen
CAPTIA ESDH Elektronisk Sagsbehandling og DokumentHåndtering
Sikkerhedspolitik for beredskabers brug af SINE
Præsentationens transcript:

Præsentation af IT-sikkerhedsfunktionen

Hvad er IT-sikkerhed? IT-Sikkerhed er mere end sikkerhed omkring vores Pc’er, netværket, serverne, mobiltelefoner, USB nøgler etc.. Det handler også om hvordan vi bruger vores data, på en sikker og tryg måde. Så der ikke opstår hændelser, der kan gøre borgerne utrygge. Hvordan behandler vi fortrolige papirer? Ligger de frit tilgængelige for alle, makulerer vi dem eller smides de ud i skraldespanden. Dette er også opgaver, som ligger ind under emnet IT-Sikkerhed. Det handler også i stor grad om, hvordan er vores fysiske adgange til Selvstyrets bygninger, hvem går ind og ud.

Hvorfor IT-sikkerhed? Tillid Grønlands Selvstyre er afhængig af et godt omdømme og fortsat høj tillid i befolkningen. Derfor skal it-sikkerhedspolitikken, der mere konkret indeholder målsætninger på kortere sigt og generelle retningslinjer, være med til at sikre, at data og informationer behandles i overensstemmelse med de krav, der stilles til offentlige institutioner. Sikkerhedsniveauet skal dog afbalanceres, således at fleksibiliteten og dynamikken i vores dagligdag ikke mistes. Derfor er det en målsætning i it-sikkerhedspolitikken, at data og systemer sikres ud fra en vurdering af, hvad der organisatorisk og sikkerhedsmæssigt er nødvendigt, og dermed holdes fokus på et it-sikkerhedsniveau, hvor almindelig sund fornuft er en afgørende faktor.

Hvorfor IT-sikkerhed? Formål med informationssikkerhedsstrategien Grønlands Selvstyres informationssikkerhedsstrategi skal ses som en del af Grønlands Selvstyres generelle it-strategi, da Grønlands Selvstyres informationer er et af vore vigtigste aktiver. Behandling af data til dannelse af information er af grundlæggende betydning for de opgaver, der udføres i Grønlands Selvstyre, og grundlaget for den service, der ydes over for borgere og virksomheder. Beskyttelsen af vore informationer er derfor af strategisk betydning for Grønlands Selvstyre. Informationssikkerhedsstrategien, informationssikkerhedspolitikken og de tilhørende retningslinjer er en tilkendegivelse over for borgere, ansatte, valgte politikere og samarbejdspartnere om, at behandling af informationer sker på baggrund af procedurer og retningslinjer fastlagt på grundlagt af DS 484:2005.

Sikkerhedsfunktionens arbejdsopgaver er blandt andet:. Opretholde, organisationens sikkerhedsniveau, ud fra en risikovurdering. Vedligeholde, sikkerhedspolitikken, retningslinjer og beredskabsplanen. Gennemfører initiativer til implementering af og opfølgning på sikkerhedspolitikken. Følge op på risici og sikkerhedsniveau. Kontrollere, at de vedtagne krav til sikkerheden bliver overholdt. Behandling af emner relateret til persondataloven og dens konsekvenser for Selvstyret. Rådgive og koordinere sikkerhed i relation til daglige problemstillinger. Holdningsbearbejdelse af hele organisationen, så sikkerhed tænkes ind i hverdagen i såvel administration som institutioner.

IT-Sikkerhedsfunktionen Ledernes rolle og ansvar i forbindelse med IT-Sikkerhed og informationssikkerhedsstrategien Være bannerførere i enhederne for udbredelsen af IT-Sikkerhed og informationssikkerhedsstrategien. Sikre at medarbejderne i enhederne i Grønlands Selvstyre er informeret om IT-Sikkerhedsreglerne og konsekvenserne for (mis)brugen heraf. Anmelde hændelser i forbindelse med svigt eller misbrug af data, eksempelvis i medarbejdersager, til IT-Sikkerhedsfunktionen. 24-08-2019 IT-Sikkerhedsfunktionen