- Et eksempel fra Sjællands Universitets Hospital i Køge

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Aalborg Kommune, Peter Freuchens vej, Alabu Bolig, afd
Advertisements

GoMINIsite – og få en ny og bedre hjemmeside på minutter 0.
Dansk Automation & Analyse A/S Har du styr på dit H2S…? Rørledningernes levetid forkortes markant Metal- og betonkorrosion vil forekomme, na ̊ r svovlbrinten.
Patientuddannelse – en medicinsk teknologivurdering Torben Jørgensen Formand for arbejdsgruppen Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed Baggrund og.
Arbejdsmiljø i vandløbene Problemer og løsninger v/ Tine Eggertsen, HedeDanmark Natur og Vand.
TitelIndholdVarighed Den elektriske familieSjov reklame for Energy Star (international standard for energi-effektive husholdningsprodukter) 1.01 minutter.
Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om offentliggørelse af bygningsreglement 2010 (BEK 1314 af ) Formål: - Gennemføre regelforenklinger.
TATIONpRÆSEN AARHUS UNIVERSITET HVAD ER REFLEKSIONSKOMPETENCE? AMU EPOS, 13. AUGUST, 2015 PER FIBÆK LAURSEN.
Kvalitetskontrol Peter Vestergaard Professor, Klinisk Institut Aalborg Universitet Overlæge PhD dr. med. Endokrinologisk Afdeling Aalborg Universitetshospital.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats Indsatsen består af Ekspertrådgivning og inspiration Forskningsprojekt på de regionale arbejdspladser.
MasterClass i uddannelseskultur Iben Brock Jacobsen 1.reservelæge, PhD Arbejds- og miljømedicinsk klinik, OUH Ukylmøde10.December 2014.
Lærervejledning varme. Hvor taber en bygning varme? Ledning gennem bygningskonstruktioner. Afhængig af U værdi. Strålings-tab. Flader mod verdensrummet.
Børn og Unge Århus Kommune 1 Børn /unge med særlige behov Oplæg d til Projekt KRUT Alice Klinge,psykolog.
Kandidatspeciale Klinisk Biomekanik Institut for Idræt & Biomekanik.
Temamøde vindenergi 26. marts 2012
Forurening med ultrafine partikler
Velkommen til kursus i Conformal Coating.
Lyd data (audio data) (Side 4-6 i artiklen: 2. Repræsentation og manipulation af Data)
Den røde tråd i bevillingspraksis
Forældre som en ressource i sprogarbejdet:
Pelletmetoden – en vandforsynings tanker om valg af blødgøringsteknologi v. Finn Mollerup Envida temadag, Videregående vandbehandling Torsdag den 4.
Voksenansvar overfor anbragte børn og unge Afværgehjælp
Boligforeningsprojekt
På job i samskabelsessamfundet -Udfordringer og muligheder
Michael Svendsen Pedersen Lektor emeritus
Tjekliste til Rhea Desinfektionsmaskine
Hovedfunn fra evaluering af VAM programmet
Arbejdsmiljørundering /tjeklister
Den gode læge Yngre Lægers politik
Udvalgte måleinstrumenter
”Avanceret” Programmering
Robot organisationen Formålet med denne lektion er at give en forståelse af de organisatoriske & dermed også menneskelige parametre der er i spil Som platform.
Invitation til Disputatsforsvar.
(s. 1) De projekterende og udførende sammen med bygherren gennemgår grundigt og udfordrer projektet i overgangen fra projektering til udførelse. Ved projektoptimering.
VVS-møde 2012 Aftræk Efter GR-A skal HMN som myndighed forhåndsgodkende vandret aftræk i kæde-, række- og dobbelthuse. Tidligere brug og placering.
Interessentanalyse Gennemfør en interessentanalyse Analysen afdækker
Velkommen.
Anne Haarmark og Johan Galster Aarhus og København
Indhold Visualiseringer Trafiksikkerhed Støj og Støv Der henvises i øvrigt til strategisk miljøvurdering, Lokalplan samt beslutningssag inklusiv bilag.,
Hovborg Borgermøde d. 16. marts 2017
Det man ikke ser har man ikke ondt af
Engelsborgskolens værdigrundlag
Mad og beboerinddragelse – med fokus på mennesket med demens
Effekten af støj på børns lytteindsats og trivsel i skolen
Støj i fitnesscentre.
Skemaet er lavet som felter til indtastning af tekst
Informationer om støj V. Carsten Høeg Maegaard
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Varmetillæg Folkepension.
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
Baggrund..
Møder i Samordningsudvalgene, planområdemøder
OK-18 Forlig - RLTN Forhandlingsfællesskabet.
Møder i Samordningsudvalgene, planområdemøder
Projektplan for virksomheden
Postmaskinoperatøruddannelse
Hygiejne Fredag 13/
FOAS + A2B Arbejdstid TR-uddannelsen 1 A, Arbejdstid.
Praksisnær praktikpladsformidling
Ledelsesevaluering.
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
UDBUD & KONTRAKTSTYRING
Emissionsbaseret regulering baseret på N-min målinger
Quiz Uge 2 – mandag.
Spørgsmål til ‘spis og snak’ session
Skemaet er lavet som felter til indtastning af tekst
Anvendelse af konventionalbod ved projektmangler – hvad er nyt?
Fund af pesticider¹ i vand fra Karise Haveaffaldsplads
Organic RDD & CORE Organic statusmøde
Undervisning i det der er anderledes end nu August 2019 via video
Præsentationens transcript:

- Et eksempel fra Sjællands Universitets Hospital i Køge FRA TEORI TIL PRAKSIS - Et eksempel fra Sjællands Universitets Hospital i Køge

Partikel måling i praksis Forberedelse: Udvælgelse af lokaler hvor der skal måles Markering af målepunkter og udregning af antal målepunkter 3 Lokaler:  Ren side/vaskemaskiner - 6 målepunkter Store pakkerum/autoklaver - 11 målepunkter Lille pakkerum - 7 målepunkter Målepunkterne markeres i loftet

”noget af en overraskelse…….” Målingerne i 2015, 2016 og 2017: Fine resultater, langt under grænseværdierne for alle partikelstørrelser Partikelmålinger i Sterilcentralen i Køge var blevet rutine og blev udført 1gang årligt 2018 ”eksploderede” resultaterne for 0.5 um 0.5 um > 4.500.000 (grænsen 3.520.000) 1.0 um og 5.0 um var markant forhøjede i forhold til de tidligere år - Men heldigvis under grænseværdierne

”godt jeg har min pyt knap” - Men noget måtte der gøres

Hvad er grunden? Kontakt til Teknisk afdeling Kører ventilationsanlægget som det skal? Har der været udført arbejde på systemet, uden at SC har været orienteret? Kan der være støv i ventilationskanaler, som bliver blæst ind i lokalerne? Måler apparatet korrekt Det var lige kommet retur fra den årlige validering Tjekker målingerne via ekstern fagmand – Resultaterne er de samme

Hvor kritisk er det? Infektionshygiejnisk Enhed kontaktes De anbefaler at der fremskaffes dokumentation fra teknisk afdeling, i forhold til om ventilationen (antal luftskift i timen) lever op til gældende krav Der skal vurderes om andre forhold i forbindelse med ventilationsanlægget kan have indflydelse på indblæsning af for mange partikler, fx filtre, ændringer i luftskifte, ændringer i det område ventilationsanlægget dækker, evt. om ventilationsanlægget har været slukket Da det drejer sig om en mindre forhøjelse af partikler (mellem 4 og 5 mill.) vurderes det, at Sterilcentralen kan fortsætte produktionen som vanligt mens problemet undersøges

Hvad blev der gjort Sterilcentralen fortsatte driften, men var i tæt dialog med Teknisk Afdeling og Hygiejnesygeplejerske Der blev udskiftet filtre flere steder på ventilationsanlægget – Ingen effekt Teknisk afdeling rekvirerede apparater, der kunne rense luften – Ingen sikker effekt Et eksternt firma med speciale i ventilation, gennemgik anlægget og anbefalede i deres rapport skift til anden filtertype, hyppigere filterskift og rengøring af ventilationskanalerne – Denne rengøring blev dog ikke udført Skift til anden filtertype har effekt – 7 dage efter de forhøjede værdier, er måingerne OK En lyddæmper på ventilationsanlægget blev udskiftet og der blev lavet nogle ombygninger på anlægget – Udføres 8 uger efter fund af forhøjede værdier

Hvad har vi lært? Årlige partikelmålinger kan være et øjebliksbillede – Hvornår er der grund til bekymring? Væsentlig at have tillid til, at de tekniske forhold er i orden - Men hvordan sikrer man det? Hvem vurderer f.eks. hvor hyppigt der skal udføres filterskift på ventilationsanlægget? Det tager tid at afdække og udbedre forhold på de tekniske anlæg