Ambassadør for udsatte børn og unge

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Final take - Værdigrundlag Maj 2007
Advertisements

BRUGERPEJLING PÅ SOFIELUNDSKOLEN OG ELVERDAMSSKOLEN FORÆLDRE UDARBEJDET AF FOLKESUNDHED MAJ 2016.
Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Danmarks Matematiklærerforening for Finansrådet. OPLÆG TIL GÆSTEUNDERVISNING 2016 BUDGET, OPSPARING OG LÅN (Til.
Uretfærdig middag Begreber til introduktion. Lande i Nord og Syd Kaldes også industrilandene og udviklingslandene Eller I-lande og U-lande Den 3. verden.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Vejledning af eleven 1.
- Er dine rettigheder Foto: Ken Hermann Børns rettigheder.
Skriv tekster, der fænger – 7 tips der toptuner din rapport Rikke Dinnetz
+ Hold af dig selv - en workshop om at finde styrken I sig selv. Marie-Louise Wegener.
Madkamp - DM i madkundskab OVERSKRIFT MADKULTUREN INTRODUKTION TIL MADKAMP.
ERFARINGER MED AT STØTTE DET TVÆRSEKTORIELLE SAMARBEJDE MELLEM DANSKE KOMMUNER OG POLITI Oplæg NFBO 22 – 25 maj 2016 Birgitte Roth Hansen, specialkonsulent.
At fyldes af Helligånden. Ap.G. 2,1-13 Nicolaifællesskabet d. 21/
Rundt om stress Et dialogværktøj til hospitalspersonale Hvidovre Hospital Ledende lægesekretær Mie Kroll Udviklingskonsulent Pernille Scheuer.
Inddragelse af børn og unge med særlig fokus på det udviklingsstøttende perspektiv Work shop 2 Socialrådgiver, lektor Birthe Elholm, Institut for Socialt.
Dagens program Aktiv lytning + øvelse Forumspil om aktuelle situationer.
Oplæg om indre og ydre motivation Selvreflektionsopgave Torben Keller opgave E-laerning program omhandlende Maslows behovspyramide Foredrag Torben Keller.
Den nye verden Hver dag bringer en ny global nyhed Vores liv påvirkes direkte af globaliseringen Tidligere var nationalstaten rammen om politiske beslutninger,
Fakta om skilsmisse Ca. 1/3 af alle danske børn oplever, at deres mor og far går fra hinanden, inden de bliver 18 år Der er pt. ca delebørn i.
Hvem er jeg? Indlægsholderen præsenterer sig selv og kører bordet rundt.
Ungdommens Folkemøde
Modul 2.
Fordybelse i et projekt
Madkamp - DM i madkundskab
OK18 nærmer sig Hvad er vigtigst for HK Kommunals medlemmer?
S1.
Børns levevilkår Hvert 10. barn i Danmark er udsat for en eller flere former for omsorgssvigt såsom vold, seksuelle overgreb, alkohol- eller stofmisbrug.
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
At udfordre eleverne på deres valg, også i forbindelse med uddannelsesmessen Lektor Marianne Tolstrup, UCL
Modul 1 Rød løber (C).
FRONTERNE (Til citatet) Mener du stadig det?.
Praksiseksempel fra Teater GROB
Oplæg om metoder Vejle 14. Januar 2010.
Organisering af procesarbejde
Det gode møde i folkeskolen
BalCon’s koncept Projekt DanseDrømme.
Livets Ord November 2017.
Hvor mange traktorer er nødvendige? - en tommelfingerregel !
Send spørgsmål til foredraget på sms:
Skriv ansøgning 10 gode råd.
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
ÅRHUS AFDELING.
Fælles ledelsesgrundlag
Til ambassadører: Hvordan kan Colibo understøtte jeres behov?
Velkommen til brobygningsdage med Hands & Brains aktiviteter
UDDANNELSE OG JOB 8. klasse
Odense den 20/8 samt Århus den 28/8
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
1. dag - Modul 1A Velkomst og præsentation Indflydelse og interessevaretagelse Frokost (kl ) Områdeopdeling kommunal / privat Overraskelse (kl )
Introduktion til kurset
Verden 2030 Danmarks udviklingspolitiske og humanitære strategi
International økonomi for matematikere
MUNDTLIG FREMSTILLING
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Region Midtjyllands opgave
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Hvordan kommer vi ind ad døren?
Hab.2.1-2: v1 Jeg vil stå på min post, jeg vil stille mig på vagt og spejde for at se, hvad han vil sige til mig, hvad jeg får som svar på min klage. v2.
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
Hab.2.1-2: v1 Jeg vil stå på min post, jeg vil stille mig på vagt og spejde for at se, hvad han vil sige til mig, hvad jeg får som svar på min klage. v2.
Velkommen til brobygningsdage med Hands & Brains aktiviteter
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Indhold - Religionssociologisk viden om børnefamilier
851_Du kære Gud og Fader god 1, S1
Velkommen til webinar: Brug de digitale ressourcer i børnebiblioteket.
Sammenhængende digital brugerrejse - med anvendelse af borgerens data
Hvordan opnår vi bedre kommunikation og dermed trivsel?
Borgermøde.
Gladsaxedagen 24. august 2019.
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Organisatorisk Implementering af Machine Learning
Præsentationens transcript:

Ambassadør for udsatte børn og unge Indsæt billede Dias 1: Formålet med dette dias: At give en introduktion til oplægget og sætte rammen for de emner, oplægget vil omhandle. Fakta: At være volontør drejer sig ikke blot om en ydre rejse, men også om en indre rejse, som medfører læringsperspektiver. Impacts volontørprogram er bygget op omkring nøglebegreberne ”Give, learn, share” – og share-delen handler om at give en stemme til de udsatte børn og unge. Mulige temaer i dit oplæg: Hvorfor er det vigtigt for dig at formidle dine oplevelser? Hvad vil det sige at være ambassadør for udsatte børn og unge? Forslag til billede: Et billede, hvor du deltager i en aktivitet sammen med glade og aktive børn fra dit projekt.

Viva Indsæt billede Dias 2: Formålet med dette dias: At give et indblik i Vivas arbejde og din plads i det arbejde. Fakta: Hjertet i Vivas vision er at give udsatte børn en tryg opvækst og fremtidsmuligheder. Viva tror på, at den bedste måde at gøre denne vision til virkelighed på er, at mennesker og projekter arbejder sammen, så man kan bruge hinandens kompetencer, idéer og ressourcer. Derfor er Vivas motto: Sammen for børn! Viva arbejder med at støtte lokale kirkelige børneprojekter ved at samle penge ind, sende frivillige ud, udruste lokale medarbejdere og skabe et læringsnetværk mellem de lokale projekter. Impact er Vivas volontørprogram. Viva Danmark samarbejder med projekter i henholdsvis Honduras, Nicaragua, Bangladesh og Filippinerne. Mulige temaer i dit oplæg: Mødte du nogle succeshistorier på projektet, hvor du arbejdede? Hvordan oplevede du, at projektet var med til at give børnene en tryg opvækst og fremtidsmuligheder? Forslag til billede: Et billede af det konkrete projekt, du har arbejdet på. Et billede, hvor du er i gang med dine arbejdsopgaver på projektet. Find mere inspiration: www.viva.dk www.viva.dk/impact www.redviva.hn

Honduras Indsæt billede Dias 4: Formålet med dette dias: At give et konkret eksempel på, hvordan fattigdom kommer til udtryk i Honduras og give et indblik i, hvordan Vestens forbrugssamfund har ansvar i fattigdommen. Fakta: Fattigdom er et komplekst begreb, og vi kan i Vesten have en tendens til at begrunde den som de fattiges egen skyld. Men følgende fakta sætter situationen i et andet lys; Honduras er verdens farligste land grundet den høje mordrate. Mordraten er høj grundet bandekriminalitet, som skyldes, at 90 % af den kokain, der fragtes fra Sydamerika til Nordamerika, ryger igennem Honduras. Denne fragt er nødvendig på grund af det vestlige marked; sagt med andre ord er det Vestens efterspørgsel på narko, der ligger grund for den store kriminalitet i Honduras. 8.4 mio. indbyggere, hvoraf halvdelen lever under fattigdomsgrænsen. Mulige temaer i dit oplæg: Hvordan påvirkede det dig at møde fattigdommen? Hvordan vil du beskrive fattigdom for folk, der ikke selv ”har set den live”? Hvad er årsagen til fattigdommen? Hvilke konkrete konsekvenser af fattigdom mødte du? (Gadebørn, kriminalitet…) Har du mødt en fattig, som kunne noget, der overraskede dig? Eller lærte dig noget? Forslag til billede: Et billede af sko i el-ledningerne. (Narkohandel eller mord) Giv mulighed for respons: ASJ Støt Viva i Honduras Bliv volontør i Honduras Find mere inspiration: www.globalis.dk www.2015.dk www.cia.gov www.ajs-us.org

Nicaragua Indsæt billede Dias 4: Formålet med dette dias: At give et konkret eksempel på, hvordan Vestens forbrugssamfund har ansvar i fattigdommen i Nicaragua. Fakta: Fattigdom er et komplekst begreb, og vi kan i Vesten have en tendens til at begrunde den som de fattiges egen skyld. Kendsgerningen er dog, at vi gerne køber den billigste kaffe i supermarkedet, når vi får øje på prisen på Fairtrade/bæredygtig kaffe. Men der er en grund til, at Fairtrade kaffe er dyrere – kaffen er nemlig fremstillet under bedre forhold end den billige kaffe. Arbejderne i kaffeplantagerne har bedre arbejdsforhold og får en højere løn. At købe Fairtrade-mærkede varer kan virke som en meget lille dråbe i et stort hav, men næsten en tredjedel af arbejdsstyrken i Nicaragua, 750.000 mennesker, afhænger af indtægt fra handel med kaffe. Så set i det perspektiv er det et godt sted at starte for at give en håndsrækning til Nicaragua. Nicaragua har 5,8 mio. indbyggere, hvoraf 42% lever under fattigdomsgrænsen. Spørgsmål til overvejelse i din forberedelse: Hvordan påvirkede det dig at møde fattigdommen? Hvordan vil du beskrive fattigdom for folk, der ikke selv ”har set den live”? Hvad er årsagen til fattigdom? Hvilke konkrete konsekvenser af fattigdom mødte du? (Gadebørn, kriminalitet…) Forslag til billede: Et billede, der viser mennesker i arbejde. Giv mulighed for respons: Støt Viva i Nicaragua Bliv volontør i Nicaragua Køb fairtrade/bæredygtig kaffe Find mere inspiration: www.globalis.dk www.unicef.dk www.cia.gov www.justcoffee.dk/ www.kaffeagenterne.dk www.equalexchange.coop/history-of-coffee-in-nicaragua

Din støtte Send 50 kr. via MobilePay 4023 1133 - som tak for foredraget. Tak for din støtte til udsatte børn og unge! Dias 4: Formålet med dette dias: At informere om de forskellige muligheder for at støtte Vivas arbejde og gøre tilhørerne bevidste om, at arbejdet er afhængigt af økonomisk opbakning. Fakta: De penge, som Viva indsamler er ikke løsningen og svaret på de fattiges problemer. Men pengene støtter op omkring lokale initiativer og en håndsrækning i det daglige arbejde – på samme måde som din arbejdsindsats var det. 44 % af Viva Danmarks økonomi kommer fra gaver fra enkeltpersoner. 22 % fra kirker mv. Og kun 34 % hentes i offentlige støttekroner. Giv mulighed for respons: Opfodr folk til at sende en sms med det samme som en tak for dit oplæg. Alle pengene går direkte til Vivas arbejde.

Facebook-sider Følg med på: ‘Viva Danmark’ og ‘Impact’

Overskrift

Overskrift

Overskrift