Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

At fyldes af Helligånden. Ap.G. 2,1-13 Nicolaifællesskabet d. 21/10 2015.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "At fyldes af Helligånden. Ap.G. 2,1-13 Nicolaifællesskabet d. 21/10 2015."— Præsentationens transcript:

1 At fyldes af Helligånden. Ap.G. 2,1-13 Nicolaifællesskabet d. 21/10 2015.

2 Den dag pinsen blev kristen En historisk beretning med vidtgående konsekvenser for fremtiden.

3 To fokuspunkter: Hvem er vi? Hvem er Ånden

4 Vi tror på et liv før døden Vi tror på et liv efter døden Vi tror på et liv i kraft og herlighed

5 At fyldes af Helligånden At gå fra lysegrønt til grønt! At gå fra lyserødt til rødt At gå fra lyseblåt til blåt

6 Fælles længsel efter Kristi fylde Alle skal vokse – ellers bliver det skævt. Rød blå grøn

7 Fælles længsel efter Kristi fylde Alle skal vokse – ellers bliver det skævt. Rød blå grøn

8 Fælles længsel efter Kristi fylde Alle skal vokse – ellers bliver det skævt. Rød blå grøn

9 Hvem er Ånden

10 Guds ånd: Skaberkraft. 1. Mos. 1-2 Livets ånd. Jesus er redskabet. Joh. 1,1-2. Guds Ånd er livets ånde Helligånden er virksom i skabelse og frelse. I’m breathing in Your Grace – I’m breathing out to Praise…

11 Messias: Gud Herrens ånd er over mig, fordi Herren har salvet mig. Han har sendt mig for at bringe godt budskab til fattige og lægedom til dem, hvis hjerte er knust, for at udråbe frigivelse for fanger og løsladelse for lænkede, 2 for at udråbe et nådeår fra Herren og en hævndag fra vor Gud, for at trøste alle, der sørger… Es. 61:1-2 Det skal ske derefter: Jeg vil udgyde min ånd over alle mennesker. Jeres sønner og døtre skal profetere, jeres gamle skal have drømme, jeres unge skal se syner. 2 Selv over jeres trælle og trælkvinder vil jeg udgyde min ånd i de dage. Joel 3:1-2 Messias er Åndens bærer og formidler!

12 Kirken opstår påskemorgen! Da han havde sagt det, blæste han ånde i dem og sagde: »Modtag Helligånden! Forlader I nogen deres synder, er de dem forladt, nægter I at forlade nogen deres synder, er de ikke forladt. Joh. 20,22-23 Her opstår kirken i verden.

13 Påskemorgen: De var slaver i Ægypten – men da morgenen brød frem og påskelammets blod havde gjort en forskel, blev de sat fri – og gik ud af trældommen i Ægypten. De var fanget i vantro og tvivl, men da morgenen brød frem opstod han af graven – og de gik fra tvivl til tro. Fra mørke til lys. Påskemorgen opstod pagtsfolket i GT – og i NT.

14 Påske – fest for udfrielsen 3. Mos. 23,9-11 Når de er kommet ind i landet, skal de bringe det første neg som offer for Herren. En førstegrøde, der skal ofres på den første dag i ugen efter de usyrede brøds fest. (Kirkens førstegrøde er disciplene. Samlede på den første dag i ugen!)

15 Pinse – høstfesten! Pinse betyder ”50”. 3. Mos.23; 15-16. De skal tælle 7 uger frem efter afslutningen af de usyrede brøds fest og holde høstfest. Det er pinse! Pinsedagen: Festen for ”kirkens høst”. Markerne er hvide – Høsten er stor! Matt. 9,37

16 Ånden dåb og åndens fylde https://www.youtube.com/watch?v=fWrki9bZAWY Eller søg: Nicolaihuset på ”Youtube.dk” – og videre derfra.

17 Helligånden Åndeligt liv HelliggørelseUdrustning Gal. 5,221. Kor. 12 Kristus-egenskaberKristus-evner Vokser frem vedVokdser frem ved bøn, bibel, fællesskabmodtage i tro og nadver, dåbv. håndspålæggelse Kan voldes sorgKan udslukkes Ef. 4,301. Tess. 5,19 Lad jer fylde af ånden.

18 Dåb af Helligånden Fylde af Helligånden

19 Længslen: Guds folk længes efter – og beder om – en berøring af Guds ånd. Ånden kommer ikke uden Ordet, men han er ikke bundet af Ordet. Ånden virker ikke automatisk gennem ordet – eller tildeles automatisk gennem sakramenternes forvaltning. Nu – som til alle tider – påkaldelse.

20 Kom, Gud Helligånd, kom brat! Gennembryd den mørke nat med Guds morgenrøde! Lad vort hjertes lærkeslag hilse Herrens klare dag, som står op af døde!” Den Danske Salmebog -+-nr. 305 vers 1.

21 Spørgsmål til overvejelse: 1.Nicolaifællesskabet er nu 2 mdr. gammelt. 1.Hvilke ting ved den nye struktur har været opmuntrende? 2.Hvilke ting har været forvirrende? 3.Er der noget, I kan se, der kan gøres bedre. (Giv besked til Jane!) 2.Hvad er den største enkeltstående åndelige oplevelse du har haft? Giv plads til at dem, der ønsker kan fortælle… 3.Kan vi hjælpe hinanden til at længes efter mere af Åndens fylde? Hvordan?


Download ppt "At fyldes af Helligånden. Ap.G. 2,1-13 Nicolaifællesskabet d. 21/10 2015."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google