Målopfølgning – Natur- og Miljøudvalget

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Samspil med den offentlige sektor er afgørende
Advertisements

Projektarbejde – fra en positiv indgangsvinkel
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Dansk Skovforenings foretræde for Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg 25. november 2009.
mellem Miljøministeriet og KL
Møde i Det Grønne Råd den 12. september 2012 Orientering om Natur- og Parkpolitikken.
Fundraising Jakob Ugelvig Christiansen
Produktion og Logistik
Sikring af tilgængelighed er en proces!
Infrastruktur om gasstationer - Partnerskab mellem Fredericia kommune, Tide busser og Bionaturgas Danmark.
Planstrategi, lokal Agenda 21 og Kommuneplan. Forventet tidsplan •Planstrategi ikke som forslag •Kun temarevidering af kommuneplanen Obligatorisk min.
Strategiplanen er fundament og retning.
Budget og regnskab Stenmagle skole
Tillid Temadag for AMIR
Den regionale vækst- og udviklingsstrategi
Mandag 3. marts januar Borgmester Jannich Petersen, V Udbud og partnerskaber i Gribskov Kommune.
Uddannelse til Alle! FNs topmøde for uddannelse i Dakar 2000 FNs topmøde for uddannelse i Dakar konkrete målsætninger 6 konkrete målsætninger 2015-målene.
VVM og Miljøvurdering Biogasanlæg øst for Brande Borgermøde den 20. oktober 2014.
Digitaliseringsstyrelsen
Hvordan skaber vi vækst og udvikling på Bornholm?
Den bæredygtige landsby
Title slide Dark grey Bygge- og anlægsvirksomhedens syn på bæredygtighed. 12. maj 2011 DRA Materielkonference 1 Martin Manthorpe, direktør for strategi.
En ny strategi for transportforskning Workshop - Trafikdage i Aalborg 28. august 2006.
Den gode projektansøgning
Lokale grønne partnerskaber
OPP-projektet – Vildbjerg Skole. Opstart af udbudsproceduren Offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse i EF-tidende med opfordring til at deltage i.
Greenkeeper ERFA-gruppe Golfens Grønne Regnskab - Et godt formidlingsredskab!
Argumenterne Motorvejen betyder: Tilgængelighed, erhvervsudvikling og konkurrenceevne Lige muligheder for Midt- og Vestjylland Grundlag for serviceniveau.
Jord-ERFA-Midt Den 11. december 2014
Temamøde 3: Energirigtig adfærd, energieffektive indkøb og bygninger
Trafiksikkerhedsby konkret udmøntning af Trafiksikkerhedsplan 2013
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Lokaldrevet udvikling. Strategi Et Vendsyssel - i balance. LAG Nords væsentligste opgave er at sikre bosætning i hele aktionsgruppens område. Det er derfor.
3. December 2009 Møde i elbilsnetværk For en bæredygtig transport Center for Grøn Transport v/Centerleder Niels-Anders Nielsen.
Udviklingsstrategi 2012 Kommuneplan 2013 Udviklingsstrategien er den overordnede udviklingsplan, der justeres og udvikles hvert år og revideres hvert 4.
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
Økonomiudvalgets møde den 12. august 2013 Formandens præsentation af driftsbudgettet for for Udvalget for Plan og Miljø Økonomiudvalget 12. august.
Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner” Udredning vedr. folkeskolen (forbedring af læringsmiljøet på folkeskoleområdet). I forbindelse med vedtagelsen.
Hammerum Hallen Strategi HH Strategipræsentation – Baggrund – Processen – Resultatet Vision og mål for 2015, must win battles – Rammer for det videre.
Landdistrikter/Yderområder Hvad er et landdistrikt? Hvad er et yderområde? Kan vi afgrænse begrebet ”landdistrikt /yderområde” på en nutidig måde? Natur.
How to: Vælg slide layout 1.Højreklik på slide 2.Vælg ”Layout” 3.Vælg slide i flyout Indsæt billede Template uden billede 1.Klik på ikon, ”Indsæt billede.
Strukturreformen i Danmark
Forberedelse til kick off 7. december 2016
Gentofte Park og Sø – Udviklingsplan
Mobil- og bredbåndsdækning
Møde i Det Grønne Råd den 7. december 2016
Natura 2000-handleplaner 2. handleplanperiode
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Møde med lokalrådsformænd 25. oktober 2016
Pressemøde Region Midtjylland
Uddannelse, Børn og Familie
OK18 Det kommunale og regionale forlig
Tilslutningspligt via lokalplan eller projektforslag
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Adgang til egne data IT-Arkitekturrådet d It-Arkitekturrådet
Målopfølgning – Økonomi og Planudvalget
Målopfølgning - Social- og Sundhedsudvalget
Eventuelle delmål der ikke er opfyldt er markeret med rødt.
Målopfølgning – Klima- og Bæredygtighedsudvalget
Målopfølgning - Social- og Sundhedsudvalget
Målopfølgning – Børne- og Skoleudvalget
Eventuelle delmål der ikke er opfyldt er markeret med rødt.
Målopfølgning – Økonomi- Erhvervs og Planudvalget
Målopfølgning – Fritids- og Kulturudvalget
Overordnet beskrivelse af initiativ Verdensmål-nummer
Målopfølgning - Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget
Målopfølgning – Teknik- og Miljøudvalget
Målopfølgning - Social- og Sundhedsudvalget
Målopfølgning – Natur- og Miljøudvalget
Præsentationens transcript:

Målopfølgning – Natur- og Miljøudvalget Budget 2019 Eventuelle delmål der ikke forventes opfyldt eller som bør drøftes, er markeret med rødt.

DELMÅL – markér med rødt, hvis der er delmål, der ikke er indfriet LANGSIGTET MÅL DELMÅL – markér med rødt, hvis der er delmål, der ikke er indfriet Kommentar – for eventuelle delmål der ikke er indfriet. ANSVARLIGT CENTER/CENTRE Vi vil fortsat bevare, sikre og udvikle Bornholms natur og landskaber samt de bornholmske havne, så vi understøtter bosætning, tilflytning og turismeerhvervet. Iværksætte og gennemføre projekter der skaber større biodiversitet (fx fritlæggelse af rørlagte vandløb, genetablering af klippeløkker og pleje af lysåbne naturtyper). Implementere hele eller dele af ”Forslag til Landskabsstrategi for Nordbornholm” i kommuneplanlægningen for at sikre en hensigtsmæssig udvikling på Nordbornholm i forhold til natur, friluftsliv, bosætning og erhvervsudvikling. Forprojekt til ”Bornholms Grønne Bølge”. I forprojektet analyseres og deltailplanlægges selve projektet, herunder indgåelse af aftaler med lodsejere om konkret stiforløb, naturpleje etc. Projektet søges realiseret med forventet fondstøtte på ca. 1 mio. kr. Afsætte midler til medfinansiering af projektet ”Bornholms Grønne Bølge”. Minimum 3-5 mio. kr. evt. fordelt over flere budgetår. Fundraising til udvikling af infrastruktur og til understøttelse af private investeringer Indgåelse af partnerskaber med foreninger og private erhvervsdrivende Hurtigere sagsbehandling og klare kriterier for tildeling af arealer/bygninger/m.m. på havnene Samarbejde med Destinationen og de private landbaserede og maritime turistaktører – og med særligt fokus på outdoor Sikringsopgaver og udviklingsopgaver på de små private havne Fokus på en bæredygtig drift af havnene i overensstemmelse med Bright Green Island strategien Markedsføring og formidling Sikring af de personalemæssige ressourcer i organisationen

DELMÅL – markér med rødt, hvis der er delmål, der ikke er indfriet LANGSIGTET MÅL DELMÅL – markér med rødt, hvis der er delmål, der ikke er indfriet Kommentar – for eventuelle delmål der ikke er indfriet. ANSVARLIGT CENTER/CENTRE Det er Natur og Miljøudvalgets mål, at arbejde for bæredygtigt, energi- og miljørigtigt kommunalt byggeri, og derigennem fremstå som forbillede for øvrigt byggeri på Bornholm. Dette mål skal understøtte de 8 vedtagne bornholmermål. Bornholms Regionskommune arbejder for: At opførelse af nye bygninger, betragtes i et bæredygtigheds- og helhedsperspektiv, og at bæredygtighed indarbejdes i alle byggeriets anlægs- og driftsfaser. Dette gøres ved at der foretages indledende overvejelser og analyser og behov, der belyser det enkelte byggeri og der i udbudsmaterialet indarbejdes projektspecifikke krav og mål for byggeriets cirkulære liv. At bæredygtighed indarbejdes i daglig drift og vedligehold af bygninger. Dette gøres ved at materialevalget foretages begrundet, fortrinsvis blandt certificerede produkter, og der ved udskiftning af tekniske løsninger, forsøges indarbejdet samme krav som ved nybyggeri. Bæredygtig udvikling, er ansvarlig forvaltning af nutiden, for at opnå det bedste resultat i fremtiden. En udvikling, der opfylder de nuværende behov, men uden at bringe fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres behov, i fare

DELMÅL – markér med rødt, hvis der er delmål, der ikke er indfriet LANGSIGTET MÅL DELMÅL – markér med rødt, hvis der er delmål, der ikke er indfriet Kommentar – for eventuelle delmål der ikke er indfriet. ANSVARLIGT CENTER/CENTRE Flere borgere kræver fortsat fokus på en god infrastruktur Den trafikale infrastruktur skal sikre gode og trafiksikre vejforbindelser - Indsatsen for trafiksikkerheden skal afpasses efter de vedtagne målsætninger i Trafiksikkerhedsplanen 2018 – 2025. - Det regionale cykelvejnet skal fortsat udbygges med sikkerhed for øje, og som en understøttelse af turisterhvervet på Bornholm. Bornholms Cykelveje 2016 – 2019 afsluttes. Alle anlægsprojekter forventes gennemført. Trafiksikkerheds plan 2018 – 2025, pågår de prioriterede anlægsprojekter for året gennemføres. Deltager aktivt i byudviklingsprojekter. De sidste anlægsarbejder færdiggøres først i foråret 2020 efter aftale med Vejdirektoratet. Den kollektive trafik skal understøtte at det er muligt at bo - leve og have et aktivt arbejds-, skole- og fritidsliv på hele Bornholm. Dette skal ske på den mest optimale og miljøneutrale måde, som er opnåeligt i forhold til den økonomiske ramme. Alle typer transport - hel eller delfinansieret af det offentlige - integreres i de logistiske setups. Samarbejdet med skoler - arbejdspladser samt andre vitale aktører fastholdes og udvides efter behov. Dette samarbejde har som overordnet mål at visualisere, også for nye indbyggere, at man faktisk kan bruge kollektivtrafik på Bornholm som primær transportform eller minimum som ”bil nummer 2". Der stilles plads til rådighed i busserne til at f.eks. tilflytterkonsulent kan bruge denne informationskanal. Opfølgning på målet vil ske løbende og i dialog med diverse samarbejdspartnere