Mette Blauenfeldt, Dansk Flygtningehjælp

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Final take - Værdigrundlag Maj 2007
Advertisements

Integration på arbejdsmarkedet 19. juni 2008
SSP-samrådets årsmøde 2015 – onsdag d. 18. marts 2015
Vejledning til Demografi Om hvordan du beskriver og analyserer befolkningsdiagrammer / - kurver.
Værktøj 3: Personlige og kollektive strategier Vi forebygger stress sammen.
Erik Christiansen, Klinik for Selvmordstruede, Årsmøde 2008 Selvmordsforsøg blandt børn og unge Af cand.scient.oecon. Erik Christiansen Klinik for selvmordstruede.
Når sammenhæng er bundlinje. Det glade budskab! Driftstal fra Sherpa 0-2 års ledighed Sammenlignelige tal fra andre forskningsdesign 1 år39 %4-12 % 2.
Helhedsorienteret indsats Møde i økonomiudvalget 8. februar 2016.
Ved overlæge Jes Gerlach
Løft Sløret - for seksuelle overgreb Center for Voldtægtsofre, Rigshospitalet Karin Sten Madsen Kristina Marie Uddin.
Socialtilsyn Midt SL februar Socialtilsyn Midt – hvorfor er vi her? Vi gør en forskel for de mest udsatte borgere i Danmark! Vi garanterer, at der.
Unipolar depression Patienter og pårørende 6. Session - Den sociale lovgivning – ved socialrådgiver Depression og familien.
STRATEGIEN FOR SOCIALT UDSATTE GRØNLÆNDERE Afsluttende konference Onsdag den 8. juni 2016.
Børn i familier med alkoholproblemer Pia Baumgarten, Alkoholkoordinator Alkoholbehandlingen, Kolding Kommunes Misbrugscenter, Elvej 2a, 6000 Kolding
Beskæftigelsesforvaltningen Aarhus Kommune Arbejdsmarked, beskæftigelse og integration v/ Vibeke Jensen beskæftigelseschef, Aarhus Kommune Medlem af Carsten.
Socialpsykiatri og Udsatte Voksne Sociale Forhold og Beskæftigelse Når de unge er psykisk syge Det regionale beskæftigelsesråd 4. april 2011 v/ Niels Schwartz,
Beskæftigelsesregion Midtjylland Sygefravær pga. stress og psykisk lidelse Lars Aakerlund Speciallæge, ph.d. PPclinic.
Patientundervisning 7. Session Unipolar depression Familie og netværk.
Aulum-foredrag 4. okt. 2015: at være pårørende til psykisk sårbare
Privat beskæftigelse under pres personer Aktuel mangel på arbejdskraft – Demografisk tab af arbejdsstyrke Offentlig finansieret beskæftigelse.
Mental sundhed et anliggende for folkesundheden? Sigurd Lauridsen Ph.d. Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet Projektleder DEA.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temamøde om underretninger.
Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Fokus på samarbejdet mellem Jobcentret og UU Ungegruppen i Jobcenter Hedensted UU.
Definition af tabu Et emne som man ikke beskæftiger sig med da det er forbundet med stærke følelser, fx af skam. Politikens Nudansk Ordbog.
MindSpring – empowerment af flygtninge Årets Projektdag 15. juni 2016 Mette Blauenfeldt – Dansk Flygtningehjælp.
1 v. Torben Svendsen //Aktivitetscentret Sundholm MENNESKET I FOKUS.
Patientuddannelse – en medicinsk teknologivurdering Helle Ploug Hansen Marie Henriette Madsen Niels Viggo Hansen.
Velkommen Social kritik – og faglighed, der forpligter. Børns og unges invitationer til ny- orientering.
Undervisning for pårørende Unipolar depression Hvordan påvirkes familien?
Sundhedspædagogik og kommunikation. Mestring. Fag mål 3 sundhedspædagogik og kommunikation.  Eleven kan forklare hvordan borgere/patienter og pårørende.
Er patienterne klar til telemedicin? Morten Freil Direktør
CSR - HR Beskæftigelsesrådets handicapkonference december 2008  Præsentation af Coop/CSR  Erfaringer med ansættelse af personer med.
Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 2 – Topskattelettelser
Forældres opfattelse af Den Danske Folkeskole
Paradokser og Dilemmaer
Præsentation af resultaterne fra
Uledsagede flygtningeunges perspektiver på deres hverdagsliv i Danmark
En nordjysk investering – Vejle
THY Business Breakfast.
Samfundsøkonomiske gevinster ved social ansvarlighed
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Handleplaner psykiatri
Ledelse i fremtiden … Betyder ikke vi skal kaste fortiden over bord
Virksomhedernes erfaringer med nydanske medarbejdere v/ Integrationskonsulent Pernille Kiær -
Det gode møde i folkeskolen
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
Hvor meget hjælper familier i dag?
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
Sprog og praktik på virksomheden
SFI’s forskning i handicap og beskæftigelse
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Virksomhedernes erfaringer med nydanske medarbejdere v/ Integrationskonsulent Pernille Kiær -
Udvalgte resultater Januar 2016
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
VISIONSSEMINAR – PÅ VEJ MOD STRATEGI 2022
RAR Sydjyllands indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Sydjylland – august 2018.
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
Dias om Følgende dias giver et overblik over, hvad hæftet indeholder og kan bruges til. Der findes også en række dias, der beskriver, hvad.
Tendenser i forældresamarbejdet
Boostcamp for unge med autisme – erfaringer og refleksioner
Dialog mod Vold som business-case
Unge med angst set fra et vejlederperspektiv
Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation
Nyt fra forskningen – med fokus på kvalitet og kvalitetssikring
Vilkårsrum (rammevilkår) & Mulighedsrum
Børne- og Familieafdelingen
Egenomsorg for pårørende
Katrine Kanneworff, Seniorrådgiver Dansk Flygtningehjælp
Mental sundhed Beskrivelse: Da Socialtilsynet var på tilsyn i august. 2017, blev begrebet ‘mental sundhed’ drøftet. Vi blev optaget af at identificere.
Sundhedsfaglig udredning Funktionsmæssig afklaring Egen læge Diagnose
Præsentationens transcript:

Mette Blauenfeldt, Dansk Flygtningehjælp Livet i eksil Mads Ted Drud-Jensen, Center for Udsatte Flygtninge, Dansk Flygtningehjælp

Alle flygtninge er rystede over den omvæltning, deres liv har taget

At leve i eksil Oplevet ekstreme forhold Tab og afsavn Fundamentalt ændret livssituation Kulturelle forskelle Minoritet Klient Et eksempel er særlig udsathed ved sygdom – mindre brug af det etablere sundhedsvæsen Heldbresscreeninger – nu frivillige – betydning for den rette hjælp til rette tid (Og fra Børnerådets undersøgelse ved vi også at børn med diagnoser bliver mere udsat for vold end andre børn) Studie fra MESU i 2016 viste at, Halvt så mange flygtningebørn får psykiatrisk hjælp på trods af deres umiddelbart bare større behov Ud af studiets 25.000 flygtningebørn har 3,5 % været i kontakt med det psykiatriske sundhedsvæsen i perioden 1993-2012. Til sammenligning har 7,7 % af de danske børn været i kontakt med psykiatrien i samme periode. Altså har de danske børn haft mere end dobbelt så meget kontakt til psykiatrien end flygtningebørnene har. Betyder at familie med udfordringer ikek får den hjælp de har brug for

Eksilvilkår har afgørende betydning for flygtninges heling og integration For de flygtning som ender i et eksilland land langt fra deres oprindelsesland Ved vi noget om de risiko- og beskyttelsesfaktorer der er på spil

Risikofaktorer Traumatisk begivenheder i hjemlandet eller under flugten Lav socioøkonomisk status i eksillandet Konfliktfyldt forældre/barn relation Usikkerhed omkring asyl og ophold Sprogvanskeligheder Manglende socialt netværk og støtte Oplevet diskrimination Begrænset adgang til / brug af sundhedsydelser Adskillelse fra familien Tab af social status Preserving and Improving the Mental Health of Refugees and Asylum Seekers, udarbejdet af Umar Ikram og Karien Stronks for the Health Council of the Netherlands., 2016. Ændrede kønsroller Hollands studie fra 2016 underbygger dette En lang række risikofaktorer, der griber ind i mange arenaer i familierns liv Noget handler om rettigheder ift udlændingeloven – sikkerhed i ophold, retten til familiesmamenføring mv Noget handler om rettigheder ift integrationslovgivning – adgang til sociale ydelser, adgang til dansk undervisning Noget handler om reelle muligheder – for at bruge sin kompetencer, få et job, få en ligeværdig position i samfundet

Beskyttelsesfaktorer Positive personlige coping- strategier med fokus på nutid og fremtid Opretholdelse af social status Beskæftigelse Socialt netværk og støtte Sprogkundskaber Familiesammenføring og nærhed til familie Praktisering af religion Adgang til kultursensitive sundhedsydelser Forældres åbenhed om traumatiserende begivenheder over for børn – aldersafstemt og sensitivt Egen varig bolig Med omvendt fortegn: Hvilke arenaer skal vi arbejde på for at hjælpe flygtninge bredt ift integration Det er ikke nok at fokusere ensidigt på et enkelt element – f.eks. familiedynaikker og Ligestilling ift evt konflikter i hjemmet – amn må kigge på de øvrige felter også: Sprogkundskaber, beskæftigelse, sikkerhed i ophold, boligsituation, traumer, socialt netværk og støtte Skulle man sige det med ordene fra en af de store teoretiker på traumeområdet Aron Antonovsky: Muligheden for at finde mening og sammenhæng i sin hverdag – og dermed kunne håndtere stressfyldt oplevelser

Socioøkonomisk stress Det samlede billede Traumer Socioøkonomisk stress Eksilstress 7