BR10 Opgave Kapitel 5 Brand Anvendelseskategorier

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kommunernes tilsynspligt Hvad er de forpligtet til?
Advertisements

Hospitalsenheden Vest BRANDINSTRUKTION HOSPITALSENHEDEN VEST REGION MIDTJYLLAND.
Eksempelsamling om brandsikring af byggeri
Orienteringsmøde om Arbejdstilsynets krav til indretning af køkkener
Onsdag d. 21 januar 2009 Arbejdstilsynets krav til indretning af køkkener FØDEVARESTYRELSENS SEMINAR OM MADORDNINGER I DAGINSTITUTIONER.
Funktionsbaserede brandkrav
Fordele ved REACH set fra miljøets synspunkt Sidsel Dyekjær Miljøstyrelsen Kemikalier.
Aalborg Kommune, Peter Freuchens vej, Alabu Bolig, afd
Enkelt stige. Enkelt & hejse/skydestiger Stigen opstilles i den rigtige position, fx, korrekt opstillingsvinkel for enkelt stiger (stigningsvinkel 70.
Energioptimering af boliger 5. Energipotentiale – lokalisér besparelserne – varmetab i bygningerne De huse, der renoveres i dag skal konkurrere med bygningen,
Webinar 1 i fase 2 Tema: Differentiering – med særligt fokus på kortlægning af elevernes forudsætninger Indhold: 1)Hvad er et webinar? 2)Forud for selve.
I dansk nybyggeri er der særlige fugtproblemer, som maleren skal tage med i sine overvejelser: Materialer der er født våde, fugtige eller tørre Hvordan.
Certificeringsordning for transportable telte og konstruktioner Rikke Holgersen.
Emner: Store barrierer og lille erhvervsevne hvordan håndterer vi de situationer? Personlig assistance og fleksjob Hjælpemidler. LAB/SEL. - ligheder.
Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om offentliggørelse af bygningsreglement 2010 (BEK 1314 af ) Formål: - Gennemføre regelforenklinger.
Tekniske hjælpemidler Bekendtgørelse Anvendelse af tekniske hjælpemidler § 1. Bekendtgørelsen omfatter: anvendelsen af tekniske hjælpemidler ved.
Ny chance til alle. ”Den gode histories dag” Kort præsentation: Karen Breumsø teamkoordinator i team 4-5 Jobcenter Varde. Team 4-5 består af 8 rådgivere,
© Ministeriet for Børn og Undervisning, marts Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri i samarbejde med Jan.
Opstuvning Højvandslukkere. Bygningsreglement Stk. 3. Ved risiko for opstemning i hovedafløbssystemet skal afløbsinstallationer udformes, så opstemningen.
Lærervejledning varme. Hvor taber en bygning varme? Ledning gennem bygningskonstruktioner. Afhængig af U værdi. Strålings-tab. Flader mod verdensrummet.
Jeg hedder Robert Hansen. AMU mål  Varighed : 2 dage  Mål: Deltagerne kan udføre arbejde med epoxy og isocyanater sundheds og sikkerhedsmæssigt.
Velkommen til BR-10 spillet Bygningsreglementet © Undervisningsministeriet. Marts Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg.
Velkommen BR-10 Seminar. 1. Administrative bestemmelser 1.1 Generelt 1.2 Begrænsninger i reglementets anvendelsesområde 1.3 Ansøgning om byggetilladelse.
Brandbeskyttende glas Center for glas og alu. Br10 kap. 5.1 stk. 1  Bygninger skal udformes og indrettes, så der opnås tilfredsstillende tryghed mod.
Bygningsfysik - fugt © Ministeriet for Børn og Undervisning, Januar Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri.
Velkommen BR-10 Seminar til Til 2 x ½ dags kursus.
BR10 Opgave Kapitel 4 Konstruktioner 4.1 Generelt Tage og ovenlys i tage skal udføres, så der opnås tilfredsstillende sikkerhed mod ? Fundering skal ske.
Kilde Link. Tænk over din lange pendler, timerne brugt på hjem forbedringer – de utallige ting du gøre for at gøre dit hus et hjem. Ville det ikke være.
BR 007Dansk BygningsinspektørForening Høringssvar DBF Overordnet vurdering Mening, indhold og det administrative. Ikke detaljeret på de tekniske krav,
BR10 Opgave Kapitel 3 bygningers indretning Adgangsforhold / tilgængelighed Hvor stort et areal skal der være foran en yderdør ? Foran en yderdør skal.
Voksenansvar for anbragte børn og unge Rusmiddeltest
By- og markedsfester – nye regler !
Rengøring på hotel- og konferencecentre
Ændring i og af brandbestemmelserne i BR15
Hvordan ved MUS? Anvend uddybende redskaber i RMUK og e. dok FØR
Velkommen til kursus i Conformal Coating.
VVM-screening ENVINA 1 October 2015 COWI Powerpoint presentation
BR10 Opgave Kapitel 7 Energiforbrug
Voksenansvar for anbragte børn og unge Registrering og indberetning
BR10 Opgave Kapitel 5 Brand Anvendelseskategorier
Børnebakkens Indsatser
Arbejdsmiljørundering /tjeklister
Let ydervægskonstruktion.
Søfartslovgivning og skibsadministration
Specielle overflader og funktioner
BR10 Opgave Kapitel 3 bygningers indretning
BR10 Opgave Kapitel 4 Konstruktioner 4.1 Generelt
Konference Danske Havne
BR10 Opgave Kapitel 7 Energiforbrug
Spørgsmål til og svar fra TBST.
TømiddelHåndbogen.
Skriv ansøgning 10 gode råd.
F for får Af Anna og Sarah.
Sygeplejerske Kirsten Gotfredsen Masterclass på Demensområdet
Sådan køber du opdatering til din PFS software
Bilag 1a: Organisering Jobcenteret Regionen
Social – og Beskæftigelsesudvalget
Sven Jon Jonsen Arkitekt maa a/b Andel
Tunge gulvkonstruktioner på træbjælkelag – den klassiske opbygning
Førstehjælpens 4 hovedpunkter
© Ministeriet for Børn og Undervisning, marts 2013
Perspektivskifte Arbejdsmiljøloven Op
BR10 Energiforbrug.
Samling af den mikrobielle brændselscelle
Borgermøde i Hvidovre Tirsdag den 21
BR18 - Dokumentation af indplacering i brand- og konstruktionsklasser ved ansøgning og færdigmelding. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Center for byggeri.
Ansøgning - afvejning af hensyn
Præsentation af IT-sikkerhedsfunktionen
Velkommen til TECHCOLLEGE
Undervisningsplanlægning
Præsentationens transcript:

BR10 Opgave Kapitel 5 Brand 5.1.1 Anvendelseskategorier Anvendelseskategori 1 omfatter? Anvendelseskategori 3 omfatter? Bygningsafsnit til dagophold, hvor de personer, som normalt opholder sig i bygningsafsnittet, alle har kendskab til bygningsafsnittets flugtveje og er i stand til ved egen hjælp at bringe sig i sikkerhed. Bygningsafsnit til dagophold for mange personer, hvor de personer, som opholder sig i bygningsafsnittet, ikke nødvendigvis har kendskab til bygningsafsnittets flugtveje, men er i stand til ved egen hjælp at bringe sig i sikkerhed. Anvendelseskategori 2 omfatter? Anvendelseskategori 6 omfatter? Bygningsafsnit til dagophold med få personer pr. rum, hvor de personer, som opholder sig i bygningsafsnittet, ikke nødvendigvis har kendskab til bygningsafsnittets flugtveje, men er i stand til ved egen hjælp at bringe sig i sikkerhed. Bygningsafsnit til dagophold og eventuelt tillige til natophold, hvor de personer som opholder sig i bygningsafsnittet, ikke er i stand til ved egen hjælp at bringe sig i sikkerhed. Anvendelseskategori 6 er lig med ? Ældreboliger, behandlings- og sengeafsnit på hospitaler, plejehjem, fængsler, boliger og institutioner til fysisk eller psykisk handicappede, vuggestuer og børnehaver. :

BR10 Opgave Kapitel 5 Brand 5.2 Flugtveje og redningsforhold En bygning skal udformes, så evakuering let og betryggende kan ske via? Væg- og loftoverflader samt gulvbelægninger i flugtveje skal udføres, så de ikke bidrager til? Flugtveje eller direkte til det fri. Evakuering skal ske til terræn i det fri eller til et sikkert sted i bygningen. Brand- og røgudviklingen i det tidsrum, hvor flugtvejene skal anvendes til evakuering. I en bygning, hvor gulv i øverste etage er beliggende mere end 22 m over terræn, eller hvor alle redningsåbningerne ikke kan nås af redningsberedskabets stiger skal der? I det tidsrum, hvor flugtvejene skal anvendes til evakuering, må der ikke forekomme? Temperaturer, røgkoncentrationer, varmestråling eller andre forhold, som hindrer evakueringen. Ved indretning af bygningen tages særligt hensyn til muligheden for evakuering fra bygningen, redningsberedskabets indsatstid og adgang til etagerne. :

BR10 Opgave Kapitel 5 Brand 5.3 Konstruktive forhold Bygningsdele skal sammenbygges, så den samlede konstruktion i brandmæssig henseende? Byggevarer og bygningsdele skal udføres, så? Ikke er ringere end kravet til de enkelte bygningsdele i konstruktionen. Personer i eller ved bygningen kan bringe sig i sikkerhed på terræn i det fri eller et sikkert sted i bygningen, og så redningsberedskabet har mulighed for redning af personer og sikre acceptable forhold for dyr samt for slukningsarbejde. Bygningsdele skal udføres på en sådan måde, at? En brand ikke kan sprede sig fra en brandmæssig enhed til et hulrum, som passerer én eller flere brandadskillende bygningsdele. :

BR10 Opgave Kapitel 5 Brand 5.5 Brand- og røgspredning Bygninger skal opføres og indrettes? Installationsskakte, trapperum, elevatorskakte og lignende, der forbinder flere brandmæssige enheder skal ? Så en brand kan begrænses til den brandmæssige enhed, hvor branden er opstået. Brandmæssigt adskilles fra andre dele af bygningen. Indvendige overflader skal udføres på en sådan måde, at de ikke bidrager væsentligt til brand- og røgudviklingen i den tid? Gennemføringer for installationer i brandadskillende bygningsdele skal? Lukkes tæt, så adskillelsernes brandmæssige egenskaber ikke forringes. Som personer, der opholder sig i rummet, skal bruge til at bringe sig i sikkerhed. :

BR10 Opgave Kapitel 5 Brand 5.6 Redningsberedskabets indsatsmulighed Bygninger skal placeres på grunden og udformes på en sådan måde, at? Bygninger skal udformes på en sådan måde, at redningsberedskabets sluknings- og redningsmateriel kan føres hensigtsmæssigt frem til ethvert sted i bygningen. Hvor slanger ikke kan føres frem af de primære indsatsveje som trapper mv., skal der Redningsberedskabet har forsvarlig mulighed for redning af personer, dyr og for slukningsarbejdet. Det skal i og uden for bygningen være muligt at fremføre det nødvendige udstyr til slukning og redning af personer og dyr. Installeres stigrør. Indvendige overflader skal udføres på en sådan måde, at de ikke bidrager væsentligt til brand- og røgudviklingen i den tid? Redningsberedskabet skal have mulighed for at? uhindret at komme frem til bygningen. Som personer, der opholder sig i rummet, skal bruge til at bringe sig i sikkerhed. :