Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

F for får Af Anna og Sarah.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "F for får Af Anna og Sarah."— Præsentationens transcript:

1 F for får Af Anna og Sarah

2 Fårets oprindelse Muflon Tilpasning

3 Hvad lever fåret af i naturen?
• Får græsser tæt på jordoverfladen - helt ned til 1-2 cm græshøjde • De græsser store mængder løv og kviste - udvælger også blomster og æder dem • De vrager f.eks. vissent græs og grov, høj og truet plantevækst. • De undgår ikke at græsse i nærheden af egen gødning.

4 Hvilke råvare er hensigtsmæssigt til fåret?
Fåret er drøvtygger Struktureret foder er vigtigt Kraftfoder er en mulighed Lammets vomfunktioner skal sikres Bakteriel flora etableres vha. kraftfoder eller ”lammeblanding” Væske Hø og kraftfoder eller ”lammeblanding” stimulerer muskelaktiviteten i vommen og hjælper til udviklingen af vompapiller

5 Lovgivning omkring fodring af får
- I dyreværnsloven kapitel 8 § 14. Intet dyr må gives foder eller drikke på en måde, der kan påføre det lidelse eller skade. Foder og drikke må heller ikke indeholde stoffer, der kan forårsage lidelse eller skade. § 15. Udstyr til fodring og vanding skal være udformet, fremstillet og installeret på en sådan måde, at der er mindst mulig risiko for forurening af foder og vand og for skadelige virkninger af en eventuel indbyrdes rivalisering mellem dyrene.

6 Energibehov i fårets tilstand og det den skal præstere
Foderplan til får der vejer 80 kg. Vedligehold Drægtighed Tilvækst Diegivning


Download ppt "F for får Af Anna og Sarah."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google