EGU – hvad virker? EGU – et godt redskab til inklusion af unge til

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Rullende indskoling på Skovbyskolen.
Advertisements

Et metodeudviklingsprojekt i UU DANMARK UU Vestsjælland
Set i forældreperspektiv
Integrated Children’s System
NUVÆRENDE PRAKSIS PÅ UCV: - Anvendelse af almindelige vejledningsmetoder. - Sporadisk intensiveret vejledning (iværksat på baggrund af akut behov). -
Klarup Skole Hellasvej Klarup Tlf:
Vælg layout på masteren: Højreklik på siden / Layout / Vælg mellem ”Fastholdelseskaravenen” eller ”Brug for unge” Overskrift MAX 2 linjer Underoverskrift.
Garantiskoleoplæg Vejlederkonferencen den Stefan Rossel UU Silkeborg.
Roskilde Tekniske Skole
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Fleksuddannelsen – fra vision til ?. Fleksuddannelse ” Til unge, der ikke har forudsætninger for at gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse, skal der.
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Temamøde om Fleksuddannelsen De fem daghøjskoler i Århus, Kompetencehuset, Byhøjskolen, Gimle, AOF og IDA vil som forsøg og i samarbejde med.
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
S AMMEN KAN VI MERE – N Y BROBYGNING TIL ERHVERVSUDDANNELSE OG ERHVERVSLIV UU Vestsjælland v. Helle Jacobsen Overordnet fokus: Implementering af brugbare.
Er mit barn klar til skolestart ?
Ungdomsskole – mellem reform af folkeskolen, erhvervsuddannelserne og vejledningsindsatsen Storbynetværk den 12. september 2013 Direktør Per B. Christensen,
Lærerprofessionen.
Unge uden uddannelse - hvem er de og hvordan kan de motiveres
Inklusion af personer med psykosocialt handicap - Det er logik Stig Langvad, Formand for DH 2. oktober 2010.
Forældremøde X årgang.
Velkommen til informationsmøde om 0. klasse på Skovshoved Skole
Tietgen Erhverv HG Erhverv HG Erhverv 1½ år (tidligere HG FLEX) HG Erhverv 2 år (tidligere FIVU) Ny Mesterlære Afklarende / kombinerede forløb 10. Handel.
Praktisk vej til uddannelse. Udfordringer • 95 % målsætningen er ambitiøs • Alt kan ikke lige fikses • Mange veje til målet • Øget fokus på praktisk vej.
Inklusion i Børneinstitution Højme
Ud af skolen – og hva’ så? UU Ringkøbing Fjord
Turen går til Kina! - Summer school. Hvad er summer school? For eleverne: årige fra hele området - Klasser på ca. 30elever - Første møde med en.
Relationer handler om troværdighed og tilgængelighed
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Virksomhedsskolemodellen 29. september 2014 UU Danmark Samarbejde: UU og Jobcentret – Om unge.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Bekymringsmærker og kontaktvejleder.
Velkommen til Nordregårdsskolen
VUC og de unge Konference i Fællessalen på Christiansborg d. 27. Februar Kommunerne, ansvaret for 95%-målsætningen og VUC v/ Per B. Christensen, Børne-
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Uddannelsesafklarende samtaler
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
U ngdommens U ddannelsesvejledning B ornholm Torvegade 7 1tv Kasse i finansministeriet STU - Status august 2012 Kommunikationscentret.
Systematisk risikovurdering
Pædagogfagets kernefaglighed
Vejledning i 9. klasse. Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar: UU Skive, i samarbejde.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Skive Kommune: Hvordan kan kommunale initiativer over for borgere med psykiske problemstillinger sikre gode skoleforløb og bedre tilknytning til arbejdsmarkedet.
Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder & Skanderborg
UU-centre på kort og liste se også Kommuner 2007Kommuner 2007.
Oplæg om mentor og tutorordningen mm. i hg-afdelingen på Skive Handelsskole Klasselærerkursus d. 10/
Uddannelse til elever med særlige kompetencer - en perspektivering set ”udefra” Slutkonference i Projekt ”Kan og Vil” 21. september 2009, Vartov, København.
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
EGU opgaver i et Jobcenter Hvordan ser arbejdet ud set fra den placering.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Den Sammenhængende Skoledag På Holluf Pile Skole Odense.
Dybkær Specialskole - ikke for ikke helt almindelige børn.
Uddannelsesudfordringer efter globaliseringsrapporten og velfærdsforliget Paneldrøftelse i Danmarks Vejlederforening d. 30. januar 2007 v/ Per B. Christensen,
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Er vi enige om, hvordan ser en KUU-elev ud?
Broforløbet – Esbjerg, Varde og Vejen Lars Katzmann - Projektejer Marianne Kirk Nielsen – Projektleder Tina Nielsen – Beskæftigelsesrådgiver Jobcenter.
Fra måske egnet til egnet Eud-Start Træningsbanen til en erhvervsuddannelse.
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Insert picture in this frame Grid Projekt Go-For-It Oktober Securitas, Morten Enghave.
Tværfagligt ungeteam i et uddannelsesmiljø  Baggrund/Hvorfor  Vision  Hvordan  Gør det en forskel? Bornholms Regionskommune Allan.
BØRNELINIEN Definition på kompetente børn og unge med særlige behov.
UURS konference den Comwell Køge Workshop 10 – hvor er UU på vej hen v. Mark Jensen UU DK UU DANMARK UDVIKLING & INTERESSEVARETAGELSE VEJLEDNING.
Overleveringer indenfor specialområdet UU Ringkøbing-Skjern.
-projekter i den kommunale tandpleje. LIF Teamdag 2015 Mandag d. 30 november 2015.
Kim Vallentin Marinussen – Egu vejleder UU København Thomas Wong Laugesen UU/Ungecenter Frederiksberg.
De syv fortællinger - hvad var det, vi ville, og hvad gjorde vi?
Stxstudentereksamen.
Februar 2017 PKU-konference
Først! -overordnet Du er ikke alene! Ingen spørgsmål er dumme til nogen. Efterskolevejledernetværk, 16 i alt, brug dem. -sparring i det daglige -face2face.
Bilag 4 Unge og mentorroller.
Først! -overordnet Du er ikke alene! Ingen spørgsmål er dumme til nogen. Efterskolevejledernetværk, 16 i alt, brug dem. -sparring i det daglige -face2face.
Præsentationens transcript:

EGU – hvad virker? EGU – et godt redskab til inklusion af unge til ordinær uddannelse eller arbejdsmarkedet En fleksibel uddannelse, der udvikler og fremskynder unges erhvervsafklaring Giver via tæt vejledning mulighed for at uddannelsesbarrierer ryddes af vejen Via kommunalt tværfagligt samarbejde, skabes sociale netværk mellem de unge i EGU-forløb, der ruster til uddannelse/arbejde

Praktikpladser Praktikpladser er et fælles ansvar for UU, kommunen og private/offentlige arbejdsgivere: Praktikpladser skal være rummelige og formå at udvikle de unges faglige såvel som personlige kompetencer UU’s ansvar at opdyrke praktiknetværk og matche unge med den rigtige praktikplads Kommunens ansvar at stille praktikpladser til rådighed på service- og socialområdet og på det pædagogiske område Det private arbejdsmarked må gribe udfordringen og finde lønnede praktikpladser, fordi det er en investering

”Du bestemmer”-forløb for EGU-elever i Herlev Kommune ”Du bestemmer” er et vejledningsforløb, der udvikler den unges sociale og personlige kompetencer Effekter: EGU-vejlederne oplever, at de unge modnes og ændrer indstilling – tager eget ansvar De unge giver ligeledes udtryk for, at de: ”aldrig havde tænkt på den måde før” ”at de så anderledes på tingene bagefter”

Den gode historie Den unges baggrund Forældre på flex/job/pension Pige – og en ud af syv søskende Gået på kommunal specialskole – herefter på efterskole som droppes Familien og den unge har meget lidt tiltro til skole og boglige færdigheder

EGU-forløb Starter i praktik i børnehave i et år - selvværd styrkes Starter på AOF. Dropper dog ud - en del af afklaringsprocessen Ønsker at gå videre indenfor administration

EGU-forløb fortsat Starter i praktik i boldklub Får opgaver svarende til hendes kompetencer med succesoplevelser til følge Får bekræftet, at administration er rette beskæftigelsesretning Starter samtidig på engelsk på kommunens ungdomsskole Som 18-årig starter hun på forberedende voksen-undervisning på VUC og bliver klar til ordinær uddannelse Går nu på HG

Hvad virkede? Tæt relation mellem ung og vejleder Samme vejleder gennem hele forløbet! Vejleder er let tilgængelig, fleksibel og proaktiv Vejleder tager udgangspunkt i den unges umiddelbare kompetencer og formåen – udviser respekt både ift. til den unges til-/fravalg og personlige behov Praktiksteder påtager sig socialt ansvar Åben og anerkendende tilgang til den unge – giver plads til personlig og faglig udvikling Fleksible uddannelsessteder Rummelige og imødekommende ift. den unges specifikke behov

- men i det tempo og i den relation, hvor den unge kan følge med! Vigtigt: Den unge skal uddannes og udvikles - men i det tempo og i den relation, hvor den unge kan følge med!