Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Børn som pårørende til alvorligt syge forældre Anbefalinger til sundhedspersonalet Udarbejdet på baggrund af: Retningslinier for god praksis ved forebyggende.
Advertisements

Set i forældreperspektiv
Oplæg til arbejdsgruppe vedr
EN SAMTALE OM VOLD I NÆRE RELATIONER
Inddrag nu Kick-off møde
Socialfagligt oplæg Underretning, Tavshedspligt mv.
Samtaler i hverdagen & Understøttende sprogstrategier
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Nye krav og besparelser – hvordan sikrer vi kvaliteten v/ Dorte Bloch
Børnerådet Danske børns trivsel Lisbeth Zornig Andersen
Initiativer i forlængelse af kommissionen vedr. ungdomskriminalitet Januar 2011.
- Fælles børn - Fælles mål - Forskellige opgaver og kompetencer
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Greve Kommune, center for Børn og Familier Marts 2011.
Lovgivning og etik i forhold til unge og deres retsstilling
Forældrerådslagning Keld Bjørbæk, Ungdomskonsulent Tlf
Formålet At rumme børn i vanskeligheder i klassen.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Netværksmødet Professionelle relationer i tværfagligt samarbejde med kvalitet og effektivitet 2012.
Redskaber til at støtte børn og unge i deres sociale liv på nettet Marianne Pihl, Projektkoordinator i Red Barnet Lystrup
Folkeskolereform på Ørum Skole 2014
LP-modellens Landskonference 2014 i Horsens
Fællesskaber for Alle Forældres betydning for børns
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Skolesocialrådgiver på Amager Fælled Skole
Valhalla, integreret daginstitution Nyborg
SEMINAR I NUUK OKT 2014 FAMILIERÅDSLAGNING LIS HELBO.
Virkeligheden er ikke en case Mangfoldighed er ikke til stede som viden – skal udforskes Mange historier – perspektiver og interesser Et barn – tilfældigheder.
Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. kl. Type Navn
Fællesskab og relAtioner i fdf
1 Socialrådgiver Rikke Holme Otterup Kommune Unge – Forældre – Skoler – Læge – Sygehus - Andre Opfølgning Fagligt beredskab Kontaktperson Handleplan Kommunalt.
KL UNGESPOT 22. SEPTEMBER 2010 N ÅR DE UNGE FALDER MELLEM TO STOLE FORSKNINGSLEDER BO ERTMANN.
Det Inddragende Netværksmøde
DEN UNGE SOCIALT DYSFUNKTIONELLE PATIENT. LÆGEDAGE 2014
Broen til bedre sundhed – fremtidens voksne Borgmester Stig Vestergaard 3. Maj 2013.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Unges holdninger til kriminalitet, staf og behandling
Velkommen Inddragelse af barnets udtalelse i analysen.
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Tel: Adresse: Niels Hammekenip aqq. 41 Postboks 1755, 3900 Nuuk
Lige muligheder i livet Strategi for børn og unge i udsatte positioner.
Vis hjælpelinjer For at se hjælpelinjer 1. Klik på Vis 2. Vælg Hjælpelinjer Indsæt dato 1. Vælg Indsæt i topmenuen 2. Vælg Sidehoved og Sidefod 3. Sæt.
Intro til samarbejdet med socialfaglig rådgiver Organisation – Tværfagligt Center For Børn og Unge Formål og målsætning Målgruppen Kendetegn ved socialfaglig.
Børn har ret – ved de det? Hindsgavl, den 21. september 2015.
Programmet er afprøvet i tre repræsentative skoledistrikter siden januar 2013 Implementeres i resten af kommunen per 1. januar 2016 Partnerskabskommune.
 Barnet fortæller 47,1 %  Forældre 35,0 %  Andet familiemedlem 1,8 %  Andre børn 1,7 %  Hospital/læge 2,4 %  PPR/socialforvaltning 1,3 %  Institution/skole.
Den svenske model - perspektiver på helhedssyn Netværksmøde, samskabelse 20. maj 2016 Helle Hende Stærmose.
Barnets Reform Ledernetværk Juridisk konsulent Annette Baun Knudsen KL November 2011.
Antimobbestrategier for Langhøjskolen. Ved mobning forstår vi: Mobning er groft, verbalt drilleri og/eller fysisk vold, som foregår over længere tid.
Godkendt af bestyrelsen den 5. november 2015 Barnets perspektiv EGMONT FONDENS STRATEGI FOR BØRNE- OG UNGEINDDRAGELSE.
Inddragende netværksmøder
GLADSAXE KOMMUNE dagtilbudsområdet.
Fælles viden – Bedre integration Et tilbud om efteruddannelse
Præsentation af projektet Udviklingsprojekt vedr
Langsigtede mål i Assensmodellen 2019
Den kriminelle fødekæde i bander og
Rita Buhl 22. september 2018.
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Underretning, handleplan, børnefaglig undersøgelse mv
Metoden brugerstyret behandling
Professionel elev ?.
Ledermøde Vest 6. Februar 2013
Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation
Udgangspunktet er, at alle har de bedste intentioner. Udviklingsdag Udgangspunktet er, at alle har de bedste intentioner. Lad os gå på opdagelse.
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Inspirationsworkshop med fokus på
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Præsentationens transcript:

Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation Frikommuneforsøget Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation

Baggrund for frikommuneforsøget Færre lovkrav til socialrådgiveren Hurtigere indsats og hyppigere opfølgninger Mere tid sammen med barnet/den unge og familie Øget inddragelse af det private såvel som det professionelle netværk Fælles sprog, en fælles forståelse og fælles begrebsapparat Færre genunderretninger som en gevinst på de hyppigere opfølgninger Deltagerne er det professionelle netværk 5 minutter Øget trivsel

Hvilken betydning får frikommuneforsøget for mit arbejde? Hvis man er bekymret for et barn eller ung skal man underrette Familierådgivningen Det nye er: at man skal ikke længere udforme en skriftlig underretning, men i stedet booke et underretningsmøde gennem Outlook Møderne ligger fast på tre ugedage tirsdag, torsdag og fredag – vi kommer ud til jer Mere nærvær og kontakt med familierne – der hvor de er. Fortæl om den simuleringsdag (Hvordan var det at afprøve) – det er vi vandt til som ledere – altid ringe og spørge 5 min

Ny guide til underretninger vedr. børn og unge Ikast-Brande Kommune Hvis du er bekymret for et barn eller ung og de forebyggende tiltag I har foretaget ikke har haft den ønskede effekt, så er første skridt at inddrage familien i dette. Dette kan gøres ved: Indkalde forældrene til et fysisk møde hvor du deler din bekymring for barnet/ den unge Kontakte forældrene telefonisk, hvor du deler din bekymring for barnet/ den unge Når du har inddraget forældrene i din bekymring finder I i fællesskab et tidspunkt og booker et møde Barnet/ den unge skal deltage på underretningsmødet Skriftlig underretning hvis forældrene ikke ønsker at samarbejde Vigtig: Hvis der er tale om vold eller seksuelle overgreb mod barnet eller den unge, skal du straks kontakte Familierådgivningen – uden af inddrage forældrene først Afprøvning i praksis 2-3 min

Underretningsmødet – roller og forventninger Det nye er: Mødet foregår lokalt Nye roller for skoler og daginstitutioner inden mødet Signs of Safety som ramme for mødet Den professionelles rolle på underretningsmødet Birgitte

Gruppedrøftelse 10 min Er underretningsguiden hjælpsom for jer? Drøftelse af hvordan i vil inddrage forældrene hos jer? Hvad skal der være særlig opmærksomhed på i denne nye praksis?

Involvering af barnet Formål: Forsøgets intension er at øge involvering af barnet Forklaring: Hvorfor er det børnene skal med ud fra rådgiver perspektiv Hvad ved vi om børneinddragelse ”Det er vigtig, at vi får udbredt arbejdet med at inddrage børn og unge i de beslutninger, der vedrører dem. Det gælder i alt fra de enkelte børns sager. Fx i forbindelse med en anbringelse, en skilsmisse, et stort konfliktniveau eller en misbrugende forældre. Børn skal opleve, at de kan hjælpe dem selv og andre børn gennem deres mod til at åbne op og fortælle deres historie – det er empowerment” (Børnerådet 2014). Summeøvelse: Hvilke tanker sætter det i gang? Kan godt være sund 10-15 min. Frej tager forklairngen og birgitte styrer processen

Opsamling Undren/spørgsmål/svar – skriv, ring, Mulighed for at få socialrådgiverne ud i jeres institution og fortælle omkring forsøget