Gode råd om ... Referatskrivningen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
En konflikthåndterende kultur
Advertisements

Projektlederens rolle(r)
Effektiv mødekultur Formål: At udvikle en velstruktureret og effektiv mødekultur 1 Hvad er effektiv mødekultur? 2 Hvad er mål/resultat (Output)? 5 Hvordan.
Overvejelser inden udsendelsen af dagsorden –Målrettet mod deltagerne –Nøglepersoner skal være til stede –Ingen punkter hvor svaret er givet –Vigtig –
Søren Viemose Konflikter i hverdagen Forhandling i samarbejde
© Søren Viemose KALØVIG Kvinder og forhandling. © Søren Viemose KALØVIG Konklusioner De såkaldt uforklarlige forskelle er ikke uforklarlige mere Mænd.
FORHANDLING.NET. Forhandling i individuelle arbejdsforhold FORHANDLING.NET Det handler om at skabe merværdi Interessebaseret forhandling handler om at.
Alle medarbejdere, der ønsker at have indflydelse på dagsordenen og mødepunkter, har haft mulighed for det – dvs. også alle kolleger, der ikke er i trio/MED.
Del 2:Rammer for en professionel samtale med en patient ETABLERE EN RELATION, ANERKEND E OG SKABE TRYGHED 2 LEDE OG SKABE STRUKTUR 1 Indlede samtalen,
VIRKSOMHEDSSPECIALE Why the struggle? Anne Mette Ravn Nielsen, cand. mag. i tværkulturelle studier (færdig forår 2015) - skriv.
ARENA SILKEBORG SPONSORAT. Silkeborg IF er en af landets mest traditionsrige fodboldklubber og har tilhørt den øverste elite igennem mange år. Silkeborg.
Mor og barn hos lægen. Hvordan vi har arbejdet med at forbedre kommunikationen – og hvad vi har fået ud af det Poul-Erik Kofoed og Jette Ammentorp.
Skriv en kommunikationskontrakt. Kontraktformuleringens faser Alles ansvar Skab motivation for kontrakten. Afstem forventningerne hos medarbejderne Hvad.
Konflikthåndtering og hensigtsmæssig adfærd Ililissat den 11. februar 2016 Jakob Munk Jensen Danmarks Lærerforening.
Systemisk samtaleteknik og håndslag Ilulissat den 11. februar 2016 Jakob Munk Jensen Danmarks Lærerforening Organisationsuddannelsen – modul 11.
Menneskesyn og metoder Diakonal praksis Mandag 8. februar 2016 DIAKONHØJSKOLEN, 7. semester Diakon Bent Ulrikkeholm.
Skriftlighedsforløb Fokus på eksamensgenren kronik (redegørelse). Slutter af med en skriftlig opgave. Vi skriver på denne opgave i timerne. I skal være.
SRP 2015 En officiel eksamen Karakter på eksamensbeviset.
Dagens program Aktiv lytning + øvelse Forumspil om aktuelle situationer.
Oplæg om indre og ydre motivation Selvreflektionsopgave Torben Keller opgave E-laerning program omhandlende Maslows behovspyramide Foredrag Torben Keller.
Morten Kvist Refskov For en markant lærerstemme i Danmarks Lærerforenings Hovedstyrelse Sammen gør vi en forskel Jeg stemte NEJ til OK15 …fordi overenskomsten.
Udarbejdelse af spilleregler for god omgangstone og håndtering af konflikter 1. møde Anbefalet varighed: 2 – 2½ timer.
Hvis Fagligt Begrundet Arbejdsdeling er svaret Hvad er så spørgsmålet?
Vejledningssamtale - rådgivning Skolens ledelse har en forpligtelse til at rådgive og vejlede ansatte, som har behov for det. Hvis skolens leder vurderer,
Studieretningsprojektet
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Lokale arbejdstidsaftaler
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
Studieretningsprojektet
Eksamen er den flittige elevs fest… ER IKKE EN TEST AF JER..
(s. 1) De projekterende og udførende sammen med bygherren gennemgår grundigt og udfordrer projektet i overgangen fra projektering til udførelse. Ved projektoptimering.
Notatteknik.
Program Introduktion Gennemgang af vores idé
Forløb: Unge identitet, socialisering og sociale medier
Dannelse og ledelse Formidlingschef Berit Anne Larsen, SMK
Webinar om fordringstyper til daginstitution
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Er 25-timers reglen i strid med EU-retten?
- Fælles forståelse af kerneopgaven
Kommunikation - trykstil
Innovationsforløb Modul 3 ©
PROJEKTLEDERENS PERSPEKTIV
Møde i det danske udvalg D&V 9/ Aarhus, Danmark
1. dag - Modul 1A Velkomst og præsentation Indflydelse og interessevaretagelse Frokost (kl ) Områdeopdeling kommunal / privat Overraskelse (kl )
Personlighed og Kompetencer
Hvordan kan Sønderskov-Skolen være anderledes?
Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne
Klik på knapperne for at komme rundt i materialet SÅDAN GØR I! Gå ind på samtalematerialet via linket:
Karl Henrik Flyums model
Hvad er vigtigt for dig? Onsdag den 6. juni stiller sundhedsprofessionelle dette spørgsmål til patienter, beboere, klienter, brugere og borgere Den.
Gode råd om ... Start af forhandlinger 1. Gem irritation væk
Ansøgning for dummies.
Få succes med jeres næste projekt Et udviklings-forløb med DGI og DIF
MUNDTLIG FREMSTILLING
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Igangsættelse af tankeprocesser – at formulere spørgsmål i forbindelse med flerfaglige projekter 7-trinsmodellen Karl Henrik Flyums model.
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Hvad er meningen med dit liv?
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Aktiviteter i en forhandlingsproces
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Journal Club Introduktion: Hvorfor er det et vigtigt emne?
Igangsættelse af tankeprocesser – at formulere spørgsmål i forbindelse med flerfaglige projekter 7-trinsmodellen Karl Henrik Flyums model.
Arbejdsglæde & samarbejde
Elevtrivsel Gymnasier og VUC'er 2018
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Anvendelse af konventionalbod ved projektmangler – hvad er nyt?
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Værktøj 4: Aktiverende APV
Præsentationens transcript:

Gode råd om ... Referatskrivningen 1. Aftal eventuelt at udkast til referat udarbejdes inden mødet 2. Tilbyd at skrive referatet. Skriv under alle omstændigheder dine egne noter 3. Skriv beslutningerne detaljeret og med alle relevante - og drøftede - aspekter 4. Gennemgå referatet med din modpart. Læs enten hele referatet - og under alle omstændigheder de aftalte beslutninger højt 5. Ved uenighed om referat: • Bevar roen - det er bedre at opdage uenigheden nu - end senere. • Forhandl om uenigheden som en selvstændig forhandling © Søren Viemose

Gode råd om ... Afslutningen 1. Tjek om alle dagsordenens punkter er færdigforhandlede 2. Opsummér forhandlingsresultatet for modparten 3. Lav aftaler om, hvem der gør hvad, hvis der er uafklarede punkter tilbage 4. Vær frisk og ved godt mod, når du forlader forhandlingslokalet 5. Udtryk tilfredshed med det du opnåede ved forhandlinge frem for utilfredshed med det du ikke fik © Søren Viemose

Dynamikken mellem fronten og baglandet Fronten Baglandet Optaget af strategiske spørgsmål Optaget af dagligdags problemstillinger Opgave: at lave enighed Opgave: at få ret Arbejder med pli Har ingen givne regler Må arbejde hurtigt Forlanger tid nok til overvejelse Må indgå kompromisser, der medtager forringelser Ønsker kun at se forbedringer Ser indrømmelser fra modparten som et trin hen imod enighed Ser indrømmelser som bevis på at modparten er utroværdig, og at man blot selv skal stå fast Stiller krav, der har chancer Stiller mere vidtgående krav Er der fra start til slut Dukker ofte (først) op, når de er utilfredse Må respektere aftaler og beslutninger fra start til slut Respekterer sjældnere tidligere beslutninger Styrkes af udsigten til succes Styrkes af en fælles fjende © Søren Viemose