Hvorfor tidlig indsats?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PPR og Samarbejdet om børn som mistrives
Advertisements

Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Ændringerne Understøttende undervisning Uge-struktur ??
Implementering på Fenrishus
Faglig fordybelse i indskolingen
Kompetencecenter for Hirtshals Skolecenter
Ressourcecenteret Specialreform 2.0: Oprettelse af ressourcecentre på alle folkeskoler i København Mål: At styrke tidlig indsats og bedre inklusion Sikre.
Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
En indsats for indskolingselever 0.-3.kl.? Hvornår sættes der ind? Hvordan sættes der ind? Eksempler på it-støttede indsatser Eksempler på forældresamarbejde.
Henvendelse om bekymring -evt. som underretning Iværksættelse Afslutning Afklaring Undersøgelse § 50 el. psykologfaglig Handleplan udarbejdes Afgørelse.
Mangfoldighed og Inklusion i efterskolen Konsulent Maren Ottar Hessner
Det forpligtende fællesskab – inklusion i efterskolen Om inklusionstilbud og – tilskud pr. februar 2014 v. Konsulent Ole Bjerring Inklusionstilbud.
Morgendagens Børne- og Ungeliv MEDARBEJDERE Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 12:5 Powered.
Et udviklingsprojekt for Region Hovedstaden Oplæg ved Jacob Friis Kjærgaard Projektets mål: Øge motivationen for lærere og elever Arbejde med fem innovative.
UPV i Horsens Kommune Naturlig forlængelse af ny lovgivning for UPV Ønske om – ensartet praksis i kommunen – italesættelse af vurderingsparametrene – bedre.
Mærsk Nielsen HR IKT i arbejdsmarkedsuddannelserne - Resultater af en analyse Workshop-seminar 19. september 2012 Lizzie Mærsk Nielsen.
Principper for skole-hjem samarbejdet. Synlig læring -mindsæt/teoretisk afsæt (James Nottingham) -tydelig.
Koncept for åbent værksted, materialebank og kompetence- pakke Tilbud om kursus for ledere i virksomheder om deres rolle i medarbejdernes uddannelse og.
Frederikshavn, september,  Lidt om ideen med læringsmålstyret undervisning  FFM og matematiske kompetencer  FFM, læringsmålsstyring og.
Handleplansarbejde Opstart af udarbejdelse af handleplan 2 2 Borger 1 1 henvender sig til kommunen Deltagelse i handleplansmøde
SERVICESTYRELSEN 9.DECEMBER 2009 Faglighed og metoder i håndteringen af unges brug af rusmidler.
Skolebestyrelsens rolle  Kontinuerligt arbejde med skolekultur under paraplyen ’Forpligtende fællesskaber’ med afsæt i Værdigrundlag og Målsætning Uddrag:
Fakta om skilsmisse Ca. 1/3 af alle danske børn oplever, at deres mor og far går fra hinanden, inden de bliver 18 år Der er pt. ca delebørn i.
Persondata – kortlægning af skolens behandling
Hvor gør du af din bekymring for dit barns skolegang?
Forældre som en ressource i sprogarbejdet:
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Tænketankens vision i en skolekontekst
OSO opgaven på Midtjysk
Skolernes kvalitetsrapport
Hvornår er en uddannelsesplan god? Bliver den brugt?
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Elevernes evaluering af grundforløbet
Læseløft Syd Samarbejde mellem faglærer ved industriel produktion og mekanik og læsevejleder Aktionslæringsforløb KEND DIT VÆRKTØJ.
Robusthed på Lillebæltskolen
Aula: hvordan vil vi bruge det i forældresamarbejdet?
FÆLLES målstyring i matematik
”Hvordan man kan få glæde af i engelskundervisningen”
Rammer for bedre hverdagsrehabilitering
Line Leth Jørgensen Dysleksivejleder og læsekonsulent
Undervisning af elever med IT-rygsæk KCL foråret 2018
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Inklusion i Folkeskolen
Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
Forældremøde.
Erfaringer fra virksomhedsbanken
Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne
WORKSHOP 5A – KURSER FOR FAGLÆRERE I LÆSEVEJLEDNING
Find trafikpolitikken her: (skriv url)
Skolebestyrelsesmøde
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Skolebestyrelsens årsberetning
Trafikpolitik for (skriv skolens navn)
Videnskabeligt projekt
Progression sprogbaseret undervisning
Bordtennis Et OL i børnehøjde Kun for 4. og 5. klasser
Foreløbigt valg af uddannelsesønske
Videnskabeligt projekt
MEEBOOK – en digital læringsplatform
Velkommen til Risskov Skole
Præsentation af 7. kl. Skoleåret 2019/20.
Hjerneskaderådgivningen CFK
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Informationsmøde om Ungemiljøet på Hjalleseskolen.
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
dho- og sro-evaluering
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Workshop 2 worksheet.
Præsentationens transcript:

Hvorfor tidlig indsats? Indskolingsforløb Hvorfor tidlig indsats? Sikre deltagelse i alderssvarende undervisning Udvikle sine skriftsprogskompetencer Inklusion Selfefficacy Gode og selvstændige arbejdsvaner Flow Motivation - mestring Undersøgelser viser, at det er mest rentabelt (Trygfonden) En indsats for indskolingselever 0.-3. kl.

Arbejdsgang i forhold til indstilling 0.kl.-3.kl. Forældrenes overlevering Test Eleven på specialcentermøde med deltagelse af læsekonsulenten Udfyld og send en indstilling med testmateriale (http://www.aarhus.dk/ppr-skemaer ) PPR står for visiteringen Elever kan indstilles løbende KCL er tilknyttet i 1½ år En indsats for indskolingselever 0.-3. kl.

Hvordan kan et forløb se ud? Tilbuddet tager udgangspunkt i læringsmiljøet Opstartsmøde med forældre, lærere og ressourceperson hvor der opstilles mål Sparringmøde med lærerne Deltagelse i undervisningen til implementering eller opstart af noget nyt Kurser for de voksne Statusmøder med løbende evaluering Evt. elevsamtale Afslutning efter 1½ år med en handleplan En indsats for indskolingselever 0.-3. kl.

Hvad kan vores tiltag være? Høj grad af samarbejde mellem alle parter Aftale ressourcecenterets rolle Inddragelse af hele klassen Alt hvad der kan inddrage eleven i et lærende fællesskab It CD-Ord TTT Lydfiler Elektronisk materiale Skabeloner Tydelige mål og kriterier Portfolio Piktogrammer Elevsamtale Kurser En indsats for indskolingselever 0.-3. kl.

Tydelige mål og kriterier Målet: Jeg kan skrive sætninger på min pc Kriterier: Jeg skal skrive 3 sætninger Hver sætning skal være på mindst 5 ord. Mine sætninger skal begynde med forskellige ord Jeg skal bruge ordforslagene i CD-ord Jeg skal læse sætningerne igennem med CD-ord, når jeg synes, jeg er færdig. En indsats for indskolingselever 0.-3. kl.

En indsats for indskolingselever 0.-3. kl.

En indsats for indskolingselever 0.-3. kl.

En indsats for indskolingselever 0.-3. kl.

Skabelon En indsats for indskolingselever 0.-3. kl.

Det blanke papir (lejrskole, tog, madpakke, uno, Sahl, gå) (værelse, køjeseng, Peder, Hjerl hede, Kirke, guld, cykler) En indsats for indskolingselever 0.-3. kl. (disco, popcorn, rydde op, tog)