Netværksmøde - Sundhedsøkonomi

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Indsæt – Billede – Fra fil… her En fælles national satsning - den generiske model og forløbsprogrammerne Adm. direktør Else Smith 28. september 2011.
Advertisements

Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Helhedsorienteret indsats Møde i økonomiudvalget 8. februar 2016.
Kommunal budget og planlægning på sundhedsområdet v/økonomichef Anders M. Sørensen ØKONOMI.
Henvendelse om bekymring -evt. som underretning Iværksættelse Afslutning Afklaring Undersøgelse § 50 el. psykologfaglig Handleplan udarbejdes Afgørelse.
Udviklings- og kvalitetsafdelingen Amager og Hvidovre Hospital Udviklings- og kvalitetsafdelingen Amager og Hvidovre Hospital Organisering af sundhedsområdet.
Patientuddannelse – en medicinsk teknologivurdering Torben Jørgensen Formand for arbejdsgruppen Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed Baggrund og.
Afdelingen for Kvalitet & Forskning v/ afdelingschef Lisbeth L. Rasmussen.
Sundheds- og Forebyggelsesudvalgets høring om sektorovergange og samarbejdet mellem regioner, kommuner og almen praksis Hvordan skaber vi sammenhængende.
ERFARINGER MED AT STØTTE DET TVÆRSEKTORIELLE SAMARBEJDE MELLEM DANSKE KOMMUNER OG POLITI Oplæg NFBO 22 – 25 maj 2016 Birgitte Roth Hansen, specialkonsulent.
Kvalitet i Sundhed Pressemøde den 11. februar 2011.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temamøde om underretninger.
"Faglig kvalitet i de akutte patientforløb” Akut Afdelingen, Nykøbing Sygehus.
Patientinventering på Aalborg Sygehus KVALITET – svaret på sundhedsvæsenets udfordringer? Tirsdag den 28.november 2011.
Børnehusmodellen i Danmark – et initiativ i Overgrebspakken til beskyttelse af børn mod overgreb. NFBO konference, Nuuk, august 2014 Anette Hammershøi.
Kvalitetssikring af den lægelige stofmisbrugsbehandling Helle Petersen Tilsyn, Sundhedsstyrelsen Fælles årsmøde 2009 for Servicestyrelsen og Sundhedsstyrelsen.
Det regionale projekt ”Bristede Drømme-Nyt håb” - Status november 2013.
De nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling Årsmøde om stofmisbrugsdatabasen Scandic Hotel Odense, 4.december 2015 Socialstyrelsen,
Forebyggelse og tidlig opsporing af overgreb mod børn og unge i dagtilbud, på skoler og anbringelsessteder NFBO konferencen, Nuuk, august 2014 Merete Bonde.
Indgangen til kommunen 2 2 Borger 1 1 Borger erhverver hjerneskade Deltagelse i koordinerende udskrivningmøde Er.
Plan for den ældre medicinske patient Seminar om fremtidens indsats for ældre medicinske patienter Danske Regioner maj 2009 Pernille Slebsager.
Regional børnegruppe Juni 2009 Vibeke Grandt Konsulent Odense kommune.
Konkrete erfaringer fra KVIS 22. september 2009 Henrik Jørgensen Kliniske Retningslinier.
Det regionale projekt ”Bristede Drømme-Nyt håb” – ”Min hjerneskadede datter oplevede frit fald da hun blev udskrevet”
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats Indsatsen består af Ekspertrådgivning og inspiration Forskningsprojekt på de regionale arbejdspladser.
Sundhedsaftalernes betydning for sammen- hængende forløb og sektorovergange Martin Sandberg Buch, senior projektleder, cand. scient. adm. Christina Holm-Petersen,
SATSPULJEPROJEKTET Baggrund og bevillingsmæssigt grundlag for de regionale familieambulatorier.
Kvalitet i Sundhed Pressemøde den 11. februar 2011.
Undervisningsdag om borgere med svære spiseforstyrrelser Formål Baggrund Program.
1 INDSATSEN FOR PERSONER MED KRONISK SYGDOM I REGION SYDDANMARK - ET SAMARBEJDE MELLEM REGION SYDDANMARK, REGIONENS KOMMUNER OG ALMEN PRAKSIS Charlotte.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
Anvendelsen af Waste identification tool Er det muligt at reducere ”spild” og samtidig forbedre patientsikkerheden? Direktør Jonatan Schloss og klinisk.
Dialogforum - Engrosmodel
Forslag fra arbejdsgrupperne
Forberedelse til kick off 7. december 2016
Akutteamets målgruppe
Landsdækkende virksomhedskampagne
Vi fletter sammen om hjerterehabilitering
Arbejdsgruppen vedr. patientrettet forebyggelse
Er din klinik klar til surveyorbesøg?
Jonas Egebart Forløbsansvarlig vicedirektør
Refleksioner og drøftelser ved bordene
Januar 2014 Telemedicinsk sårvurdering – nationalt udrulningsprojekt og syddansk implementering
Det man ikke ser har man ikke ondt af
Tro på dig selv - det gør vi
Skolernes kvalitetsrapport skoleåret 2016/2017
Inddragelse af udsatte børn, unge og deres forældre i sager om frivillige og tvangsmæssige foranstaltninger efter servicelovens regler v/ ankechef Henrik.
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Formelle krav til Rehab-Team…
Kvalitetsmål i uddannelsessektoren
Hvilke punkter vil jeg komme ind på?
Bilag 1a: Organisering Jobcenteret Regionen
Informationsmøde om § 18-midler til frivilligt socialt arbejde
Social – og Beskæftigelsesudvalget
August 2014 Telemedicinsk sårvurdering – nationalt udrulningsprojekt og syddansk implementering
Vejledning i validering
Informationsmøde 23. april Særlige pladser
Det rette tilbud fra første kontakt.
samarbejdsaftalen for traumatiserede flygtninge og krigsveteraner
Øvrige økonomistyrings-aktiviteter- og roller
Få succes med jeres næste projekt Et udviklings-forløb med DGI og DIF
Analyse af læringskultur, roller og ansvar i patientsikkerhedsarbejdet
Værdibaseret styring i Hjertecentret Sundhedsudvalgsmøde 20. juni 2017
Opfølgningsprojekt Akutteamet Aarhus kommune Louise Hjørringgaard
Introduktion til LUP Psykiatri 2018
Efterbyggelse.
Introduktion til LUP Psykiatri 2018
Introduktion til LUP Psykiatri 2018
Præsentationens transcript:

Netværksmøde - Sundhedsøkonomi 26. juni 2008 Netværksmøde - Sundhedsøkonomi Genoptræningsområdet Camille Larsson, konsulent, Afdelingen for Kommunesamarbejde, Region Syddanmark

Genoptræning efter kommunalreformen Kommunerne har nu fået myndighedsansvaret for den ambulante genoptræning til patienter, der har et lægefagligt begrundet behov for genoptræning efter udskrivning fra sygehus. Genoptræningsplanerne fungerer som en lægelighenvisning til den ambulante genoptræning. Sygehusene har fortsat myndighedsansvaret for behandling og genoptræning under indlæggelse. 11-01-2019

Monitoreringsrapporten - Baggrund I økonomiaftalerne for 2008 aftalte Regeringen, Danske Regioner og KL at undersøge incitamentsstrukturer og styringsmuligheder på genoptræningsområdet samt en monitorering af udviklingen på området de seneste år. Rapporterne skulle afdække følgende områder: Lovgivningen på genoptræningsområdet Aktivitetsudviklingen på genoptræningsområdet (2004 – 2007) Registrerede genoptræningsydelser Antal genoptræningsplaner Fordelingen mellem specialiseret og almen ambulant genoptræning Incitamenter og styringsmuligheder på genoptræningsområdet med særlig fokus på den specialiserede ambulante genoptræning 11-01-2019

Monitoreringsrapporten - problemstillinger Lovgivningen på genoptræningsområdet Manglende fokus på konsekvenser af opgaveglidningen Aktivitetsudviklingen på genoptræningsområdet (2004 – 2007) Registrerede genoptræningsydelser Registrering af den kommunale indsats 2007 et overgangsår Antal genoptræningsplaner 2007 et overgangsår Fordelingen mellem specialiseret og almen ambulant genoptræning Tidsperspektivet – 2007 et udviklings år Gennemsnittet udtrykker ikke niveauet Finansiering af genoptræningsområdet Budgettal og regnskabstal Region Syddanmark er opmærksom på at den manglende kommunale registrering vanskeliggør en monitorering af genoptræningsindsatsen i kommunalt regi. Det skal hertil bemærkes at registrering er lovpligtigt for både kommuner og sygehuse. Finansieringen af genoptræningsområdet er svagt belyst i afrapporteringerne, idet det ikke har været muligt at indhente kommunale regnskabstal. De regionale regnskabstal står derfor til sammenligning med de kommunale budgettet som forventet ligger sig op af den DUT kompensation kommunerne fik i forbindelse med overdragelsen af genoptræningsopgaven. 11-01-2019

Monitoreringsrapporten - resultater Stationær genoptræning Aktiviteten for stationære genoptræningsydelse som på landsplan Ambulant genoptræning Aktivitetsudviklingen for ambulant genoptræning Antal genoptræningsplaner Antal planer set i forhold til aktiviteten Andelen af specialiseret genoptræning Landsplans gennemsnit og Regions gennemsnit! Den ekstra bevågenhed for udarbejdelsen af genoptræningsplaner, har fra Region Syddanmarks side været et bevist tiltag. Der har på de enkelte sygehuse været stor fokus på at sikre patienternes krav om en genoptræningsplan. Antallet af udarbejdede genoptræningsplaner i Region Syddanmark ligger således markant højere end gennemsnittet på landsplan, mens aktivitetsniveauet, udtrykt som antal ydelser pr. 1.000 indbygger ligger på niveau med landsgennemsnittet. 11-01-2019

Region Syddanmark 2007 - 2008 Andelen af specialiseret ambulant genoptræning i Region Syddanmark I Region Syddanmark har området ligeledes været fulgt tæt. Her er det primære fokus, det tværsektorielle samarbejde der skal bistå efterlevelsen af intentionerne bag kommunalreformen ved løbende at iværksætte initiativer. For hovedparten af de i rapporten anbefalede styringsværktøjer, er initiativer således allerede påbegyndt eller implementeret i 2008. De to væsentligste tiltag der er påbegyndt i 2007 er det udarbejdelsen at et fælles tværsektorielt snitfladekatalog der præcisere arbejdsdelingen mellem region og kommune på genoptræningsområdet i Region Syddanmark, samt tilrettelæggelsen af en række genoptræningsforløbsbeskrivelser, hvori der redegøres for det ideelle sygdomsspecifikke genoptræningsforløb. Sidstnævnte skal sikre en harmonisering samt kvalitetssikring af genoptræningsforløb indenfor udvalgte sygdomsforløb. Af forløbsbeskrivelserne vil blandt andet fremgå hensigtsmæssige overgange fra indlæggelse til ambulante forløb i hhv. sygehus og kommunalt regi. Disse forløbsbeskrivelser indeholder standarder og indikatorer, hvilket kan afhjælpe lokale afvigelser i genoptræningsforløbene på regionens sygehuse og blandt regionens kommuner. 11-01-2019

Økonomiaftalen for 2009 Afrapporteringen efter økonomiaftalen for 2008 Implementering af anbefalingerne fra rapporterne Opfølgende afrapportering Skal belyse implementeringen af anbefalingerne Afrapporteringen skal ligge klar 1. april 2009! Ventetid Kortlægning af ventetid på genoptræning efter sygehusindlæggelse Af økonomiaftalen for 2009 fremgår desuden, at en opgørelse af ventetid til genoptræning efter udskrivning skal påbegyndes. Der forventes således at der fra central side etableres en arbejdsgruppe til afrapportering af dette område af genoptræningsindsatsen. Region Syddanmark ser frem til denne afdækning, hvor det for visse patientgrupper er helt afgørende for effekten af den forudgående behandling at genoptræningsindsatsen opstartes efter gældende regimer. 11-01-2019

Økonomiaftalen 2009 Implementering af anbefalingerne fra rapporten Sundhedsaftalerne Rammen om kvalitet og harmonisering Vejledende målsætning Standarder og indikatorer Udtrykt via fælles sygdomsspecifikke forløbsbeskrivelser og snitfladekatalog Sundhedskoordinationsudvalget Inddrages i opfølgningen 11-01-2019

Økonomiaftalen 2009 Implementering af anbefalingerne fra rapporten Obligatorisk oversigt VisInfoSyd et element i sundhedsaftalen Proaktiv opfølgning til praksispersonalet Chefterapeuterne på sygehusene National opfølgning Har implementeringen effekt – foråret 2009! Vurdering af specialiseret ambulant genoptræningsbehov Medcom Standarden Ventetid 11-01-2019