Sæt dit aftryk – udvikling af ideer

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Advertisements

[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Hvilken forskel skaber mest værdi for brugerne?
©Jenny Bohr – Til underviserne At arbejde med mål kan være udfordrende for voksne med ADHD, og selvom du tilrettelægger arbejdet med vægt.
Ved psykolog Lena Højgård Isager Psykologhuset Kognitivt Fokus
Små åbne opgaver og projekter Hvordan er det hensigtsmæssigt at gribe arbejdet an?
Arbejdspladsudvikling
©Jenny Bohr – Til underviserne Denne kursusgang er planlagt som den første. Den skal bruges til introduktion og præsentation. Det er meningen.
Innovation og iværksætteri
Supervision og faglig feedback
Kvantitative metoder
Å.
SLP 4 Samarbejde med vejleder Planlægning og styring
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Projektlederens rolle(r)
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Karl Henrik Flyums model
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
Problemer eller udfordringer.
Procesværktøjer.
Vejlederens kommunikation
Drejebog Program Café-debat metode Praktiske forhold Intro Cafedebat
Refleksioner og opsamling ift. i går
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 1. undervisningsgang Anja Hønnerup Nielsen November 2011.
Velkommen til Green Field. Hvad er Green Field? På Green Field er alting muligt: Her er ingen restriktioner Her kan man udfolde sig Her er alle imødekommende.
Skrivekursus 1.e ..
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Skabelon til udarbejdelse af YoungCRM Årshjul
Hvad gør vi sammen, når vi kommer hjem? DET FÆLLES BEDSTE – Næste-skridt-workshops søndag d. 24. april kl. 10 – 14 for dit lokalområde. Forslag til facilitering.
SSP SAMARBEJDE EFTER FOLKESKOLEREFORMEN SSP samarbejde efter folkeskolereformen1.
Sådan oversætter du centrale budskaber. Dette værktøj er for dig, som vil Blive bedre til at kommunikere overordnede budskaber til egne medarbejdere,
Planlæg din kommunikation. Dette værktøj er til dig, som Står over for en kommunikationsindsats Vil sikre, at dine budskaber kommer frem Vil kommunikere.
Korsager Skole 3. februar Præsentation og referat fra Kontakt- og trivselsforældre ekstra møde.
AT 3.1 Igangsættelse af tankeprocesser – at finde mulige sager til AT3.1.
Den Sociale Højskole/ Introduktionsdag ©Visionpool Aps Spilleregler i en god gruppe Workshop, Den Sociale Højskole, 9. juni 2008.
Værktøj 2: Kan og skal krav - fokus på kerneopgaven Vi forebygger stress sammen.
Forandringskompasset. Program 9:00- 9:15Velkommen og formål med dagen 9:15- 10:00Introduktion til kompassets forandringsfaser + mini øvelse 10:00-10:15Pause.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Introduktion til øvelsen ”Bidrag til kerneopgaven” Formål med øvelsen Forberedelse Indledning Runde 1 Runde 2 Runde 3 Afslutning på øvelsen 2.
Læringsuge 2017 De 17 verdensmål
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Denne PowerPoint er til inspiration i forbindelse med at I skal planlægge og afvikle et møde, hvor I ønsker at drøfte HMUs forslag til ny strategi. I er.
TEMA 1 Kortlægning: Mobilitet i hverdagen
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
TEMA 6 Præsentation: Sælg idéen
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Læringsuge 2017 De 17 verdensmål
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
VELKOMMEN TIL B-BOX! Power Point Slides.
Adfærdsdesign: Sådan bruger du værktøjerne
Det Kreative Gruppearbejde (Standard du kan anvende til dine elevers gruppearbejde) Jonna Langeland & Søren Hansen, Aalborg universitet Find flere materialer.
Hvordan får jeg indflydelse?
Del 2 - Synliggørelse af hvordan vi hver især bidrager til løsningen af kerneopgaven. Til proceslederen: Inden du gennemfører processen med medarbejderne,
Instruktion s. 1/3 : Introduktion CAMPUS+ forberedelse.
Den gode tone Lse.
Stresshåndteringsgruppe
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Personalemøde – opfølgning på MTU
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
DEN GODE STIL.
DEN GODE STIL.
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Sæt dit aftryk Undersøgelse
Den gode tone Lse.
En ny bog er i gang – skrevet af addicts, for addicts
VELKOMMEN TIL ENGINEERING DAY 2018
VELKOMMEN TIL ENGINEERING DAY 2018
Præsentationens transcript:

Sæt dit aftryk – udvikling af ideer

Introduktion Nu handler det om at komme med idéer til, hvordan jeres problemstilling kan løses. Det handler om, hvordan I kan være med til at sætte et aftryk på det område, som I har valgt. Lige nu er alt muligt – det handler om at komme med så mange idéer, som muligt Handler om både direkte (hvor I selv gøre noget aktivt) og indirekte handlinger (hvor I for andre til at gøre noget – fx skoleleder eller medlemmer kommunalbestyrelsen) Først hurtigskrivning hver for sig – derefter gruppearbejde

Hurtig skrivning Hurtigskrivning (10 minutter) Skriv idéer ned, som handler om at løse problemstillingen og sætte et aftryk (5 minutter). Blyanten skal hele tiden være i papiret/fingrene skal hele tiden være på tastaturet Efter 5 minutter: Ryd op i jeres hurtigskrivning. Find de tre bedste idéer.

Gruppearbejde Første skridt (10 minutter) Andet skridt (20 minutter) Sæt jer sammen i grupper af 2. Præsenter jeres tre bedste idéer for hinanden. Bliv enige med hinanden om de tre bedste idéer, som i sammen kan komme op med. Andet skridt (20 minutter) Sæt jer sammen med en anden gruppe, så I er fire i alt. Hver gruppe præsenterer deres tre bedste idéer for hinanden. Bliv enige om de to bedste idéer, som i sammen kan komme op med.

Gruppearbejde fortsat Tredje skridt (40 minutter) Grupper af fire personer sætter sig sammen med en anden gruppe af fire, så I er otte i alt. Præsenter jeres to bedste idéer for hinanden. Nu skal I blive enige om én idé, som I gerne vil arbejde videre med. For at finde den bedste idé, kan I spørge jer selv: Tror vi ideen kan gennemføres? Hvad er formålet med vores ide? Er der fordele ved vores ide? Er der ulemper ved vores ide? Noter den bedste idé på et stykke A3-papir. Forbered en ultrakort præsentation af idéen på 1 minut. Den skal bruges, når holdet skal beslutte, hvilken idé I vil arbejde med.

Find den bedste idé på holdet - Introduktion Den bedste idé på holdet skal findes. Husk: Det er de gode argumenter, der skal bestemme, hvilken idé, I vælger. Husk: Man har lov til at skifte mening undervejs, hvis man hører andres argumenter. Ligesom i demokratiske samtaler.

Find den bedste idé på holdet - Introduktion Grupperne fordeler sig rundt i lokalet. Hæng jeres A3 papir op. Hver gruppe præsenterer sin idé. Når hver gruppe har præsenteret sin idé, skal I bevæge jer rundt i lokalet og stille jer ved den idé, som I bedst kan lide. Argumenter for, hvorfor I står ved den idé, som I står ved. Bevæg jer rundt igen – og stil jer ved den idé, som I bedst kan lide. Den, som flest står ved, er den idé, som I vælger.

Opsamling i plenum Har alle forstået idéen? Næste skridt: Planlægning.

Fra idé til handling Introduktion Formålet er, at vi nu skal gå fra idé til handling. Det kræver planlægning. Nu kommer I til at overveje: Hvad er vores målsætning? Hvilke opgaver er der forbundet med, at vi når vores mål? Hvilke materialer/ressourcer, har vi brug for? Produktet: En plan for, hvad I vil gøre. Valg af ordstyrer og referent.

Brainstorm Brainstorm Hvordan kan vi se, at vi har nået vores mål? Hvilke mål har vi med projektet – hvad vil vi gerne nå? Hvordan kan vi se, at vi har nået vores mål? Hvad skal vi gøre for at nå vores mål? Hvilke udfordringer kunne vi støde på?

Brainstorm - fortsat Hvilke arbejds- og ansvarsområder er der forbundet med, at vi skal nå vores mål? (fx kommunikation, økonomi, indkøb og sponsorater, projektledelse) Vælg jer på et arbejds- og ansvarsområde.

Gruppearbejde Gruppearbejde (70 minutter) Sæt jer sammen i grupperne og bliv enige om, hvad I kan og vil gøre for, at jeres projekt når målet Produkt: En udfyldt projektpil Præsenter jeres projektpil

Præsentation i plenum og feedback Grupperne præsenterer Resten af holdet giver feedback

Præsentation i plenum og feedback - fortsat Resten af holdet kan fx overveje og spørge: Er der noget, som gruppen har glemt at tænke over? Er der nogen udfordringer undervejs, som de ikke har fået med? Og hvad kunne løsningerne på de udfordringer være? Kommer handlingerne i den rigtige rækkefølge, eller skal der laves om på rækkefølgen, hvis holdet skal nå sit mål? Hænger planen sammen, eller mangler der trin/handlinger? Hænger planen sammen med den ”store plan for projektet”, eller skal enten gruppens eller holdets plan justeres? Kan der være nogle uventede og ikke-planlagte konsekvenser forbundet med de handlinger, som gruppen foreslår? Er planen realistisk – kan den faktisk føres ud i livet?

Opsamling Det her er vigtige processer at gå i gennem, når man skal lave projekter Hvordan har det været at gå igennem alle trinene i løbet af de sidste tre sessioner? Hvad har overrasket jer undervejs? Hvad har I lært, og hvordan kan I bruge det i andre sammenhænge? Bed kursisterne udfylde rapporten Næste skridt: Gennemførsel af projektet. Det er jeres ansvar – med min støtte. Projektarbejde er udfordrende, men det er nu, det bliver rigtig sjovt!