Karakterer og læring.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

9. Kvantitative metoder -spørgeskemaer
HNX Årgang 2011/2012.  Optagelseskrav  Personlige krav  Hvor?  Forløb  Indhold  Muligheder.
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
… som skulle arrangere en løbekonkurrence.
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
Workshop almene boligdage
I dag er temaet Visualisering
Dataindsamling og kildebearbejdning
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Kvantitative metoder
Problemløsningsheuristik I.1 Hvordan besvarer man sin problemstilling? I.Forstå problemstillingen 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved.
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Hvordan afgør vi væsentlighed? Kursus: ‘Væsentlighed’ og miljøvurdering Miljøvurderingsdag 2012.
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Alle børn er alles ansvar
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Hvad vej skal vi?. Unge Med Anden Etnisk Baggrund End Dansk UMAEBED.
Program - ICDP International Childhood Development Program
Tema 4: Værkstøjskasse med supplerende slides Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Den digitale kløft Professor Birgit Jæger Institut for Samfund og Globalisering Roskilde Universitet.
Carl Winsløv ”Didaktiske elementer”
Udvid din didaktiske værktøjskasse.
Skills training © 2000 The Ken Blanchard Companies • Do not duplicate • Item# • V
Problemløsningsheuristik I.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
Problemløsningsheuristik A.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
Læreren som læringsleder
Synopsis.
Oplæg om lektier Data og overvejelser.
Overgangsproblemer i matematik ”Det sværeste var at forstå hvad læreren prøvede at sige - altså formuleringerne.” 1g-elev, stx.
Oplæg om lektieintegreret undervisning Data og overvejelser.
Afgangsprojekt om sygefravær 2013 Lystrup skole Morten Fjord.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Delprøver, eksamensforsøg i fagene matematik og oldtidskundskab, 2012/2013 Borupgaard og Ørestad Gymnasium. Andreas Lange, Oldtidskundskab, Borupgaard.
Når det perfekte bliver det normale Niels Ulrik Sørensen Brandbjerg Højskole 18. marts 2016.
Spændingsfeltet mellem tro og psykologi Aida H. Andersen og Ole Rabjerg, Agape.
Selvværd…Hvad er det? NOl-LEOOS HVAD ER SELVVÆRD? Selvværd refererer til en positiv overordnet vurdering af en selv – en oplevelse af at.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Læringstrekanten Hvad er læring?.
Læring og it Spørgeteknik Pædagogisk IT-kørekort - Mentorforløb 1.
En lille reminder: nu har du brugt tid på at snakke om, ærgre dig og gerne ville ha lavet om på fortiden …det har ikke ført til noget som helst godt, at.
”Jeg kommer ud med mine følelser hos nogen, der ved, hvordan det er” - Gruppetilbud til unge, hvis forældre eller søskende har en psykisk sygdom.
Ungdomsliv.
Unges opfattelser af og viden om sundhed
Karen Sandfær Lysholm Norbøll
Team Nordahl og Skibet Skole
Socialtilsyn årsmøde Faglig session: Autisme
Spørgeskema som værktøj
… som skulle arrangere en løbekonkurrence.
Kvalitative og kvantitative undersøgelser
Hvordan motiverer vi de unge?
Kompetenceudvikling i Studieområdet del 2
Naturfag.
Velkommen til Quiz om Rygning!!!.
MOT’s virkemidler.
Hvordan laver man gode aftaler omkring skriftelige opgaver og logbog?
Essay.
Læringslokomotivets forældresamarbejde
Velkommen til fagligt samspil
Dialogmøde Dagtilbud Svendborg d
Mit valg - PowerPoint 1. ”Sofie går i 9. klasse, og hun er meget usikker på, hvad hun skal vælge. Sofie synes, det er svært, og hun tænker meget på,
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
A tool for the assessment of strengths and weaknesses in NGOs
torsdag den 11. april 2019 Basen
Simulering af binomialforsøg
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

Karakterer og læring

Problemformulering Hvordan påvirker karakterer læring?

Beskrivelse af undersøgelse Metodevalg: Kvalitativ-metode i form af interviews: karakterfri og karaktergivet elev. Fordele: Give indblik og forståelse. Aktiv i processen ift. Miskommunikation. Ulemper: Subjektive holdninger Ikke give en større indsigt i en sag. - repræsentativ og generaliserbar. Kvantitativ-metode: - dybere forklaringer, men generaliserende resultater og overblikgivende.

Beskrivelse af undersøgelse Forskellige spørgsmål pga. forskellige skolesystemer: - sammenligne resultater. Give en bredere indsigt pga. flere synsvinkler. Stikprøve-udtagelse. Hv-spørgsmål og ja/nej- spørgsmål. Interview-kritik: Interview af bekendte. Dog kan man lettere spørge dem.

Teori og analyse Adfærdspsykologi: Operant Betingning Skinner: Rotteforsøg  Man lærer det, der fører til en belønning. ”Nogen gange kan det at få en god karakter godt blive vigtigere end om man egentlig har forstået selve det man er i gang med at lære (..) Hvis det er noget, der ikke er særlig interessant, så lærer man det for karakterens skyld, synes jeg. Så siger man noget, fordi man ved det lyder godt, når man siger det.” // karaktergivet elev. Lærer et emne for at klare en eksamen/test godt. Ydre faktorer i form af karakterer påvirker læringen. Ulempe: man lærer ikke at sætte lærdommen i relation til andet.

Teori og analyse Adfærdspsykologi: Indlært hjælpeløshed Seligman: forsøg med hunde, lyd og stød.  konklusion: Nogen reagerer med passivitet/indlært hjælpeløshed. ”Når man får et nederlag, altså når noget ikke går så godt, som man håber eller forventer, så er det svært at arbejde videre på det; at prøve at forbedre det, specielt hver eneste gang, man afleverer noget, så får man negativ feedback, og man føler ikke, der er noget positivt, så giver man op, så har man ikke rigtig lyst til at fortsætte.” // karaktergivet elev.  opgive at lære et emne pga. ydre faktorer i form af nederlag forårsager indlært hjælpeløshed. Elever reagerer med passivitet overfor det, der er svært.

Teori og analyse Kognition, intelligens og læring: Piaget Man lærer bedst ved at udfordre sig selv, og at omgivelserne samtidige er passive: de blander sig ikke. Konstruere egen fortolkning af verden uden aktiv indblanding fra omgivelserne. ”Man udfordrer ikke sig selv ved at tage noget, der er lidt sværere eller noget man finder mere udfordrende, man tager bare det, der er sikkert. Det er jo netop fordi man gerne vil have en god karakter.” // karaktergivet elev. Piaget: - glad for det nuværende karaktersystem pga. hindring for læring af egen nysgerrighed.

Teori og analyse Piaget ift. Karakterfrihed ”Altså jeg vil sige at nysgerrighed og engagement nok er en stor del af det, fordi jeg har jo fået matematik B, som jeg aldrig ville have troet, at jeg ville have valgt. Så jeg tror måske, at hvis vi havde fået standpunktskarakterer, at det ville have holdt mig lidt fra det, fordi jeg bare sådan har kunne tage mig tid til virkelig at lære det og forstå det, og spørge alle de gange, jeg har haft brug for at spørge.” // karakterfri elev. Karakterfrihed  øge elevens nysgerrighed og motivation for at lære. Påvirkes af indre faktorer såsom nysgerrighed og engagement ift. Læring. Seligman: indlært hjælpeløshed, ville forhindre i mat B.

Teori og analyse Kognition, intelligens og læring: Vygotski Niveau man er på uden hjælp: aktuelle udviklingsniveau. Den nærmeste udviklingszone: afstand mellem aktuelle- og mulige udviklingsniveau man kan nå ved hjælp fra læreren. ”Altså når man ikke får standpunktskarakterer føler jeg mig bedre rustet til at gå til eksamen, når man har fået af vide, at det her skal du arbejde på i matematik, og det her skal du arbejde på i dansk.” // karakterfri elev. Udvikler sig pga. feedback hvor læreren hjælper en videre pga. fokus ligger i læring og øvelse og ikke i præstation.

Konklusion Hvordan påvirker karakterer læring? Det tyder på: Negativ påvirkning af karakterer i forhold til læring. Lærer for karakterens skyld. Tendens til at opgive emne pga. nederlag. Karakterfrihed åbner op for nysgerrighed og engagement. Feedback – dialog mellem lærer og elev hjælper eleven til at nå et højere udviklingsniveau. Dog er det ikke generaliserbart - kun to interviews!!

Litteraturliste Interviews https://psykologiensveje.systime.dk/index.php?id=5161#c11343 https://psykologiensveje.systime.dk/index.php?id=5717#c13813 https://psykologiensveje.systime.dk/index.php?id=5288 https://psykologiensveje.systime.dk/index.php?id=5242#c11593