Materialegodkendelse

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Anvendelse af slam på.
Advertisements

Bilag 3 · Bekendtgørelse om fiskeres hviletid Bekendtgørelse om fiskeres hviletid 1) I medfør af § 4, stk. 3, § 57 og § 70 i sømandsloven, jf. lovbekendtgørelse.
Bekendtgørelse om samarbejde om sikkerhed og sundhed
Energibevidst projektering
Kundeoplæg – byggevarerne ved Gert Nielsen Direktør i Boligselskabernes Landsforening Høring om byggeriets kvalitet Boligselskabernes Landsforening.
Thomas Bruun Manager ETA-Danmark A/S
Markedsovervågning af byggevarer
Fra CPD – Byggevaredirektivet til CPR - Byggevareforordningen
Fra CPD til CPR Dancert Anders Elbek 5 september 2012.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Jordvarmeboringer Jens.
Vandløbsfagmøde Skarrildhus, Kibæk, 5. september 2013
KLs legepladskonference 2011 Byggelovgivningens bestemmelser
Funktionsbaserede brandbestemmelser
Er kommuner blevet underkendt i nævnet ift. vilkår stillet med baggrund i landskabelige hensyn? Ja, se: NMK af 11/12-13 Nyere afgørelser hvor.
Arbejdsmarkedsforhold – Hvad der er godt at vide for fiskere om organisationer, beskæftigelse, regler og rettigheder.
Alkohol, euforiserende stoffer, sløvende medicin
DS 447 Ventilation i Bygninger
CE-mærkning CE-mærket er ikke et kvalitetsmærke og har aldrig været tænkt som sådan. CE-mærket er et mærke, der giver tilladelse til at markedsføre et.
CE-mærkning Dansk Brodag 9. april 2013 Chr. Munch-Petersen, EMCON.
Byggelov og drikkevandsinstallationer
Landinspektør Jørgen Heinemeier, Naturstyrelsen
Jes Ryttersgaard GI Loven Lov om infrastruktur for geografisk information.
VELTEK medlemsmøde 22. januar 2008 DS Certificering A/S VA-godkendelser – nu og i fremtiden.
Kvalitetssikringsordningen for solvarmeanlæg Jan Erik Nielsen, PlanEnergi Temamøde: Solvarmens muligheder i det nye bygningsreglement,
1ATV-møde – Jord i råstofgrave. 2  ” Tilførsel af såvel forurenet som uforurenet jord til råstofgrave og tidligere råstofgrave er forbudt i  henhold.
ETA-Danmark | Sikkerhedsbranchen
Notatpligt, vejledningspligt & Partsrepræsentation
Lovgivning om håndtering af boligers indeklimaproblemer hidrørende fra jordforurening.
Perspektivering og afslutning Lars Gunnarsen Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet.
© - Copyright Bureau Veritas Netværksgruppemøde KEMI Tema: Arbejdspladsbrugsanvisninger – erfaringsudveksling Würth Danmark A/S, Montagevej 6, 6000 Kolding.
NATUR OG VEJ SERVICE Center for Byens Anvendelse Aarhus Kommune Instruktion til fremmede håndværkere hos NVS Version:
Bygningsreglement 2015 i overskrift Teknisk konsulent Birger Tannebæk Christiansen.
Forenklede Byggeregler Koncernprojekt med EBST SBi-anvisning til Bygningsreglementet.
Transportable konstruktioner Anne-Sofie Bang Lassesen Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt.
Ressortomlægning Erhvervs- og Byggestyrelsen og dermed byggelovgivningen blev ved dannelsen af den nuværende regering ressortomlagt til Klima, Energi-
Byggesagsbehandling ved midlertidige konstruktioner.
Certificeringsordning for transportable telte og konstruktioner Rikke Holgersen.
Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om offentliggørelse af bygningsreglement 2010 (BEK 1314 af ) Formål: - Gennemføre regelforenklinger.
Tekniske hjælpemidler Bekendtgørelse Anvendelse af tekniske hjælpemidler § 1. Bekendtgørelsen omfatter: anvendelsen af tekniske hjælpemidler ved.
Seminar Per Stig Jørgensen. Dansk Byggeri..
Nyt fra Sikkerhedsstyrelsen vedrørende autorisationsloven v/Kent Eriksen.
23. september 2016 Side 1 Midlertidige opholdssteder til flygtninge og asylansøgere.
Samletanke.. Samletanke DS 432 Afløbsinstallationer med samletank   Samletanke må kun tilsluttes afløb, der ikke kan bortledes tilfredsstillende på.
Brandsyn. Hvad siger loven…  Det fremgår af § 1, stk. 1, i bekendtgørelsen, at kommunalbestyrelsen har pligt til at foretage brandsyn af 1) Brandfarlige.
DABYFO kredsmøde i Odsherred 2. september 2015 Dispensation fra kravet til parkering i henhold til byggeloven Jens Bendix, Slagelse Kommune.
Velkommen BR-10 Seminar. 1. Administrative bestemmelser 1.1 Generelt 1.2 Begrænsninger i reglementets anvendelsesområde 1.3 Ansøgning om byggetilladelse.
Byggeloven og sektorlovene Kan Triturus cristatus stoppe en byggetilladelse?
Brandbeskyttende glas Center for glas og alu. Br10 kap. 5.1 stk. 1  Bygninger skal udformes og indrettes, så der opnås tilfredsstillende tryghed mod.
ATV-møde den 25. november 2009 Advokat Mads Kobberø.
Velkommen BR-10 Seminar til Til 2 x ½ dags kursus.
BR10 Opgave Kapitel 4 Konstruktioner 4.1 Generelt Tage og ovenlys i tage skal udføres, så der opnås tilfredsstillende sikkerhed mod ? Fundering skal ske.
BR 007Dansk BygningsinspektørForening Høringssvar DBF Overordnet vurdering Mening, indhold og det administrative. Ikke detaljeret på de tekniske krav,
Ændring i og af brandbestemmelserne i BR15
Vejledning om arbejde i stinkskabe Industriens Branchearbejdsmiljøråd
§ 12 Kommunalbestyrelsen skal virke for kommuneplanens gennemførelse
Private opholdssteder Alle typer døgninstitutioner
Lovgrundlaget for overvågning i VVM
Voksenansvar for anbragte børn og unge Husorden
BYGNINGSKONTRUKTØR THE MAN ON THE MOON
Konference Danske Havne
Hvem har myndighedsansvaret for den akutte skadesafhjælpende indsats
Spørgsmål til og svar fra TBST.
KONSULENTERNE GUIDER ONLINE:
Informationsmøde: Udbud af anti-decubitus madrasser og special madrasser, vekseltryk/dynamisk til Region Syddanmark.
Tilslutningspligt via lokalplan eller projektforslag
BR18 orientering om det nye bygningsreglement
Temadage om BR18 – DABYFO, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen
Stikprøvekontrol af de tekniske emner
DS/EN Krav til overensstemmelsesvurdering af konstruktionskomponenter
Krav ved udførelse af stålkonstruktioner til byggeriet
Præsentationens transcript:

Materialegodkendelse Valg af materialer Materialegodkendelse

Hvad siger lovgivningen Byggeloven Autorisationsloven Miljøloven

Byggeloven § 5. Bolig- og byministeren udfærdiger et bygningsreglement med regler om de i §§ 6-13 omhandlede forhold samt om forhold, som loven i øvrigt indeholder hjemmel til. § 6. I bygningsreglementet kan fastsættes regler om udførelse og indretning af bebyggelse med hensyn til: a. varetagelse af sikkerheds-, brand- og sundhedsmæssige hensyn, b. udførelse af tekniske installationer, herunder bestemmelser, der sikrer mulighed for senere installation af sanitære og tekniske anlæg.

Byggeloven § 30. Med bøde straffes den, der a. påbegynder et byggearbejde, tager et byggearbejde i brug eller i øvrigt iværksætter foranstaltninger uden at indhente tilladelse som foreskrevet i loven eller de i medfør af loven udfærdigede forskrifter eller gennemfører et byggearbejde eller anden foranstaltning, der kræver forudgående tilladelse, på anden måde end tilladt af vedkommende myndighed.

Byggeloven Stk. 4. Med bøde straffes endvidere den, der til anvendelse i byggeri fremstiller eller sælger byggematerialer, som i henhold til gældende byggeforskrifter ikke lovligt kan benyttes i det pågældende byggeri.

Autorisationsloven § 21. Virksomhedens teknisk ansvarlige person skal sørge for, at arbejdet udføres i overensstemmelse med de gældende love og forskrifter og i overensstemmelse med virksomhedens kvalitetsstyringssystem

Materialegodkendelse Bygningsreglementet: ”12.4 Vand- og afløbsinstallationer Stk. 7 : Fabriksfremstillede produkter, der indgår i eller tilsluttes vand- eller afløbsinstallationer, skal forså vidt angår de mekaniske/fysiske karakteristika enten være:

Materiale godkendelse forsynet med CE-mærke, der viser, at produkterne stemmer overens med en harmoniseret standard eller være:

Materialegodkendelse omfattet af en europæisk teknisk godkendelse (ETA) med de for Danmark relevante krav. Når overgangsperioden for den europæiske tekniske specifikation er udløbet, skal produktet være forsynet med CE mærke.

Materialegodkendelse − eller : Have gennemgået en produktionskontrol og afprøvning, (VA-godkendelsen) benævnt attesteringssystem 3, som svarer til ordning for attestering. Attesteringssystemet fremgår af BR95, bilag 7.

CE-mærkning Hvordan kan man se, om en byggevare har et CE-mærke? Byggevaren eller dens ledsagedokumenter er mærket med CE-mærket.

CE-mærkning Hvordan kan man vide, om en byggevare skal være CE-mærket? Hvis der for en given byggevare foreligger en: -  Europæisk harmoniseret standard, eller en –EuropæiskTekniskGodkendelse (ETA) da skal den pågældende byggevare være CE-mærket.

CE-mærkning Hvordan kan man vide, om der for en byggevare foreligger en Europæisk harmoniseret standard? Se den europæiske standardorganisation, CEN´s hjemmeside: www.cenorm.be/cenorm/index.htm

Godkendte mærker DEKO loft + væg a/s Mårkærvej 11 DK-2630 Taastrup 03 ETA – 03/0002 ETAG No. 003

Godkendte mærker Nordiske afløbsmaterialer i plast

Godkendte mærker

Produkter med krav om CE mærkning d.d. Højvandslukkere til bygninger Afvandingskanaler til kørebaner og gangarealer - Brønde af uarmeret beton, fiberbeton og armeret beton - Nedgangs- og inspektionsbrønde Fibercementrør til afløbsinstallationer Pumpeanlæg for bygninger og parceller Vakuum/afløbsventiler Faste stiger til brønde Stigetrin til underjordiske adgangsrum (Brønde) Små spildevandsanlæg op til 50 PE ,præ-fabrikerede bundfældningstanke Hus spildevandsanlæg ( Minirenseanlæg) Udskillere til letflydende væsker (fx olie eller benzin) Fedtudskillere