Fælles Fremtidsbillede (Den korte udgave)

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Advertisements

Hvordan kan resultaterne fra Sundhedsprofil 2010 bruges i den regionale folkesundhedsstrategi? Bente Lauridsen Regionsrådets 1. næstformand og medlem af.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange
Sundhedsaftale III status
Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Titeldias med kant Indsæt TITEL og EMNE 1. Klik på fanen INDSÆT i topmenuen 2. Klik på Sidehoved og Sidefod 3. Dobbeltklik i feltet med INDSÆT TITEL og.
Side/ Dias titel: Gill Sans Bold 40pt (ALL CAPS) Body tekst: Gill Sans 25pt KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Afdelingsnavn (Gill Sans.
Brugerinddragelse i sundhedsvæsenet HVAD SKAL VI MED ET BRUGERRÅD? Alexandra B. R. Jønsson Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet.
STRATEGIEN FOR SOCIALT UDSATTE GRØNLÆNDERE Afsluttende konference Onsdag den 8. juni 2016.
Fælles Service Center for telesundhed Klyngestyregruppemøde i Vestklyngen Herning d. 9/9/
Informationsmøde om Sundhedscenter Haderslev, den 27. maj 2013 Velkommen.
Patientuddannelse – en medicinsk teknologivurdering Torben Jørgensen Formand for arbejdsgruppen Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed Baggrund og.
Socialpsykiatri og Udsatte Voksne Sociale Forhold og Beskæftigelse Når de unge er psykisk syge Det regionale beskæftigelsesråd 4. april 2011 v/ Niels Schwartz,
Sundheds- og Forebyggelsesudvalgets høring om sektorovergange og samarbejdet mellem regioner, kommuner og almen praksis Hvordan skaber vi sammenhængende.
Sygehus Sønderjylland, marts 2009 Gennemførelse af detailplaner.
Somatisk SOF Sydvestjylland den 22. januar 2014 Implementering af strategi for forebyggelse og behandling af livsstilssygdomme for mennesker med en sindslidelse.
Kvalitet i Sundhed Pressemøde den 11. februar 2011.
Fokus på handicappedes beskæftigelse Handicapkonference 22. november 2007.
En hensigtsmæssig og tidssvarende psykiatri- hvad skal der til ? Udviklingskonference Region Syddanmark Anne Lindhardt
Borgerinddragelse, motivation og progression, når borgeren har en psykisk lidelse Forskningsoverlæge, ph.d. Lene Falgaard Eplov Forskningsenheden Psykiatrisk.
Plan for den ældre medicinske patient Seminar om fremtidens indsats for ældre medicinske patienter Danske Regioner maj 2009 Pernille Slebsager.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats Indsatsen består af Ekspertrådgivning og inspiration Forskningsprojekt på de regionale arbejdspladser.
SATSPULJEPROJEKTET Baggrund og bevillingsmæssigt grundlag for de regionale familieambulatorier.
Psykiatrien i Region Syddanmark Overvejelser om psykiatriens udfordringer Strukturelt Fagligt Økonomisk Kjeld Møller Pedersen Syddansk Universitet Psykiatriens.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Jobcenterchef-seminar 27. september 2010 Resultatbaseret styring og forandringsteori v/vicedirektør Merete.
Kvalitet i Sundhed Pressemøde den 11. februar 2011.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
Psykiatrien Region Sjælland. Vi vil komme omkring: 1.Hvad er Psykiatri 2.Psykiatrien Region Sjælland 3.Samarbejdet med kommunerne 4.Ønsker og forventninger.
1 INDSATSEN FOR PERSONER MED KRONISK SYGDOM I REGION SYDDANMARK - ET SAMARBEJDE MELLEM REGION SYDDANMARK, REGIONENS KOMMUNER OG ALMEN PRAKSIS Charlotte.
Er patienterne klar til telemedicin? Morten Freil Direktør
Forslag fra arbejdsgrupperne
Præsentation af resultaterne fra
Forberedelse til kick off 7. december 2016
Akutteamets målgruppe
Behov for et servicetjek Fællesmødet 31. oktober 2015
Kommunernes økonomistyring
1. Arbejdskraftreserven
Vi fletter sammen om hjerterehabilitering
Rekruttering til Nordfyns kommune – er der et problem?
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
Katrine Schepelern Johansen Leder, seniorforsker, ph.d.
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
9 gode råd til et styrket samarbejde med pårørende på hjerneskadeområdet
Sundhed på 1. Hovedforløb 2013
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Formelle krav til Rehab-Team…
Shared Care platformen Allan Nasser, Syddansk Sundhedsinnovation
TEMADAGE OM PALLIATION 2018
Fremtidens sundhedsvæsen – nyeste udspil fra Danske Regioner

Præsentation af Region Syddanmarks ”Hvordan har du det?” – 2017
En vision for almen praksis
Hvilke punkter vil jeg komme ind på?
Psykiatrien i Region Syddanmark
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
Det rette tilbud fra første kontakt.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Landskonference for reumatologiske sygeplejersker
samarbejdsaftalen for traumatiserede flygtninge og krigsveteraner
Dialog mod Vold som business-case
Netværksmøde - Sundhedsøkonomi
Region Midtjyllands opgave
Danmarks Vejlederforening
DDKM – Den Danske Kvalitetsmodel
Velkommen Ny Studieordning fra efteråret 2019 Kort introduktion og oversigt i forhold til studieordning Princip fordeling for kliniske undervisnings.
Sammenhængende borgerforløb i Furesø Styring på tværs
Ældre Sagens Distriktsdag, den
Præsentationens transcript:

Fælles Fremtidsbillede (Den korte udgave) Regionsrådets temadrøftelse den 26. maj 2014 30-12-2018

Formål At beskrive særlige syddanske kendetegn, muligheder og udfordringer på sundhedsområdet nu og i de kommende år, som hensigtsmæssigt håndteres i sundhedsaftalen En del af baggrunden for udarbejdelsen af Sundhedsaftalen 2015-2018 30-12-2018

Proces Kommissorium godkendt i Det Administrative Kontaktforum i oktober 2013 Tværsektoriel arbejdsgruppe (kommuner og region) Faglig bistand fra programleder, professor Jakob Kjellberg, KORA Rapport godkendt i Det Administrative Kontaktforum i marts 2014 30-12-2018

Kendetegn Markant strukturmæssig udvikling i gang Nye somatiske og psykiatriske sygehuse Omlægning af akutfunktioner Praksisstrukturen ændrer sig fra færre enkeltmandspraksis til forskellige typer af samarbejder Oprettelse af kommunale akutte og subakutte pladser Omlægning fra stationær til ambulante aktivitet i både psykiatrien og somatikken Ubesatte ydernumre i almen praksis visse steder 30-12-2018

Udfordringer I Syddanskernes sundhedsvaner: Flere rygere, mere usundt kostmønster, dårligere mental sundhed end de øvrige regioner Ulighed i sundhed Kroniske patienter, herunder har 25 % flere end én sygdom (multisyge) Relativt mange syddanskere med erhvervsuddannelse som højeste fuldførte uddannelse 30-12-2018

Udfordringer II Stagnerende befolkningsvækst Kapacitetsdækning på almen praksis og fysioterapi forskellig på tværs af kommunerne Genindlæggelser er en særskilt problematik, herunder at opgøre antallet ADHD, demensområdet og funktionelle lidelser mangler der sammenhængende behandlingstilbud Øget forebyggende indsats i forhold til KOL, diabetes og slidskader er nødvendig 30-12-2018

Udfordringer – 3 klynger Fanø, Varde, Billund, Vejen, Vejle, Kolding, Fredericia, Middelfart kommuner Positiv befolkningsvækst, god beskæftigelse, lav langtidsledighed, færre kontakthjælpsmodtagere, sunde livsstilsvaner (dog ikke Fredericia Kommune) Odense Kommune God befolkningsudvikling, godt uddannelsesniveau, samtidig med tiltrækning af ledige borgere. Nedlagte industrierhverv har de største konsekvenser for kortuddannede, og udviklingen trækker tråde ud til store dele af Fyn Tønder, Haderslev, Aabenraa, Sønderborg, Langeland kommuner Unge flytter væk i forbindelse med uddannelse og vender ikke tilbage for at få jobs. Sundhedsmæssige udfordringer mht. livsstil 30-12-2018

Muligheder Videreudvikle et velfungerende tværsektorielt samarbejde om borgere og patienter, der krydser sektorgrænser Videreudvikle fremtidsbilledet og sikre et mere ensartet og fælles datalandskab. På visse områder mangler valide, sammenlignelige data 30-12-2018

Vision for sundhedsaftalen 2015- 2018 (Den korte udgave) Regionsrådets temadrøftelse den 26. maj 2014

Sundhedsaftalens tre hovedmål (1) Sundhed gennem et rehabiliterende samarbejde med borgeren Vi skal møde og se borgeren som en ligeværdig, aktiv og ansvarstagende samarbejdspartner, der bidrager til og er medbestemmende i sit eget forløb. Vi skal inddrage borgerne aktivt – også når vi træffer de overordnede beslutninger om, hvordan vi indretter vores sundhedsvæsen. Det vil vi måles på: Vi har en borger-/patientoplevet kvalitet, som er stigende over tid, og som ligger over landsgennemsnittet. Vi tager en dialog med Patientinddragelsesudvalget om, hvordan det bedst kan bidrage til grundlaget for vores beslutninger. Vi lægger en fælles strategi, der gør telemedicin til en del af den daglige drift. 30-12-2018

Sundhedsaftalens tre hovedmål (2) Sundhed for alle Særligt udsatte grupper skal have særlige indsatser. Vi skal give borgere med psykisk sygdom og socialt dårligt stillede borgere samme muligheder for at opnå et godt helbred som andre borgere. Det vil vi måles på: Vi reducerer forskellen mellem den forventede middellevetid blandt borgere med psykisk sygdom og den middellevetid, der kendes fra befolkningen som helhed. Vi tilbyder udsatte grupper forebyggelsesindsatser, som kan bidrage til at mindske deres forbrug af tobak og alkohol. Vi udbreder fortsat de gode erfaringer med kommunikationsstandarder fra somatikkens område til psykiatrien. 30-12-2018

Sundhedsaftalens tre hovedmål (3) Sundhed med sammenhæng Vi skal tilbyde borgerne forebyggelse, sundhedsfremme, behandling, rehabilitering og træning, som hænger sammen på tværs af grænserne mellem kommuner, sygehuse og almen praksis. Alle parter skal levere det rigtige tilpasset den enkelte borger/patient på rette tid og sted. Vi skal tænke helhedsorienteret – også i forhold til sammenhængen mellem sundhedsvæsenet, arbejdsmarkedet, de sociale tilbud, uddannelsessystemet m.v. Det vil vi måles på: Vi får færre uhensigtsmæssige og forebyggelige (gen)indlæggelser. Vi udvikler mål for kvaliteten og effekten af det vi gør, som går på tværs af sektorer. Vi afprøver integrerede samarbejdsmodeller. 30-12-2018

Sundhedsaftalens tre principper Vi vil prioritere vores indsatser skarpt. De knappe ressourcer giver ikke mulighed for at gøre alt på én gang. De største tværgående udfordringer adresseres først Vi vil se borgeren som et helt menneske, som har indflydelse på sit eget forløb. Støtte borgerens ønske om at vende hurtigst muligt tilbage til hverdagen. Målet er et selvstændigt og meningsfuldt liv. Vi vil udnytte Syddanmarks styrkeposition på det velfærds-teknologiske område. Borgeren bliver mere uafhængig, får mere frihed i hverdagen Gør mødet med sundhedsvæsenet lettere Fremme kommunikationen på tværs af sektorgrænser. 30-12-2018