Fra visitator til borgerkonsulent

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Advertisements

Inddrag nu Kick-off møde
Integrated Children’s System
17½ års samarbejde i Aarhus
Birgit Bang, Beskæftigelsesrådgiver Tina Krohn, Beskæftigelsesrådgiver
Understøttende undervisning, Vejle Kommune, mandag d. 28. oktober 2013.
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
New Insight - Noter til præsentation
Aalborg Universitet og Aalborg Kommune.  Gearing af organisationen til at understøtte et højt specialiseret neurofagligt niveau i kommunen gennem målrettet.
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Kriterier for opstart af handicapkoordinator på borgersag
Hvordan arbejder Det Palliative Team – Hvad tilbydes og til hvem?
Fra kompensation.
Vicedirektør Susanne Poulsen, Bornholms Hospital
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Faglig kvalitet i den kommunale genoptræning - Undersøgelse af kommuners anvendelse af og indhold i standardforløb Temadag for kommunale ledere Februar.
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Samarbejdet mellem kommuner og krisecentre
BRO Kompetenceudvikling Brugerinddragelse, Relationelle kompetencer og Overgange Winnie Lund BRO Nord Navn (Sidehoved/fod)
Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.
Kodeks for offentlig topledelse
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Eksistentiel og Åndelig omsorg til døende.
Årskursus for visitatorer 2009 Et blik i krystalkuglen på visitatorernes fremtidige arbejdsområde.
Rehabilitering Rehabilitering er en målrettet og tidsbestemt samarbejdsproces mellem en borger, pårørende og fagfolk. Formålet er, at borgeren, som har.
Århus Universitetshospital Århus Sygehus Medicinsk Center Geriatrisk Afdeling G Hvordan sikres omsorgen i optimerede operationsforløb? Ældre patienter.
Region Midtjylland Sundhedsaftale
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Visitation i SUF Den Centrale visitation 24. november 2009
Indhold, indsatser, implementering
Førtidspensionsreform - tværfaglig indsats
Derfor skal der være sammenhæng og overensstemmelse mellem de fire liv –Familielivet Er normalt basen i den enkeltes liv –Arbejdslivet Er blevet sværere.
1 Oplæg om kronikerstrategien - fokus på kommuner Kommunale repræsentanter: Charlotte Scheppan (delt formandskab), Odense Kommune Sten Dokkedahl, Faaborg.
Psykiatrien i Viborg Amt1 Præsentation af psykiatrien i Viborg Amt Program Opbygning af psykiatrien i Viborg Amt –Værdigrundlaget for organiseringen –Organiseringen.
Årskursus for visitatorer
Århus Kommune Magistratens 3. Afdeling Sundhedsaftaler Økonomi og Myndighed Sundhedsaftaler mellem Århus Amt og Århus Kommune – inspiration til de fremtidige.
KR Rådgivning Det gode genoptræningsforløb Afsluttende konference den 29. oktober, 2007 Region Syddanmark.
Det gode sammenhængende rehabiliteringsforløb Compliance Kommunikation Kvalitetssikring.
Organisering og styring af den kommunale sygepleje
Rehabilitering Samordningsudvalgsmøde
Rehabiliteringsbegrebet på Psykiatrisk Center Ballerup
Årsmøde 27. april Dagkirurgi og hjemmepleje v/ sundhedschef Annemarie S. Zacho-Broe Aarhus Kommune.
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Ældrepuljen blev til Lone Bredal Jessen, proceskoordinator
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Navn (Sidehoved/fod)Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler FAS’ Års- og medlemsmøde, 3. oktober 2014 Ane Friis Bendix Vicedirektør, dr.med. Sammenhæng.
Næstved Rehabiliteringsteamets arbejde.. l  Optaget i forsøgsperioden på ca. 10 uger har været 19 i deltagergruppen og 24 i kontrolgruppen. 30 i deltagergruppen.
Sektor Karen Stæhr Personalet som brobygger mellem borger og ny teknologi – hvordan? 21. september 2012.
SAM:BO Samarbejde om borgerforløb Den regionale samarbejdsaftale om tværsektorielle borger/patientforløb.
Oplæg om DUKH DH - Sønderborg 9. marts Dagens program:  Kort præsentation  Orientering om DUKH  Retssikkerhed  Hvad kan DUKH – opgaver  Henvendelse.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Implementering af rehabiliteringsindsatsen.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
FREMTIDENS INDSATS FOR ÆLDRE MEDICINSKE PATIENTER EMNE:FREMSKUDT VISITATION.
2016 En værdig død Sundhedsstyrelsens satspuljeprojekt.
Modul 3.1 – Hvorfor og hvordan dokumenterer vi?
Modul 2.1 – Go’dag til Cura og Fælles Sprog III
Implemementerings konference Den
Workshop 7. velfærdsteknologi
Den ny social- og sundhedsassistentuddannelse
Modul 3.1 – Hvorfor og hvordan dokumenterer vi?
Det nære Sundhedsvæsen de næste skridt
Oplæg infodag dec 2017 AKN.
Vidensbaseret praksis i botilbud
Rehabilitering og hjemmehjælp
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Introduktion af projektet til Ledermøde for Ældre- og Sundhedsområdet
Mere sundhed i det nære På borgernes præmisser Vision:
Præsentationens transcript:

Fra visitator til borgerkonsulent En rejse i myndighedsopgaven Viceområdechef Kirsten Høgh Obling og Borgerkonsulent Vicki Dannemand Århus Kommune, Sundhed og Omsorg, Område Midt

……vi har bildt os selv ind, at vi fra kommunen alene vide, hvad aarhusianerne har brug for. Det er vi i gang med at holde op med. Nu skal vi som kommune træde et skridt tilbage og lade borgerne komme til. Kommune forfra

Et tilbageblik……. Ny Organisering 2012 Borgerkonsulenten flyttes til de enkelte lokalområder. Borgerkonsulenten indgår i teamorganiseringen i Sundhedsenheden Dermed kan teamet bidrage til dialog i borgersager med fokus på at skabe nye, fleksible og borgernære forløb sammen med borgerne.

Hvad ville vi gerne opnå? Planlægning med fastlagte mål, tidsrammer og med aftalt koordinatorfunktion, der sikrer sammenhæng og borgersamarbejde i processen Et dynamisk, fleksibelt og udviklingsorienteret forløb med kvalitetsstyring, evaluering og justering Høj kvalitet og vidensbasering (fx videnskabeligt grundlag) af de anvendte indsatser

Helhedsorientering - hele borgerens fysiske, psykiske og sociale situation indgår ved udarbejdelsen af løsningsmodeller, og alle relevante indsatser fra forskellige sektorer inddrages Koordinering af den indholds- og tidsmæssige indsats, dels mellem enkelte specialistydelser og dels mellem de involverede sektorer (rette indsats på rette tidspunkt) Tværfaglig og tværsektoriel indsats i teams, hvor borgeren og eventuelle pårørende som centrum i teamfunktionen giver de grundlæggende vigtigste bidrag

Borgerkonsulentens primære opgave sikre at borgers sag er tilstrækkeligt oplyst sikre af at retslige forhold overholdes undervejs i forløbet at afklare muligheder inden for lovgivningen og Aarhus Kommunes serviceniveau være aktivt deltagende i opfølgningsfasen, herunder at foretage revurdering Borgerkonsulentens primære opgave

Ny opgavefordeling Sygeplejersker, ergo og fysioterapeuter fået tildelingskompetencer i forhold til ydelser, som tidligere alene kunne tildeles af visitationen.

Ny opgavefordeling Ergo- og fysioterapeuter træning, SEL § 86 stk. 1 og 2 Hjælpemidler til træning, SEL § 86 og SUL § 140 rollatorer, SEL § 112 transportkørestole, SEL § 112 behandlingsredskaber mindre boligændringer, § 116

Ny opgavefordeling Sygeplejersker •rollatorer, SEL § 112 •transportkørestole, SEL § 112 •behandlingsredskaber •mindre boligændringer, SEL §

Sidste skud……. Forløbsmodellen ”I Sundhed og Omsorg implementerer vi Forløbsmodellen, fordi vi vil understøtte borgerne i at leve et selvstændigt og meningsfuldt liv. Borgerne skal opleve, at deres forløb er målrettede, sammenhængende og af høj faglig kvalitet, og at der arbejdes med det, der motiverer den enkelte. Alle medarbejdere i Sundhed og Omsorg skal arbejde ud fra en ensartet systematik og en klart defineret opgave- og ansvarsdeling. Det styrker mulighederne for et godt samarbejde, gode overgange og fremdrift i borgerforløbene”. Kirstine Markvorsen, Sundhed og Omsorgschef Sidste skud…….

Forløbsmodellen omfatter tre centrale elementer Tre forløbstyper Når en borger modtager indsatser fra Sundhed og Omsorg – fx sygepleje, genoptræning, pleje eller praktisk hjælp, kategoriserer vi borgerens forløb ud fra tre forløbstyper - enkelt, sammensat eller varigt forløb. Borgerens funktionsevne afgør, hvilket forløb borgeren er i.

Opgave- og ansvarsfordeling Vi har en klar opgave- og ansvarsfordeling mellem de enheder og fagpersoner, der er involveret i borgerens forløb. Der er to vigtige roller i et borgerforløb – rollen som forløbsansvarlig og rollen som kontaktperson. Der knytter sig en række specifikke opgaver og ansvar til de to roller

Fælles systematik Alle borgerforløb er tilrettelagt ud fra en fælles systematik med udredning, målsætning, planlægning, udførelse af faglige handlinger og opfølgning på forløbet. Alt sammen i tæt samarbejde mellem borgeren, de pårørende og involverede fagpersoner.

Transformation fra visitator til tværfaglig helhedsvisiterende borgerkonsulent Formålet med skiftet fra visitator til borgerkonsulent i Aarhus Kommune Helhedsvisitation – nytænkning i myndighedsopgaven

Borgerkonsulenten tættere på udfører, hvad giver det af muligheder og udfordringer Muligheder Udfordringer Øget faglighed Generalist fremfor specialist Løsningsorienteret tilgang Nye arbejdsgange Flere redskaber til konflikthåndtering Set fra et borgerperspektiv Kontinuitet i borgerforløb  

Uddelegering af myndighedsopgaver til andre faggrupper Myndighedsrollen som udførende sygeplejerske og terapeut Opkvalificering - overdragelse af myndighedskompetencer Hvordan det giver en større helhed og sammenhæng i myndighedsarbejdet?

Hvordan holder man en ensartet udmøntning af serviceniveauet når myndighedsopgaver fordeles på flere faggrupper? Har det betydning for fagligheden at man inddrager borgernes netværk og frivillige i opgaveløsningen? Fra et borgerperspektiv, hvilke dilemmaer giver det? Spørgsmål