Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den kommunale vejledning om STU
Advertisements

Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Kontanthjælpsreformens betydning for unge Specialkonsulent Anne Louise Hertz, BRHS Vejledningstemadag - fredag.
Helhedsorienteret indsats Møde i økonomiudvalget 8. februar 2016.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Profil-værktøj til unge på uddannelseshjælp Kursus April 2014.
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
Socialtilsyn Midt SL februar Socialtilsyn Midt – hvorfor er vi her? Vi gør en forskel for de mest udsatte borgere i Danmark! Vi garanterer, at der.
Brugerinddragelse i sundhedsvæsenet HVAD SKAL VI MED ET BRUGERRÅD? Alexandra B. R. Jønsson Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet.
STRATEGIEN FOR SOCIALT UDSATTE GRØNLÆNDERE Afsluttende konference Onsdag den 8. juni 2016.
Jobcenter Høje-Taastrup Ungeindsatsen i Jobcenter Høje-Taastrup Beskæftigelsespolitisk konference på fredag den 24. april 2009.
Henvendelse om bekymring -evt. som underretning Iværksættelse Afslutning Afklaring Undersøgelse § 50 el. psykologfaglig Handleplan udarbejdes Afgørelse.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Målet for virksomhedsindsatsen 2014 v/ Beskæftigelsesregionen Roskilde, 24. september 2013.
HANDLING OG PLAN1 Kvalitetssystem – indsatser og selvevaluering Krav – ideer fra sidst: Kvalitetssystem udvikles i samarbejde mellem skoler og SIIP Systemet.
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser Mål 1: Flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse Resultatmål.
Webinar 1 i fase 2 Tema: Differentiering – med særligt fokus på kortlægning af elevernes forudsætninger Indhold: 1)Hvad er et webinar? 2)Forud for selve.
Emner: Store barrierer og lille erhvervsevne hvordan håndterer vi de situationer? Personlig assistance og fleksjob Hjælpemidler. LAB/SEL. - ligheder.
Måske for bredt? UURS konference 2016 EGU vejleder Søren Krabbe UU Roskilde/Lejre.
S perleder Sammen om sport Et 3-årigt projekt støttet af Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold ʊ.
Hvad betyder erhvervsuddannelsesreformen for voksne? Vicedirektør Mette Tram Pedersen.
Forebyggelse og tidlig opsporing af overgreb mod børn og unge i dagtilbud, på skoler og anbringelsessteder NFBO konferencen, Nuuk, august 2014 Merete Bonde.
Oplæg om DUKH - retssikkerhed Specialcenter Kornvangen 29. oktober 2014 Faglig leder og socialfaglig konsulent Hanne Petersen.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats Indsatsen består af Ekspertrådgivning og inspiration Forskningsprojekt på de regionale arbejdspladser.
Psykoedukation skizofreni Session 1. – introduktion til psykoedukationsforløbet Undervisere:
”Brug for alle” Temamøde den 18. juni Hvor var det vi startede?  Stor stigning i antallet af personer i målgruppen på passiv offentlig forsørgelse.
Konkrete samarbejdsflader mellem UU og Jobcenter Jens Folman, jobcenterchef Kalundborg Kommune Jørgen Dan Pedersen, centerleder UU Nordvestsjælland.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
Fakta om skilsmisse Ca. 1/3 af alle danske børn oplever, at deres mor og far går fra hinanden, inden de bliver 18 år Der er pt. ca delebørn i.
BAI’s skolekonference – Hotel Koldingfjord
UUV Køge Bugt Hvem er vi? Hvad er UUV?
Alle unge skal have mulighed for at vælge efterskole
Samarbejde for trivsel i skolen i Danmark
Modul 6: Personlig salgscoaching
Program for Netværksdage onsdag d. 23.november 2016
Landsdækkende virksomhedskampagne
Uddannelsesplanen.
(s. 1) De projekterende og udførende sammen med bygherren gennemgår grundigt og udfordrer projektet i overgangen fra projektering til udførelse. Ved projektoptimering.
Målet med at give nogle elever en transitmentor
JOBFIRST Seminar om virksomhedsrettet indsats 30. marts 2016
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
En forenklet beskæftigelsesindsats
UU - Status og uddannelsesstatistik
UU og Jobcenter samarbejdet Praksis-eksempler
Ekspertudvalgets anbefalinger - et forsøg på overblik set med UU øjne
Indhold Forberedende grunduddannelse (FGU)
Tro på dig selv - det gør vi
KLIK - webinar Arbejdsgange og opgaver
Rammer for bedre hverdagsrehabilitering
Skemaet er lavet som felter til indtastning af tekst
UU - Status og uddannelsesstatistik
Samarbejdet mellem UU, Studievalg og eVejledning
Hvilke punkter vil jeg komme ind på?
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Regeringens udspil om reform af de forberedende uddannelser ”Tro på dig selv – det gør vi” 31. maj 2017.
Boostcamp for unge med autisme – erfaringer og refleksioner
Særligt tilrettelagte forløb STU træf 29. november 2012
samarbejdsaftalen for traumatiserede flygtninge og krigsveteraner
Nyt fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling
Skolebestyrelsens årsberetning
Børne- og undervisningsudvalget den
Forberedende ungdomsuddannelse – FGU
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Danmarks Vejlederforening
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Alle rettigheder forbeholdes
En forenklet beskæftigelsesindsats
Sammenhængende Unge Indsats i Vallensbæk Kommune
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Skemaet er lavet som felter til indtastning af tekst
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Værktøj 5: Lederens opgaver med stress - stressforebyggende lederstil
Forældremøde 2019/2020 Specialtilbud.
Præsentationens transcript:

Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse STU Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse Titeldias 02-12-2018

Historikken for STU Start 2007 Evaluering 2010 Evaluering 2012 Lovændring 2013 Kvalitetsarbejde og analyse af gråzoneproblematik 2014-16 Evaluering 2017 Titeldias 02-12-2018

Den første STU-lov Byggede på Lov om Specialundervisning for voksne Retskrav for unge under 25 år at få en 3-årig STU, hvis de ikke kunne gennemføre anden ungdomsuddannelse I lovbemærkningerne er fastlagt, at uddannelsen skal evalueres, og der skal foreligge en evaluering 4 år efter uddannelsens start. 02-12-2018

Evaluering 2010 Løbende evaluering Nogle af konklusionerne Målene med elevernes STU-forløb er beskrevet i 80 % af uddannelsesplanerne Når beskæftigelse indgår i uddannelsesplanen, er det altid beskæftigelse på særlige vilkår. Praktik indgår i 86 % af elevernes uddannelse 02-12-2018

Evaluering af STU 2012 Konklusioner: Større fleksibilitet i forhold til andelen af praktik i uddannelsen kan måske bringe flere elever i beskæftigelse efter STU’en Der er en gråzone mellem de mest velfungerende i STU-målgruppen og de unge uden for målgruppen. Aktiviteteten var stigende fra 2007 til 2011 Meget forskellige gennemsnitsomkostninger i kommunerne – afhænger især af antal elever Svært at styre udgifter og kapacitet p.g.a. elevernes mulighed for at holde pause og manglende mulighed for at sætte unge på venteliste til at starte på uddannelsen 02-12-2018

Lovændring 2013 Kommunerne skal godkende ønsker om pause i STU Kommunerne kan afbryde en STU, hvis den unge ikke deltager aktivt Der åbnes op for halv- og hel-årige optag 12 ugers afklaringsforløb bliver frivilligt for kommunen Stemmeaftalen om lovændringen fastlægger følgende Der skal foretages en analyse af gråzoneproblematikken (går nogle unge, der kunne gennemføre andre uddannelser, på STU?) Der skal gennemføres drøftelser med KL om kvalitet og udbytte af STU Der skal gennemføres en evaluering af STU, som skal være klar 1. august 2017 02-12-2018

Gråzoneanalyse 2013-16 Analysegruppe bestående af UVM, FM, KL Konklusion: Der er behov for, at aktørerne på ungdomsuddannelsesområdet retter et større fokus på eksisterende støttemuligheder og deres anvendelse til uddannelsesparate elever med behov for specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand. Handlinger: Der er udsendt breve til kommuner og ungdomsuddannelsesinstitutioner, der gør opmærksom på mulighederne for specialpædagogisk bistand som hjælp til, at flere unge med særlige behov kan gennemføre en anden uddannelse end STU. 02-12-2018

Arbejde med kvalitet og udbytte 2014-16 Arbejdsgruppe bestående af UVM, KL, VISO, STAR, LEV, Ligeværd, Danske Handicaporganisationer og UU Danmark Konklusioner: Der kan arbejdes med forbedringer af visitationsproces, uddannelsesplan og kompetencepapir, Desuden er der behov for informationsmateriale til de unge og deres forældre om uddannelsen. Handlinger: Der er efter drøftelser med KL, UU Danmark og Jobcentre udarbejdet en skabelon for kompetencepapir, der sikrer, at relevante oplysninger i forbindelse med den unges udslusning fremgår. Der er fremstillet en eksempelsamling om visitation og uddannelsesplan. Skabelonen til uddannelsesplan er ændret med henblik på at gøre den mere tydelig Informationsmateriale til forældre findes på uvm.dk. NB: Der ligger en ny version! 02-12-2018

Uddannelsesplanen Formål med den nye skabelon: Tydeliggøre mål og indhold af de enkelte elementer i uddannelsen Gøre det nemmere for kommunerne at se, hvad de får i de enkelte STU-tilbud Gøre det nemmere for pårørende at se, hvad der skal ske under uddannelsen Gøre det nemmere at foretage opfølgninger på den unges progression i forbindelse med den revision af den enkelte uddannelsesplan, som skal ske mindst hvert år 02-12-2018

Kompetencepapir og udslusning Formålet med skabelonen for kompetencepapiret Ensartethed i oplysninger på tværs af skribent Papiret indeholder de oplysninger, kommunen skal bruge til sagsbehandlingen i forbindelse med den unge Kan måske hjælpe med, at kommunen hurtigere kan give den unge relevante tilbud, så der ikke er længere afbrud i aktivitet Udslusningsmøder med relevante parter foretages, før den unge har afsluttet STU Sikre inddragelse af relevante parter, f.eks. kommunens jobcenter Forberede den unge bedre på, at der nu skal ske noget nyt Måske sikre, at den unge overgår til anden aktivitet uden lang pause 02-12-2018

Fremtiden for STU Ekspertgruppens indstillinger Evalueringen Lovændringer? 02-12-2018

Ekspertgruppen Nedsat 2016 Formål: Give anbefalinger om Fokusering af tilbuddene i overgangen mellem grundskole og ungdomsuddannelse. Styrket kvalitet af tilbuddene i overgangen mellem grundskole og ungdomsuddannelse. Bedre incitamentsstrukturer og ansvarsfordeling i forbindelse med de unges uddannelsesforløb. Ekspertgruppens forslag: Samlet kommunal ungeindsats Samlet forberedende uddannelse STU forbliver som en selvstændig uddannelse 02-12-2018

Videre proces vedr. anbefalingerne Der udarbejdes et regeringsudspil på baggrund af anbefalingerne Præsentation af udspillet på et tidspunkt efter påske Derefter Forhandlinger med de andre partier i folketinget Udarbejdelse af lovforslag på baggrund af resultatet af forhandlingerne Behandling af lovforslag i folketinget Start på implementering 02-12-2018

Evalueringen i 2017 Tema: Kommunernes organisering af visitation og uddannelse sammenholdt med effekten på elevernes efterfølgende tilknytning til beskæftigelse eller uddannelse og deres livskvalitet Opdragsgivere: Undervisningsministeriet og Finansministeriet Deltagere i arbejdsgruppen: Ligeværd, LEV, Danske Handicaporganisationer, VISO, UU, Danmark, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) Status: I færd med at vælge evaluator, evalueringsrapporten skal foreligge 1/8 Videre proces efter evalueringen: Præsentation for partierne i stemmeaftalen fra 2013 Politiske drøftelser om opfølgningsinitiativer Evt. lovændringer 02-12-2018

Spørgsmål? Kontakter om STU i ministeriet: Henriette Nielsen, tlf. 33 92 52 70, mail henriette.nielsen@stukuvm.dk Kim Andersen, tlf. 33 93 51 27, mail kim.andersen@stukuvm.dk 02-12-2018