Sammenhængende borgerforløb

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Kontanthjælpsreformens betydning for unge Specialkonsulent Anne Louise Hertz, BRHS Vejledningstemadag - fredag.
Advertisements

Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Når sammenhæng er bundlinje. Det glade budskab! Driftstal fra Sherpa 0-2 års ledighed Sammenlignelige tal fra andre forskningsdesign 1 år39 %4-12 % 2.
Helhedsorienteret indsats Møde i økonomiudvalget 8. februar 2016.
SPOT på dansk v/ Uddannelsesleder Helle Rasmussen Sundhed og Omsorg – Aarhus Kommune.
Metodebeskrivelse Den Røde Tråd 1 Udgangspunktet for sagsbehandleren: Sagsbehandleren skal hjælpe sygemeldte borgere tilbage i arbejde, a-kasse eller uddannelse.
Unipolar depression Patienter og pårørende 6. Session - Den sociale lovgivning – ved socialrådgiver Depression og familien.
STRATEGIEN FOR SOCIALT UDSATTE GRØNLÆNDERE Afsluttende konference Onsdag den 8. juni 2016.
Jobcenter Høje-Taastrup Ungeindsatsen i Jobcenter Høje-Taastrup Beskæftigelsespolitisk konference på fredag den 24. april 2009.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erfaringer med klinisk enhed og visitation til rehabiliteringsteam Tirsdag den 22. oktober 2013.
Implementering af udrednings- og rehabiliteringsforløb Lars Gregersen 13. november 2015.
Socialpsykiatri og Udsatte Voksne Sociale Forhold og Beskæftigelse Når de unge er psykisk syge Det regionale beskæftigelsesråd 4. april 2011 v/ Niels Schwartz,
Emner: Store barrierer og lille erhvervsevne hvordan håndterer vi de situationer? Personlig assistance og fleksjob Hjælpemidler. LAB/SEL. - ligheder.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temamøde om underretninger.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Netværksmøde for Teamledere aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Onsdag den 10. december 2014.
Tværfaglig tænkning i opgaveløsningen Bente Nissen, seniorkonsulent Cabi Korsør d hvordan spiller vi hinanden gode?
Målgrupper for ressourceforløb Beskæftigelsesregion Midtjylland 13. juni 2014.
Ny chance til alle. ”Den gode histories dag” Kort præsentation: Karen Breumsø teamkoordinator i team 4-5 Jobcenter Varde. Team 4-5 består af 8 rådgivere,
Oplæg om DUKH - retssikkerhed Specialcenter Kornvangen 29. oktober 2014 Faglig leder og socialfaglig konsulent Hanne Petersen.
Helhedsorienteret indsats. Kolding kommune. Bettina Beyer, projektleder af projekt helhedsorienteret indsats Kolding kommune.
”Brug for alle” Temamøde den 18. juni Hvor var det vi startede?  Stor stigning i antallet af personer i målgruppen på passiv offentlig forsørgelse.
Projektcenter Sønderjylland Jobcentre, virksomheder og a-kassers rolle på sygefraværsområdet Workshop 1: Sygefravær Mandag d. 14. april 2008, Odense Congress.
Undervisningsdag om borgere med svære spiseforstyrrelser Formål Baggrund Program.
Handleplansarbejde Opstart af udarbejdelse af handleplan 2 2 Borger 1 1 henvender sig til kommunen Deltagelse i handleplansmøde
Modelprojekterne KVIS og KVIK KVIS Koordineret virksomhedsrettet indsats for sygedagpengemodtagere match 2 KVIK Koordineret virksomhedsrettet indsats for.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
Brug for alle - Økonomi, ansøgning og evaluering.
Beskæftigelsesindsatsen Marie Hansen, direktør i Arbejdsmarkedsstyrelsen.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
Præsentation af resultaterne fra
Hvordan ved MUS? Anvend uddybende redskaber i RMUK og e. dok FØR
Program for Netværksdage onsdag d. 23.november 2016
krav, dokumentation, opfølgning og erfaringer
Antal besvarelser: 52.
På job i samskabelsessamfundet -Udfordringer og muligheder
Arbejdsmiljø og ledelse går hånd i hånd
Hvordan vi ser på SAPA i Faaborg-Midtfyn?
Handleplaner psykiatri
Vi fletter sammen om hjerterehabilitering
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
Ungeenheden Odsherred Kommune.
En forenklet beskæftigelsesindsats
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
Introduktion til Myndighed Sundhed v. Signe Plats Afdelingsleder
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Formelle krav til Rehab-Team…
Myndighed Social - Voksenområdet
Sammenhængende borgerforløb
Investeringsstrategien ”Flere i job og uddannelse”
Jobrettede samtaler På rådgiverniveau
Bilag 1a: Organisering Jobcenteret Regionen
Hovedtræk i politisk aftale om kontanthjælpsreform Regeringen, Venstre, Konservative, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti L223 fremsat 28. maj 2013.
Bettina Post, borgerrådgiver i Høje- Taastrup Kommune
Vision Det skal være let at etablere og udvikle sin virksomhed på HR-området i Mariagerfjord Kommune Det gør vi på følgende måde: Du får hurtig og effektiv.
Akutberedskabet i Region Hovedstaden
Det rette tilbud fra første kontakt.
Rammesætning for dagen
Få succes med jeres næste projekt Et udviklings-forløb med DGI og DIF
Program Anette Faye Jacobsen Seniorforsker, ph.d.
Vilkårsrum (rammevilkår) & Mulighedsrum
Børne- og Familieafdelingen
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Social- og Sundhedsudvalget 1. april 2019
Kursus for personer med demens og pårørende
En forenklet beskæftigelsesindsats
Sammenhængende digital brugerrejse - med anvendelse af borgerens data
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Sammenhængende borgerforløb i Furesø Styring på tværs
Sundhedsfaglig udredning Funktionsmæssig afklaring Egen læge Diagnose
Præsentation af fælles proces myndighed og Familiehus
Præsentationens transcript:

Sammenhængende borgerforløb Furesø Kommune

Vi gør det fordi… Den politiske agenda Det gør en forskel for borgerne Den enkeltes ressourcer styrkes, når vi gør kontakten mere enkel Vi kan investere klogere, når vi tænker tilbud sammen på tværs Job og uddannelse går først

Vi gør det fordi… Borgernes stemme ”Jeg tror, at jeg engang talte sammen, at jeg havde seks forskellige, jeg havde kontakt med fra kommunen. Det var belastende. Det var sådan noget med hvem er det nu, jeg skal ha’ fat i” ”Hvorfor kan én sagsbehandler ikke tage sig af det hele? Hvorfor kan de ikke tage sig af hjælpemidler og servicelov og beskæftigelse” ”Som det er lige nu, er der vandtætte skodder, føler jeg, imellem afdelinger. De her overe ved ikke, hvad de her laver. Og det her med lovene. Herovre har vi nogle love og paragraffer, og herovre har vi nogle andre. ” ”Jeg savner det her møde, hvor man ligesom kunne kortlægge, sådan her er familiens situation, og sådan her ser verden ud for os. Hvad kan man gøre .”

Sammenhængende borgerforløb (April 2017 ) 120 borgere 24 familier Sammenhængende borgerforløb (April 2017 ) Jobcenter En plan En sagsbehandler Sundhed Voksen handicap En borgerkonsulent - den koordinerende part, når der er mange udførende professionelle Børneområdet

Målgruppen 120 har været i gang siden januar 2017 Voksne med sag i jobcentret og voksen handicap og… Børn med foranstaltning Kontakt til genoptræning, sygepleje, hjemmepleje og hjælpemidler 120 har været i gang siden januar 2017

Film om sammenhængende borgerforløb klippes ind her

§ Hvorfor er det svært… to perspektiver og erfaringer Fælles fagkultur, roller – metoder - samspil – Vi finder vejen sammen og så vender vi os mod §§ En tværgående ledelse og lovgivning Ledelse og styring af økonomi og resultater § Lovgivning og bureaukrati – korrekt og retfærdig behandling, er det tilstrækkeligt? Organisatoriske barrierer – budgetansvar og incitamenter vender de rigtig? Og hvor bureaukratisk kan det være at blive frikommune? Fagprofessionelle dyder - kommer faget til at stå i vejen for opgaven?

Ny fagkultur, roller, metoder, samspil 1 Nye roller mellem myndighed og udfører Netværksmødeledelse At sammensætte én tværgående plan med afsæt i borgernes drømme og i balance med krav i lovgivningen At koordinere en sammenhængende plan på tværs af it-systemer og afdelinger 2 3 4

Nye roller og et nyt samspil Kerne elementer: Tværgående myndighed (beslutningskompetence på tværs) En plan Borgerkonsulent En økonomi på målgrupper En plan En tværgående myndighed Social En plan Borgerkonsulenten Social Job Job Sundhed Sundhed Myndighedsled Udførerled Bestiller og udfører begge veje

Dilemmaer i samspillet Hvem indkalder til netværksmøder? Hvem sætter dagsorden for et netværksmøde? Er det borgeren i centrum, hvis vi holder møder uden borger? Hvad gør vi, når der er en ukonstruktiv alliance mellem borger og en udfører eller sagsbehandler? Hvor lang tid skal det tage at udarbejde en borgerplan?

På vej mod én plan Opgaver hos den Tværgående sagsbehandler: Introducerer til SB Udkast til formål og indsatsmål Udpeger borgerkonsulent Referent på netværksmøder Opstart i SB Borgerkonsulent udpeges 1. Arbejdsmøde uden borger Opgaver hos borgerkonsulenten er at hjælpe borger med: Udkast til borgerplan Dagsorden til netværksmøde Mødeleder på netværksmøde 1. Netværksmøde med borger Borgerplan udarbejdes 2. Netværksmøde opfølgning

Dilemmaer ved netværksmøder Hvad hvis borger ikke vil have familiehus eller visitationen med? Er det vigtigst at fange drømme eller lave realistiske mål? Er det vigtigst at lave en grunddig udredning eller at komme i gang med at udvikle arbejdsevne og funktionsevne for eksempel i en praktik? Hvad skal udbyttet være af et netværksmøde (udredning, afklaring, motivation, fælles mål, overtalelse, indsigt, rådgivning)? Hvad er det svære hos jer og hvilke valg har I truffet?

Roller på netværksmødet Mødeleder Gæsten Interviewer Rådgiver Fødselshjælper Dommer Centrale læringer når vi gerne vil gøre borgerne til aktiv kaptajn Mindre dommer Borgerkonsulenten har en stor rolle som fødselshjælper

Lav en kontrakt (dagsorden) 45 min

§ Hvorfor er det svært… to perspektiver og erfaringer Fælles fagkultur, roller – metoder - samspil – Vi finder vejen sammen og så vender vi os mod §§ En tværgående ledelse og lovgivning Ledelse og styring af økonomi og resultater § Lovgivning og bureaukrati – korrekt og retfærdig behandling, er det tilstrækkeligt? Organisatoriske barrierer – budgetansvar og incitamenter vender de rigtig? Og hvor bureaukratisk kan det være at blive frikommune? Fagprofessionelle dyder - kommer faget til at stå i vejen for opgaven?

Lovgivningen peger forskellige veje § § § Ret og pligt – yde efter evne Du skal matches til et job, hvor der er behov i erhvervslivet Beskæftigelsesloven Barnets tarv er det vigtigste! Vi skal sikre dit barns trivsel og undersøge om der er behov for støtte Serviceloven Behandling og lindring Vi skal sikre hurtig henvisning til hospital og læge Sundhedsloven ? § Den rette kompensation Vi skal have udredt din sygdom og dit funktionsevnetab så du kan få en kompensation på det rette niveau. Serviceloven Rehabilitering Du kan klare meget mere selv hvis vi træner dig og giver dig et mestringsforløb Serviceloven

Frikommune vedtægter i store træk § § § Min plan i jobcentret Social handleplan børn Vi kan tilbyde en plan - Min plan - Rehabiliteringsplan - Sociale handleplan - Barnets plan Social handleplan voksne Rehabiliteringsplan Man skal ikke være ansat i jobcentret for at foranstalte § i beskæftigelsesloven 2) Vi kan tilbyde én sagsbehandler/én afklaring / én visitation Vi kan følge op mere fleksibelt og helhedsorienteret sammenhængsreform forside 3)Vi kan tilbyde én opfølgning

Dilemmaer på spil Matrix eller linjeledelse? Tværfaglig specialisering kontra bred viden? Klar prioritering i mål eller fagligt samspil? Ny silo eller bro mellem afdelinger? Samlet økonomi eller adskilte budgetter? Vi har valgt at forankre ledelsen i jobcentret , men med en tværgående ledergruppe , der drøfter dilemmasager og følger op på mål samt en tværgående styregruppe af chefer Vi har udarbejdet et driftstrappe som eksempel på tværgående målstyring. Vi følger derfor op på økonomien på tværs Vi har forankret indsatsen på tværs af fagudvalg Vi har forankret initiativet på tværs af fagudvalg

Tværgående ledelse og styring Løsninger i Furesø 1 2 3 4 Entydig personaleledelse - men med tværgående ledelse i drøftelse af svære sager Tværfaglige resultatmål Investere på tværs af budgetter En politisk vision på tværs af fagudvalg Vi har valgt at forankre ledelsen i jobcentret , men med en tværgående ledergruppe , der drøfter dilemmasager og følger op på mål samt en tværgående styregruppe af chefer Vi har udarbejdet et driftstrappe som eksempel på tværgående målstyring. Vi følger derfor op på økonomien på tværs Vi har forankret indsatsen på tværs af fagudvalg Vi har forankret initiativet på tværs af fagudvalg

Resultatmål - eksempel Driftsmål: Trin 3: Er i gang eller kan komme i praktik/ brobygning til uddannelse indenfor 3 mdr. Job, udd. 15 procent i job, fleksjob, uddannelse 50 procent flyttet til trin 3 Ord.timer Praktik Trin 2: Er i praktik/ brobygning til uddannelse indenfor om 3-6 mdr. Snusepraktik 35 procent er flyttet til trin 2 Stabil hverdag Kontakt til virksomhedskonsulent Trin 1: Kan komme i praktik/ brobygning til uddannelse efter 6 mdr. Behandling og rehabilitering 15 procent er fortsæt på trin 1 Lægelig udredning

Økonomiopfølgning – eksempel 23.492.675 23.412.347 23.209.797 Aktiviteten følger de borgere, som i 2018 er omfattet af sammenhængende borgerforløb, hvilket kan ændre sig løbende. Data er fuldt opdaterede pr. april 2018. Kilde: Calibra prognose + opus forbrug

Økonomiopfølgning - eksempel Kategoriserede ydelser Forbrug 17 (18-priser) September 18-prognose Forventede ændringer i udgifter 18 Forsørgelsesydelser 14.537.599 13.247.678 -1.289.921 Kontanthjælp 6.302.289 5.141.195 -1.161.094 Uddannelseshjælp 3.002.300 2.159.897 -842.404 Integrationsydelse 192.673 45.420 -147.253 Fleksjob 243.537 525.675 282.138 Ressource- og jobafklaringsforløb 4.087.311 4.957.557 870.247 Revalidering 395.507 29.417 -366.090 Løntilskud 36.184 Ledighedsydelse 313.982 352.334 38.352 Jobcenter tilbud 1.679.464 1.322.940 -356.524 Mentor* 806.472 428.459 -378.013 Sociale formål 238.102 230.253 -7.849 Driftsudgifter (herunder vejledning og opkvalificering) 330.000 584.376 254.376 Øvrige ordninger 304.890 79.852 -225.038 CBV 8.989.567 8.277.776 -711.791 Misbrug og herberg 362.028 786.378 424.350 STU og Specialundervisning 1.878.869 1.255.468 -623.401 Støttetimer og ydelser 5.395.414 4.424.904 -970.510 Botilbud 1.013.078 1.698.528 685.450 Aktivitet og samværstilbud 340.178 112.498 -227.680 CSS 418.705 182.679 -236.026 Hjemmehjælp* 133.652 87.600 -46.052 Sygepleje* 221.494 88.135 -133.359 Træning* 63.558 6.944 -56.614 Total 25.214.069 23.031.072 -2.182.998

Nye fælles metoder udviklet af ledere og medarbejdere i Furesø Kommune Den gode dagsorden Den gode borgerplan Processen rundt om netværksmøder Rollefordeling mellem myndighed og udfører Borgerinddragelse