En vision for almen praksis

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Advertisements

Ledelses overvejelser i forbindelse med implementering af forbedringstavler.
Frede Olesen, Praktiserende læge, professor, dr. med Forskningsenheden for Almen Praksis Aarhus Universitet
Klinisk forskning - i dag og i morgen Torben V Schroeder Overlæge, Karkirurgisk Klinik, Rigshospitalet og Professor, Institut for Klinisk Medicin, Københavns.
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
Brugerinddragelse i sundhedsvæsenet HVAD SKAL VI MED ET BRUGERRÅD? Alexandra B. R. Jønsson Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet.
Hvad har vi gang i? Vi beskriver ydelsen Vi aftaler levering af ydelsen med rekvirenten Vi leverer ydelsen og gør det synligt for os selv, rekvirenten.
Fælles Service Center for telesundhed Klyngestyregruppemøde i Vestklyngen Herning d. 9/9/
Sundheds- og Forebyggelsesudvalgets høring om sektorovergange og samarbejdet mellem regioner, kommuner og almen praksis Hvordan skaber vi sammenhængende.
Skal lægerne prioritere? Mads Koch Hansen, Formand Lægeforeningen.
Fremtidens praktiserende læge Workshop ved DR-generalforsamling 2007 Flemming Nielsen Direktør Region Sjælland.
Lægeforeningen Fremtidig prioritering af medicinske behandlinger Jens Winther Jensen.
Birgit Viskum Center for Kvalitet, Middelfart. Udvidet patientsikkerhedsordning 1.Loven og rammerne 2.Udfordringer og muligheder 3.Hvad betyder det for.
Bo Christensen professor praktiserende læge ph.d 2011 KVALITET I ET SAMMENHÆNGENDE SUNDHEDSVÆSEN – HVORDAN KAN DET LADE SIG GØRE?
17. Januar 2007 Karine Bech Dialyse ved kronisk nyresvigt Perspektivering Karine Bech Overlæge, dr.med. Hvidovre Hospital Formand for projektgruppen.
Velkommen Lise Høyer Lægeforeningen Midtjylland Medlemsmøde Torsdag den 4. februar 2016 kl – Aarhus Universitetshospital, Skejby, Aarhus N.
Center for Kvalitetsudvikling KVIS 22. september 2009 Pilotundersøgelse af Patientoplevet Kvalitet i Speciallægepraksis 2009 Design, resultater og udviklingsmuligheder.
Broforløbet-Esbjerg, Varde og Vejen. Projektets formål: At lave en model for opkvalificering af målgruppen, som efterfølgende kan danne skole for, hvorledes.
Plan for den ældre medicinske patient Seminar om fremtidens indsats for ældre medicinske patienter Danske Regioner maj 2009 Pernille Slebsager.
Sundhedsaftalernes betydning for sammen- hængende forløb og sektorovergange Martin Sandberg Buch, senior projektleder, cand. scient. adm. Christina Holm-Petersen,
SATSPULJEPROJEKTET Baggrund og bevillingsmæssigt grundlag for de regionale familieambulatorier.
TOBS Indførelse af Tidlig Opsporing af Begyndende Sygdom i primærsektoren. Mette Unger Gravgaard Sygeplejerske i specialteamet Favrskov Kommune Lene Gravgaard.
Rationel farmakoterapi Speciallægeuddannelsen i almen medicin.
Reorganisering af samarbejdet mellem Aarhus Universitet og Region Midtjylland Ole Thomsen, Sundhedsdirektør i Region Midtjylland.
SundhedsITnet - Shared Care Udkast til projektforslag Finn Kensing.
Personligheds- forstyrrelser / Borderline v. Lea Moth Johansen Og Eva Nedergaard.
Fremtidens matematik, marts 2015 Carl P. Knudsen Hvad er DASG ?
Psykiatrien Region Sjælland. Vi vil komme omkring: 1.Hvad er Psykiatri 2.Psykiatrien Region Sjælland 3.Samarbejdet med kommunerne 4.Ønsker og forventninger.
1 INDSATSEN FOR PERSONER MED KRONISK SYGDOM I REGION SYDDANMARK - ET SAMARBEJDE MELLEM REGION SYDDANMARK, REGIONENS KOMMUNER OG ALMEN PRAKSIS Charlotte.
Brug for alle - Økonomi, ansøgning og evaluering.
Er patienterne klar til telemedicin? Morten Freil Direktør
RATIONEL FARMAKOTERAPI v. KAP-H´s medicinteam og medicinfunktionen
Mål- og resultatstyring i Rigsrevisionen
Forslag fra arbejdsgrupperne
Lars Hvilsted Rasmussen
I hvilken grad vurderer du, at sundhedsdata er med til at understøtte sammenhængende patientforløb på tværs af sektorer (kommuner, regioner)?
Aldring og tværfaglighed DGS 7-8 nov. 2016
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Akkreditering i speciallægepraksis
Den gode læge Yngre Lægers politik
Velkommen til et nyt kvalitetsprogram…
Musisk ledelse Jens Skou Olsen 2014 p..
Strategi for klinisk IT
Er din klinik klar til surveyorbesøg?
Kvalitetsdagen 2015 Braithwaite, Marks & Taylor, 2014.
Oplæg infodag dec 2017 AKN.
Refleksioner og drøftelser ved bordene
9 gode råd til et styrket samarbejde med pårørende på hjerneskadeområdet
Sundhedsstyrelsens gennemgang af akutberedskabet 2006,
Forlig med PLO og betydningen for praksisplanerne Oplæg for medlemmer af praksisplanudvalgene Formålet med KLs udspil om Det Nære Sundhedsvæsen er at.
Kvalitetsmål i uddannelsessektoren
Hvilke punkter vil jeg komme ind på?
Møder i Samordningsudvalgene, planområdemøder
Akutberedskabet i Region Hovedstaden
(Strategispor og strategiske indsatser)
Det rette tilbud fra første kontakt.
Rammesætning for dagen
Møder i Samordningsudvalgene, planområdemøder
Hvad er vigtigt for dig? Onsdag den 6. juni stiller sundhedsprofessionelle dette spørgsmål til patienter, beboere, klienter, brugere og borgere Den.
Landskonference for reumatologiske sygeplejersker
Anne-Rose Wang Centerchef
[klik og indsæt kommunenavn]
Skovbyskolen – den nye skole - formandsberetning
Status på fælles udbud af telemedicin (FUT)
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Status på fælles udbud af telemedicin (FUT)
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Forstærket indsats overfor storrygere på Vestegnen og Sydamager
Sammen forebygger vi (Gen) indlæggelser Healthcare innovation Leadership d. 14.marts 2019 Samarbejdsprojekt mellem Aalborg Universitetshospital, Region.
Ældre Sagens Distriktsdag, den
Præsentationens transcript:

En vision for almen praksis Hvor er almen praksis på vej hen ?

Temaer for oplæg: Hvor kommer vi fra? Hvad er det vi er gode til? Hvor ligger udfordringerne? Hvordan vil vi gerne have at det kommer til at se ud? Hvilken vej fører til målet?

Hvor kommer vi fra? PLO har fejret 50 års fødselsdag ! Almen praksis scorer højt på kvalitet internationalt! Vi har opbygget et rigtigt godt ry blandt vores patienter! Folketinget ved godt, at de har en meget velfungerende primærsektor. Der har desværre været ”en slange i paradis” – Mange mener at PLO er for indflydelsesrige/har for meget magt.

Hvad er almen praksis gode til: Vi gode til relationer - Patientcentreret medicin. Vi dækker patienterne døgnet rundt – endnu. Vi er omstillingsparate – inden for økonomiske incitamenter. Vi har udviklet vores klinikker løbende gennem aftaler med Aftaleparterne.

Hvilke udfordringer står vi over for? Alle OECD lande har samme problem: Ensidig udvikling af sekundær sektoren. Vi er alt for få speciallæger i almen medicin i forhold til behov. Vi har været underlagt økonomiloft – og det har bremset alt. Vi har ikke været dygtige nok til at søge indflydelse og være dagsordensættende.

Vision: Vi skal have 1500 flere læger ud i almen praksis  Normtal ned på 1200 pr. kapacitet. Vi ønsker øget mulighed for at udvikle vores praksis: Bedre lokaler. Mere klinikpersonale. Integreret samarbejde omkring det tværsektorielle. En helhjertet satning på almen praksis.

Vision – hvad vil vi på patientens vegne: Relationen. Det sammenhængende sundhedsvæsen. Rationel farmakoterapi og paraklinik. Multimorbiditet og Patient Omsorg. Tilgængelighed.

Vision – hvad understøtter det: Øget økonomi. Klynge dannelse. Plejehjemslægeordning. Gennemført akkreditering. Øget identitet – langt bedre egen forståelse.

Vision – Klinikpersonale: Yderligere overtage aftale kalender. Praksismanagement. Øget visitation – og øget proaktiv indsats. Øget administrativ patient kontakt. Hjemmebesøg, Kroniker kontrol og individuel opgave glidning.