Fremtidens sundhedsvæsen – nyeste udspil fra Danske Regioner

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvordan kan resultaterne fra Sundhedsprofil 2010 bruges i den regionale folkesundhedsstrategi? Bente Lauridsen Regionsrådets 1. næstformand og medlem af.
Advertisements

Hvad har eleverne brug for, når de kommer ud af skolen? Adm. direktør Stina Vrang Elias Tænketanken DEA Helsingør Kommune Sommermøde ● Tirsdag den 2. august.
Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Velfærdseksperimentarium, Odense Samarbejdsforum for frivilligt socialt arbejde Den 14. marts 2013.
VELFÆRDSTEKNOLOGI & INNOVATION KOMPETENCEMÅL 23: ELEVEN KAN SELVSTÆNDIGT ANVENDE RELEVANT VELFÆRDSTEKNOLOGI SAMT DELTAGE VED IMPLEMENTERING AF VIDEN OG.
Brugerinddragelse i sundhedsvæsenet HVAD SKAL VI MED ET BRUGERRÅD? Alexandra B. R. Jønsson Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet.
Læringssæt om temarapporten: Dosisdispensering - identifikation af utilsigtede hændelser og forslag til forebyggende tiltag D0sisdispensering December.
Patientuddannelse – en medicinsk teknologivurdering Torben Jørgensen Formand for arbejdsgruppen Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed Baggrund og.
Sundheds- og Forebyggelsesudvalgets høring om sektorovergange og samarbejdet mellem regioner, kommuner og almen praksis Hvordan skaber vi sammenhængende.
Skal lægerne prioritere? Mads Koch Hansen, Formand Lægeforeningen.
Kvalitet i Sundhed Pressemøde den 11. februar 2011.
Bo Christensen professor praktiserende læge ph.d 2011 KVALITET I ET SAMMENHÆNGENDE SUNDHEDSVÆSEN – HVORDAN KAN DET LADE SIG GØRE?
Velkommen Lise Høyer Lægeforeningen Midtjylland Medlemsmøde Torsdag den 4. februar 2016 kl – Aarhus Universitetshospital, Skejby, Aarhus N.
Plan for den ældre medicinske patient Seminar om fremtidens indsats for ældre medicinske patienter Danske Regioner maj 2009 Pernille Slebsager.
Salg og marketing ved iværksætteri AMU-kursus © Undervisningsministeriet. Marts Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for Handel,
Kvalitet i Sundhed Pressemøde den 11. februar 2011.
SundhedsITnet - Shared Care Udkast til projektforslag Finn Kensing.
Innovationstjek v/ Henrik Blach Innovationsagenterne.
På vej mod synkrone læringsmiljøer - erfaringer, analyser og overvejelser Rene B Christiansen Lektor Education Lab Forskning og Innovation University College.
1 INDSATSEN FOR PERSONER MED KRONISK SYGDOM I REGION SYDDANMARK - ET SAMARBEJDE MELLEM REGION SYDDANMARK, REGIONENS KOMMUNER OG ALMEN PRAKSIS Charlotte.
1 Klimatilpasning på Frederiksberg. 2 Agenda Om Frederiksberg og dens forsyning Klimatilpasning på Frederiksberg Skybrudsplanerne Fremtidens udfordringer.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
Forslag fra arbejdsgrupperne
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Samskabelse af frivilliges bidrag til velfærdsservice
Forberedelse til kick off 7. december 2016
Brobygning – EUD og efterskolerne
På job i samskabelsessamfundet -Udfordringer og muligheder
Arbejdsmiljø og ledelse går hånd i hånd
Hvordan kommer vi af med fordomme og stigmatisering? Anne Lindhardt
Behov for et servicetjek Fællesmødet 31. oktober 2015
Fremtidens energiforretning set fra chefstolen
CO-CREATION I DANSK POLITI
Vi fletter sammen om hjerterehabilitering
Velkommen til et nyt kvalitetsprogram…
Ledelse i fremtiden … Betyder ikke vi skal kaste fortiden over bord
Tillidsreformen i regionerne
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
MUDP handlingsplan for december 2017
9 gode råd til et styrket samarbejde med pårørende på hjerneskadeområdet
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Fælles ledelsesgrundlag
Frivillige og ufrivilligt frivillige
Internationale virksomheder til trekantsområdet
Martin Holmgaard Adm. direktør
Hvilke punkter vil jeg komme ind på?
Direktør Lars Kunov Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
PROJEKTLEDERENS PERSPEKTIV
Den sygeplejefaglige omsorg – og dens aktuelle udfordringer
Det rette tilbud fra første kontakt.
Tendenser i forældresamarbejdet
Kulturmetropolen Festival & Events 2.0.
Rammesætning for dagen
Hånden på hjertet. Skal de danske landdistrikter afvikles eller udvikles og hvorfor? Hvordan ser du landdistrikternes fremtidige rolle i et større.
Landskonference for reumatologiske sygeplejersker
Visionære Regionale Udviklings Planer
Dialog mod Vold som business-case
Visionære Regionale Udviklings Planer
Region Midtjyllands opgave
Alder Bedst Masterplan – opsamling på input.
Formålet med kommunikationsstrategien
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Indsatser, der virker 20 veje til at bruge mindre antibiotika
Udvikling af centralbiblioteket
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
MUDP handlingsplan for december 2017
Mental sundhed Beskrivelse: Da Socialtilsynet var på tilsyn i august. 2017, blev begrebet ‘mental sundhed’ drøftet. Vi blev optaget af at identificere.
Skole-hjemsamarbejde
Sundhedsfaglig udredning Funktionsmæssig afklaring Egen læge Diagnose
Ældre Sagens Distriktsdag, den
Præsentationens transcript:

Fremtidens sundhedsvæsen – nyeste udspil fra Danske Regioner

Agenda Danske Regioners nyeste udspil: Ny kurs for det samlede sundhedsvæsen? Forandringskræfter og udfordringer Bud på løsninger Et samlet sundhedsvæsen – SUNDHED FOR ALLE Mere forebyggelse – SUNDHED FOR LIVET Danske Regioner

Forandringskræfter og ‘disruptive forces’ - grundlæggende skift i sundhedsvæsenets vilkår

De hårde tal

Bud på løsninger fra regionerne 22-09-2018 Danske Regioner

Skræddersyede indsatser Danske Regioner

Hovedbudskaber SUNDHED FOR ALLE Et samlet sundhedsvæsen Værdi for borger og samfund Behandling tæt på hverdagen Regionernes nye rolle – den samlende aktør RSI 3.0. Hvad sker der lige nu? Digitalisering og brug af data skal understøtte sundhedsvæsenets strategier Digitalisering er en del af den sundhedspolitiske dagsorden Behov for at sammentænke processer

”Kemo to GO” (hjemmebehandling af patienter med leukæmi) Ingen sundhedspersonale i hjemmet Brug af kendt teknologi Sparer ca. 20 sengedage Nye arbejdsgange Nye roller for sundhedspersonalet Innovation vs. forskning Danske Regioner

Hovedbudskaber SUNDHED FOR LIVET Velkendte udfordringer - Handling nu! Regionerne inviterer til samarbejde om en fælles og slagkraftig forebyggelsesindsats. Vi har ikke råd til at lade være! Forebyggelse er både en investering i fremtidens velfærd, og det er helt nødvendigt for at kunne håndtere behandlingsbehovet i fremtiden. Udspillet består af fire strategispor og 24 konkrete forslag til at løfte folkesundheden.

Politiske målsætninger Vi skal være flere om koordineret forebyggelse. Vi skal målrette forebyggelse. Vi skal prioritere de indsatser, der har effekt.

Flere sunde og gode leveår, tak!

Forebyggelse er en fælles opgave på tværs af flere parter

De samfundsøkonomiske konsekvenser af, at vi IKKE satser mere på forebyggelse på alle niveauer.

Del af reformen SUNDHED FOR ALLE Fokus på sundhed frem for sygdom. Ressourcerne skal prioriteres derhen, hvor det samlet set kan give den største værdi for borgerne og for samfundet.

Regionernes rolle ift. forebyggelse Den borgerrettede forebyggelse ligger i kommunerne. Regioner og kommuner har et delt ansvar for den patientrettede forebyggelse. Regionerne har en rådgivningsforpligtelse ift. kommunerne. Regionerne har en generel forskningsforpligtelse.

Regionernes potentiale ift. forebyggelse Regionernes har stor berøringsflade Sygehusene er hvert år i kontakt med næsten halvdelen af alle danskere og mere end 90 procent er i kontakt med almen praksis Sygehusene har en stor specialiseret viden, som kan komme resten af sundhedsvæsenet til gode. Mulighed for at anlægge et bredere fokus på sundhed – det hele menneske, og ikke blot diagnose Mulighed for at udvikle partnerskaber med ‘utraditionelle aktører’ i samarbejde med kommunerne m fl. (afsæt i sundhedsprofilerne).

1: Mere lighed i sundhed 3: Smart brug af ny teknologi 2: Målrettet forebyggelse 4: Oprustning af forskning

Hvordan udmøntes udspillet Udspillet er en invitation til dialog – Forslag er ikke en udtømmende liste! Omsætte de politiske mål og visioner i regionerne og i samarbejde med samarbejdsparter – der er sat et flag! Det er den vej, vi foreslår at gå! Vi er alle fælles om: Dagsordenen er vigtig!

Film – sundhed for alle https://youtu.be/HRSdnC5E-m0

Tak for opmærksomheden Kontakt acr@regioner.dk Danske Regioner