Hvad betyder en konflikt for mig?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
1 OK13 - Det nye ledelsesrum Fra detailstyring til overordnede rammer Kursus for nye forstandere torsdag den 24. oktober 2013.
Advertisements

OK-08 Highlights Det kommunale og regionale område.
Ansættelsesvilkår og TAP- undersøgelsen 2012 Hanne Lautrup Konsulent Tlf oktober 2013Køkkenkursus1.
Stem og bestem!. Hvad skal der ske i dag? Kort præsentation af resultaterne Diskussion Stillingtagen til den videre proces Stillingtagen til resultatet.
Kap. 14 Julie Falk Spenster. SSeptemberforliget i 1899: DA og LO anerkender hinanden og indgår forlig = hovedaftalen (arbejdsmarkedets grundlov): Vigtigste.
Hvad skal I huske fra i dag! Viden, erfaringer, råd og redskaber.
ERFARINGER MED AT STØTTE DET TVÆRSEKTORIELLE SAMARBEJDE MELLEM DANSKE KOMMUNER OG POLITI Oplæg NFBO 22 – 25 maj 2016 Birgitte Roth Hansen, specialkonsulent.
Kvalitet i Sundhed Pressemøde den 11. februar 2011.
Emner: Store barrierer og lille erhvervsevne hvordan håndterer vi de situationer? Personlig assistance og fleksjob Hjælpemidler. LAB/SEL. - ligheder.
Privat beskæftigelse under pres personer Aktuel mangel på arbejdskraft – Demografisk tab af arbejdsstyrke Offentlig finansieret beskæftigelse.
Målgrupper for ressourceforløb Beskæftigelsesregion Midtjylland 13. juni 2014.
Reform af fleksjob Temamøde om føp/fleksjobreformen 13. december 2012 Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering l Njalsgade 72 C l DK-2300 København S.
OK 2015 Forlig med RLTN Det generelle forlig og overenskomsten (leder)
Psykisk sårbare og arbejdsmarkedet Vivi Imer Hansen, socialrådgiver/projektleder ”Stress-sygemeldt tilbage til arbejdet”
Fakta om skilsmisse Ca. 1/3 af alle danske børn oplever, at deres mor og far går fra hinanden, inden de bliver 18 år Der er pt. ca delebørn i.
Ansættelsesk-ontrakt og løn
Online arbejdsmiljøuddannelse
OK18 nærmer sig Hvad er vigtigst for HK Kommunals medlemmer?
Den virksomhedsrettede integrationsindsats
På job i samskabelsessamfundet -Udfordringer og muligheder
Velkommen til næstformandsmøde
De tre offentlige arbejdsgivere Staten – årsværk, heraf ca læger Kommunerne – årsværk,
Overenskomst-forhandlinger 2018
Rapportstruktur Medarbejderundersøgelse 2016 Version pr 11. maj 2016
Voksenansvar for anbragte børn og unge Alarm- og pejlesystemer
Øget fleksibel arbejdstid
En forenklet beskæftigelsesindsats
Central kontra decentral
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
Solidaritet og sammenhold
Regionalt TR-møde 7. marts
Klubmøde 3) Hvad gør vi nu? 1) Fra forhandlinger til sammenbrud
Klubmøde 3) Hvad gør vi nu? 1) Fra forhandlinger til sammenbrud
Handelsskolernes Lærerforening
OK18 - et overblik.
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
TR møde 5. april 2018 Konflikt ABC.
OK-15   Forlig med KL Den 16. februar 2015.
Effektiviseringer i Holbæk Kommune i perioden v/ Claus Strandmark
Solidaritet og sammenhold
TR-møde marts – staten
OK18 Det statslige forlig
Informationsmøde om konflikt 2018
Er 25-timers reglen i strid med EU-retten?
Beretning fra IDA Vestjylland
Jobrettede samtaler På rådgiverniveau
HK Kommunals OK18-resultat I REGIONERNE / RLTN.
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
OK18 Det statslige forlig
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
Hvad betyder det på efterskolerne?
OK 18 TR møde 5.4. Scandic.
OK18 - et overblik.
FOAS + A2B Arbejdstid TR-uddannelsen 1 A, Arbejdstid.
Hvad betyder det på efterskolerne?
OK18 - et overblik.
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
En forenklet beskæftigelsesindsats
Arbejdstidsopgørelse 2018: Tjek tiden
Hold ferien samtidigt med, at du optjener den
Arbejdstidsopgørelse 2018: Tjek tiden
Fjernvarme Fyn Distribution Aps (AR )
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
Nyt Geodata-info Workshop SDFE 9. januar 2018.
Tryg sjove og brugbare løsninger . Vi har brug for jeres hjælp til
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Den nye Ferielov Det skal I vide som arbejdsgiver # #1F5C9E
Oplæg om nye ferieregler - Kreds Østjylland august 2019
Præsentationens transcript:

Hvad betyder en konflikt for mig?

Før, under og efter en konflikt Får offentligt ansatte for lidt i løn? Får de for meget? Er den betalte frokostpause en kutyme, der kan fjernes? Og så videre. Diskussionerne om offentligt ansattes vilkår fylder en del i dagspressen og på sociale medier i øjeblikket. Der bliver også talt om risikoen for konflikt. Men hvad vil en ’konflikt’ egentlig sige? Og hvad betyder det for dig? Her får du de mest basale informationer om baggrunden for og konsekvenserne af en eventuel konflikt.

Er der en konflikt på vej? Alle offentlige overenskomster udløber ved udgangen af marts 2018. Fornyelse af overenskomster er på vej (OK18). Parterne står desværre langt fra hinanden og forhandlingsklimaet er dårligt. Hvis arbejdsgivere og lønmodtagere ikke kan blive enige om indholdet i de nye overenskomster, kan det ende i en konflikt. En konflikt kan komme både fra arbejdsgiversiden og lønmodtagersiden for at lægge pres på den anden part. Lønmodtagersiden kan strejke, mens arbejdsgiversiden kan sende medarbejderne hjem i en lockout.

Hvornår kan en konflikt blive en realitet? Konflikt kan blive aktuel, hvis parterne ikke kan nå frem til et tilfredsstillende resultat. Konflikt skal varsles med 1 måned, inden en konflikt kan begynde Tidligst til 1. april 2018 (når overenskomsten udløber) Forligsinstitutionen kan i 2 omgange udsætte en konflikt med 2 uger og fremsætte et mæglingsforslag til afstemning            

Hvem er omfattet af en konflikt? Hvis lønmodtagersiden varsler en konflikt, beslutter alle organisationer i Akademikernes Centralorganisation, hvilke akademikere der er omfattet. Arbejdsgiversidens svar på en lønmodtagervarslet konflikt kan være en lockout for at gøre konflikten dyr og besværlig for lønmodtagerorganisationerne. Bliver du berørt af konflikten, giver DM dig besked.

Hvis arbejdspladsen udtages til konflikt, gælder det også for: Studerende, der er på AC-overenskomst Tidsbegrænset ansatte Ansatte i fleksjob eller med løntilskud Medlemmer med bibeskæftigelse på de konfliktramte områder.

Hvem er ikke omfattet af en konflikt? Nogle medarbejdergrupper kan ikke deltage i en konflikt. Det gælder: Chefer med personaleansvar Medlemmer, der er nødvendige for, at konflikten kan afsluttes Medlemmer, som parterne aftaler at undtage fra konflikt, fx til nødberedskab på sygehuse Tjenestemænd Medarbejdere, der ikke er organiseret i DM

Hvad sker der under konflikten? DETTE ER ET EKSEMPEL PÅ ET BILLEDE Når konflikten træder i kraft, skal du forlade din arbejdsplads. Og du må ikke befinde dig på din arbejdsplads, så længe konflikten varer. Hvis du er med i konflikten, forventer DM, at du til gengæld for konfliktunderstøttelsen deltager i de aktiviteter og arbejdsopgaver, som DM iværksætter i konfliktperioden.

Konfliktunderstøttelse Hvis du er omfattet konflikten, får du konfliktunderstøttelse fra DM i form af konfliktlån. Lånemodellen er valgt, fordi den er billigere for den enkelte og for fællesskabet. Det er den, fordi vi kan spare skatten. Lånemodellen er en fælles beslutning i vores paraplyorganisation Akademikerne (AC). Du kan låne et beløb, der svarer til dit lønniveau efter skat. Efter konflikten får du nedsat dit kontingent til DM, i den periode du tilbagebetaler lånet - målet er, at du bliver fuldt kompenseret. DM’s hovedbestyrelse mødes 23. februar og lægger de præcise rammer for konfliktlånet fast. Din lønudbetaling stopper tidligst fra april, fordi konflikten tidligst kan træde i kraft 3. april. Du kan med fordel læse den længere artikel om konfliktlån på https://www.dm.dk/Landingpages/OK18/Konfliktlaan, når du forbereder dig p oplægget.

Ferie Du kan ikke gå på ferie, hvis der er konflikt. Konflikt starter ved døgnets begyndelse. Ferie starter ved normal arbejdstids begyndelse den første feriedag.

Hvad sker der efter konflikten? En konflikt kan stoppe på tre måder: Parterne bliver enige om et forlig Parterne accepterer mæglingsforslag fra forligsinstitutionen Regeringen griber ind og stoppe konflikten ved lovgivning

dm.dk/ok18 facebook.com/danskmagisterforening #nokernOK18 Følg med dm.dk/ok18 facebook.com/danskmagisterforening #nokernOK18