Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

TR møde 5. april 2018 Konflikt ABC.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "TR møde 5. april 2018 Konflikt ABC."— Præsentationens transcript:

1 TR møde 5. april 2018 Konflikt ABC

2 Strejke I KLF har vi kun få medlemmer, der er varslet i strejke.
Lærerne på Zahle Gymnasiums Grundskole PB´ere i sundhed og ernæring ansat i Københavns Kommune (ansat i SUF, SOF og BUF) DLF har i alt ca medlemmer varslet i strejke

3 Lockout KLF har mange medlemmer, der er varslet lockoutet.
På KL området På statens område Det samlede antal er usikkert. Vi har meget brug for jeres hjælp!

4 Ikke-Lockoutet ansatte ved selvstændige folkeskoler for specialundervisning for børn. ansatte ved selvstændige kommunale institutioner for specialundervisning for voksne. ansatte ved IBOS, BCK, UiU og CSV ansatte ved folkeskoler der varetager undervisning i specialklasser (forstået som lærere, der har én eller flere timer i specialklasser) ansatte ved pædagogisk psykologisk rådgivning (PPR). Skolepsykologer.

5 Ikke-Lockoutet Alle lærere på selvstændige specialskoler Lærere i specialklasser såfremt man har mindst en time. Voksenspecialskoler: CSV, UiU og IBOS. Konstituerede i ledelsesstillinger Skolepsykologer og skolekonsulenter

6 Ikke-Lockoutet Hjælp til at finde de lærere, der ikke er lockoutet på følgende skoler. Liste fra TR senest fredag 169 Dyvekeskolen 1720 Lundehusskolen 174 Skolen ved Sundet 1786 Nyboder Skole 1859 Blågård Skole 1939 Lykkebo Skole 1940 Kirsebærhavens Skole 1998 Kirkebjerg Skole 2110 Tove Ditlevsens Skole 2183 Langelinieskolen 2187 Kildevældsskolen 2280 Tingbjerg Skole 3391 Skolen på Strandboulevarden

7 Tjenestemænd og ikke lockoutede
Tjenestemænd er ikke omfattet af konflikten Pensionerede tjenestemandsansatte lærere er ikke omfattet af overenskomsten og kan derfor heller ikke lockoutes. Tjenestemænd og ikke-lockoutede Skal som udgangspunkt lave, det de plejer: Kan ikke overtage overenskomstansattes opgaver Skal ikke føre mere tilsyn end de plejer Arbejdsintensitet må ikke øges Sikkerhedshensyn Lederen har førstefortolkningsret

8 Ikke organiserede Strejke og Lockout er et organisationsanliggende og omfatter kun medlemmerne af DLF. Skruebrækkere Skal ikke udføre andre arbejdsopgaver end de plejer. Skal ikke overtage arbejde efter lærere, der er lockoutet.

9 Løse vikarer Skolen må ikke ansætte løse vikarer for at erstatte lockoutede lærere.

10 Ledere Ikke omfattet. Skolens tilsynsforpligtelser skal opfyldes. Lederne kan føre tilsyn. Lederen kan sende elever hjem/udtynding.

11 Boykot Der er erklæret boykot. Det betyder, at man ikke kan opnå ansættelse i ledige stillinger, som er omfattet af lockoutvarslet.

12 Sygdom TR skal sende Konflikt ABC ud til sygemeldte kolleger. Sygemeldte før konflikt har ret til sygedagpenge Henvendelse til bopælskommunens jobcenter/dagpengekontor for at få et dagpengeskema. Sygemeldte efter konfliktudbrud Ingen ret til sygedagpenge.

13 Barsel TR skal sørge for sende Konflikt ABC til berørte. Ansatte er ikke berettiget til løn. Fortsat ret til barselsdagpenge – men kun 4 uger før fødslen ─ Udbetaling Danmark skulle selv tage kontakt ellers kontakt selv.

14 Ferie og afspadsering Al ferie og afspadsering suspenderes. Påbegyndt ferie vil dog kunne afholdes (ferien skal være startet før eller senest samtidigt med konfliktens start). Den konfliktende står til rådighed for organisationen.

15 Kursus og Lejrskole Kurser som er en del af ens ansættelse skal afbrydes. Lejrskole der er i gang, når konflikten bryder ud skal afbrydes. Lejrskoler kan ikke påbegyndes efter konflikten er påbegyndt.

16 Konfliktens afslutning
Når konflikten er afsluttet har man pligt til at genoptage arbejdet umiddelbart. Manglende fremmøde kan medføre bortvisning. Fortrædigelsesklausul – man må ikke i øvrigt benytte anledningen til at genere medarbejderne.

17 Tab i konflikten Løn Ferie
Pension (forsikringsmæssig dækning opretholdes) Erfaringsanciennitet

18 Efterløn Efterlønspræmien
Manglende optjening af timer på grund af strejke eller lockout (481 timer er lig med en præmie på kr.) Hvis man på grund af manglende ferieoptjening melder sig ledig på feriedage kan der også opstå et problem. Efter 2013 er der flere, der har mistet en portion i efterlønspræmie.

19 Konfliktstøtte Model som i 2013 Besluttet at det gives som lån med 846 kr. pr. dag. 5 dage om ugen. Udbetalt uden skat. Reelt lån − ellers ikke skattefrit og krav om minimumsrente. Skal tilbagebetales på lempelige vilkår. Man vælger selv om man ønsker lånet. Tjenestemænd og ikke lockoutede overenskomstansatte skal både betale solidaritetskontingent fra starten af konflikten - og senere konfliktkontingent.

20 Konfliktlån som i 2013 Dette er kun et eksempel for at vise mekanismen i tilbagebetalingen. Der er ikke tale om konkrete og korrekte beløb. Den endelige model besluttes efter konflikten : NU Overenskomstansat i lockout og med lån Overenskomstansat og tjenestemand uden for lockout Konfliktlån 200 KLF 350 DLF 100 300 I alt 550 650

21 Kommunikation Husk at skrive din mailadresse på DLF´s hjemmeside ´Min Side´. Følg med på DLF InSite, klfnet.dk og dlf.org Eller facebook. DLF har muligheden for at udsende mails til samtlige. KLF sender til TR og TR-suppleanter, der kan videresende til kolleger via DLF InSite. Hvis I ønsker hjælp til at faglig-klub gruppe, så skriv til Bente Grønbæk Bruun TR skal sørge for at have en mailgruppe på KLF-afdelingens medlemmer klar.


Download ppt "TR møde 5. april 2018 Konflikt ABC."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google