NBTF, Ullevål 4/12-17 Coaching.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kompetenceudvikling og innovation i yderområder
Advertisements

Agi Csonka, direktør Danmarks Evalueringsinstitut
I dag er temaet Visualisering
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
UDVIKLINGSKATALOG - A •være mere direkte og krævende overfor andre •påtage sig nye varierede opgaver noget oftere •bruge sin autoritet noget mere •træffe.
Learn2improve Dansk Junior Golf Akademi
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
E T LÆRINGSSPIL TIL UNDERVISNING I NBO. O M OS Mads Caspersen:  Ba.scient.math.  Stud.it.  Interesse for leveldesign og læring Christoffer Holmgård.
Lærerprofessionen.
Trænerseminar ”Serv og serveretur”. Generelt •Afgørende på internationalt niveau •Kvalitet •Fejlprocent •Taktiske variationer •Tilpasning til spilsystem.
Leise Passer Jensen Version EK Netværk Iværksætter og selvstændig - et forum for iværksætterkvinder i EK, der ønsker at imødekomme nogle.
Socialpædagogisk læringsspil Udviklingsseminar I Christian Engel Brund Jeppe Sønderby Christensen
Step 6: Evaluering og læring
Arlette Bentzen Rør dig! Sune Smith-Nielsen Dyrk talenterne med glæde.
Den Kommunale Kvalitetsmodel
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
TRÆNER VI ”RIGTIGT”? ”Har vi en høj kvalitet og kompetence i arbejdet med at udvikle spillerne?” Oplæg, spørgsmål og debat!
Relationen i institutionen – MI på MultifunC V/ Sine Møller Psykolog og faglig leder af Kvalitetssikringsteam MultifunC.
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
Inspiration til reformarbejdet
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
Overvejelser inden udsendelsen af dagsorden –Målrettet mod deltagerne –Nøglepersoner skal være til stede –Ingen punkter hvor svaret er givet –Vigtig –
Uddannelse til Alle! FNs topmøde for uddannelse i Dakar 2000 FNs topmøde for uddannelse i Dakar konkrete målsætninger 6 konkrete målsætninger 2015-målene.
DEMOKRATI SOM POLITISK ANSVAR – POLITISKE STRATEGIER ER NORDEN DEMOKRATIETS PARADIS?
Hvad vej skal vi?. Unge Med Anden Etnisk Baggrund End Dansk UMAEBED.
Vis mig værdien v. arbejdsmarkedschef i Viborg Kommune Jette Lorenzen
Træningsplanlægning Ullevål torsdag d. 5/11 kl
”Systematisk udvikling” ”Fra kadet til senior”. Beskrivelse Målsætningstrappe - individuelt NBTF langsigtet målsætning Tydeliggøre ansvarsfordeling og.
Lærerprofessionen.
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
Norsk topidretts-model ”Helhedsbeskrivelse for norsk bordtennis topidretts-satsning”
Det autentiske Team Autentisk lederskab © Udviklings & Kompetencegivende træningsforløb For medarbejder.
Læring, kommunikation og samarbejde
Konfliktløsning ”Det er min dystre overbevisning, at mennesker kun kan blive enige om det, der ikke interesserer dem.” Bertrand Russel Ordet betyder sammenstød.
Teaterhåndværk - en værdifuld kunstart - med fokus på menneskene bag.
KUP - seminar Oktober 2014 Ullevål. Status på KUP 17 klubber indgår Lia er gået ud og Kjelsås er kommet ind 16 af 18 har gennemført Startmøte med.
1 Kommunikation i og fra gruppen MÅL: At gruppen og dens medlemmer bliver bevidste om deres måde at kommunikere på, samt dens betydning for gruppesamarbejdet.
Hvad er coaching? Synergi HRM & Rosenkvist Consult
Warhammer My own project is about Warhammer because that is one of my interest. Warhammer is a tabletop war game. Warhammer 40,000 was created by games.
Herren burde måske lette måsen, og løbe en tur i stedet
Workshop om evaluering 19. januar FORMÅL OG PROGRAM Blive klædt lidt bedre på til at planlægge og gennemføre evalueringer Udgangspunkt i akkrediteringskravene,
Styrk robustheden - forebyg stress Hvorfor og hvordan? Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse. Syd Nynne Lykke Christensen Chefkonsulent Yngre Læger.
UP 2U UP2U-forløb for frafaldstruede unge
ET SPORTSPSYKOLOGISK PERSPEKTIV BEDST NÅR DET GÆLDER…
Gap! Forskelligt syn på sagsbehandlingen Andreas Jull Sørensen, sekretariatschef Det Centrale Handicapråd.
Danmarks Badminton Forbund Udviklingskonsulent Kirsten Leth. Badminton Midt - og Nordjylland. Med mor og far ved baglinjen. Herning Badminton klub. 21.September.
Bæredygtighed i tjenesten Hvordan bevare passion og motivation som børneleder på den lange bane?
Principper for børne- og ungdomsfodbold i Kjellerup IF Februar 2016.
Filmen er tænkt som et debatoplæg og et forsøg på at skabe fokus på om det vi gør faktisk virker! Filmen viser 5 forskellige undervisningssituationer med.
Ka´du klare det? Dialogredskab - Krav i arbejdet HR Arbejdsmiljø, O&P 2015.
Tekniske og motoriske færdigheder Færdigheder – Udvikling og Kvalitet!
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Lyst til at lære – Skabe lyst til at lære – Lyst til at lære fra os Velkomstbrevet TUP2011 Projekt Transfer i AMU.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Klubbutviklingsseminar NBTF OLT/Ullevål 9-10/
Skab et Samarbejde med Synergi
Hvordan motiverer vi de unge?
Karen Sandfær Lysholm Norbøll
45. Konflikthåndtering Indhold: Man får redskaber til at tackle konflikter med forældre på kanten, i en anerkende og nedtrappende facon. Du vil lære,
Lærerrolleprojektet Titel: ’Nye lærerroller på VUC – øget gennemførelse gennem social ansvarlighed’ Formål: At nedbringe fravær og frafald på.
Kompetenceudvikling af pædagoger i skolen
1. kontaktmøde Velkommen til Workshop om afkodning af jobopslag og telefonisk kontakt Hils på hinanden  Husk at bestille drikkevarer Præsentér dig.
Træneruddannelsen Trænerrollen bliver mere kompleks og krævende, efterhånden som spillet udvikler sig, og kvalitetstænkning spiller en stor rolle i dagens.
Vi ønsker god ledelse – og derigennem attraktive arbejdspladser.
Praktik. Censorformand: Niels Tange Lokaler: Århus: D2.02 Kbh: K5.18
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
ProcesPLAN MODUL 1 MODUL 2 Dag 1 Forberedelse:
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

NBTF, Ullevål 4/12-17 Coaching

Definitioner I rå form er coaching baseret på spørgeteknik I sportens verden fungerer det ikke altid – og specielt ikke i kamp I kampsituation er vi under tidspres (max. 1 min) I kveld beskæftiger vi os primært med coaching i kampsituation Kamp har 3 faser – forberedelse, gennemførelse og evaluering

Perspektiver Coaching for at vinde kampen Coaching for at lære mest muligt Coaching for at opnå udvikling Klassisk spørgsmål; vinde på passivt spil eller forsøge angreb? Der eksisterer ikke facit for spillestil! Alt handler om udvikling, men man skal ikke forandre alt på en gang.

Mindset Version 1.0: Win or loose Version 2.0: Win or learn Version 3.0: Win and learn!

Mentale og taktiske færdigheder Forståelse af sammenhængen mellem færdighederne Det mentale er fundamentet for det taktiske Mange kæmper mere mod sig selv end mod modstanderen Være rolig nok til at kunne analysere spil og modstander i kampen Turde gennemføre når det er tæt og mod slutningen Kunne være konstruktiv og løsningsorienteret i modgang

Konkrete tips til indhold 1. Eget mentale niveau – koncentration og spændingsniveau 2. Eget spil – fokus på nøglepunkter 3. Modstanders spil – styrker og svagheder 4. Taktisk spilopbygning (Serv, retur, forsvar angreb) MÅL: Bruge egne styrker til at udnytte modstanders svagheder

Forberedelse Rutiner og tidsplan Kvalitet og koncentration med fokus på kamprelaterede detaljer Det man gør før kampen tager man med ind i kampen! Sidste 10 min er vigtige hvis man skal være på top ved 0-0.

Gennemførelse Komme op på eget mentale og tekniske niveau Finde modstanders svagheder Hvordan bygge spillet op for at udnytte dem Time out Positive og negative spilmønstre Hvordan komme henholdsvis ind og ud af dem?

Evaluering Afgørende for læring og udvikling Tidspunkt med motivation og forståelse der skal udnyttes Præcis analyse med tilhørende træningsopgaver Tydelig opfølgning og relatering i træningshallen Bruge informationerne i kommende forberedelser Man møder de fleste spillere igen – vigtigt at huske

Hvordan blive en god coach? 1. Ønske om at hjælpe spilleren 2. Relation og tillid mellem spiller og coach 3. Interesse for sporten og spillet bordtennis 4. Kendskab til egen spiller og modstandere 5. Øve på at analysere bordtennis 6. Være rolig, positiv og løsningsorienteret 7. Kunne formidle tydeligt, forståelig og overbevisende

Spørgsmål og diskussion Efter min mening er coaching undervurderet og nedprioriteret. Forskelle på at coache lag og individuelt Hvor vigtig er coaching i kamp i relation til udvikling? Hvis vores spillere skal have et højt taktisk niveau skal flere prioritere coaching højere. En af de største forskelle på Norge og internationalt er det taktiske niveau og forståelse.