Aabenraa modellen er et initiativ, som fremmer den naturlige fødsel uden unødvendige indgreb – i en konstruktiv dialog med den gravide og fødende med formålet.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
v/ afdelingsledelsen VELKOMMEN!
Advertisements

Resultater og opfølgningsmuligheder for LUP 2009 – kommunikation og patientinddragelse Specialkonsulent Trine Østerbye Web- og kommunikationsmedarbejder.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Værdigrundlaget i Greve
3-timersmødet 2013 TEMA: Samarbejde i teams og om patientforløb • Tankegangen bag den forløbsorienterede organisationen (FLO) er, at patienten og patientforløbet.
Lederudvikling.
Temadag 16. august 2010 Projekt ”Sæt viden i bevægelse”
Medindflydelse • Ligeværd • Arbejdsfællesskab • Frivillighed • Fokus på ressourcer ARK´en Satspuljemidler 2010 kr. afsat midler til etablering af Arbejdsrehabiliteringsklubber.
Udvikling og implementering af en kommunal model for
Dagkirurgisk sygepleje
Patientsikkerhedsrunde - et ledelsesredskab
1 Ledelse, samarbejde og lærerarbejdstidsaftalen Anders Balle.
Ledelse af innovative medarbejdere
NOEA/Aalborg Universitet
DANSK SELSKAB FOR SPISEFORSTYRRELSER Årsmøde 12. og 13. april 2010
1 Vejlednings- opgaven Tirsdag aften v. Adjunkt Martin Finderup Andersen.
Sådan kommunikerer vi på Dyvekeskolen
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Audit-region Sjælland. Fødsler 2005 Roskilde 2757 Holbæk 1554 Slagelse 1241 Næstved 1645 Nykøbing F 937.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Excellent skizofrenibehandling ‘Kroniker’-perspektiv?
Folkeskolereform 2014.
Det Sociale Kapitel
Et fagligt løft af folkeskolen.
Lægedage Sammenhængende patientforløb – hvad skal der til? Oplevelser fra en kommunal hverdag og en hjemmesygeplejerskes beretninger Kommunalt perspektiv.
Hjerneskadeteam Herning Kommune.
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Digitale læringsmuligheder – Velfærdsteknologi, E-Læring og simulationsrum Sundhed & Omsorg Esbjerg Kommune Seminar for AMU udbydere 15. august 2014.
Orientering vedr. praksisplan Sundhedspolitisk dialogforum, KKR Nordjylland, 20. maj Rådmand Mads Duedahl, Sundheds- og Kulturforvaltningen, Aalborg.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Guideline: TIDLIGERE TRAUMATISK OBSTETRISK FØDSELSOPLEVELSE
Det gode sammenhængende rehabiliteringsforløb Compliance Kommunikation Kvalitetssikring.
Differentieret Indsats Conny Kuhlman Jordemoder,
Reform til Kærbyskolen Overordnede mål - Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. -Folkeskolen skal mindske betydningen af.
PERINATAL AUDIT REGION NORD. Følgende dødsfald drøftes i perinatal audit Dødfødte fra uge 22+0 Alle levendefødte, som dør inden for 28 levedage, såfremt.
Fælles fagligt fundament ”nye briller i det pædagogiske arbejde
Kompetenceudvikling og Teamsamarbejde Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” - når vejen dertil er gennem vores pædagogiske praksis.
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Hvordan skabes sammenhæng i kapacitet og ressourcer på tværs? Oplægsholder : Forebyggelseschef Eva Henriksen Kommunen har ca indbyggere En af to.
SATSPULJEPROJEKT FOR SÅRBARE GRAVIDE Side 1. UDMØNTNING AF MIDLER FRA SUNDHEDSPOLITISK UDSPIL TIL SÅRBARE GRAVIDE 2 Regeringens Sundhedspolitiske udspil.
Familieiværksætterne Et sammenhængende forløb om fødsels og forældre- forberedelse for førstegangsforældre Information, vejledning og dialog om de udfordringer.
Program for Læringsledelse Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
FORBEDRINGSLEDELSE OG KOMMUNIKATION Helle Adolfsen, Sygeplejefaglig direktør, E-MBA, Cand. Cur 27. APRIL 2016.
Vedligeholdelse og udvikling af CRRT kompetencer hos intensivsygeplejersker.
SAM:BO Samarbejde om borgerforløb Den regionale samarbejdsaftale om tværsektorielle borger/patientforløb.
17. – 25. august Kl : Velkomst Kl – 17.00: Orientering og dialog om aktuelle forhold og politiske indsatser v/ Dorte Andreas og Claus.
Model for læsevejledning baseret på aktionslæring Formål med modellen:
Sæt medarbejdere, fag og opfindsomhed fri – innovation? LO’s arbejdsmarkeds-, uddannelses- og erhvervspolitiske konference 25. november 2014 Pia Gjellerup.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Intro til samarbejdet med socialfaglig rådgiver Organisation – Tværfagligt Center For Børn og Unge Formål og målsætning Målgruppen Kendetegn ved socialfaglig.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Sammenhæng mellem indsatsområder på Dagtilbud v/Birgit Lindberg Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn.
Koordinator på børneområdet Henvendelse til handi- caprådgiver på baggrund af bekymring 2 2 Øvrige afdelinger/ forvaltninger el. eksterne samarbejds- partnere.
Implementering i en behandlingsinstitution - overvejelser og daglig drift NICMI April 2013 Anette Søgaard Nielsen, Enheden for Klinisk Alkoholforskning,
3-timersmøderne 2016 Initiativ * Konkrete uddannelsesinitiativer + dialog * Konkrete uddannelsesinitiativ er + dialog Årlig rapport 3-timersmødet Vision.
3-timersmødet 2017.
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Styringsmæssige afsæt
Netværksdage Nyborg Strand 30
Instruktion til mødeledere
Mere MOST - mindre fravær
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Kvalitet i uddannelsen
Inspirationsworkshop med fokus på
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Præsentationens transcript:

Aabenraa modellen er et initiativ, som fremmer den naturlige fødsel uden unødvendige indgreb – i en konstruktiv dialog med den gravide og fødende med formålet at styrke både mors og barns sundhed.

Hvordan praktiseres Aabenraa modellen? TEAMSAMARBEJDE indebærer åbenhed, tillid, dialog og daglig læring i gruppen af læger og jordemødre med flittig brug af time out i forløbet, hvor både fagfolk og fødende/parret inddrages. RAMMER / TID FOR LÆRING betyder planlagte tværfaglige daglige konferencer i fødeafdelingen, hvor læger og jordemødre i fællesskab gennemgår og analyserer lærerige forløb fra vagten. PROAKTIV TILGANG er en opsøgende, tidlig og kontinuerlig dialog og plan for graviditeten og fødselsforløbet STANDARDISERET TRÆNING AF PERSONALET indebærer CTG-tolkning ved morgenkonference, (re)certificering af alle jordemødre og læger i CTG-tolkning/STAN, træning i kliniske færdigheder, kommunikation og teamsamarbejde. FØDEPLANAMBULATORIET er et team af læger og jordemødre, som lægger en plan for fødslen sammen med gravide, som har særlige behov i forhold til fødslen, samtidig med at man er lydhør over for den gravides bekymringer og ønsker. KONSENSUSBESLUTNINGER betyder, at ingen læge ordinerer planlagte indgreb, f.eks. kejsersnit, uden at have drøftet det med sine kolleger på morgenkonference og efterfølgende loyalt støtter beslutningen. KOORDINERENDE JORDEMØDRE er en gennemgående ressource 24-7 i forhold til koordinering, høj faglighed, tutorfunktion og sparring. DATA PRÆSENTERES i afdelingen ved månedlige tavlemøder FØDESTEDETS POLITIK OG PRAKSIS LÆGGES FREM for brugeren, samarbejdspartnerne og offentligheden Bo Sultan, Katrin Löser, Trine Andersen, Tove Bøttcher, 2017