Indhentning af CPR-nummer og samtykke

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Psykoedukation for unge i OPUS-behandling
Advertisements

- Et par tommelfingerregler
Hospitalsenheden VEST
Hvordan sikrer kommunerne kvaliteten? - hvilken rolle kan kompetencecentrene for kliniske kvalitetsdatabaser spille? Cand. polyt., MPH, Helle Hilding-Nørkjær.
Program Velkommen AKT i Herning Kommune
Kvantitativt studie ~ PaRIS - spørgeskemaundersøgelsen Spørgeskemaundersøgelse Forår 2009 Mickael Bech, Trine Kjær, Eva Draborg Institut for Sundhedstjenesteforskning,
Hvordan letter vi arbejdspresset i en travl klinisk hverdag? v/ Erik Jylling, Sundhedspolitisk direktør, Danske Regioner.
Ledelses overvejelser i forbindelse med implementering af forbedringstavler.
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 16. MARTS 2016 VEJLEDNING OG STUDIEINFORMATION, HE AARHUS UNIVERSITET AU OPTAGELSE PÅ KANDIDATUDDANNELSEN.
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
Lederkursus December Sagsbehandlerloven Landstingslov nr 8/1994 om sagsbehandling i den offentlige forvaltning.
I henhold til IEU-instruksen skal institutioner, som foretager elektronisk aktivitetsindberetning og som efterfølgende modtager tilskud på den baggrund,
Sundheds- og Forebyggelsesudvalgets høring om sektorovergange og samarbejdet mellem regioner, kommuner og almen praksis Hvordan skaber vi sammenhængende.
Lægeforeningen Fremtidig prioritering af medicinske behandlinger Jens Winther Jensen.
Bo Christensen professor praktiserende læge ph.d 2011 KVALITET I ET SAMMENHÆNGENDE SUNDHEDSVÆSEN – HVORDAN KAN DET LADE SIG GØRE?
Program for mødet Kl : Velkomst Kl : Introduktion til lovændringen og de særlige opmærksomhedspunkter v/ Socialstyrelsen Kl : Særlige.
Velkommen Lise Høyer Lægeforeningen Midtjylland Medlemsmøde Torsdag den 4. februar 2016 kl – Aarhus Universitetshospital, Skejby, Aarhus N.
Plan for den ældre medicinske patient Seminar om fremtidens indsats for ældre medicinske patienter Danske Regioner maj 2009 Pernille Slebsager.
Konkrete erfaringer fra KVIS 22. september 2009 Henrik Jørgensen Kliniske Retningslinier.
Offentlighedsloven. Landstingslov nr 9 af 13. juni 1994 om offentlighed i forvaltningen. Landstingslov nr 1 af 31. maj 1999 om ændring af lov om offentlighed.
Rationel farmakoterapi Speciallægeuddannelsen i almen medicin.
DDKM – Den Danske Kvalitetsmodel Indhold: Formål Omfang og temaer Opbygning af standarder Sammenhæng til PDSA og processer Lektion 5.
Demonstration af registrering og feedback Niels Henrik Nielsen praktiserende dermatolog i Bagsværd og medlem af dermatologi-projektgruppen.
22. November 2013 DANBIO kursus for Speciallægepraksis i reumatologi.
Velkommen tilbage fra ferie. Dagsorden: Kl → Motion Kl → Bad + omklædning Kl → Færdiggøre immunforsvaret i meebook Kl
Disposition for auditgennemgang  Datagrundlag og vurderingen af audit  Journalaudit  Præsentation af resultater  Summe med sidemanden om relevans og.
Sygeplejefaglig problemløsningsmodel -samarbejdsmodel
Persondata – kortlægning af skolens behandling
Patienter henvist til specialiseret palliativ indsats (SPI), men som aldrig modtages - hvad kan vi lære fra Dansk Palliativ Database Mathilde Adsersen.
Kvalitetssikring i speciallægepraksis
I hvilken grad vurderer du, at sundhedsdata er med til at understøtte sammenhængende patientforløb på tværs af sektorer (kommuner, regioner)?
Studieretningsprojektet
Kvalitetsenheden for Almen Praksis i Region Nordjylland
Studieretningsprojektet
Akkreditering i speciallægepraksis
Arbejdsmiljørundering /tjeklister
Læring gennem registrering og indberetning
Den gode læge Yngre Lægers politik
Velkommen til et nyt kvalitetsprogram…
Vidensbrønden Et interaktivt læringsgulv
Er din klinik klar til surveyorbesøg?
Jonas Egebart Forløbsansvarlig vicedirektør
Indhold Visualiseringer Trafiksikkerhed Støj og Støv Der henvises i øvrigt til strategisk miljøvurdering, Lokalplan samt beslutningssag inklusiv bilag.,
Uddannelsesudvalgenes arbejde
Forskningsopgaven Signe Dolmer – overlæge og forskningsassistent på TAILOR i forskningsenheden afd. P AUH-R.
ÅRHUS AFDELING.
Klinisk lederskab, sygepleje og kvalitet – 4. semester
Velkommen til Retssikkerhedschefen
Frivillige og ufrivilligt frivillige
Shared Care platformen Allan Nasser, Syddansk Sundhedsinnovation
Rammer for bedre hverdagsrehabilitering
Ny kvalitetsdagsorden og pakkeforløb
Persondata Kursus for administrationsfolk 16/5
Patientens virtuelle navigationsredskab
Foreningsliv & Persondataforordning
Medarbejderaktier TDC
Rammesætning for dagen
Genbesøg på Amager og Hvidovre Hospitaler
Håndtering af rapporter: Besvarelsen er ikke anonym
Klinisk Biokemisk Afdeling Juni 2016
af Kliniske Lærestolsprofessorer
Elevtrivsel Gymnasier og VUC'er 2018
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Sammenhængende digital brugerrejse - med anvendelse af borgerens data
arbejdspladsvurdering (apv) februar – 13. marts 2019
DDKM – Den Danske Kvalitetsmodel
Velkommen Ny Studieordning fra efteråret 2019 Kort introduktion og oversigt i forhold til studieordning Princip fordeling for kliniske undervisnings.
Hvem er jeg Hvad er Persondata Hvad er Persondataforordningen
Præsentation af IT-sikkerhedsfunktionen
Persondata-forordningen en introduktion
Præsentationens transcript:

Indhentning af CPR-nummer og samtykke - til registrering i Rygestopbasen Rygestopbasen sekretariat Oktober 2012

Rygestopbasen Hvorfor skal vi registrere rygestopforløb? Rygestopbasen arbejder med forebyggelse på linje med behandling. Rygestopbasen sigter derfor mod at blive en klinisk kvalitetsdatabase. Som klinisk kvalitetsdatabase kan vi sikre: at data registreres systematisk at rygestopenheden lever op til de retningslinjer for forebyggelse og behandling, der er på området at kvaliteten af rygestoptilbud udvikles og forbedres. I Rygestopbasen vi mener, man bør arbejde med forebyggelse på linje med behandling. Dette gælder også kvalitetsarbejdet. Det betyder, at der for forebyggelse og behandling skal være de samme rettigheder og de sammen forpligtelser. Ved kliniske kvalitetsdatabaser forstås registrer af data, der med udgangspunkt i det enkelte patientforløb kan belyse den samlede kvalitet eller dele af den samlede kvalitet af sundhedsvæsenets indsats og resultater for en afgrænset gruppe af patienter.

CPR-nummer Kliniske kvalitetsdatabaser registrerer CPR-nummer, fordi: CPR sikrer, at vi kan dokumentere, at databasen indeholder reelle rygestopforløb. Det vil sige, at der ikke bliver tastet data for personer, der ikke eksisterer. CPR muliggør, at vi kan hente informationer fra andre dele af sundhedsvæsnet. Dette er afgørende for, at databasens potentiale som kvalitetsudviklings- og forskningsredskab kan udnyttes. Rygestopbasens data er fortrolige og kan ikke videregives. Det er vigtigt at tydeliggøre at Rygestopbasen har mulighed for at hente information i andre registre. Det er dog ikke muligt for andre instanser i Sundhedsvæsnet mm at hente informationer i Rygestopbasen. Ad 2) Dette betyder at hvis en deltager fx bliver indlagt, har hospitalet ikke adgang til data i Rygestopbasen. Dette gælder også egen læge.

Hvordan bruges dit CPR-nummer? Der kommer kun anonyme data ud af Rygestopbasen! Når Rygestopbasen eller din instruktør trækker og publicerer data, er det aldrig muligt at genkende de enkelte deltagere. Dine personlige oplysninger bliver kun brugt i forbindelse med dokumentation af kurset, og når du efterfølgende bliver ringet op. Kun din instruktør og Rygestopbasens sekretariat har adgang til dine oplysninger. De personer du giver oplysninger til (inklusiv Rygestopbasens sekretariat), har tavshedspligt. Rygestopbasen er godkendt af datatilsynet. Oplysninger i de kliniske kvalitetsdatabaser må kun anvendes i overensstemmelse med kvalitetsdatabasens formål og de krav, der er fastsat af Sundhedsstyrelsen. Du kan sammenligne denne registrering af CPR-nummer med det, at du oplyser dit CPR-nummer ved behandling hos din praktiserende læge, eller ved udlevering af medicin på apoteket. Rygestopbasen skal selvfølgelig overholde de samme love og regler om sammenkøring af registrer som alle andre. Databasen er fysisk placeret på Rigshospitalet, samme sted som en del andre kliniske kvalitetsdatabaser. De har derfor al den datasikkerhed og alle de firewalls, der kræves, når man skal indsamle CPR-numre.

Sådan giver du samtykke Såfremt du gerne vil give dit samtykke til, at dit rygestopforløb må indgå i Rygestopbasen, skal du: Give mundtligt samtykke til din instruktør. Oplyse CPR-nummer, der sikrer, at vi kan dokumentere, at databasen indeholder reelle forløb. Det er frivilligt at afgive samtykke til Rygestopbasen

Sådan giver du samtykke Såfremt du ikke ønsker at give dit samtykke: Vil det ikke få indflydelse på dit kursusforløb. Skal du ikke udfylde nogen af Rygestopbasens skemaer. Vil du ikke have mulighed for at blive kontaktet efter kurset – fx ved opfølgningen 6 måneder efter dit rygestop. Det er frivilligt at afgive samtykke til Rygestopbasen