At gøre karriere.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Uddannelsesvalg i 8. klasse. Dagsorden  Formål:  Formålet for de næste to lektioner er, at vi kigger på, om det, I tror om jeres klassekammerater, påvirker.
Advertisements

Humanistisk fagsprog Humanistiske fag – dansk, engelsk, tysk, historie mfl. Udgangspunk i ”tekster” Forståelse og fortolkning er overordnet karakteristisk.
Forældremøde 8.klasse.
Forældremøde 9 klasse (skole)
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Ud af skolen – og hva’ så? UU Ringkøbing Fjord
Orientering forældremøde 10. klasse
Orientering forældremøde 9. klasse
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Lene Skovgaard Uddannelses Ungdomsvejleder
Uddannelsesvejledning – hvorfor og hvordan? Alle unge gennemfører en uddannelse Vejledningen skal differentieres eVejledning for unge med alm. vejledningsbehov.
Humanistisk fagsprog og læringsstile Dagens program
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Valg af introduktionskursus. 8. Klasse efterår/vinter.
Oplæg til koordinerings- gruppen Transfer
Forældremøde 8. kl. UEA-undervisning
Fælleskommunal arbejdsgruppe nedsat af UUVs styregruppe 4 møder i alt = beskrivelse af indhold og forslag til organisation UUVs styregruppe tager den endelige.
Læringskultur og elevinddragelse
Forældremøde Sortedamskolen 2014/15. UU København Serviceinstitution under Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune Vi vejleder unge i København.
Forældremøde Sortedamskolen 2013/14
Dine fritidsinteresser kan skaffe dig job I tilfælde, hvor du står lige med dine ”rivaler” til et job, kan dine fritidsinteresser blive dét, der afgør,
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Læreren som læringsleder
Vejlederkonference 2015 Velkomst og præsentation af mig; Michael Hald
Sammenhænge og dilemmaer i en reform tid… UU DK´s årskonference 2015 Overskrift.
Aftenens program Kl – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca Elever går med lærere til teamlokaler.
Status på implementeringen af vejledningsreformen
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Vejledning og undervisning i Uddannelse og Job, samt arbejdet med UPV - et samarbejde.
Klar til 10. Klasse! Præsentation. Plan for indskolingen Indmeldt Forældre/elev/skole-møde I DAG! Indslusningssamtaler Brev om endelige valg – 1. juni.
Karrierelæring og karrierekompetencer ”Karrierekompetence er at vide, hvad man har lyst til i livet. Det handler om at kende de muligheder, der er, og.
De syv skolehistorier- hvad var det, vi ville, og hvad gjorde vi? Hvis integreret vejledning er svaret, hvad er så spørgsmålet? Integreret vejledning:
Vejledning i et ledelsesperspektiv 1: Vejledning og kerneydelsen –Lad vejledningen indgå som et bærende element i skolens koncentrerede person – og.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
UU-Vestegnen Kongsholmcentret Vognporten Albertslund Tlf Facebook Albertslund * Ballerup * Glostrup * Høje-Taastrup.
Kort om de gymanisale ungdomsuddannelser Ligheder og særlige karakteristika Mette Brinch Thomsen Oplæg på mentorkurset for SubUniversity 16. august 2016.
Karrierelæring Reformer, motivation der daler og den fragmenterede ramme Når systemblikket og ungeblikket skal forenes Karrierelæring – hvad mener vi?
De syv fortællinger - hvad var det, vi ville, og hvad gjorde vi?
Kollektiv vejledning 8. klasse, første gang
Brobygning Mercantec Broen mellem efterskole og erhvervsuddannelse
Program Kl. 9:15-10:30 Kl. 10:30-10:45 Kl. 10:45-12:00
Karrierelæring på egen krop
Forældremøde i 9. klasse
Brobygning – EUD og efterskolerne
Kollektiv vejledning 8. klasse, første gang
Vejledning i samspil Evaluering og dokumentation, 2011: Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen
Forældre-information
Kollektiv vejledning – dagens program
FTU (Fælles Tilmelding til Ungdomsuddannelser) viser hvilke uddannelser afgangseleverne i 9. og 10. klasse tilmelder sig pr. 15. marts. 2012* 2012 % 2013*
Hvad? Kompetencer for livet
Unges uddannelsesvalg
PROGRAM mandag den Kl.9:30-10:00
Ung til Ung aftener 2016/17 Margrethe Tovgaard
Bo Klindt Poulsen, VIA University College & Syddansk Universitet
Forældremøde UU Faaborg-Midtfyn.
Styrkede gymnasiale uddannelser
Uddannelses- og informationsarrangement
Rita Buhl 22. september 2018.
Albertslund  Ballerup  Glostrup  Høje-Taastrup  Rødovre
Undervisningsmateriale til introduktionskurset den 6. september 2018
Forældremøde.
FTU (Fælles Tilmelding til Ungdomsuddannelser) viser hvilke uddannelser afgangseleverne i 9. og 10. klasse tilmelder sig pr. 15. marts. 2013* 2013 % 2014*
Klar til uddannelsesevent? 24. – 25. oktober i Bella Center
Formål og rammebetingelser
Tanker og erfaringer om Studievalgsportfolio
UDVEKSLING projekter ang. studievalgsportfolio
Unge i praksis – Kick off møde
FÅ MEST UD AF DAGEN: UNDERVISNINGSMATERIALE (9. -10
Kære lærer Her har du undervisningsmaterialet til CAMPUS+ Denne vejledning er din guide til undervisningen til at få mest muligt ud af CAMPUS +. Opgaverne.
Undervisningsmateriale til introduktionskurset den 5. september 2019
&.
Præsentationens transcript:

At gøre karriere

At have en karriere Vejledningsfaglig forståelse af karriere Individets bevægelse i og gennem liv, læring og arbejde – horisontalt – set i lyset af det moderne samfund… Karriere udvikles i samspil med andre, og i samspillet mellem de mange roller vi har En af byggestenene i karrieren er valg

Fra valg til læring

Fra valg til læring Fokus ændres fra at tage et rigtigt valg til at lære at tage valg Valgfokus lukker ned for nysgerrigheden Fra information til læring Karrierelæring: den læring der er med til at udvikle karrierekompetencer

Karrierekompetencer Career Management Skills Karrierehåndteringsfærdigheder Karrierekompetencer Tilegne, anvende, personliggørelse og handling (omsætte det lærte i hverdagen) En række kompetencer , som sætter individet i stand til at strukturere, hvordan de indsamler, analyserer, syntetiserer og organiserer informationer om sig selv og uddannelse og job

Niveauer i karrierelæring Bill Law: 1. At opdage (sensing – finding out) Sanse, se, høre, opleve, mærke – samle en række billeder og information. Få tilstrækkeligt med indtryk og information til at komme videre. 2. At ordne (sifting – sorting out) Sammenligne, opdage sammenhænge, finde mønstre. Ordne informationerne på en meningsfuld måde, blive klar over forskelle og ligheder. 3. At fokusere (focusing – checking out) Få indsigt i andres synspunkter og forstå at de er anderledes end egne. At inddrage andre(s) perspektiver i udvikling af egne synspunkter, og forstå hvordan man ser anderledes nogle forhold. Vide hvad der er vigtigt for mig. 4. At forstå (understanding – working out) Vide hvordan noget fungerer og hvilke handlinger, der synes at føre til hvad. Forklare, foregribe.

Hvordan gør vi i praksis Ikke lave en masse om, men ændre fokus på det vi allerede gør! Tilgang til alle aktiviteter: Erhvervspraktik, introkurser, brobygning, virksomhedsbesøg osv. Måden der spørges på

Studievalgsportfolio Studievalgsportfolien skal hjælpe eleven med at træffe det for dem rigtige valg af ungdomsuddannelse Bindeled mellem grundskolen og ungdomsuddannelsen Eleven arbejder med dokumentet frem til tilmelding til ungdomsuddannelse Tilmeldingen vedlægges et afrapporteringsskema

Studievalgsportfolio Refleksionsdelen af portfolioen Hvad var det vigtigste, du lærte hvert sted? F.eks. introduktionskurser, erhvervspraktik, virksomhedsbesøg, projektopgave Se mere her: https://www.uvm.dk/vejledning-og-stoettemuligheder/vejledning/ungdomsuddannelse/uddannelsesplan-og-studievalgsportfolio/studievalgsportfolio

Afrapporteringsskema 1. Hvad er du gladest for at arbejde med i skolen?  A) Hvad er mine styrker  B) Hvordan er min skoleindsats  C) Hvad motiveres jeg af i skolen og i fritiden   2. Nævn de tre vigtigste ting, du regner med at blive bedre til på din kommende uddannelse? (fx: hvilke forventninger har du til den uddannelse, du skal i gang med fx faglige forventninger til de enkelte fag, underviserer eller det sociale miljø og muligheder for personlig udvikling) 3. Har du overvejet andre uddannelser end den/dem du har valgt? (Markér med kryds hvis du har overvejet andre uddannelser) EUX □ EUD □ STX □ HHX □ HTX □ HF □ 4. Hvilke fordele og hvilke ulemper ser du i den/de uddannelser, som du markerede i spørgsmål 3? Fordele: Ulemper: 5. I hvilke undervisnings- og vejledningsaktiviteter lærte du mest om erhvervsuddannelser og gymnasiale uddannelser? Hvad lærte du? (fx: introkurser og brobygning til ungdomsuddannelser, virksomhedsbesøg, uddannelsesaften, erhvervs- praktik. Se flere eksempler i skemaet på s. 2) 6. Hvad har været afgørende for dit valg af ungdomsuddannelse? (fx: mulighed for fordybelse i specifikke fag – angiv hvilke, mulighed for at arbejde i praktik, godt socialt miljø, tæt på bolig, gode muligheder for efterfølgende job, bred uddannelse med mange muligheder for videreuddannelse) 7. Hvilke job- og karrieremuligheder kan du se på kortere og længere sigt efter din ungdomsuddannelse?