Ved Arnfred Bjerg og Søren Knudsen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Proces på sundhedsområdet Det nære sundhedsvæsen
Advertisements

Sundhedsaftalen fra ord til handling
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
Hvordan kan resultaterne bruges i en kommunal sundhedspolitik
Klinisk retningslinie (clinical guideline)
Sundhed på tværs - og relationel koordinering
Projektbeskrivelse: Udarbejdet i af
Geriatri og geriatrisk sygepleje i et vadested
Sundhedsaftale om det regionale samarbejde om infektionshygiejne, herunder MRSA Regionssundhedsplejerske Anita Fogh, og formand for arbejdsgruppen.
Sven Erik Bukholt Center for Primær Sundhed og Forebyggelse
Proces for sundhedsaftaler med 19 kommuner
Sundhedsstyrelsen - specialeplanlægning
Fagligt indlæg 22. april 2004Bente Neerup1 Ny struktur på geodataområdet ? Ændring af den administrative struktur: Hvordan udnytter GI-sektoren de nye.
Adfærdsændringer i Almen praksis Pisk eller gulerod? Emne - Danske Regioners syn på: Overenskomsten som styringsredskab over for praktiserende.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Indsæt – Billede – Fra fil… her En fælles national satsning - den generiske model og forløbsprogrammerne Adm. direktør Else Smith 28. september 2011.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
EPJ Messedag den 9. april 2013 Koncerndirektør Ole Thomsen.
Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Oplæg om den danske kommunalreform v/ Ole Glahn, Det Radikale Venstre
Den gode projektansøgning
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
De første erfaringer – og udfordringer?. De første erfaringer – og udfordringer?
Koncern Plan & Udvikling Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden Oplæg til møde i Regionsældrerådet den 9. marts 2011.
Fokus på det specialiserede område
Hovedpunkterne i en ny strategi
Orientering vedr. praksisplan Sundhedspolitisk dialogforum, KKR Nordjylland, 20. maj Rådmand Mads Duedahl, Sundheds- og Kulturforvaltningen, Aalborg.
Lederkonference 2007 Oplæg om genoptræning V/konsulent Maj-Britt Winther KL´s kontor for social- og sundhedspolitik.
KL´s visioner for kroniske patienter
Efteruddannelse for multidiciplinære teams i Kolorectal Cancer.
Sundhedspolitisk Dialogforum D. 20. maj Dagens program: Fælles frokost Velkomst v. Anders Broholm Status vedr. Politisk Sundhedsaftale.
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
SundhedsFagligt Indhold SFI gruppen.  Mange klinikere, fagligt forum, ikke alle føler sig forpligtet af beslutninger man er med til at tage  Styregruppe.
Strategier, udfordringer og udvikling Visitatorernes årsmøde 2011.
Århus Kommune Magistratens 3. Afdeling Sundhedsaftaler Økonomi og Myndighed Sundhedsaftaler mellem Århus Amt og Århus Kommune – inspiration til de fremtidige.
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Ældre- og Handicapforvaltningen Seminar for tillidsrepræsentanter og Kredsbestyrelse i DSR Kreds Nordjylland Mandag den 3. juni 2013 Sundhedsaftaler i.
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
”Det Nære Sundhedsvæsen” Jan Trøjborg KKR Syddanmark, Januar 2012.
Jens Bejer Damgaard, kontorchef, kommunesamarbejde og sundhedsaftaler
Københavns Kommune Evaluering og Next practice 23. maj 2013.
Workshop 4 Hjerteforeningens politiske arbejde
Udbredelse af telemedicin til borgere med KOL - ØA16-aftale mellem regeringen, Danske Regioner og KL Bilag 7b Præsentationsslides til brug i landsdelsprogrammerne.
Navn (Sidehoved/fod)Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler FAS’ Års- og medlemsmøde, 3. oktober 2014 Ane Friis Bendix Vicedirektør, dr.med. Sammenhæng.
KAN ØGET INDSIGT I ENHEDSPRISER KVALIFICICERE ØKONOMISTYRINGEN PÅ SYGEHUSNE ?
KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen 27. Maj 2009 Fremtidens kommunale indsatser for ældre medicinske patienter Direktør Anne.
Projekt Ny styring i et patientperspektiv Mette Jensen, Koncernøkonomi Region Midtjylland.
1 Standardiserede Tidsstyrede Patientforløb (STP) Temadag den 29. april 2011 ”Kvalitet, nytte og specialfunktioner i et sundhedsvæsen under pres.”
FREMTIDENS INDSATS FOR ÆLDRE MEDICINSKE PATIENTER EMNE:FREMSKUDT VISITATION.
Netværksmøde om sundhedsøkonomi 26.juni 2008 Mette Haugaard Skou og Mette Bergholdt, KL.
Netværksmøde sundhedsøkonomi Odense den 26. juni 2008 Den kommunale aktivitetsbaserede medfinansiering i 2007.
HL7-FHIR DK profilering – governance?
Værdibaseret styring i Hjertecentret Sundhedsudvalgsmøde 20. juni 2017
Øvrige idrætter - vejen frem til i dag
Chefsygeplejerske Judith Mølgaard, Sygehus Fyn
Arbejdsgruppen vedr. patientrettet forebyggelse
Rammeaftale 2018 – Baggrund og opstart
det nationale kvalitetsprogram på sundhedsområdet
Esbjerg kommune, Uddannelseshuset
Rehabilitering og hjemmehjælp
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Præsentation af SOF-SVS
Fælles faglige Begreber - samarbejdet med it-leverandørerne
Sundhedsaftale
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Aftale om regionernes økonomi for 2009 ”Afdæmpet vækst”
Opfølgning på økonomiaftale juli 2015 mellem KL og regeringen
Brobyggerordningen mellem Esbjerg Kommune og FAM-SVS
Fælles faglige Begreber - samarbejdet med it-leverandørerne
Præsentationens transcript:

Ved Arnfred Bjerg og Søren Knudsen ”Styring af kommuner og sygehus” og ”Drøftelse af Økonomigruppens kommissorium og opgaver” Ved Arnfred Bjerg og Søren Knudsen

Styring i kommunen Der udarbejdes budget på baggrund af KL’s oplæg Kun indirekte mulighed for at påvirke udgifterne Den kommunale (med) finansiering følges – Tilpasning af indsatser og tilbud i kommunen.

Større rolle på sundhedsområdet Målrettet løft til sundhedsområdet som følge af økonomiaftalen 2013 - Styrket sygeplejeindsats - Styrket kronikerindsats Kommunerne skal aflaste det øvrige sundhedsvæsen!

Øget krav om dokumentation Kommunernes større rolle på sundhedsområdet forpligter Udvikling af kvalitet og standardisering af ydelser på tværs af landet Behov for at vise at kommunen er på rette og fokuserede vej mod konkrete effekter og resultater KL sætter i efteråret en proces i gang, der skal følge op på aftalen for 2013

Status på økonomigruppen Gruppen er kommet godt i gang med arbejdet Har haft mange relevante drøftelser Har udarbejdet mange brugbare produkter Mangler at kunne videregive dette til videre bearbejdelse -> handling

På dagsordenen Aktivitets- og kapacitetsudvikling på SVS Genoptræningsområdet Kommunal medfinansiering, drøftelse af kommunale og regionale tiltag Gensidig orientering, herunder aktuelle problemstillinger Monitorering af fødeplanen Forebyggelige indlæggelser Den nye afregningsform Data om aktiviteten på SVS Incitamentstrukturen mellem Regionen og SVS Esbjergs analyseværktøj fra Rehfeldt E-sundhed og KØS Budgetlægning og budgetopfølgning på området

Eksempler på konkret drøftelse Benchmarking på KOL Dataudtræk viser at der er stor forskel på indlæggelser som følge af KOL kommunerne imellem Hvad er årsagen til dette?

Ændringsforslag til kommissorium A. Data –og økonomigruppen B Projektbeskrivelse: Afrapportering af data til brug for drøftelserne i Det Lokale Samordningsforum og de øvrige underarbejdsgrupper ved Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. Drøfte sundhedsøkonomiske problemstillinger rejst i Det Lokale Samordningsforum ved Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. Drøfte ønsker til information og formidling samt data – herunder ”det kommunale vindue” Drøfte patient- og økonomiflow, der ligger til grund for den kommunale medfinansiering på sundhedsområdet, herunder strukturelle skift i patientforløb, genindlæggelser, udvikling i træningsforløb, færdigbehandlede patienter, dokumentation og udvikling i aktiviteten. Vurdere økonomiske konsekvenser for kommunerne ved regionale (sygehus) strukturændringer, organisationstilpasninger, indførelse af nye behandlingstilbud m.v. Sikre generel videns- og erfaringsudveksling. Drøfte prognoser for aktivitetsudvikling forud for budgetlægning

Ændringsforslag fortsat F. Nødvendige forudsætninger: Suppleres med: At de øvrige arbejdsgrupper under Det Lokale Samordningsforum har kendskab til gruppens opgavebeskrivelse og deraf mulighederne for samarbejde grupperne i mellem. Kendskab til gruppens ressourcer i de øvrige grupper under samordningsforum Herigennem skabe den samarbejdsrelation, der skal sikre at økonomigruppens arbejde afstedkommer drøftelse og handling i de øvrige grupper H. Organisering Er der behov for ændringer i gruppens sammensætning?