Jr.FIRST® LEGO® LEAGUE 2015 OPLÆGSHOLDER, DATO.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Drømmescenarie – om 2 til 3 år
Advertisements

Velkommen på Skibet Skole
IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Hjerterum og opsøgende funktion
Forældredage i indskolingen Alt hvad du skal vide om Forældredage på Hellerup Skole Mini guide Praktiske oplysninger Tidspunkt: Datoer for forældredagene.
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Energi- & Vandværkstedet
Kredsens udviklingsplan Del 1. Visionen - Vejen til nye initiativer i din kreds, og ikke mindst: Til succes!
Opdatér dato Vælg >Indsæt >Sidehoved / Sidefod Skriv Måned og År i feltet for dato Vis hjælpelinjer som er en hjælp ved placering af billeder: 1.Højreklik.
Forædremøde den
Et væksthus for børn og voksne
Introduktion til Sprogpakken
Introduktion til Sprogpakken
FIRST LEGO League, Skandinavien
Science Class Juelsminde Skole
LP-MODELLEN LP-modellen Hamar uge Mandag aften
KappAbel en matematikkonkurrence for folkeskolens 8.klasser
Science i Mariagerfjord Kommune  Grundlæggende kompetencer. Dansk, matematik, engelsk.  Kreativitet, innovation, problemløsning og samarbejde.  Naturfaglige.
Formålet At rumme børn i vanskeligheder i klassen.
Kredsens udviklingsplan Del 1. Visionen - Vejen til nye initiativer i din kreds, og ikke mindst: Til succes!
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
Lean Netværk AAU.
Science-kommune Sorø På vej ind i fremtiden… Mikael Scheby Naturfagskoordinator i Sorø Kommune.
FIRST LEGO LEAGUE HVEM STÅR BAK? Stiftelsen FIRST Scandinavia står bag FIRST LEGO League- turneringerne i Skandinavien ” Stiftelsens formål er at.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Mølholm Skole Baggrund & optakt til skolebestyrelsens arbejde med skolen i bevægelse.  Processen vedr. fremtidens skole blev præsenteret, og igangsat.
Workshop 1 Forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på EUD.
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Færre bøger – mere IT Karin Levinsen Forskningsprogrammet Medier og IT I Læringsperspektiv DPU, Aarhus Universitet Hvordan får vi mere it? Skal vi have.
Hvad er Projekt X:IT? Projekt Børn, Unge & Rygning Kræftens Bekæmpelse.
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Videregående pc-vejledning 60+Bornholm Velkommen til.
- Fritidsvejledning i Viborg Kommune
Indskrivning Velkommen 2.Havbakkeskolen 3.Skoleparathed - Skoleverdenen - Skoleparathed 4. Skolens forventninger til forældrene 5. Gruppesamtale.
Bakke og By Sommerfest i Mosen Kære forældre og børn I inviteres hermed til sommerfest i Mosen onsdag d kl ca. Vi glæder os til at se.
Orienteringsmøde Torstorp Skole.
Tema 7 Netværksdannelse Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Præsentation af egen institution En forudsætning for en konstruktiv erfaringsudveksling og sparring indenfor netværket er, at kendskabet til hinanden er.
Landsindsamling Hjerteforeningens Regionskursus 10. april 2015.
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
DIRA Airlines ønsker alle en god rejse!!! Ændringer vil forekomme DIRA hi[15] koncept Eller gå ind på:
FIRST® LEGO® LEAGUE 2015 OPLÆGSHOLDER, DATO.
FIRST® LEGO® LEAGUE 2015 OPLÆGSHOLDER, DATO. Siden starten i 2000 har FIRST Scandinavia haft som formål at give børn og unge gode lærings- og udviklingsmuligheder.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Uvikllingskonsulent Kirsten Leth. DBF Nord - og Midtjylland.
Velkommen til SSP-aften om unge, alkohol og festmiljø i Allerød.
Børns udvikling og samspil med ”de andre” Minileder 2 kursus august 2015.
Jr. FIRST® LEGO® LEAGUE 2015 OPLÆGSHOLDER, DATO. Siden starten i 2000 har formålet med FIRST Scandinavia været at give børn og unge gode lærings- og succesoplevelser.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
FIRST® LEGO® LEAGUE 2016 OPLÆGSHOLDER, DATO. Siden starten i 2000 har formålet med FIRST Scandinavia været at give børn og unge gode lærings- og succesoplevelser.
Jr.FIRST® LEGO® LEAGUE 2016 OPLÆGSHOLDER, DATO. Siden starten i 2000 har formålet med FIRST Scandinavia været at give børn og unge gode lærings- og succesoplevelser.
Jr.FIRST® LEGO® LEAGUE 2015 OPLÆGSHOLDER, DATO. Siden starten i 2000 har formålet med FIRST Scandinavia været at give børn og unge gode lærings- og succesoplevelser.
FIRST® LEGO® LEAGUE 2016 Kick Off møde mandag den 12. september 2016.
Forældrenetværk i Stampe. Hvem er Stampe? Hvorfor lave forældrenetværksgrupper Kort oplæg om forældrenetværksuddannelsen Leg med spørgsmål Netværksmøderne.
Arbejdspladsen i fokus/arbejdsfællesskaber
Kævlefolket - Et undervisningsforløb i skulptur
- en spændende kundskabs- og teknologikonkurrence for børn og unge
Tilsynserklæring Aabenraa Friskole 2016.
Program Velkomst Introduktion til talentprogrammet Unge Forskere
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
Temadag om grundfag og de pædagogiske intentioner i eud-reformen
Dialogmøder om udbud af beskæftigelsestilbud i Københavns Kommune – aktivitetsparate uddannelses- / og kontanthjælpsmodtagere under 30 år 15. juni 2015,
Sæt dit aftryk Undersøgelse
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
Junior golf i KGK – Golf skal være sjovt
VELKOMMEN TIL ENGINEERING DAY 2018
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Jr.FIRST® LEGO® LEAGUE 2015 OPLÆGSHOLDER, DATO

Hvem står bag Jr.FLL i Skandinavien? Organisationen FIRST Scandinavia står bag Jr.FIRST® LEGO® League i Skandinavien Siden starten i 2000 har formålet med FIRST Scandinavia været at give børn og unge gode lærings- og succesoplevelser i naturfag, matematik og teknologi. Over 200.000 børn har deltaget i vores aktiviteter og oplevet inspirerende læring med undervisning i et Newton-rum eller gennem deltagelse i FIRST® LEGO® League. Vi er glade for at have et stort og voksende netværk i Danmark, Skandinavien og resten af verden. - Aliquid est possibile -

FIRST Scandinavia c c Stian Rigmor Per-Arild Ingvill Stian André Nina Mariann Ole Morten Kristin Vi er i dag 10 ansatte med forskellige baggrunde. Lærere, pædagoger, civilingeniører, designere m.fl. Organisationen arbejder hovedsagligt med to koncepter: FIRST LEGO League og Newton. FLL var det, vi startede med i 2000. Men vejen har været lang, og vi har gennemført mange projekter, som på hver sin måde har haft med vores koncepter at gøre.

FIRST Scandinavia 15 år ANSATTE KONCEPT PROJEKT Newton-rum på bestilling fra kommune/region og erhvervsliv Skandinavisk FLL-finale Vi fylder 15 år i år – her viser vi lidt af historien bag og bredden af det, som FS-teamet leverer (og er i stand til at levere – både teknisk og kompetencebaseret) Blandt de typiske større projekter (hvor vi har projektledelsen) er..: 2001-2015: FLL-finale 2008: Bodø Air and Space Festival, Childrens Climate Call (FLLOEC København) 2009: Newton-energirum Trondheim 2010 -2011: WRO teknologiturnering i Abu Dhabi 2012: Sandnessjøen, Mosjøen, Ofoten (Narvik), 2012/2013: Newton Aviation Camp i Bodø 2013: Stavanger, Vesterålen (Sortland) 2014: Gildeskål kyst og havbrug 2015: Bodø, Svolvær

Hvad er Jr.FLL? 1 Praktisk orienteret forsknings- og byggeprojekt for børn på 6-9 år 2 Har som mål at fremme børnenes naturlige nysgerrighed og kreativitet 3 Lægger vægt på samarbejde, læring, samfundsengagement og problemløsning 4 Rekrutterer til deltagelse i FLL

Hvad skal deltagerne gøre? Med baggrund i årets tema i FLL skal de forske i at finde en god løsning på et problem Designe og bygge en model af LEGO® klodser med mindst én bevægelig del Præsentere holdet og forskningsprocessen ved hjælp af en plakat Udstille holdets LEGO model og plakat i deres egen pit Deltage i åbningsceremonien ved FLL-turneringen Fremlægge en enkel præsentation for pit-dommerne Ingen konkurrence – alle får medaljer Varighed: 2-4 timer (på turneringsdagen)

Organisering Hold med deltagere i alderen 6-9 år Skole- eller fritidshold Lærere eller forældre som vejledere Ligesom FLL er det velegnet som et skoleprojekt Samme projektperiode som FLL Der skal ikke bygges en robot. Modellen må bygges af LEGO® klodser. Modellen skal have mindst én bevægelig del. Der er regler for størrelsen på modellen Plakaten skal præsentere holdet og processen frem til løsningen af forskningsopgaven

LEGO® modellen Alle typer LEGO kan benyttes, og man behøver ikke noget specielt LEGO sæt Modellen skal være knyttet til temaet Der er størrelsesbegrænsning på modellen, 38 x 38 cm, og det er et krav, at der skal være mindst én bevægelig del, som er drevet af en motor Hvis man vil købe LEGO, anbefales et af disse toalternativer: Jr.FLL Teknikk pakke Jr.FLL Programmeringssett Kan købes på www.fspartner.no eller enkeltvis hos andre LEGO Education-forhandlere.

Plakat Fremstilles i sin helhed af deltagerne på holdet. Enten på et rektangulært stykke karton eller på et tredelt stykke karton (ligesom på billedet). Skal stå på bordet. Skal indeholde information om: Holdet Forskningen, som holdet har udført Modellen og de bevægelige dele

Tilmelding 1 Holdene tilmelder sig under "tilmelding" på juniorfll.org 2 Priser: 800 NOK / 680 DKK / 850 SEK 3 Tilmeldingsgebyret inkluderer: 7 t-shirts (6 t-shirts til børn, og én t-shirt til den voksne vejleder) og årets opgave. Hvis der er mere end 6 børn på et hold, kan man bestille ekstra t-shirts.

Hvad indebærer dette for jeres turnering? Have plads til et pit-område til Jr.FLL ved turneringen Et bord på hver pit og evt. stole Dommere til præsentationen og uddeling af medaljer Holdene i Jr.FLL skal kunne deltage ved åbningsceremonien sammen med FLL-holdene Kunne tilbyde vejledermøde til vejlederne Rekruttere hold Distribuere t-shirts til holdene Præsentere holdene og tidspunkt for præsentationerne i programmet

FIRST Scandinavia tilbyder: Tilmeldingssystem Oversættelse og offentliggørelse af opgaven Præsentation ved infomøder Hvervebrochure Internetsider med opgave, ressourcer og vejledninger Udfærdigelse af diplom Oplæring og support FLL-turneringernes frist for at melde deres interesse for at arrangere Jr.FLL er 1. april

Facebook: FIRST LEGO League Scandinavia For mere information: Web: juniorfll.org Facebook: FIRST LEGO League Scandinavia

Mange tak