HL7-FHIR DK profilering – governance?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lovlig sagsbehandling
Advertisements

Katalog over nationale standarder på sundhedsområdet.
Den Danske Kvalitetsmodel
Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
København, 25. november Dias 1 Patienters berettigede forventninger til informationsniveau og informationsmåde – en udfordring for sundhedsvæsenet Professor,
Samspil med den offentlige sektor er afgørende
3D modellering på den nye bane København-Ringsted
Landsorganisationen i Danmark Rapport fra Udvalget om modvirkning af social dumping Dansk Forening for Arbejdsret den 22. november 2012 v/Stephan Agger.
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
Agenda Hvad rører der sig nationalt? Hvad rører der sig tværregionalt?
Ekspertudvalget om fattigdom Hvor er udvalget i sit arbejde? Torben M. Andersen.
Kick Off Broen til bedre sundhed
Lægekonsulenternes rolle i kommunerne
Patientsikkerhed
Fælles EPJ til hospitalerne i Region Midtjylland
LÆGEORDINERET HEROIN Love og regler
Sundhedsstyrelsen - specialeplanlægning
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Styring af styregrupper
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
EPJ Messedag den 9. april 2013 Koncerndirektør Ole Thomsen.
Patienten i centrum for den bedste europæiske behandling Morten Freil Direktør
Mangel på sammenhæng i sundhedsvæsenet En udfordring, der rammer ældre medicinske patienter Præsentation af Lars Engberg, formand for Danske Patienter.
Standardisering af telemedicinske løsninger Lars Hulbæk Direktør Eller… ”Brobygning mellem et mangfoldigt og multinationalt marked for telemedicinske.
Social- og sundhedshjælper retning
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
Indsæt billede her Samordningsstrukturen på geodataområdet Arne Simonsen Geografisk Infrastruktur, Kort & Matrikelstyrelsen.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Indhold, indsatser, implementering
Peter Holbech Rambøll Management 1 Sammenligning af ALT-modellen og VTUs arkitekturmodel VTUs arkitekturmodelALT-modellen Forretningen har ikke.
UNIK 16. maj 2011 Shared care-platform for kronisk syge Chefkonsulent Tove Lehrmann, Region Syddanmark.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
SundhedsFagligt Indhold SFI gruppen.  Mange klinikere, fagligt forum, ikke alle føler sig forpligtet af beslutninger man er med til at tage  Styregruppe.
Vederlagsfri fysioterapi Grundkursus for samarbejdsudvalgsmedlemmer 2009.
Værdipapir - for skolebestyrelsernes samarbejde med børn- og ungeforvaltningen samt det politiske udvalg  Målet  Tre centrale værdier for samarbejdet.
Organisationsudvikling Odense Zoologiske Have 1.Analyse af den eksisterende organisations-struktur 2.Oplæg til eventuelle ændringer i strukturen 3.Udarbejdelse.
Region Hovedstaden Temadag for Udviklingsgruppen vedrørende IT og informationsudveksling den 10. juni 2013 Michel Kjeldsen. Praktiserende Læge og Praksiskoordinator.
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
Borgerinddragelse Projekt Vejen til Uddannelse og Beskæftigelse Torsdag den 10.april 2014.
Sundhedsdataprogrammet Præsentation DRG-konferencen 2015 Ved Malene Højsted Kristensen, sekretariatschef Sundhedsdataprogrammet Sundheds- og Ældreministeriet.
1 Sygehuset som en helhed I formiddagens program har der været fokus på fælles akut- modtagelser (FAM). Det, at der ændres på, hvordan de akutte patienter.
Hvordan inddrages praksissektoren, og hvorfor er det vigtigt? Afdelingschef, cheflæge Hans Peder Graversen Kvalitet og Sundhedsdata.
Beskrivelse af strategisk projekt: Prioriteret forskningsportefølje Strategi Indsatsområde: Forskning og Samarbejde Programejer: Tomas Joen Jakobsen.
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
LUU konference d. 20. oktober 2009 Oplæg v. Gitte Vind, formand for EPOS Samarbejdet mellem EPOS og de lokale uddannelsesudvalg.
Direktoratet for Arbejdsløshedsforsikringen Direktoratet for Arbejdsløshedsforsikringen, Finsensvej 78, 2000 Frederiksberg Tlf: Fax:
Sundhedsaftalernes betydning for bedre sektorovergange Det sammenhængende sundhedsvæsen – set fra regionernes perspektiv Kontorchef Janet.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
Sundhedsdataprogrammet Og Hvad betyder det for udviklingen af DRG
Oplæg om PLO-K Om PLO-K’s organisering, økonomi, opgaver og roller, kontaktperson i PLO-R, samt om PLO’s kommuneudvalg.
Ved Arnfred Bjerg og Søren Knudsen
Kvalitetsudvikling hvordan
Voksenansvar for anbragte børn og unge Husorden
Værdibaseret styring i Hjertecentret Sundhedsudvalgsmøde 20. juni 2017
Kvalitet i plejen.
Det nære Sundhedsvæsen de næste skridt
Oplæg infodag dec 2017 AKN.
HL7-FHIR Hvordan koordineres udviklingen og udbredelsen?
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Ny kvalitetsdagsorden og pakkeforløb
Fremtidens Forening Dialogseminar lørdag d. 8. oktober 2016
DDKM – Den Danske Kvalitetsmodel
25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder på botilbud samt på bosteder for hjemløse ”Først og fremmest handler.
Hvorfor en Sundhedsplatform?
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Styregruppemøde den 7. marts 2018
Princip for udarbejdelse af principper
Administrativ organisering
Tre fokuspunkter Inddragelse, bisidder og samvær
Præsentation af IT-sikkerhedsfunktionen
Præsentationens transcript:

HL7-FHIR DK profilering – governance? Morten Bruun-Rasmussen mbr@mediq.dk MEDIQ 15. marts 2017

DK FHIR profilering - governance at udarbejde et forslag til fælles nationale tiltag og retningslinjer for den fremtidige anvendelse af HL 7 FHIR standarden i sundhedssektoren i Danmark MEDIQ

Referencearkitekturer For at skabe sammenhæng, når der udveksles oplysninger på sundheds-it området, er det vigtigt, at standardiseringen sker i overensstemmelse med en sammenhængende data- og it-arkitektur. Denne overensstemmelse sikres ved at der udarbejdes referencearkitekturer, som beskriver den kontekst standarderne skal anvendes i. En referencearkitektur beskriver de overordnede logiske strukturer og begreber for et specifikt område, som kan danne grundlag for udpegning af standarder og kan fungere som ramme for udvikling af sammenhængende it-løsninger. MEDIQ

Rammer og retningslinjer Sundhedsdatastyrelsen vedligeholder et katalog med de it-standarder, som skal overholdes ved udvikling og anvendelse af sundheds-it i Danmark Staten, regioner, kommuner, private sygehuse og klinikker m.v., herunder praktiserende sundhedspersoner, er forpligtet til at sikre, at deres it-systemer anvender de standarder for it-anvendelse i sundhedsvæsenet Standardkataloget har hjemmel i Sundhedsloven og skal understøtte udviklingen af sammenhængende sundhedsdata, der gør det muligt at dele data på tværs af alle parter i sundhedsvæsenet og dermed understøtte et effektivt sundhedsvæsen med optimale behandlingsforløb Bekendtgørelse om standarder for it-anvendelsen i sundhedsvæsenet I medfør af § 193 a i sundhedsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 913 af 13. juli 2010, som ændret lov nr. 605 af 14. juni 2011 MEDIQ

Proces for fastsættelse af standarder Når en aktør finder behov for, at Sundhedsdatastyrelsen fastsætter, ændrer eller profilerer en national standard, eller at der udarbejdes andre arkitekturprodukter, beskrives behovet og der tages kontakt til Sundhedsdatastyrelsen. Hvis Sundhedsdatastyrelsen mener, at der er en eksisterende standard, der kan dække behovet, meldes denne tilbage til aktøren. MEDIQ

Rådgivende udvalg Sundhedsdatastyrelsen har nedsat et rådgivende udvalg, der skal sikre, at de it-faglige sundhedsfaglige, politiske og økonomiske perspektiver hos parterne er taget med i betragtning ved fastsættelsen af standarder og andre arkitekturprodukter Udvalget forelægges beslutningsoplæg der er fagligt kvalificeret af Sundhedsdatastyrelsen under inddragelse af andre relevante faglige aktører. Oplæggene vil være kvalificeret i forhold til standarders modenhed, tilstrækkelighed, national sammenhæng m.m. Det er af afgørende betydning, at beslutningsoplæggene rummer de forretningsmæssige og politiske aspekter i forhold til de konsekvenser en ændring eller fastsættelse af standarden betyder. Behandlingen i det rådgivende udvalg har særligt til formål at sikre, at disse aspekter er belyst, når sagen forelægges bestyrelsen for sundheds-it. MEDIQ

DK FHIR profilering Hvorfor? Hvornår? Hvordan? Hvem? MEDIQ