Ny karakterskala – nye mål?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
AT opgave 2014 Mad og Mennesker
Advertisements

Kandidatuddannelsen i Sygepleje
Progression i samfundsfag
Censorformandskabets møde 25. oktober 2012
Grundlæggende IT, niveau G
7-trinsskalaen Status Udgangspunktet er, at bekendtgørelsen er udstedt. Oplægget bør derfor ikke opfordre til debat om beslutningen om at skifte karakterskala.
Studieretningsprojektet Styringsgruppen september 2007.
International mobilitet med den nye danske karakterskala
1. Individuel start 3.1 Det bør være muligt at starte på kursus, når man har behov, uden at skulle vente til næste opstart.
ErhvervsPhD initiativet
Retorik og eksamen - den mundtlige eksamen i samfundsfag
Kultur- og branchestudier Opgaveforberedende forløb S3 & LT
7-trinsskalaen.
SLP 4 Samarbejde med vejleder Planlægning og styring
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Velkommen til Bacheloropgaven! Dagens korte program: 1.Valg af linjefag og linjefagsvejleder 2.Opgavens rammer og prøveform 3.Temaer v. plenumkonferencer.
BA-projekt 2014 Krav før I går i gang Tidsfrister Eksamensbestemmelser
Introduktion til vejledning i projektarbejde Anette Kolmos og Søren Hansen 30/8 og 20/
Regionalmøder i dansk – sept Indhold:
Bekendtgørelse om den afsluttende evaluering i folkeskolen
Kommunale censorer Aalborg Kommune 2008
CAS i matematikundervisningen Middelfart
Fra 13-skalaen til 7-trinsskalaen
03.1 Mathiassen, Munk-Madsen, Nielsen & Stage, 2001 © Klasser Oversigt, principper og teknikker Kapitel 3.
Baggrunden for at indføre en ny karakterskala
Eksamen i AT Vejledningsplan Ma2VINTERFERIEVINTERFERIE 2Afle- vering Ti23 On32 To2223 FrSkrive -dag.
Dan Zielke og 1.
Bacheloropgavens mundtlige dimension torsdag d. 19/1-12 Mål med mødet: 1.At etablere et forum for refleksion over opgavens mundtlige del. 2.At I efterfølgende.
Program for mødet Filosofien bag den nye 7-trins-skala Pause
Prøvebeskrivelse Bedømmelsesdokument
Technology and science for society Danmarks Tekniske Universitet Uddannelsesdekan Gunnar Mohr 25/9 ’07.
DUN-konferencen 2008, Hanne Nexø Jensen, IFS, 20. juni 2008 Dias 1 BA-projekt intro, 26. nov v/ HNJInstitut for StatskundskabInstitut for Statskundskab.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Bacheloropgavens mundtlige dimension onsdag d. 4/5-11
Integration af undervisning om kliniske retningslinjer i professionsbacheloruddannelsen - ideer og tanker Lea D. Nielsen, Cand. Cur, Adjunkt, UC Syddanmark,
Samarbejde, Læring og Projektstyring MM5: Projektdesign & Vejledning.
Bacheloropgaven i idræt i ny LU
Den nye karakterskala: implementation på NAT/AU
A A R H U S U N I V E R S I T E T STUDIEFORVALTNINGEN Optagelse på kandidatuddannelser Aarhus Universitet Studieforvaltningen 16. november 2007.
Om censoretik og forventninger til censorers rolle oplæg til censorlandsmøde 19. marts 2014 Line Folsgaard Petersen på vegne af de 7 danske Ergoterapeutuddannelser.
7-trinsskalaen Det Ingeniør-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakultet, marts 2007 De nye karakterbekendtgørelser.
Info-møde INS-fak marts Oplæggets temaer Overblik Karakterbekendtgørelse Vurderingskriterier Målbeskrivelser Skabelon.
 Karakterfastsættelsen sker på baggrund af en samlet vurdering af, i hvilken grad præstationen eller standpunktet opfylder de mål, som skal.
Censormøde i Odense tirsdag den 29
Den nye karakterskala: implementation på NAT/AU
SKABELON.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
De nye prøver i dansk Velkommen Eftermiddagens program –Prøven i retskrivning (fb) –Prøven i læsning –Prøven i skriftlig fremstilling, herunder vurdering.
Præsentation af studieordning /vejledning. Studievejledning 2 Modul Vf8: Mentorskaber og mentorordninger ECTS-point: 5 Læringsmål: Viden Skal have indsigt.
Kapitel 21 Rådgiveransvar. Rådgiveransvar kapitel 21 I kapitel 21 gennemgås: Regler og definitioner Professionsansvar Erstatning for dårlig rådgivning.
DANSK OG INTERNATIONAL ERHVERVSRET, 3. UDGAVE Kapitel 23 Rådgiveransvar.
Program: Oplæg Censorer på Pædagoguddannelsen 2015 Principperne i karakterbekendtgørelsen Læringsmål som udgangspunkt for bedømmelsen Hvad er kompetencer?
INFORMATIONSMØDE OM 4. SEMESTER PÅ SIV Forår
Først: Uddannelsesspecifikt fag Senere: Grundforløbsprøve Kontor, Handel eller Detail.
Kapitel 24 Rådgiveransvar.
SRP Høje-Taastrup Gymnasium 2017
Erfaringer med brug af 7-trins-skalaen, DPU 27. august 2007
Bekendtgørelse om den afsluttende evaluering i folkeskolen
Bedømmelse og karakterer
Overgang til den nye karakterbekendtgørelse på DPU:
Naturfag.
Praktikvejledertræf PAU den 28/9 2015
Grundfagsseminar 9. september 2015 Erhvervsøkonomi og afsætning.
VEJLEDNING til faglærere
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
LU Madkundskab 18. og 19. april Kl. 15:15 – 17:15
Infomøde om synteseopgaven
Informationsmøde om erhvervsområde og erhvervsområdeprojekt i tekniske eux-forløb Bjørn René Hansen, Erik Engel og Rasmus Schou Christensen Styrelsen.
Dagsorden Kristendomskundskab / Religion
- og hvordan du undgår dem…
Præsentationens transcript:

Ny karakterskala – nye mål? Camilla Østerberg Rump, CND

Eksplicitte mål som grundlag for bedømmelse § 10. Bedømmelsen sker på baggrund af en samlet vurdering af, i hvilken grad præstationen opfylder de mål for faget/fagelementet, som er fastsat i bekendtgørelsen om uddannelsen, studieordningen m.v. Stk. 2. Universitetet fastsætter i studieordningen præcise målbeskrivelser og kriterier for vurdering af målopfyldelsen, jf. §§ 2-8, for de enkelte fag/fagelementer, som afsluttes med en prøve.

7-trinsskalaen § 2. Karakteren 12 gives for den fremragende præstation, der demonstrerer udtømmende opfyldelse af fagets/fagelementets mål, med ingen eller få uvæsentlige mangler. § 3. Karakteren 10 gives for den fortrinlige præstation, der demonstrerer omfattende opfyldelse af fagets/fagelementets mål, med nogle mindre væsentlige mangler. § 4. Karakteren 7 gives for den gode præstation, der demonstrerer opfyldelse af fagets/fagelementets mål, med en del mangler. § 5. Karakteren 4 gives for den jævne præstation, der demonstrerer en mindre grad af opfyldelse af fagets/fagelementets mål, med adskillige væsentlige mangler. § 6. Karakteren 02 gives for den tilstrækkelige præstation, der demonstrerer den minimalt acceptable grad af opfyldelse af fagets/fagelementets mål. § 7. Karakteren 00 gives for den utilstrækkelige præstation, der ikke demonstrerer en acceptabel grad af opfyldelse af fagets/fagelementets mål. § 8. Karakteren -3 gives for den helt uacceptable præstation.

Målgrupper for målbeskrivelser Studienævnet: endelig godkendelse af den enkelte fagbeskrivelse Kursuslærere og censorer: kompakt sammenfatning af målsætninger for kurset, kernestoffet, eksamensformen og kriterier for vurdering. Mange involverede lærere: sammenhængen i kurset. Kursuslærere på andre kurser Studerende: den væsentligste målgruppe for fagbeskrivelsen. information om vigtige elementer i kurset, eksamensformen, materiale og forventninger. væsentligt at den enkelte studerende gennem fagbeskrivelsen får information som vedkommende kan bruge som pejlemærker i tilrettelæggelsen af sit studieforløb.

Målbeskrivelser Uddannelsens samlede kompetence – i studieordningen De enkelte fagelementer: Formål: Definerer målet udadtil, i forhold til uddannelsens mål og hvordan kurset passer ind i uddannelsen Indhold Faglige mål/målbeskrivelser/kompetencemål: Definerer målet indadtil. Skal være operationelt for studerende – de skal kunne ”gå efter det” Omfatter vurderingskriterier OBS: Hvis ikke alignment – så bliver vurderingskriterierne de facto målsætning

Eksempel: Kompetencebeskrivelse for en uddannelse Undervisningen tilstræber, at den færdige kandidat kan: planlægge, udføre og tage ansvar for kemisk, biologisk/farmakologisk og farmaceutisk udvikling, produktion og kvalitetssikring/kontrol af lægemidler og lægemiddelstoffer foretage distribution af lægemidler under hensyntagen til sikkerhedsmæssige, holdbarhedsmæssige, økonomiske, sociale og etiske aspekter give information og rådgivning om lægemidler til sundhedspersonale og til befolkningen indgå i tværfagligt samarbejde inden for sundheds-, miljø-, levnedsmiddel- og arbejdsmiljø-sektorerne. Undervisningen tilstræber endvidere at gøre kandidaterne egnede til at varetage forsknings- og undervisningsopgaver inden for ovennævnte områder samt at give kandidaterne et teknisk, etisk, ledelsesmæssigt og samfundsmæssigt ansvar for udnyttelse af den farmaceutiske forsknings resultater.

Eksempel: Kompetencebeskrivelse for et kursus MÅLBESKRIVELSE FOR LÆGEMIDDELFORMULERING Det tilstræbes at de studerende ved studieenhedens afslutning kan: Gøre rede for de forskellige lægemiddelformers egenskaber og anvendelse. Diskutere og vurdere lægemiddelformuleringens indflydelse på lægemiddelstoffers biotilgængelighed. Gøre rede for almindelige hjælpestoffers egenskaber. Diskutere problemstillinger i relation til emballage til lægemidler. Gøre rede for farmakopemetoderne til vurdering af lægemidler. Gøre rede for optimering og vurdering af stabiliteten af lægemidler, Formidle viden om lægemidlers formulering og administration, virkning og bivirkninger til de øvrige sundhedsprofessioner, offentligheden og de bevilligende myndigheder.

Husk målgruppen: Vaghed og generalitet Målebeskrivelser er en hjælp for studerende når de er generelle – ikke vage. Vage udsagn: ”I næste måned vel en stor begivenhed finde sted”. Ingen mulighed for tolkning til læseren. Generelle udsagn: ”Alle mennesker er dødelige”. Her kan læseren selv svare på spørgsmålet: ”Hvilken mand?” – nemlig en hvilken som helst mand; vælg selv. De fleste udsagn er selvfølgelig ikke i disse yderpunkter og der kan argumenteres for at alle sproglige begreber har en vis vaghed. Alligevel kan der være grund til at overveje graden af vaghed – af hensyn til de studerende.

Vaghed og generalitet Vage begreber i målbeskrivelser: (Karakterskalaen som beskrevet i bekendtgørelsen: ”mindre væsentlige mangler” ”det minimalt acceptable”) ”Overbevisende”, ”gennemarbejdet”, ”god” (Mere) generelle beskrivelser: ”Der skal være en præcis problemformulering” ”eksaminanden kan afgrænse en opgave” ”eksaminanden kan anvende fagets repræsentationsformer” ”eksaminanden kan analysere, sammenfatte og tage kritisk stilling til den valgte litteratur” Verber og navneord – fremfor tillægsord

ECTS-skala Karakter -3 2 4 7 10 12 Frekvens - 10% 25% 30% 2 4 7 10 12 Frekvens - 10% 25% 30% Fordeling over tid (mange studerende) OBS: Flere 12-taller – end 11&13-taller Flere høje karakterer

Matematik A – gymnasiet (stx)