Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

7-trinsskalaen Det Ingeniør-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakultet, marts 2007 De nye karakterbekendtgørelser.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "7-trinsskalaen Det Ingeniør-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakultet, marts 2007 De nye karakterbekendtgørelser."— Præsentationens transcript:

1 7-trinsskalaen Det Ingeniør-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakultet, marts 2007 De nye karakterbekendtgørelser

2 2 Baggrunden for 7-trinsskalaen Led i Bologna-processen Karakterkommissionens kriterier for valg af skala: 1.Skalaen skal være internationalt anvendelig 2.Skalaen skal anvendes ensartet i hele uddannelsessystemet, og bedømmelsen skal udtrykke graden af målopfyldelse. 3.Den samme skala skal anvendes i hele uddannelsessystemet. 4.Der skal være klar forskel mellem nabokarakterer i skalaen. 5.Det skal være muligt at foretage en gennemsnitsberegning.

3 3 Kort om skalaen og den forventede fordeling 7-trins- skalaen ECTS- skalaen ECTS- fordeling 12A10% 10B25% 7C30% 4D25% 02E10% 00Fx -3F

4 4 Værd at bemærke 1.Karakterfastsættelsen skal ske på baggrund af en samlet vurdering af, i hvilken grad præstationen opfylder de opstillede mål (absolut karaktergivning). 2.Skalaen tager udgangspunkt i den fremragende præstation, der demonstrerer udtømmende målopfyldelse. Indførsel af målbeskrivelser og kriterier for vurdering af målopfyldelsen for det enkelte fagelement, der afsluttes med en prøve. Skalaen er en mangelskala. 3.Der er forskellige overgangsordninger for studerende underlagt hhv. UVM- og VTU-regi. 4.Konvertering fra 13-skalaen til 7-trinsskalaen er kun relevant i forbindelse med udstedelse af eksamensbeviser og optagelse af studerende. 5.Det er stadig muligt at anvende ”bestået/ikke bestået” som alternativ til skalaen.

5 5 Skalaen KarakterBeskrivelse ECTS- skalaen ECTS- fordeling 12 Karakteren 12 gives for den fremragende præstation, der demonstrerer udtømmende opfyldelse af fagets mål, med ingen eller få uvæsentlige mangler. A10% 10 Karakteren 10 gives for den fortrinlige præstation, der demonstrerer omfattende opfyldelse af fagets mål, med nogle mindre væsentlige mangler. B25% 7 Karakteren 7 gives for den gode præstation, der demonstrerer opfyldelse af fagets mål, med en del mangler. C30% 4 Karakteren 4 gives for den jævne præstation, der demonstrerer en mindre grad af opfyldelse af fagets mål, med adskillige væsentlige mangler. D25% 02 Karakteren 02 gives for den tilstrækkelige præstation, der demonstrerer den minimalt acceptable grad af opfyldelse af fagets mål. E10% 00 Karakteren 00 gives for den utilstrækkelige præstation, der ikke demonstrerer en acceptabel grad af opfyldelse af fagets mål. Fx -3 Karakteren -3 gives for den helt uacceptable præstation. F

6 6 Overgangsregler Undervisningsministeriet Omfattede uddannelser: Adgangskursus Professionsbachelor-uddannelser – dvs. diplomingeniøruddannelserne. Overgangsreglerne: Udgangspunktet: Fra og med 1. august 2007 bedømmes alle prøver i overensstemmelse med 7- trinsskalaen. Undtagelserne: 1.Ved eksamensklagesager påbegyndt inden 1. august 2007 gives en evt. ny karakter i forbindelse med sagen efter 13-skalaen. 2.Ved syge- eller omprøve, der aflægges i stedet for prøve, der skulle have været aflagt før 1. august 2007, gives der karakter efter 13-skalaen.

7 7 Overgangsregler Videnskabsministeriet Omfattede uddannelser: Forskningsbaserede uddannelser, dvs. bachelor- og kandidatuddannelser Overgangsreglerne: Udgangspunktet: Fra og med 1. september 2007 bedømmes alle prøver i overensstemmelse med 7- trinsskalaen. Undtagelserne: 1.Ved eksamensklagesager påbegyndt inden 1. september 2007 gives en evt. ny karakter i forbindelse med sagen efter 13-skalaen.


Download ppt "7-trinsskalaen Det Ingeniør-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakultet, marts 2007 De nye karakterbekendtgørelser."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google