Oplæg for personale Udskrivningsguiden TITEL – DATO - STED

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sprogpakkens 6-dages kursus
Advertisements

Finsenscentret den 25. marts 2014
At have øje for alle tanker om børn og palliation 15. november 2013
Region Hovedstadens Inspirationsseminar 30. april 2014 Din Gode Udskrivning i psykiatrien – et samarbejde mellem tidl. patienter, pårørende og medarbejdere.
Pårørende-professionel relationer
Program – 10.00: opsamling på cases og innovationsdage - hvor er vi med vores cases? - hvad mangler vi for at komme videre? – 11.00: Innovation.
Projektleder: Klavs Serup Rasmussen Oplæg ved Kirsten Elise Hove
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Tema: 6 Hvad kan jeg gøre når jeg har det dårligt_ Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Kompetenceudvikling gennem SPIDO-konceptet
Psykoedukation til unge i OPUS
Visualiseringsøvelse!
SYGEPLEJESYMPOSIUM 2013: Recovery - fra vision til virkelighed, Region Hovedstadens Psykiatri, 17. januar 2013 Annette Rolsting, Bedre Psykiatri ”Sproget.
Præsentation af Patientens bog
Vi gennemførte en række interview ifm
De kommende 4 år – udfordringer for samarbejdet • Konference om samarbejde om psykisk syge den 16. juni 2010 Martin Lund – direktør i Region Hovedstadens.
Døende i plejebolig Den lindrende indsats Den 23. august 2010
LEAN af ekspertviden - LEAN på et sygehus
Ringe – Hjem projekt Medicinsk afd. O Herlev hospital
Den lille forskel - der gør så stor forskel Kære familie og venner Selvom I alle kender til Daniels diagnose, så ved vi at det kan være svært helt at forstå.
Sygeplejerske Lone Woelders
3 eksempler på, hvordan sundhed.dk hjælper borgerne
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Relationer – børn og voksne
Hospicer i Region Midt.
Afdelingsleder Morten Freil
Topmødeerklæring ► ► Sammenhængende og tidlig indsats Først og fremmest skal vi have en indsats, der tager udgangspunkt i de unges problemstillinger.
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Omgangstone og kollegialitet
Recovery-mentor projektet
Lægedage Sammenhængende patientforløb – hvad skal der til? Oplevelser fra en kommunal hverdag og en hjemmesygeplejerskes beretninger Kommunalt perspektiv.
Det Folkelige Forum Brugerundersøgelse. Hvem er jeg? Studerende på Syddansk Universitet i Odense Studentermedhjælper i Horsens Sund By fra september 2009.
1 Socialrådgiver Rikke Holme Otterup Kommune Unge – Forældre – Skoler – Læge – Sygehus - Andre Opfølgning Fagligt beredskab Kontaktperson Handleplan Kommunalt.
PROJEKT DIN GODE UDSKRIVNING
Workshop: Brobygning og integration på praksis og metodeniveau Marianne Melau, tidligere leder af OPUS; ph.d.stud., Psykiatrisk Center København.
Godt -Bo-miljøerne kan opleve at udfordringer løses hurtigt -Bedre kendskab til hinandens arbejde og forudsætninger -Information gensidigt er udviklet.
Sygeplejerske Caroline Staby Frost Amager Hospital
Organisering Som vi plejer…… eller????.
GRUPPE 1 DESIGN TIL HOSPICE IXD FINDINGS 1. Patienterne og de pårørende opfører sig som om, de var på et hospital. 2. Patienterne opfatter deres.
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
Projekt ”forebyggelse af genindlæggelse – en fælles indsats” Et samarbejde mellem Gladsaxe kommune og Psykiatrisk Center Ballerup Eva Tangdal Ledende.
Tryghed ved udskrivelsen
Dette er starten på et lille slideshow, der kan præsenteres på minutter. Slideshowet bygger alene på de materialer, der er udleveret i ’Pårørende-kittet’
Årsmøde 27. april Dagkirurgi og hjemmepleje v/ sundhedschef Annemarie S. Zacho-Broe Aarhus Kommune.
GPS til demente borgere
Psykoedukation Indlagte patienter med dom til behandling eller anbringelse Session 2 – Skizofreni, symptomer, årsager og forløb Undervisere:
"Stigma betyder ’miskrediterende særtræk’. Stigmatisering rammer mange grupper i samfundet, der på en eller anden måde skiller sig ud fra normen eller.
Forandringskompasset. Program 9:00- 9:15Velkommen og formål med dagen 9:15- 10:00Introduktion til kompassets forandringsfaser + mini øvelse 10:00-10:15Pause.
PEER-STØTTE I REGION HOVEDSTADEN Et partnerskab mellem: Region Hovedstadens Psykiatri, Rudersdal Kommune, Helsingør Kommune, Københavns Kommune, Psykiatriforeningernes.
Meningen med dit budskab er det svar som du får. Kommunikation Hvordan har du det Fakta Følelser Behov Hvad vil du gerne have Handling.
Forældreundervisning for forældre/pårørende til børn/unge indlagt på BU1.
Psykoedukation skizofreni Session 1 – introduktion Undervisere:
En fælles indsats til den enkeltes bedste på Nørrebro Oplæg til dialog-møde om en styrket indsats for udsatte grupper 29. Marts 2012 Centerchef Britta.
Driverdiagram – Sikkert patientflow – Øget patientsikkerhed ved indlæggelse og udskrivelse – Patienter indlagt > 48 timer udskrives før kl. 12 Ortopædkirurgisk.
(Hvordan) bringer Peer-støtte recovery ind i organisationerne
TEMA 1 Kortlægning: Mobilitet i hverdagen
Pårørende samtale Er du tæt på en stressramt som ægtefælde, kæreste, barn, forældre, ven, veninde, kollega eller chef? Og har du svært ved at forstå, hvad.
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Velkommen til.
De pårørende i beslutningsrummet
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Kommunikationskursus
Føj gerne andre emner til, hvis de synes mere relevante for dig.
Formål At sikre borgere på kommunale botilbud og botilbudslignende tilbud mere stabile forløb og forebygge trussels- og voldsepisoder gennem en styrkelse.
IFS Socialpsykiatriske Seminar
En ny bog er i gang – skrevet af addicts, for addicts
Ældre Sagens Distriktsdag, den
Præsentationens transcript:

Oplæg for personale Udskrivningsguiden TITEL – DATO - STED Velkomst – lidt om guiden

Program Introduktion Baggrund Viden Øvelse Opsamling Præsentation af os selv, ret udførligt

Udskrivningsguiden er: En håndbog, til at støtte patienten på egen hånd En arbejdsbog for patient og personale - der tager udgangspunkt i patientens sprog og situation Også for personale og pårørende En god indlæggelse er grundlæggende Samarbejde 100 mennesker bidrog til guiden, var først til kun patienter efter de var blevet udskrevet Ligesom et krakkort, man slår op hvor man skal hen Medarbejdere er glad for de og det er de pårørende også Man skal føle man får det bedre, og mens man er indlagt er det svært at sætte ord hvordan man har det – guiden hjælper Man skal lære noget man kan have med sig hjem, måske bare en simpel ugeplan – skabe orden i kaos (genskabe hverdagen), mindsker gengangere Bedst med personale

HVAD FYLDER HOS PATIENTERNE : Kan jeg holde styr på min økonomi, få et sted at bo Kan jeg klare at være alene, når jeg kommer hjem? Er der et sikkerhedsnetværk – en man kan ringe til? Kan jeg tackle det? Begynder det hele forfra? Kan jeg overhovedet se mig selv hjemme? Socialrådgiveren er god til recovery har øjnene udenfor hospitalet og videre mod livet Eks. Hvordan ser lejligheden ud, kæmperod, rudekuverter, videre behandling, hvad kan jeg selv hvad har brug for støtte til

Øvelse – 2 & 2 Kig i indholds-fortegnelsen Tal sammen i 10 minutter 2 & 2 om en af jeres patienter Forsøg at dele tiden mellem jer begge Øvelse tænk på en specifik patient, hvad kan du selv gøre, hvad skal du have støtte til? Fremlæggelse, komme med input En god indlæggelse er grundlæggende Man skal føle man får det bedre Man skal lære noget man kan have med sig hjem, måske bare en simpel ugeplan – skabe orden i kaos (genskabe hverdagen) Det er ikke indenfor murerne det går galt det er mellem murerne. Selvmordsrate ved indlæggelse 60x i forhold til normalbefolkning, udskrivelse 300x!!!

Opsamling Hvad talte I om? Hvordan kan I overføre det til samarbejdet med patienterne? Hvad talte I ikke om? En god indlæggelse er grundlæggende Samarbejde 100 mennesker bidrog til guiden, var først til kun patienter efter de var blevet udskrevet Ligesom et krakkort, man slår op hvor man skal hen Medarbejdere er glad for de og det er de pårørende også Man skal føle man får det bedre, og mens man er indlagt er det svært at sætte ord hvordan man har det – guiden hjælper Man skal lære noget man kan have med sig hjem, måske bare en simpel ugeplan – skabe orden i kaos (genskabe hverdagen), mindsker gengangere Bedst med personale

Download materialer på: Til det videre arbejde Redskaber – relationskort Når man har krise føler man sig isoleret og som Palle alene i verden Information <-> interaktion, hvad er patientens behov og ikke personalets Download materialer på: www.udskrevet.dk/materialer

Dette materiale er udviklet af: PROJEKT DIN GODE UDSKRIVNING - inddragelse og recovery i psykiatrien Projektet arbejder for gode udskrivninger i psykiatrien: Gennem tæt samarbejde mellem medarbejdere, brugere og pårørende Støttes af Trygfonden Drives af bruger- og pårørendeforeninger og har en samarbejdsaftale med Region Hovedstadens Psykiatri Projektet og guiden er skabt af frivillige - brugere, pårørende, psykiatere, sygeplejersker m.fl. Redskaber – relationskort Når man har krise føler man sig isoleret og som Palle alene i verden Information <-> interaktion, hvad er patientens behov og ikke personalets