Balancer dit (studie)liv! med konkrete redskaber

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Coaching Det handler om at stille de rigtige spørgsmål!
Advertisements

OMRÅDESELVRANSAGELSE OG PLANLÆGNING
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
FORSTÅ DIN NABO! VI ER FORSKELLIGE.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Prioritering.
Forsiden 1.Denne knap bruges når du vil taste dagens resultater ind. 2.Denne knap skal kun bruges hvis du allerede har gemt data og du finder ud af at.
”Den gode elev” Kvalifikationer er defineret som den enkelte persons faglige, sociale og personlige færdigheder og kunnen Kompetencer betegner personens.
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Coaching - det handler om at stille de rigtige spørgsmål…
Udlægning af en ny cache
Med dette program kan du beregne hvor meget restferie du har tilgode. Klik her! Opgørelse.
Innovation og iværksætteri
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Modul C Kommunikation Referencer til de enkelte redskaber findes i bilag 1 i ’Sikker Mundtlig Kommunikation. Baggrund, begreber og litteratur’
Ledelse af frivillige i det kirkelige arbejde v. Dorte Kappelgaard Roskilde d. 5. september 2011.
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Problemløsningsheuristik I.1 Hvordan besvarer man sin problemstilling? I.Forstå problemstillingen 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved.
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Konsensusprocessen.
SLP 4 Samarbejde med vejleder Planlægning og styring
Gymnasietid Lektielæsning Læringsstile. Lektielæsning Hvad er god lektielæsning? ◦ Man når at lave det, man har planlagt (realistisk planlægning) ◦ Man.
Projektlederens rolle(r)
SEO PÅ AU.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Velkommen til E-business
VEJLEDERUDDANNELSEN // AARHUS UNIVERSITET Modul 1, september 2007 Godmorgen… Velkommen til dag 3 på AUs vejlederuddannelse!
FRA BIKS TIL BUSINESS Vækstmuligheder for kvindelige selvstændige - OPGAVER Århus september 2010.
23. februar 2009 Dias 1 Studie- og Karrierevejledningen Humaniora Læsegrupper Mødeledelse og planlægning Studie- og karrierevejledningen Humaniora Ea Feldfos.
Erasmus-pladser - Hvad er det? Og hvordan kommer jeg afsted?
Kodeks for offentlig topledelse
For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”. Indføj ”Sted og dato” i feltet for dato og ”Enhedens.
Indsigt og udvælgelse – forstå hvad det betyder for jer
Proceslandkort Få overblik over dine processer Prioritér jeres indsats.
MÅL, PLANLÆGNING OG OPFØLGNING
Refleksioner og opsamling ift. i går
P0 erfaringsopsamling Program 8.15: Introduktion
Hvis du ønsker at opnå fremragende
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 3. undervisningsgang Anja Hønnerup Nielsen November 2011.
Hvordan skriver man sin afsluttende opgave?
Sådan bruger du præsentationen
Erhvervsrettet innovation - elektrikeruddannelsen Uge 26 – Aalborg Dag 2 1.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Godmorgen - og velkommen til alle de nye. Kulhuse-sangen Melodi: I en kælder sort som kul Nu vi samlet er igen og et år er gået Karlslunde vi sidst tog.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
FROM GOOD TO GREAT!. ”Before something happens in the world – it must first happen in your mind” Anthony Robbins.
Værktøj 2: Kan og skal krav - fokus på kerneopgaven Vi forebygger stress sammen.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
1 PV3: P0-erfaringsopsamling og P0-procesanalyse Kursusholder: Mette Mosgaard.
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light AARHUS UNIVERSITET AU VELKOMMEN TIL SCIENCE AND TECHNOLOGY.
KNÆK KODEN SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 45.
Integrationsnet Målafklaring; med coaching og ressourcetænkning som referenceramme.
Køreteknik Sæt I gang Før du kører ud i trafikken, skal du kunne køre din knallert sikkert. Du skal kunne holde balancen, trække, sætte i gang, standse,
SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 50-51
SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 50-51
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Begynd med at åbne
SMTTE-Modellen Sammenhæng Evaluering Mål Tiltag Tegn Hvad vil vi?
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
Selvevaluering i lokale U91 27/3-2009
1. kontaktmøde Velkommen til Workshop om afkodning af jobopslag og telefonisk kontakt Hils på hinanden  Husk at bestille drikkevarer Præsentér dig.
Stresshåndteringsgruppe
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Personalemøde – opfølgning på MTU
Fra anledning til udvikling
DIT NAVN DIN UDDANNELSE (husk både kandidat og bachelor, hvis de er forskellige) og KONTAKTOPLYSNINGER Baggrund Kort beskrivelse af hvilket problem, specialet.
DIT NAVN DIN UDDANNELSE (husk både kandidat og bachelor, hvis de er forskellige) og KONTAKTOPLYSNINGER Mine vigtigste kompetencer Softwareudvikling Udvikling.
OMRÅDESELVRANSAGELSE OG PLANLÆGNING
Præsentationens transcript:

Balancer dit (studie)liv! med konkrete redskaber Kursus for Fagligt Netværk (FANE) 12. september 2017 13.00-15.00 v/ Anna Kirkegaard Vaarst

Hvem er jeg? Anna Hvad baserer jeg det her på? Udveksling til Canada ”Udveksling” på KU Praktik ved siden af studiet Feltarbejde i Uganda til bachelor + speciale 6 Studiejobs: Alt fra rengøring til Fødevareministeriet Studie- og Karrierevejledningen på RUC: Optag & Studieskift Hvad baserer jeg det her på? Egne erfaringer og evige forsøg på at skabe balance i studielivet Nete Storm: Master coach i Personlig effektivitet Trivselsvejledning Research på work/life balance og balance i studieliv Uddannet på Roskilde Universitet Samfundsvidenskabelig bachelor Kandidat i Internationale Udviklingsstudier + Pædagogik & Uddannelsesstudier = 6 ½ år for at blive færdig Anna Fagudvalg Fagråd Studienævn

Hvad skal vi lave idag? Hvad vil I gerne have ud af i dag? Hvad er balance i studielivet? Prioriter dit (studie)liv Planlæg dit (studie)liv Afrunding og tak for idag Navn + Studie Hvad vil jeg gerne have ud af i dag?

Hvad er balance i studielivet? At finde balancen i sit studieliv kan være en udfordring og det er meget individuelt, hvor balancepunktet er. Dét der kendetegner balance for én type studerende, kan være for ‘firkantet’ eller for ‘løst’ for andre. Derfor handler det om, at du finder lige præcis den form på dit (studie)liv, der hovedparten af tiden giver mest mulig balance. Sanne Schou, Studie- og Trivselsvejleder, AU

Hvad er balance i studielivet? Der er 2 hovedelementer i at skabe balance i studielivet: Accept af at du ikke kan nå alting på dit studie og i dit studieliv  Du har brug for at prioritere hvad der er vigtigst Accept af at planlægning (og struktur) er nødvendig i dit studieliv  Du har brug for at skabe overblik og planlægge = Du er nødt til at tage time-out’s

Prioritér dit (studie)liv At arbejde strategisk med prioritering Temperaturmåling (helikopter time out’s) Prioriteringscirklen (helikopter time out’s) Prioriteringsskema (dag-til-dag time out’s) Hvor tilfreds er du med dit liv lige nu? (1-10)

Prioritér dit (studie)liv Du kan ikke alt! Hvad er der galt? Livsområde 1-10 Brug det til: Livsworkshops  At finde ud af hvad du vil prioritere og hvad du vil ”lade falde” her og nu Gør din indsats konkret Se forbedringer og arbejd videre med prioriteter Se dine svagheder i øjnene og gør noget Det du skal nu: Vælg de 6 vigtigste livsområder for dig nu Skriv hvordan du synes det går med dem fra 1-10 Skriv ”hvad der er galt” hvis de ikke er på 10 Skriv hvad du vil gøre ved det Hvad gør du ved det?

Prioriteringsskema

Planlæg dit (studie)liv Planlægning og struktur giver plads til spontanitet og fleksibilitet Planlægning giver overskud – det er en investering i tid at bruge tid på det! (K2) Når du planlægger, tager du styring og når du tager styring, kan du prioritere Vi planlægger på forskellige måder! Du har IKKE for lidt tid. Det handler om hvad du forsøger at nå i den tid du har til rådighed! Nete Storm, Mastercoach

Planlæg dit (studie)liv At arbejde strategisk med planlægning Overblik over semestret (helikopter time-out’s) Ugeplanlægning (helikopter time out’s) To do liste (dag-til-dag time out’s)

Ugeplanlægning Fordele ved google kalender Online + synkroniserer (dig selv, kæreste, gruppe) Brug farvekoder til kategorier (livsområder) Du får overblik uge for uge + længere frem Du ser hvor lang tid du har + hvor lang tid du bruger

Pas på din BEDSTE dårligste undskyldning!! Ugeplanlægning Er der noget, som undrer dig? Er der noget som irriterer dig eller gør dig glad? Hvordan ser din ”balance” ud i praksis? Er der noget som du vil ændre? Pas på din BEDSTE dårligste undskyldning!! Sammenlign med din prioriteringscirkel: Afspejler din uge dine prioriteter?

To Do lister (der virker!) Fem klassiske fejl der ofte begås når to-do listen laves og bruges (Nete Storm) Du prioriterer ikke Der plukkes tilfældigt fra listen, ikke nødvendigvis det vigtigste først Du estimerer ikke Opgavens tid vurderes sjældent – så måske vores to-do er overambitiøs Du er for optimistisk Du er urealistisk omkring hvad du kan nå. Op til 200% bookning af tid og ingen tid til det uforudsete og afbrydelser (ca. 40 % af vores daglige tid) Du sætter ikke en tidsramme på To-do lister der virker gælder kun for én dag. Længere tid er urealistisk Du bruger ikke listen Mange kigger først på listen når dag er slut og konstaterer at alt ikke er nået

To Do lister (der virker!) Planlægnings processen ca. 10-12 minutter Morgendagens ENDELIGE to-do liste Dato: Opgave Tid Prioritet   To-do for To-do lister  Skriv alle de opgaver ned du gerne vil lave i morgen eller allerede har planlagt Lav en hurtig tidsestimering af opgaverne Prioriter! (og planlæg kun for 60% af din tid) Det du SKAL lave i morgen Det du BØR lave i morgen Det som ville VÆRE RART at lave i morgen Det du KAN UDDELEGERE til andre Det du kan SLETTE Skriv din endelige to do liste rent på højre side

Afrunding Husk Øvelse gør mester Hvad tager du med dig fra i dag?

Tak for jeres tid!