Forebyg arbejdsulykker - to værktøjer til den grafiske branche

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dansk El-Forbund Dansk Journalistforbund Dagbladene DDFF Emballageindustrien Grafisk Arbejdsgiverforening HK/Industri Kvindeligt Arbejderforbund Lederne.
Advertisements

Forebyg arbejdsulykker - to værktøjer til den grafiske branche
Dansk El-Forbund Dansk Journalistforbund Dagbladene DDFF Emballageindustrien Grafisk Arbejdsgiverforening HK/Industri Kvindeligt Arbejderforbund Lederne.
Green Network BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR Kortlægning af Risici - opsummering Ulykke – APV – Risikolinje tegnes.
Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Danmarks Matematiklærerforening for Finansrådet. PengeSpillet (Arbejdshæftet: Viden om penge)
1 Løsningsfokuseret tilgang Fremtidens mål Fortidens successer.
Målgrupper for ressourceforløb Beskæftigelsesregion Midtjylland 13. juni 2014.
Argumentation Toulmins model. Hvad er argumentation? At argumentere er at komme med begrundede synspunkter. Det vil sige: man indtager et synspunkt og.
Rationel klinikdrift Et bud. Rationel klinikdrift Rimelig arbejdstid.
Arbejdsskader og Nær-ved ulykker Registrering og dokumentation.
Forside uden yderligere tekst. Du kan vælge andre forsider ved at højreklikke på slidet og vælge ”Formatér baggrund”. I boksen, der dukker op, vælger du.
CSR - HR Beskæftigelsesrådets handicapkonference december 2008  Præsentation af Coop/CSR  Erfaringer med ansættelse af personer med.
Hvem er jeg? Indlægsholderen præsenterer sig selv og kører bordet rundt.
Skader sket i aktivering Anmeldelse, definitioner og forsikringer
Løfte – og bæreteknik ved ukurante produkter og emner
Online arbejdsmiljøuddannelse
ARBEJDSMILJØ.
Integration af arbejdsmiljøfaglige elementer i transportuddannelserne
S1.
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
På job i samskabelsessamfundet -Udfordringer og muligheder
Den lille Mads.
Arbejdsmiljørundering /tjeklister
Innovation Days Roskilde, September
Klargøring af præsentation og formidling Formidling/ messe Evaluering
Forberedelse til eksamen
Organisering af procesarbejde
VVS-møde 2012 Aftræk Efter GR-A skal HMN som myndighed forhåndsgodkende vandret aftræk i kæde-, række- og dobbelthuse. Tidligere brug og placering.
Værktøj 2: Kan og skal krav - fokus på kerneopgaven
Anne Haarmark og Johan Galster Aarhus og København
Benchmark for ”almene” efterskoler for 2016
Min kære fader i himlen Mel.: Timon Müller Tekst: Line Nielsen
Skriv ansøgning 10 gode råd.
Arbejdsskadesikring Alle ansatte er berettiget til erstatning/godtgørelse ved: Arbejdsulykke (fysisk ulykke, forgiftninger, vold eller chok) Eller Erhvervssygdom.
ÅRHUS AFDELING.
Statistik, bøder m.m..
Til ambassadører: Hvordan kan Colibo understøtte jeres behov?
Hvis det du gør, ikke virker …
Skemaet er lavet som felter til indtastning af tekst
Statistik, bøder m.m..
Synergi – et system til arbejdsmiljørapportering
Varmetillæg Folkepension.
Erfaringer fra virksomhedsbanken
Ændringsforslag til markblokke
Akutberedskabet i Region Hovedstaden
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder med en trekantstage. Det var en meget almindelig form for lysestage for 150 år.
Rum for uformel læring, 28. april 2011
WORKSHOP 5A – KURSER FOR FAGLÆRERE I LÆSEVEJLEDNING
302 – I blev skabt som mand og kvinde 1, S1
Knallertens udstyr.
Perspektivskifte Arbejdsmiljøloven Op
Så længe jeg lever Bamses venner 1975
Rolle og arbejdsområder
Riv den torn af hjertets åre 1, S1
Unge med angst set fra et vejlederperspektiv
Program Anette Faye Jacobsen Seniorforsker, ph.d.
Dialogbaseret værktøj
Hab.2.1-2: v1 Jeg vil stå på min post, jeg vil stille mig på vagt og spejde for at se, hvad han vil sige til mig, hvad jeg får som svar på min klage. v2.
Stine Reinholdt Hansen, Stig Toke Gissel og Morten Puck
Indhold - Religionssociologisk viden om børnefamilier
Velkommen til ROADSHOW i GeoDanmark!
Skemaet er lavet som felter til indtastning af tekst
Tryg sjove og brugbare løsninger . Vi har brug for jeres hjælp til
Værktøj 10: Forandringer og stress - Individet
Værktøj 5: Lederens opgaver med stress - stressforebyggende lederstil
Arbejdsulykker v. Gabriella Nagy.
Sundhed i Aabenraa Kommune
En tryg start i vuggestue – samtaleværktøj til opstartsdialog
Præsentationens transcript:

Forebyg arbejdsulykker - to værktøjer til den grafiske branche Præsentation til medarbejderne

Hvorfor forebygge ulykker? Arbejdsulykker fører til Menneskelige omkostninger Driftsforstyrrelser Dårlig stemning på virksomheden Udgifter til sygedagpenge Et blakket offentligt image

Har du 3,5 mio. kr. til overs til en ulykke? En 44-årig mand får en rygskade (diskusprolaps) og ender på førtidspension For virksomheden: Produktionstab Løn under sygdom Jobannonce Ansættelse Oplæring Kurser For manden: Løntab under 2 års sygdom Løntab under 21 års førtidspension Medicin og kiropraktor Eksemplet på arbejdsulykken stammer fra 1997, hvor beregningen også er lavet. Det må derfor forventes, at der skal lægges omkring 10-20 procent oven i mange af beløbene i beregningen. = 100.000 kr. = 3.500.000 kr. Hertil kommer samfundets udgifter på i alt 2.500.000 kr.

Sker det i grafiske virksomheder? I år 2002 kom over 500 mennesker i den grafiske branche ud for en arbejdsulykke. (Arbejdstilsynets statistik) Måske var der også arbejdsulykker, der aldrig blev anmeldt... Arbejdstilsynets statistik over arbejdsulykker og arbejdsskader kan ses på internetadressen: http://www.arbejdstilsynet.dk/overblik/tal_om_arbejdsmiljoe/faellesstat/Hovedresultat.htm#2_3 Der findes mange forskellige bud på, hvor stor en andel af arbejdsulykkerne i Danmark, der ikke bliver anmeldt. Derfor har vi ikke i præsentationen fremsat noget bud på, hvad det reelle antal arbejdsulykker er.

Sker det hos os? Arbejdsulykker kan ske alle steder også på kontorarbejdspladser På en del små virksomheder hører vi, at ”vi har da ikke haft en ulykke i flere år. Men det er da godt at de store virksomheder gør noget.” Men måske oplever den lille virksomhed to ulykker i år netop fordi forebyggelsen mangler

Hvad er god forebyggelse efter en ulykke? At de, som har ansvaret for virksomhedens sikkerhed, undersøger ulykken – uanset om den er stor som lille – og finder alle årsagerne til, at det kunne gå galt. At der sættes forebyggelse i gang, så en lignende ulykke ikke sker igen. På mange virksomheder er det sikkerhedsgruppen, der står for undersøgelse og forebyggelse. Men den tilskadekomne og andre medarbejdere kan også bidrage med viden og gode idéer. Der er tale om det frivillige skema på bagsiden af Arbejdstilsynets blanket til anmeldelse af arbejdsulykker (bag på den lyserøde blanket til virksomheden / SiO).

Når ulykken er ude - er der brug for værktøjet til arbejdsulykker. Det guider sikkerhedsgruppen, når ulykken skal undersøges og der skal forebygges. Værktøjet har en bagside til at hænge op, så alle ved, hvad der er sket – og hvad der bliver gjort.

Når det kunne være gået galt Det er selvfølgelig bedst at forebygge før nogen er kommet til skade. Til det kan I bruge værktøjet til farlige situationer. Men hvis det skal batte noget, må alle medarbejdere holde øje med farlige situationer i dagligdagen – og fortælle om dem til sikkerhedsrepræsentanten eller arbejdslederen.

Hvad er en farlig situation? Har du studeret plakaten til højre. Den er sendt til alle grafiske virksomheder. Selv om verden ikke er helt som en tegneserie, så antyder plakaten, at farlige situationer ikke kun er trucken, der vælter ned over din kollega, men også: Kosten, der flyder Chefen, der råber Nødstoppet, der ikke blev brugt Du kan sikkert finde flere farlige situationer – både på plakaten og i virkeligheden.

Få fat i værktøjerne På www.grafiskeULYKKER.dk kan I se mere om forebyggelse af arbejdsulykker. I kan også få plakaten, introduktionshæftet og de to værktøjer tilsendt gratis.

Glem alt om tilfældighed og skyld Fremmer forebyggelse Hindrer forebyggelse Fokus på årsager og løsninger Fokus på skyld Dialog om sikkerhed og ulykker Forklaring af ulykker med, at de var et hændeligt uheld Mange øjne, der spejder efter farlige situationer At udråbe nogen som ulykkesfugle eller klodsmajorer Værktøjerne er udviklet, afprøvet, trykt og distribueret i efteråret 2000 og foråret 2001. Plakaten er udarbejdet på baggrund af en evaluering i foråret 2002. Tak til de virksomheder, som har brugt kræfter på at deltage i projektet!

God vind med forebyggelsen! Værktøjerne er udviklet i samarbejde med: