Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Arbejdsulykker v. Gabriella Nagy.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Arbejdsulykker v. Gabriella Nagy."— Præsentationens transcript:

1 Arbejdsulykker v. Gabriella Nagy

2 Sådan anmelder du en arbejdsulykke
Arbejdsgiveren har pligt til at anmelde en arbejdsulykke: hvis den medfører, at personen ikke kan udføre sit sædvanlige arbejde i 1 dag eller mere udover tilskadekomstdagen. Anmeldelse skal ske senest 9 dage fra første fraværsdag jf. arbejdsmiljøloven og/eller hvis den kan medføre ret til erstatning efter arbejdsskadesikringsloven (fx erstatning for varigt mén eller tabt erhvervsevne). Anmeldelse skal ske senest 9 dage efter ulykkesdagen hvis den tilskadekomne ikke har genoptaget sit arbejde i fuldt omfang senest på 5-ugers dagen efter ulykken jf. arbejdsskadesikringsloven. Arbejdsulykker skal anmeldes i EASY på virk.dk EASY er Arbejdsmarkedets Erhvervssikrings og Arbejdstilsynets system til at anmelde arbejdsulykker.

3 Hvordan anmeldes en arbejdsskade?
Det er arbejdsgiveren, der snarest muligt og senest 9 dage efter skaden skete, skal anmelde en arbejdsulykke til det forsikringsselskab, hvor han/hun har tegnet lovpligtig arbejdsskadesikring. Forsikringsselskabet behandler sagen i første omgang, men hvis skaden giver varige følger (for eksempel mén), bliver sagen sendt videre til os. Du kan også selv bede om, at få sagen sendt til behandling hos os. Du har en frist på 1 år fra skaden skete til at anmelde en skade, hvis din arbejdsgiver ikke har anmeldt den. Hvis du er i tvivl, om en arbejdsskade er anmeldt, så spørg din arbejdsgivers forsikringsselskab. 

4 Frist for anmeldelse af arbejdsskade
1-årig frist for anmeldelse Du skal være opmærksom på, at fristen for at anmelde en arbejdsulykke er 1 år efter, at skaden er sket. Overholder du ikke fristen, kan du risikere at miste retten til erstatning.

5 https://indberet. virk

6 Film om arbejdsulykker
myter og viden xrgNOf4l4CaqkvYjNBKse2Du&index=4 forebyggelse af ulykker ved adgang på stiger og trapper Sikker på job med stuntmanden films/films?view_mode=page_grid eller søg på Napofilm Youtube ;-))


Download ppt "Arbejdsulykker v. Gabriella Nagy."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google