SSP Årsmøde 9. november 2016 Skoleforsømmere.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Rullende indskoling på Skovbyskolen.
Advertisements

Roskilde Handelsskoles APV-procedure
Inddrag nu Kick-off møde
ADHD – en kommunalpolitiske udfordring
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
- Fælles børn - Fælles mål - Forskellige opgaver og kompetencer
Temadag 16. august 2010 Projekt ”Sæt viden i bevægelse”
Folkeskole-reformen August 2014.
Klassedannelser til Ansgarskolen Program  Velkomst og intro  Formål  Skolebestyrelsens principper for klassedannelse  Ansgarskolens handleplan.
Forandringsteori Skørping Skole
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Skolereform august 2014………………
Workshop I KLIKOVAND 6. December 2012 Et bud på godt samarbejde.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Trivsels- og SSP-indsatsen Aalborg Kommune
Sygeplejerske - Alkoholbehandler
- Hvad kan I forvente som forældre?
Kompetencecenter for Hirtshals Skolecenter
Ledelse på tværs i VEST. Gødstrup Nye patienter i akutmodtagelsen Neurologi.
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
30. maj 2013Ordrup skolebestyrelse - Årsberetning1 Årsberetning Ordrup Skole V/ Pierre Vernet, Bestyrelsesformand.
Ressourcecenteret Specialreform 2.0: Oprettelse af ressourcecentre på alle folkeskoler i København Mål: At styrke tidlig indsats og bedre inklusion Sikre.
Velkommen til Orientering om:  Projekt ”Fleksibel skolestart”.  Heldagsskole og det brede læringsbånd.
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Skolens fællesskab er for alle. Hvordan arbejder vi i DH med inklusionsbegrebet ? Et paradigmeskift: Fra de gode viljer til rettigheder Fra parallelle.
På Filstedvejens Skole er vi klar over, at mobning forekommer og vil forekomme, men vi vil med dette sikre os ansvar, viden og engagement i arbejdet mod.
Det Inddragende Netværksmøde
DEN UNGE SOCIALT DYSFUNKTIONELLE PATIENT. LÆGEDAGE 2014
SSP-konference velkomst Af Jesper Reming Tangbæk Børn og Kultur.
Det politiske arbejde med udvikling af folkeskolen i Esbjerg kommune
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
KMD OPUS OVERBLIK Et ledelsesværktøj. Forhistorie  Opstart med KMD i 2005  Ledelsesværktøj  Fokus på personaleområdet  Ønske om bedre beslutningsgrundlag.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Vejledning på den politiske dagsorden Regeringsgrundlaget ”Nye Mål” Aftalen ”En ny chance til alle” 4 debatoplæg til Globaliseringsrådet Udspillet om ungdomsklassen.
Forebyggelsespakken om hygiejne. Vejen Kommune på vej Proces med implementering af forebyggelsespakkerne udsendt af Sundhedsstyrelsen. Indarbejdes i temaplanen.
Forskningschef Niels Ploug, SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Tidlig indsats over for udsatte børn Handleplaner fra ministerium og kommuner.
Den Sammenhængende Skoledag På Holluf Pile Skole Odense.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
STATUSMØDERNE! Et møde hvor de unge er i fokus: 1. år: Afklaringsmødet efter 10. – 12. uge; Her udarbejdes den overordnede uddannelsesplan for indeværende.
Lederskab og organisering - Om at skabe dynamiske rammer Børnechef Kirsten Pamperin.
1 OK13 - Det nye ledelsesrum Fra detailstyring til overordnede rammer Kursus for nye forstandere torsdag den 24. oktober 2013.
Borgerinddragelse Projekt Vejen til Uddannelse og Beskæftigelse Torsdag den 10.april 2014.
Vis hjælpelinjer For at se hjælpelinjer 1. Klik på Vis 2. Vælg Hjælpelinjer Indsæt dato 1. Vælg Indsæt i topmenuen 2. Vælg Sidehoved og Sidefod 3. Sæt.
Den 29. september 2009 FURESØ SÆTTER LYS PÅ BØRN OG UNGE VELKOMMEN TIL KONFERENCE OG UDSTILLING De gode overgange – det vi vil.
Intro til samarbejdet med socialfaglig rådgiver Organisation – Tværfagligt Center For Børn og Unge Formål og målsætning Målgruppen Kendetegn ved socialfaglig.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Vi designer børneliv, som giver livsduelige børn..
Godkendt af bestyrelsen den 5. november 2015 Barnets perspektiv EGMONT FONDENS STRATEGI FOR BØRNE- OG UNGEINDDRAGELSE.
Samarbejdet mellem efterskoler og UU Tvangsægteskab eller kærlighed… …...eller registreret partnerskab??
Viden kan være erfaringsbaseret eller forskningsbaseret
SSP ledergruppemøder april 2016
GLADSAXE KOMMUNE dagtilbudsområdet.
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Præsentation af projektet Udviklingsprojekt vedr
Vidensbaseret praksis i botilbud
Esbjerg kommune, Uddannelseshuset
Inklusionsudvikling Konsulenter fra Inklusionsudvikling
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Introduktion til ”Tidlig indsats”
Personalemøde – opfølgning på MTU
KLF - konference om chancelighed
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Vision Børn og unge oplever glæden ved at deltage i fællesskaber   Værdigrundlag Fællesskaber er en styrke – Forskellighed er et potentiale Målsætning.
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

SSP Årsmøde 9. november 2016 Skoleforsømmere

Hvorfor fokus på skoleforsømmere? For at sikre; at alle børn og unge i Esbjerg Kommune med bekymrende fravær får en indsats og at skoletilbud altid er en del af indsatsen (paradigmeskiftet) at alle børn og unge bliver så dygtige de kan At alle børn trives og er en del af et fællesskab

Bekymrende fravær Elever med bekymrende fravær er elever, der har: 5 eller flere fraværsdage den seneste måned 2 dages ulovligt fravær den seneste måned for elever i 0.-6. klasse eller 5 lektioners ulovligt fravær for elever i 7.-10-klasse 11 eller flere fraværsdage i det seneste år Tendens til at komme for sent eller gå før tiden

Hvordan Systematiske fraværsregistrering Systematisk brug af data ift. fravær og planlægning af indsats for den enkelte elev Indsatsen har fokus på Årsager til fravær Inddragelse af elev og forældre Indsats i forhold til at bringe eleven tilbage til skolen Konkrete aftaler om, hvem der gør, hvad og hvornår, der følges op Mål med indsatsen

Indsats Fase 1 Fase 3 Fase 2 Afdækning af årsager til fravær Dialog med elev Dialog med forældre Samarbejde med forældre Iværksættelse af initiativer for at få eleven tilbage i skole Inddragelse af Familie&forebyggelse (underretning) Pædagogisk handleplan Indsats på skolen Tværfaglig sammentænkt indsats skole og Familie&Fore-byggelse Fase 2 Indsats ift. pædagogisk handleplan Inddragelse af TVÆRS institution Tværfaglig indsats i fokus

Hvor er vi nu? Rapport er sendt ud til skolerne, der har arbejdet med indsatsen siden 1. august. Rapporten er bearbejdet til en guide ift. indsatsen, som er tænkt som et arbejdsredskab for det pædagogiske personale. Pixi er udsendt. Skolerne er begyndt at registrere lektionsfravær for eleverne i 7. til 10. klasse. Der er udarbejdet et nyt dashboard i LIS, som følger udviklingen i elever med bekymrende fravær.

Skoleforsømmere – den ledelsesmæssige opgave Indtroducer rapport og pixi til alle medarbejdere, herunder en fælles forståelse af "bekymrende fravær" Lav fast procedure for hvordan I følger fraværet på LIS – både hos personale og medarbejdere Sikre at registrering sker som aftalt Indarbejd de arbejdsgange der er beskrevet i guide til indsats.

Fremadrettet Indsatsen skal implementeres til faste arbejdsgange TVÆRS strukturen skal inddrages i arbejdet med skoleforsømmere Erfaringerne fra projekt Sofie skal inddrages i implementeringen af indsatsen