Forældres oplevelse af tidlig udslusning Anne Boier Sørensen, Adjunkt, Cand. Cur., Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens, VIA Program for Patientologi Internationale.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Anne-Mette Sørensen, Allerød Kommune
Advertisements

Gitte M.Møller, afdelingssygeplejerske, neurointensiv, afsnit 2093
Hjemmebesøget – Sundhedsplejens kerneydelse
FORÆLDREINDDRAGELSE - I DAGBEHANDLING AF BØRN OG UNGE MED SPISEFORSTYRRELSE Ved sygeplejerske John Dietz, psykolog Anne Lydolff og forælder Eva Elle.
Tryghed ved udskrivelsen
Sundhedssekretariatet Sundhedsprofiler i Fredericia Kommune Baggrund og formål med at arbejde med sundhedsprofiler Fremgangsmåde og dataindsamling Præsentation.
Skoleforhold og Læring. Barnet som social aktør Barnets deltagelse i sociale sammenhænge Barnets sociale kompetencer Kontekstens betydning for trivsel.
BRUGERPEJLING PÅ SOFIELUNDSKOLEN OG ELVERDAMSSKOLEN FORÆLDRE UDARBEJDET AF FOLKESUNDHED MAJ 2016.
Skole og Skoling- konference 9.februar 2016 Skolefravær Årsager og indsatser Johanne Jeppesen Lomholt Adjunkt, Aarhus Universitet
Den pædagogiske assistentuddannelse En uddannelse til fremtiden Oplæg v. Vibeke Nielsen Den 23. juni 2009.
Helhedsorienteret indsats Møde i økonomiudvalget 8. februar 2016.
NFBO konference august 2014 Børns stemmer  Anette Baadsgaard, daglig leder CSO, Rigshospitalet, København  Mimi Strange, direktør, Januscentret, København.
Børn i familier med alkoholproblemer Pia Baumgarten, Alkoholkoordinator Alkoholbehandlingen, Kolding Kommunes Misbrugscenter, Elvej 2a, 6000 Kolding
Mor og barn hos lægen. Hvordan vi har arbejdet med at forbedre kommunikationen – og hvad vi har fået ud af det Poul-Erik Kofoed og Jette Ammentorp.
2 JUNE 2014 COWI POWERPOINT PRESENTATION 1 Evaluering af etableringen af Familieambulatorierne.
Sundheds- og Forebyggelsesudvalgets høring om sektorovergange og samarbejdet mellem regioner, kommuner og almen praksis Hvordan skaber vi sammenhængende.
Patienters oplevelse af livet efter indlæggelse på intensiv afdeling Forskningsprojekt ved Forskningsenheden for Klinisk Sygepleje Intensivsygeplejersker.
Unge i Grønland Med fokus på seksualitet og seksuelle overgreb.
OK 2015 Forlig med RLTN Det generelle forlig og overenskomsten (leder)
1 Forskningsaktiviteter Forskningsaktiviteter i Klinik for Selvmordstruede Forskningsafdelingen er en del af forskningsenheden i Det Børne og Ungdomspsykiatriske.
Inddragelse af børn og unge med særlig fokus på det udviklingsstøttende perspektiv Work shop 2 Socialrådgiver, lektor Birthe Elholm, Institut for Socialt.
Plan for den ældre medicinske patient Seminar om fremtidens indsats for ældre medicinske patienter Danske Regioner maj 2009 Pernille Slebsager.
Århus KommuneFamilier, Børn og Unge Evaluering af Spædbørnsprojektet Familieplejeanbringelse af børn i alderen måneder, hvor der forventes et langsigtet.
Rationel farmakoterapi Speciallægeuddannelsen i almen medicin.
1 ▪ En familie fødes 2016.
Klinisk Etisk Komite for psykiatrien i Region Syddanmark. Psykiatriens regionale ledermøde Anne Marie Enderlein Cand. mag. i idehistorie, sup.
Forældre er en aktiv ressource i inklusionsopgaven i børnehuse og skoler.
Hvordan bruger man tilfredshedsmålinger? Praktiserende læge, ph.d. Hanne Heje Konsulent ved DAK-E/DanPEP.
TVÆRFAGLIGT SAMARBEJDE LIAM VERBAL OG ORALMOTORISK DYSPRAKSI.
Dokumentation af sygepleje -et etnografisk inspireret studie af perioperative sygeplejerskers dokumentationspraksis Vejledere: Kirsten Frederiksen, Ph.d.
”Hvordan undgår jeg som professionel at tage parti?” ”Jeg mangler redskaber til samtaler med forældre der har det svært” ”Kan vi forlange at både mor og.
Gennemførelse Lektion 6 Indhold: Faser i gennemførelsen Undersøgelsen
Tip en 12´er om etik og kontrakt for bestyrelser
Forældres opfattelse af Den Danske Folkeskole
Persondata – kortlægning af skolens behandling
Respekt for Grænser Fakta
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Forældre som en ressource i sprogarbejdet:
Fra Dansk Golf Union Juniorugen Landsseminar Juniorkonsulenter
Hvad er Projekt Sund Skole? Projekt Sund Skole er et nyt EU-støttet projekt, som koncentrerer sig om næring til læring i indskolingen. Projektet.
Styrk forældreansvaret
Ordenes betydning Alkoholiker
Akkreditering i speciallægepraksis
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Elevernes evaluering af grundforløbet
Hvor meget hjælper familier i dag?
Aula: hvordan vil vi bruge det i forældresamarbejdet?
Kan vi forudsige genindlæggelser efter hjerteklapoperation?
patientansvarlig læge
FSAIO ‘s Efterårs Fagdag 6 Oktober 2017
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
Ulighed i sundhed – fokus på tænder
OK18 Det statslige forlig
Nye identiteter for patienter og sundhedspersonale
Projekt lindrende indsats
Informationsmøde 23. april Særlige pladser
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Master i Projekt- og Innovationsledelse
Nyt fra forskningen – med fokus på kvalitet og kvalitetssikring
Jonna Jepsen Specialkonsulent, underviser og forfatter
Velkommen til Risskov Skole
Projekt supervision på sengeafdeling H1
Hjerneskaderådgivningen CFK
INDHOLD I SAMTALEN - BASISINFO
2. Kontaktperson, patientforløbsvejleder, guide, mentor, nøgleperson
Målopfølgning – Børne- og Skoleudvalget
Sofie Kryger Jurist 28. november 2018 justitia-int.org
Metakognitiv behandling til børn med generaliseret angst
Ældre Sagens Distriktsdag, den
Præsentationens transcript:

Forældres oplevelse af tidlig udslusning Anne Boier Sørensen, Adjunkt, Cand. Cur., Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens, VIA Program for Patientologi Internationale studier viser, at familier ikke er tilstrækkelig forberedte til udskrivelsen af det præmature barn. Dette medfører dårligere trivsel for barnet, øget angst i familien samt øget forbrug af sundhedspleje efter udskrivelsen. Flere steder i Danmark tilbydes forældre med et præmatur barn at komme tidligt hjem, hvis barnets tilstand tillader det. Under disse udslusningsforløb besøger en sygeplejerske familien 2 gang om ugen. Studier i tilknytning hertil har belyst barnets sundhedstilstand og familiens trivsel, men der har ikke været fokus på, hvilke oplevelser forældrene har i forbindelse med at blive tidligt udsluset til hjemmet. Formål: Belyse patient- og pårørende perspektiv hos forældre til præmature børn. Bidrage med viden om betydningen af en tidlig udslusning til hjemmet. Problemformulering: Hvilke oplevelser beskriver forældre til præmature børn, som har været tidligt udsluset til hjemmet? Metode: Der gennemføres kvalitative interview med en semistruktureret spørgeguide. Informanterne udgøres af forældre til 6 børn, 6 uger efter endt forløb i ordningen med tidlig udslusning. Der arbejdes med meningskondensering som analysemetode via anvendelse af IT-programmet NVivo. Resultat og konklusion: Under udarbejdelse Projektet udarbejdes i samarbejde med sygeplejersker afsnit A30, Børneafdelingen, AUH & Hanne Aagaard, klinisk sygeplejespecialist, ph.d. Børneafdelingen, AUH