‘En bevægende kommune - Bevæg dig for livet’

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sundhed menneske og samfund
Advertisements

Generelle bemærkninger • God harmoni med Folkeoplysningsudvalgets rapport • Formålsbeskrivelsen omfatter nu også at ”fremme demokratiforståelse og aktivt.
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Socialstyrelsens nye vidensnotater
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
der var engang behandlingspsykiatri Idræt og motion – en ny vej
Randers Modellen Randers Modellen: Politikker - 1
Det frivillige foreningsliv i dansk idræt
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Brændpunkter i fremtidens lokale idrætspolitik IDAN 20. april 2006.
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Visioner for idrætten Høje Taastrup Kommune 2006 – 2009 En opfølgning.
Repræsentantskabsmøde Idrættens Samråd Program for aftenens repræsentantskabsmøde  Velkomst  Fremtidens lokale idrætsbyggeri v/ Peter Laursen,
10 punkts programmet •Der skal sikres alle børn og unge et alsidigt tilbud om fritidsvirksomhed •Kommunen skal samordne fritidsforanstaltninger, der iværksættes.
Plan 2015 Vision: Y`s Men International Region Danmark er i 2015 en bevægelse, som lokalt, nationalt, internationalt og organisatorisk er klar til at engagere.
Idrætsorganisationernes ledelse og organisation
Resultater og indsatser for projekt Sædding og Ådalen på Toppen
Temadag om forebyggelse og sundhedsfremme for personer med handicap
Afdelingsbestyrelsernes rolle i særligt udsatte boligområder Konference 19. november 2011.
Idrættens Analyseinstitut l Kanonbådsvej 12A l 1437 København K l Tlf l Frivillighed i danske idrætsforeninger August 2012 Temamøde,
Institut for Idræt Foreningsliv og kommuner. At agere i en projektkultur Charlotte Østergaard, Studieadjunkt Institut for Idræt, Københavns Universitet.
8.1. Få bevægelse ind i hverdagen - voksne mindst 30 minutter om dagen 8.2.
Bevægelse i hverdagen. Navn Navnesen  1,6 mio. idrætsaktive  frivillige ledere, trænere og instruktører.  foreninger er organiseret i.
Aktivt medborgerskab som ressource i sundhedsfremmende arbejde.
Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)
Skolesport Leg, Liv & Læring Idrætsprojekt Idrætsoplevelser for børn og unge med indlæringsvanskeligheder Partnerskab mellem Dansk Skoleidræt,
Tryghed – Netværk - Nødvendighed Horsens Safe Community & Healthy City v/ Inge Kristiansen.
LOF Ikast/Brande Samskabelsesprojekt vedr. sundhed og frivillighed.
Broen til bedre sundhed – fremtidens voksne Borgmester Stig Vestergaard 3. Maj 2013.
Fritidspas.
Repræsentantskabsmøde Idrættens Samråd Program for aftenens repræsentantskabsmøde Velkomst IS beretning for året der er gået Debat om beretningen.
Idrætten i en ny storkommune  Kommunens idrætspolitiske målsætninger  Tilskudsordninger  Haller og anlæg  Brugerindflydelse i fremtiden  Strukturen.
Hvem skal kommunerne samarbejde med i fremtiden på idrætsområdet? Oplæg til Breddeidrætsudvalgets møde tirsdag d. 6. november v/ Børne- og Fritidsdirektør.
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Er foreningerne for alle – eller bare for de fleste?
Sundhedsaftale III status
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
Idræt og socialt udsatte
Biblioteksstrategi Den 8. maj 2015
FÆLLES OM FRITIDEN Oplæg på temadagen ‘Veje til deltagelse’ Cecilie Friis / projektmedarbejder SUMH – Sammenslutningen af Unge Med Handicap.
Vision Analyser, undersøgelser, projekterfaringer Navn Navnesen Anders Kragh Jespersen, DGI Lab 1.
COWI PowerPoint design manual# Datagrundlag for rapporten  Registeranalyser fra DREAM, Danmarks Statistik  Sagsgennemgang af 338 sager fra Århus, Ringkjøbing/
En længere skoledag for de mindste med integrering af fysisk aktivitet i undervisningen.
Lige muligheder i livet Strategi for børn og unge i udsatte positioner.
Hjertemotion – motion for livet v/ udviklingsfysioterapeut Martin Walsøe, Hjerteforeningen.
Morgendagens Børne- og Ungeliv ELEVER Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 11:34 Powered.
Dansk Handicap Idræts-Forbund Mission, Vision og Mål
Navn Navnesen Planlægning i DGI Udviklings- og strategimøde direktionen 16/
Mission HVORFOR er vi her og hvad vil vi opnå ? DVL skaber gode vandreoplevelser for hele livet, hvor vi får mere end vandring Socialt samvær Det er sikkert.
Hvad er Velfærds-LAB? 1. Leder- og medarbejderønsker til BV Medinddragelse og medindflydelse Fælles tilgang til arbejdet med borgeren Understøttelse til.
Idræt og bevægelse i Danmarks bedste idrætskommune.
Gode relationer, tydelige rammer og klar kommunikation - 10 trin til det gode samarbejde mellem efterskoler og kommuner omkring sårbare og udsatte unge.
Dansk Handicap Idræts-Forbund Mission, Vision og Mål
SportHouse –  TEAM/ RESSOURCER KRITISK SUCCES FAKTOR UDFORDRINGER/ FORHINDRINGER FASER/MILEPÆLE/AKTIVITETER xx MÅL Februar 2014 Bestyrelsens.
Præsentation af baggrund, udkast og initiativer
Status på Badminton ift. visionsarbejdet
Strategi 2015 Svømmekonference 2012.
Se mere om L21 ansøgning på
Spil: Repetitions fysisk aktivitet Spørgsmål: Spilleregler:
Dagsorden Præsentation - hvad er en Landsbyklynge?
Rehabilitering og hjemmehjælp
Kort om adfærdsdesign ‹nr.›.
Vision DGI og DIF’s fælles vision: I 2025 skal mindst 75 pct. af danskerne dyrke idræt, og mindst 50 pct. af danskerne skal dyrke idræt i en forening.
Ledelsesforumsmøde 28. November 2016.
[klik og indsæt kommunenavn]
Boligpolitik Temadrøftelse Økonomiudvalget 13. november 2018.
Fra anledning til udvikling
Hvordan vil vi samarbejde fremover?
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

‘En bevægende kommune - Bevæg dig for livet’ Den 21. august 2017

Formål Få flere (inaktive) borgere i Ikast-Brande Kommune til at bevæge sig. Det skal ske ved en fokuseret samling af ressourcer og interessenter hos Ikast-Brande Kommune og borgerne, DGI/DIF samt andre aktører med interesse for at skabe mere bevægelse. Dette øger muligheden for at understøtte eksisterende tiltag, men også muligheden for at nytænke indsatser og gribe ”bevægelse” an på en ny måde. Vi går med denne indsats ”nye veje”!

Baggrund og vision DGI og DIF har besluttet at arbejde for en fælles vision: ’Bevæg dig for livet’ – 25-50-75. Med baggrund i denne vision samt Strategi 2020 (IBK) har Ikast-Brande Kommune, DGI og DIF indgået en aftale om, at Ikast-Brande Kommune er blevet DK’s første visionskommune. Som visionskommune forpligter kommunen sig til bevidst i hele kommunens virke at arbejde for at få flest mulige borger til at være idrætsligt aktive gennem indsatser på alle forvaltningsområder, der kan spille ind i forhold til målet. Aftalen løber over 5 år.

Målsætninger 85% af alle kommunens borgere er fysisk aktive i 2020. Definition af en fysisk aktiv person = Når du er fysisk aktiv mindst to dage om ugen á 30 min. Fysisk aktivitet omfatter al bevægelse, der øger energiomsætningen - fra hård motion til hverdagsaktiviteter. I 2020 skal der være ca. 1300 flere, der svarer, at de er fysisk aktive. 58 % dyrker idræt og motion i fritiden i 2022. Selvvurdering -> en lang liste af idræt- og motionsformer. En stigning til 58 % betyder, at ca. 3300 flere borgere skal dyrke idræt og motion i fritiden i 2022.

Det unikke samarbejde Samarbejdsaftalen mellem DIF/DGI og Ikast-Brande Kommune gør det muligt: at samle og fokuserer mange (forskellige) faglige kompetencer og ressourcer på samme opgave – interne samt eksterne kompetencer. at skabe synergieffekter, som ikke eksisterede alene i kommune eller idrætsorganisationer, til fordel for borgerne i IBK. at nytænke indsatser, tænke nye veje, for at aktivere flere inaktive borgere. at understøtte det ”bevægende” arbejde, som allerede sker rundt i IBK.

Målgrupper Fokus på at aktivere de inaktive. ”De rigtige mænd” – voksne mænd fra 25 til 65 år, der typisk er i arbejde og lavt uddannede. Seniorer – ældre som overvejer eller lige er stoppet på arbejdsmarkedet. Socialt udsatte børn og unge –mellem 3 og 18 år. Der vil være et særligt fokus på overvægtige. Mennesker med handicap eller psykisk sygdom

Rammevilkår og arenaer Rammevilkår 1. Et aktivt foreningsliv 2. Rum og rammer for idræt og bevægelse 3. De kommunale daginstitutioner og folkeskoler Arenaer 1. Boligsociale områder Stadion Allé og Østbyen i Ikast 2. Udvikling af bysamfund (lokalcenterbyer).

Workshop for interessenter Foreløbig dato: 7.11.2017 Idé: Borgerinddragelse og sammenskabelse mellem ressourcepersoner hos kommune, DGI/DIF og borgerne. Formål: Et led i en stærkere implementering af ‘Bevægende Kommune – Bevæg dig for livet’ hos borgerne i IBK. Debattere konkrete tiltag for målgrupperne Netværke med andre aktører og ressourcepersoner

Workshop - fortsat Produkt: Etablering af (forpligtende) aftaler omkring videre indsatsmuligheder Katalog med nye potentielle indsatser Oversigt over relevante kontaktpersoner Deltagere: Ressourcepersoner hos Ikast-Brande Kommune og DGI/DIF Interessenter fra foreninger, aftenskoler, frivillige aktører, ect. Borgere og ildsjæle med interesse i at skabe bevægelse

Kontakt: Projektleder: Christian Valbak, chmva@ikast-brande.dk Tlf: 24846828 eller 99604157