V ORBASSE - H ER HANDLER VI Områdefornyelse

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Foreningsudviklingstesten
Advertisements

Vision Ganløse og Slagslunde Skole
DAGSORDEN • Velkomst v/ Udvalgsformand Jesper Mathiesen • Områdefornyelse og Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter • Visioner for områdefornyelsen.
Børns udvikling – et fokus på børn og sprog
1 EKSTENSION Ny klub i området? Hvordan kan det gøres? DGe okt
Netbank Det offentlige Dk e-Boks
mellem Miljøministeriet og KL
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
Opgaven jeg fik stillet
Orienterende møde 7. november Agenda Velkomst Præsentation af bestyrelsen 0.Bestyrelsens opgaver og ansvar 1.Britts fratrædelse 2.Byggeriet 3.Den.
Beretning for år 2001 Fremtiden.
Velkommen til temadag om Indholdskanalen. Program: : Indholdskanalens muligheder Baggrunden for Indholdskanalen : Leverandør-præsentationer.
De københavnske Ældreråd Organisationen. § 30. Kommunalbestyrelsen nedsætter et ældreråd. Ældrerådet rådgiver kommunalbestyrelsen i ældrepolitiske spørgsmål.
Udviklingsplaner Sønderborg
Lederforum Dagsorden: Velkommen og generel orientering Aftaler 2008
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
UDVIKLINGSPLAN ANDST Vision 2020 i 2020 Andst.
Sådan skaber vi et kampagnekorps Baggrund Foreningen skal bruge flere frivillige til centrale og lokale events For fortsat at sikre midler til foreningens.
KORINTH I.F. MULTIBANE.
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Oplæg til Strategi for kreds-FDF HB møde februar 2012, bilag 4.2 Status – februar 2012 Ver.2.5.
Afklaringskatalog på Hjælpemiddelområdet
Større Skriftlig opgave
Samrådenes Temamøde Velkommen Modtagelse af flygtninge i Aalborg Kommune – v. Famile- og Beskæftigelsesforvaltningen Tema: Fysisk Udvikling.
Nyt Fælles Bibliotekssystem
Den gode projektansøgning
Status for Det Internationale Kulturpanels arbejde Oplæg på Kulturseminaret 30. august 2011 ved Jesper Hermansen, formand for Det Internationale Kulturpanel.
Lokale grønne partnerskaber
Hovedpunkterne i en ny strategi
Placering af dagligvarebutik i Kvistgaard ‏ Kvistgård-Nyrup borgerforening 19. November 2014.
Det digitale ungdomsliv !#¤%&”¤! Børne- og ungdomsliv: Venskaber, uvenskaber, mobning, kærlighed, identitet…. Børne-
Trafiksikkerhed – Ringkøbing-Skjern Kommune September 2009 – opstart arbejdsgruppe på tværs af kommunens afdelinger, med det formål af udarbejde forslag.
Implementering i Region Midt
Trafiksikkerhedsby konkret udmøntning af Trafiksikkerhedsplan 2013
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Det digitale ungdomsliv !#¤%&”¤! Børne- og ungdomsliv: Venskaber, uvenskaber, mobning, kærlighed, identitet…. Børne- og ungdomsliv på.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Design af KVIK-selvevaluering Tovholderens rolle og opgaver 17. januar 2007.
Lokaldrevet udvikling. Strategi Et Vendsyssel - i balance. LAG Nords væsentligste opgave er at sikre bosætning i hele aktionsgruppens område. Det er derfor.
SPS Ny procedure for opmærksomhed og ansøgning. Problemstillingen er –Forskel på rettigheder i kommunalt regi og i ungdomsuddannelserne –Derfor er der.
Kom godt i gang med dit EU- projekt. Step 1: Lav en projektskitse Step 2: Undersøg støttemulighederne Step 3: Læs program-dokumenterne +tidl. støttede.
Borgerinddragelse Projekt Vejen til Uddannelse og Beskæftigelse Torsdag den 10.april 2014.
Frivilligmesse FrivilligtSocialtArbejde Lov om social service § 18. Kommunalbestyrelsen skal samarbejde med frivillige organisationer § 18. Kommunalbestyrelsen.
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
”50 akademikere i 180 dage” Et vækstskabende erhvervsudviklingsprojekt i Frederiksberg Kommune.
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
Forløbsbeskrivelse for indkaldelse til og afholdelse af koordinerende møde Kontakt til borger – Kender borger tovholder?
LAG SYDSJÆLLAND. LAG Sydsjælland Forening: LAG Sydsjælland er en forening med det formål at fremme landdistriktsudvikling bl.a. ved at støtte projekter.
Forslag om påtænkt lukning af Tjørnelyskolen og overvejelser vedr. flytning af Tjørnelyklasserne Dialogmøde forældre Tjørnelyklasserne den 30. september.
Voksenlærlingordningen. Hvorfor en voksenlærlingeordning?  Voksenlærlingeordningen startede i 1997 for at modvirke de begyndende balanceproblemer på.
Talentudvikling i Integrationsministeriet 2008 Hvad er et talent? Hvorfor vil vi det her? Hvad indeholder vores talentprogram? Hvilke udfordringer og muligheder.
I Skolebestyrelsen har vi blandt meget andet arbejdet med sundhedspolitik. I forlængelse af dette arbejde, besluttede vi at sløjfe kakaomælken og har i.
Oplæg om PLO-K Om PLO-K’s organisering, økonomi, opgaver og roller, kontaktperson i PLO-R, samt om PLO’s kommuneudvalg.
(Hvordan) bringer Peer-støtte recovery ind i organisationerne
/ VELKOMMEN TIL JER ALLE!
Sprog og kultur PROJEKT hg2
Arbejdsgruppemøde for Holmen
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Bramming- Grindstedbanen
Talt med 23 ledere og medarbejdere
Nyhedsbrev 7 Udrulning af Aula.
§ 18-teamet Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling
Hvordan vil vi samarbejde fremover?
Målopfølgning – Klima- og Bæredygtighedsudvalget
Møde 11. april 2019 GRØNT RÅD.
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
INTRODUKTION TIL SKOLELEDERE
Rammesætning Aftaler om indhold Jeg taler ud fra en faglig position
Præsentationens transcript:

V ORBASSE - H ER HANDLER VI Områdefornyelse

P ROGRAM FOR AFTENEN Lidt historie Hovedpunkterne i program for områdefornyelse, som er sendt til ministeriet Hvordan organiseres arbejdet med områdefornyelsen Nedsættelse af arbejdsgrupper og planlægning af den første tid Tilbagemelding og hvad sker der nu. 2

L IDT HISTORIE August 2014 – koordineringsudvalget besluttede at få et overblik over de største udfordringer, som Vorbasse stod overfor, for evt. bedre at kunne prioritere, hvordan kræfterne blev brugt bedst. Udfordringerne viste fokus på 5 punkter: Byforskønnelse, Børnenes landsby, Bosætning, Turisme og Fortsat god velfærd/Sundhedshus November Boligministeriet indkalder ansøgninger for områdefornyelse i mindre byer. Og koordineringsudvalget beslutter sig for at lave en ansøgning, og opfordrer kommunen til at medvirke og støtte initiativet. 7. januar 2015 ansøgningsfrist. Kommunen søger om en ramme på 5.79 mio. kr. og ministeriet beslutter, at støtte med 1.9 mio. kr. ( ca. 30 %) Resten skal kommunen betale. Men der skal laves et detaljeret program for, hvad man vil med områdefornyelsen i perioden 2016 – August 2016 er dette detailprogram færdigt og indsendes til ministeriet. Og nu venter vi så på den endelige godkendelse, inden vi kan gå i gang – formentlig omkring julen

H VAD ER OMRÅDEFORNYELSE Staten har besluttet at afsætte penge til byfornyelse, herunder at støtte fornyelsen i mindre byer med under 3000 indbyggere, således at byens udfordringer gennem fornyelsen kan få mere optimisme. Det kræver, at der også er potentialer i byen til at gøre noget ved byens udfordringer, og at borgerne vil bakke op og deltage i udformningen af områdefornyelsen. Det er Billund kommune, der søger og støtter områdefornyelsen med penge og styrer projektet, så det når i mål. Og fornyelsen skal passe til det kommunen også vil med landsbyen. 4

P ROGRAM FOR OMRÅDEFORNYELSE 2016 – Vorbasse har valgt at områdefornyelsen skal dreje sig om 4 indsatsområder: 1. Byens ansigt – hovedgaden og trafik 2. Byens torve og åbne arealer 3. Byens sammenhænge – stier, området fritidscenter og skole 4. Markedsføring og bosætning. Gennemgås via det indsendte program nu. 5

B ORGERNES ØNSKER OG DE 4 INDSATSOMRÅDER – UDGANGSPUNKT I PROGRAMMET. På 2 cafemøder er der arbejdet med byens identitet, og hvad det er vi tror på kan gavne Vorbasse, samt prioritere indsatserne De fire indsatser - Byens ansigt – hovedgaden og trafik - Byens torve og åbne arealer - Byens sammenhænge, skole, fritidscenter, hjertestier, markedsplads og byen – oplevelser - Markedsføring og bosætning. Organisering og tidsplan Økonomi 6

B ORGERINDDRAGELSEN For hver af de 4 indsatser nedsættes der en arbejdsgruppe, der på borgernes vegne skal medvirke til, hvad der skal gøres, inspirere til det bedst mulige resultat og medvirke til at Vorbasse får den bedst mulige løsning. Der vil også blive holdt borgermøder/cafeer undervejs, når der er brug for det. Derfor vil vi i aften nedsætte de arbejdsgrupper, der kommer til at beskæftige sig med de enkelte indsatser. Men vi skal vente med at gå i gang, indtil vi har sikkerhed for at godkendelsen fra ministeriet foreligger. 7

H VAD SKAL ARBEJDSGRUPPERNE GØRE NU Vælg den gruppe du har lyst til at deltage i. Gruppen skal organiseres – dvs. finde ud af, hvem der er med i gruppen, vælge talsmand, fordele opgaver som hvem der indkalder, dagsorden, referat, bestille lokale Aftale den første møderække – eks. det første kvartal i Tidspunkt for møderne. Drøfte, om der er behov for at hente inspiration udefra, studiebesøg, inspirationstur eller invitation af andre, der har erfaringer. Når programmet er godkendt kan det endelige arbejde gå i gang under ledelse af kommunen og koordineringsudvalget. 8

H VAD SKER DER NU ? Vi venter på ministeriet Billund kommune melder klar med en projektledelse Indkaldelse til startmøde for hele projektet Arbejdsgrupperne i arbejdstøjet Koordineringsgruppen koordinerer, orienterer og kommunikerer indadtil og udadtil. 9