FIRST® LEGO® LEAGUE 2016 Kick Off møde mandag den 12. september 2016.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Forældredage i indskolingen Alt hvad du skal vide om Forældredage på Hellerup Skole Mini guide Praktiske oplysninger Tidspunkt: Datoer for forældredagene.
Advertisements

Lablæring Uddannelsesforum 2011 Projekt i Sosuuddannelsen
Energi- & Vandværkstedet
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Forædremøde den
Et væksthus for børn og voksne
Netværksgrupper for 7.–9. kl. i UU Skive •Den politiske målsætning er at 95% af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse. •De unges muligheder.
Højdevangens Skole Her er godt at lære
FIRST LEGO League, Skandinavien
Science Class Juelsminde Skole
Lærersamarbejde i Aarhus september 2011 Aarhus Social- og Sundhedsskole.
I Mariagerfjord Kommune vil vi frem- me børn og unges muligheder for at få del i de gode jobmuligheder i frem- tiden. Derfor vil vi gøre flere børn og.
NTS-centeret Nationalt center for undervisning i natur, teknik og sundhed - Fordi interessen for og kvaliteten af undervisningen i natur, teknik og sundhed.
Samarbejde skole og erhvervsliv Arbejdsgruppemøde september 2011.
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Fagdidaktisk kursus i religion
Hanne og Marianne siger tak for et par gode uger. Vi glæder os til resten af året sammen med jer! Opstartsugerne på Sønderholm Skole På de følgende sider.
Uddannelsesparathed - hvad er det
Midtvejsstatus for pilotprojektet LP-modellen i det kommunale dagtilbud Octavia, Roskilde 14.september 2010 kl Pia Guttorm & Ole Hansen.
Velkommen Lærersamarbejde i Aarhus august 2012 Aarhus Tech, Viby J.
Eksamen i KS -praktiske og gode råd samt eksempler på eksamensbilag
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Science-kommune Sorø På vej ind i fremtiden… Mikael Scheby Naturfagskoordinator i Sorø Kommune.
Faglig fordybelse i indskolingen
Det Naturvidenskabelige Fakultet Helge Knudsen Velkommen Kristiansand !
FIRST LEGO LEAGUE HVEM STÅR BAK? Stiftelsen FIRST Scandinavia står bag FIRST LEGO League- turneringerne i Skandinavien ” Stiftelsens formål er at.
Workshop 1 Forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på EUD.
Til etablering af science klubber Materialet kan give: Inspiration til opstart af science klub Indblik i andres erfaringer Bud på, hvilke overvejelser.
Lederseminar 2014 Varde Kommune
Hvad er Projekt X:IT? Projekt Børn, Unge & Rygning Kræftens Bekæmpelse.
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
-Akademiet NTS repræsentantskabsmøde den
Mød Aalborg Universitet
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Et udviklingsprojekt for Region Hovedstaden Projektets mål: Øge motivationen for lærere og elever Arbejde med fem innovative kompetencer.
Skolestart Program Velkomst Lovgrundlag og trinmål for 0. klasse
Læreprocesser i naturvidenskabelige fag - I erhvervsuddannelses-kontekster Ole Ravn Christensen Paola Valero Institut for Uddannelse, Læring og Filosofi.
Kompetencerejsen netværksmøde den 17. august 2002.
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
Præsentation af egen institution En forudsætning for en konstruktiv erfaringsudveksling og sparring indenfor netværket er, at kendskabet til hinanden er.
Niels Brocks Handelsgymnasium: Fra uddannelsesfremmed til talent
Udeundervisning Egebjerg Skole og Børnehave
Fremtiden er for vigtig - til at overlade til mændene Karen Falkenberg Lund Alexandra Instituttet.
Lad tanker og drømme flyve - Søren Kierkegaard for alle
Vision og mål for Aalborg Kommunes skoler
Aftenens program Kl – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca Elever går med lærere til teamlokaler.
Sprogbaseret læring i naturfag
FIRST® LEGO® LEAGUE 2015 OPLÆGSHOLDER, DATO.
FIRST® LEGO® LEAGUE 2015 OPLÆGSHOLDER, DATO. Siden starten i 2000 har FIRST Scandinavia haft som formål at give børn og unge gode lærings- og udviklingsmuligheder.
Danmarks Badminton Forbund Udviklingskonsulent Kirsten Leth. Badminton Midt - og Nordjylland. Med mor og far ved baglinjen. Herning Badminton klub. 21.September.
Jr. FIRST® LEGO® LEAGUE 2015 OPLÆGSHOLDER, DATO. Siden starten i 2000 har formålet med FIRST Scandinavia været at give børn og unge gode lærings- og succesoplevelser.
Korsager Skole 3. februar Præsentation og referat fra Kontakt- og trivselsforældre ekstra møde.
FIRST® LEGO® LEAGUE 2016 OPLÆGSHOLDER, DATO. Siden starten i 2000 har formålet med FIRST Scandinavia været at give børn og unge gode lærings- og succesoplevelser.
Jr.FIRST® LEGO® LEAGUE 2016 OPLÆGSHOLDER, DATO. Siden starten i 2000 har formålet med FIRST Scandinavia været at give børn og unge gode lærings- og succesoplevelser.
Damer og herrer er så og så fede… Hvordan finder man en ny mor og venner, der ikke ryger hash? Hvordan finder man en ny mor og venner, der ikke ryger hash?
Jr.FIRST® LEGO® LEAGUE 2015 OPLÆGSHOLDER, DATO. Siden starten i 2000 har formålet med FIRST Scandinavia været at give børn og unge gode lærings- og succesoplevelser.
Godkendt af bestyrelsen den 5. november 2015 Barnets perspektiv EGMONT FONDENS STRATEGI FOR BØRNE- OG UNGEINDDRAGELSE.
TEMA 4 Inspiration & Feedback: Idéen ud i virkeligheden
Hvordan motiverer vi de unge?
Jr.FIRST® LEGO® LEAGUE 2015 OPLÆGSHOLDER, DATO.
TEMA 6 Præsentation: Sælg idéen
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
- en spændende kundskabs- og teknologikonkurrence for børn og unge
Bænkebidere Et forløb for 2. klasse.
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Den glade skole på bjerget.
Junior golf i KGK – Golf skal være sjovt
VELKOMMEN TIL ENGINEERING DAY 2018
Præsentationens transcript:

FIRST® LEGO® LEAGUE 2016 Kick Off møde mandag den 12. september 2016

Siden starten i 2000 har FIRST Scandinavia haft som formål at give børn og unge gode lærings- og udviklingsmuligheder inden for naturfag, matematik og teknologi. Over børn har deltaget i vores aktiviteter og fået inspirerende læring gennem undervisning i Newton-rum eller deltagelse i FIRST LEGO League. Vi glæder os over et stort og voksende netværk i Norge, Skandinavien og resten af verden. - Aliquid est possibile - Hvem står bag FLL i Skandinavien? Stiftelsen FIRST Scandinavia står bag FIRST® LEGO® League turneringerne i Skandinavien

Hvorfor FLL? De får erfaring med en arbejdsform, der er behov for i deres uddannelse og arbejdsliv! 12 3 Med FLL ønsker vi at medvirke til, at skolen skal kunne motivere børn og unge til at ville arbejde med de naturvidenskabelige fag, teknologi og design. Gode oplevelser med teknologi og projektarbejde 4 En undervisningsform der egner sig godt til differentieret undervisning Øger interessen for naturfag og teknologi Øger rekrutteringen til naturfaglige studier

Hvem kan deltage? Vi lægger vægt på, at FLL skal være forankret i skolen. Alle elementerne i projektet tager udgangspunkt i Fælles Mål i Danmark, Norge og Sverige. Projektet er tværfagligt med hovedvægt på naturfag, dansk og matematik Der kræves ingen forkundskaber for at deltage; men holdene kan med fordel sammensættes af piger og drenge med forskellige evner og interesser. 4 Deltagerne i FLL erfarer ofte, at de må trække på hinandens erfaringer og viden for at opnå det bedste resulatat. Holdet skal have mindst én voksen holdleder, og vi anbefaler en holdstørrelse på max. 12 deltagere. Aldersintervallet er år.

FLL kerneværdier  Vi arbejder sammen som et hold.  Vi arbejder på at finde løsninger og får råd og vejledning fra vores holdleder.  Det, vi lærer, er vigtigere, end hvad vi kan vinde.  Vi deler vores erfaringer med andre.  Vi er gode konkurrenter.  Vi er venlige og professionelle i alt, vi gør.  Vi har det sjovt!

Hvad skal vi nå i dag 3 x workshops: Præsentation af LEGO banen v/Bent Borup og Aimas Lund Tips og fif til forskningsopgave og markedsføring v/Niels Jannerup Årets udfordring, lidt ideer samt info om turnering v/Peter Rygaard og Britta Thomsen runde runde runde

Vigtige opgaver/datoer T-shirts med hjem (ekstra t-shirt kan bestilles 19-27/9) – HUSK i dag at være forbi Søren for registrering af rigtigt holdnummer og antal elever/vejledere Afleveringsfrist tirsdag 1/11 kl for projektindlevering af teknologi, forskning og markedsføring

FLL i skolen

Årets opgave I Animal Allies skal I se på mennesker og dyr som allierede i ønsket om at gøre livet bedre for alle. Nogle gange hjælper mennesker dyr, og nogle gange hjælper dyr mennesker. Projektopgaven i jeres team i år er at gøre vores interaktion med dyr bedre – forhåbentligt for os alle sammen

Til overvejelse Skadedyr – kan man udrydde dyr på en bedre dyreetisk måde? Invasive arter – hvorfor er det ok at udrydde nogen frem for andre og hvordan? Robotsæl Mobilgrisestald Fødekæden – vi spiser dyr, hvad giver det af overvejelser

Som hund og kat… At holde balancenAt komme af med varmen

Gødningsbillen (dung beetle)

Biomimetik: at efterligne naturen

Naturlig sonar og faldskærm

Projektets tre dele Markedsføring & Samarbeid Forskning Teknologi

Forskning  Skaffe sig viden om årets tema  Lave en problemformulering  Udtænke en innovativ løsning  Forberede en præsentation  Indlevere projektet

Teknologi  Bygge Challenge sættet  Udvikle og bygge en robot  Programmere robotten  Udtænke en strategi for robotkørslen  Forberede en teknisk præsentation  Indlevere projektet

Gode hints til banekørslen Ole Caprani, Institut for datalogi, Århus Universitet 6/index.html

Markedsføring og samarbejde  Markedsføre projektet forud for/efter turneringen  Planlægge og udforme en pit  Forberede en markedsføringspræsentation  Projektindlevering

Turneringsdagen Præsentation af forskningsopgaven for dommere

Turneringsdagen Konkurrerere med robotter på robotbanerne

Turneringsdagen Teknisk præsentation for dommerne

Turneringsdagen Markedsføring og samarbejde præsenteres i pit.

Turneringsdagen - praktisk Tidsplan – vigtigt!! 2-3 hold deler et klasselokale Pit er på 3x2m (to borde + en skillevæg) Banekørsel i kantinen Forskning og teknologifremlæggelse i klasselokale Forplejning – kommer på mail (voksne 100,- og elever 50,-) Kantinen er åben for kaffe/kage mm

Hjernekraft.org