30. marts 2016 Kort om Hjerteforeningen Patientforening, stiftet i 1962 136.800 medlemmer og Danmarks næststørste patientorganisation 3 faste rådgivninger.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Børn som pårørende til alvorligt syge forældre Anbefalinger til sundhedspersonalet Udarbejdet på baggrund af: Retningslinier for god praksis ved forebyggende.
Advertisements

Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Regionskursus Region Syddanmark Udviklingsfysioterapeut, Martin Walsøe
Oplæg ved Claus Graversen, chefsygeplejerske 3. April 2013
Orientering fra bestyrelsen
Præsentation af Patientens bog
Hjerteforeningens repræsentantskabsmøde 14. maj 2011
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Net Profitability Guidelines
Diana Kristensen, Overlæge, Psykiatrisk Center København
Alle vores sponsorere skal betragtes som samarbejdspartnere
Hvem er LandboUngdom? … med frivillig mener vi, at vi brænder for vores forening og skaber den med vores engagement … med samler mener vi, at vi gør det.
Kommunernes nye sundhedsopgaver og GIS
Omsætning af viden til handling
Introkursus for frivillige
Status på danske patientforeninger
Den oversete epidemi Data fra 2002.
Introduktionskursus for frivillige
Sundhed og livsstil Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Fremtiden med hjerte-kar-sygdom
Marketing & Fundraising
Grundkursus for frivillige i DH Politisk indflydelse.
Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden
Møde med Trygfonden Den 29. august 2011 Danmarks Lungeforening.
af den ældre medicinske patient
‘Retorik om KOL og rygning’
Klinisk Kardiovaskulær Epidemiologi gennem 30 år Gorm Boje Jensen 7. marts 2008.
Koncern Plan & Udvikling Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden Oplæg til møde i Regionsældrerådet den 9. marts 2011.
Hjerteforeningen ♥ Hjerteforeningen er en af Danmarks største private sygdomsbekæmpende organisationer med  medlemmer. Vi arbejder med forskning.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
Ringkøbing-Skjern kommune
Sundhed & Patientstøtte Introduktionskursus Charlotte Kira Kimby, Sundhedschef.
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
1 Mission BUC varetager hospitalsbaseret tværfaglig udredning og behandling af børn og unge fra 0-18 (21) år med psykisk sygdom og udviklingsforstyrrelse.
Hjertemotion Hjertemotion og patientstøtte. Hjertemotion Hjerteforeningens bidrag til den vedligeholdende rehabilitering – at fastholde de livsstilsændringer.
Regionsmøder marts 2015 v/adm. direktør Kim Høgh.
Velkommen Regionsmøder forår 2015
Landsseminar 2015 Workshop om Børn og Unge med hjertesygdom.
FIT FOR FIGHT.
TRÆK VEJRET.
Workshop 4 Hjerteforeningens politiske arbejde
Formandsmøde i Middelfart 5. september Først skal vi tale om vores ”ståsted”, -dernæst strategi Mange ord, derfor lægger vi en pause ind midtvejs.
Forebyggelsesafdelingen v/Morten Ørsted Rasmussen, Forebyggelseschef
Regionsmøder forår 2016 Nyt fra frivilligafdelingen.
Hvordan skal man se ud? Hvem kan træne? Alle kan træne Alle kan træne MEN –Cleares af lægen –Forskel på behandling og forebyggelse –Målsætning –Vælge.
Osteoporoseforeningen. Mission Vi arbejder for forebyggelse af knogleskørhed og følgerne heraf, således at flest muligt bevarer trivsel og førlighed livet.
Hvordan vinder vi et sundere og bedre liv for alle? Anne Kaltoft Formand i Hjerteforeningen.
Evaluering i Rådgivningen resultater samt tiltag.
Oplæg til Immun Defekt Foreningens Landsmøde 17. April 2010 Samarbejdet, foreningsarbejdet og meningen med det hele… v. Lene Jensen, direktør.
1940 ”Landsforeningen for Sukkersyge” stiftes i Danmark Der oprettes samme år afdelinger rundt om i landet I 1980 nyt logo (Motion, Medicin og Mad) I 1984.
Data om sygdom, risikofaktorer og levevilkår Middelfart, 26. november 2008 Knud Juel.
Følgende foredrag er udlånt med venlig tilladelse af forfatteren som har alle rettigheder. Foredraget må kun gengives med tilladelse. DCS Årsmøde 2011.
Hjerteforeningens frivilligindsats v/afdelingschef Betina Egede Jensen.
Hjerteforeningens interessevaretagelse Politisk konsulent Signe Elkrog Friis Den 20. oktober 2015.
Dansk Handicap Idræts-Forbund Mission, Vision og Mål
Psykoedukation skizofreni Session 1 – introduktion Undervisere:
Lægeforeningen Lægemøde 2007 Tilbagemelding på workshops om forebyggelse.
Introkursus for frivillige Hjerteforeningens kommunikationsafdeling 2015.
Hjerterehabilitering i Danmark lige nu! v/Lene Joensen Akademisk medarbejder Sundhed og Forebyggelse.
Introduktionsdag for frivillige Den 20. oktober 2015.
Årsmøde i Hjertemotion
Psykoedukation skizofreni
Introduktionsdag Nye frivillige i Hjerteforeningen
Udvalgte forskningsresultater
Hjerteforeningens sundhedskonference 12. oktober 2016 VELKOMMEN ved adm. direktør Kim Høgh Tak for ordet. Først og fremmest vil jeg gerne starte med at.
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
Det digitale danmark, hvordan realiserer vi potentialet?
Fundraising i Propa Inspiration til en fremtid med flere indtægter til projekter og aktiviteter I udgaven af Propa Nyt vil.
Temagruppen Fysisk Aktivitet Sund By Netværket 13. maj 2019
Præsentationens transcript:

30. marts 2016 Kort om Hjerteforeningen Patientforening, stiftet i medlemmer og Danmarks næststørste patientorganisation 3 faste rådgivninger og 9 satellitter rundt i landet 88 lokalkomiteer, 7 motionskomiteer og 3 patientklubber 86 ansatte Stifter af Børnehjertefonden Medlem af European Heart Network Adm. direktør Kim Høgh

Sådan er vi organiseret

Økonomi 2014 Omsætning: 142,1 millioner kr. Arveindtægter: 42,1 millioner kr. Øvrige indtægter: godt 100 millioner kr.

Vision Sammen vinder vi et sundere og bedre liv for alle Hjerteforeningen vil … Være en samlende aktør på forebyggelsesområdet Bidrage til et godt liv for alle danskere med hjerte- kar-sygdomme og deres pårørende Sikre gode organisatoriske rammer for at understøtte frivilligindsatsen Have større synlighed og kendskabsgrad Ved egen forskning og støtte til andre miljøers frie og tematiske forskning vise alle relevante samarbejdspartnere, at Hjerteforeningen er den rette at samarbejde og dele sine data med Øge indtægterne fra private, virksomheder og fonde væsentligt

Derfor Hjerteforeningen Omkring danskere lever med hjerte-kar-sygdom Hjerte-kar-sygdom er en af de hyppigste døds- årsager i Danmark. Hver 4. dødsfald skyldes hjerte- kar-sygdom svarende til ca liv om året Mere end voksne danskere indlægges årligt med hjerte-kar-sygdom Det koster ca. 7 mia. kr. årligt at behandle og medicinere hjerte-kar-patienter Omkring 450 børn fødes årligt med hjertesygdom

Det gør vi… Forskning Vi støtter den videnskabelige forskning i hjerte-kar-sygdom, der forbedrer forebyggelse og behandling Forebyggelse Vi forebygger hjerte-kar-sygdom gennem sundhedsfremmende aktiviteter og oplysning Patientstøtte Vi varetager hjerte-kar-patienter og pårørendes interesser gennem rådgivning, oplysning og sundhedspolitiske initiativer

Hjerteforeningen uddeler ca. 25 millioner kr. årligt Hjerteforeningen er blandt de største bidragydere til forskning i hjerte-kar- sygdomme HjerteTal.dk – et online opslagsværk med opgørelser af forekomst, dødelighed og behandling i Danmark fra 2006 og frem Hjerteforeningens forskningsafdeling driver selvstændig forskning inden for hjerte-kar-epidemiologi og registerbaseret forskning Forskning

Forebyggelse Hjerteforeningen udvikler og gennemfører forebyggende aktiviteter primært rettet mod hjerte-kar-patienter Vi har fokus på rygning, motion, kost og stress Vi arbejder for udbredelse og kendskab til livreddende førstehjælp

Patientstøtte Patientklubber: Børneklubben, Hjerte- og Lungetransplantationsklubben og ICD-klubben Rådgivning via 3 faste rådgivninger og 9 satellitter rundt i landet og den gratis telefonrådgivning Hjertelinjen Landsdækkende netværk af lokalkomitéer med frivillige og rådgivende patienter Børnehjertefonden, som samler penge ind til hjertesyge børn og deres familier Formidling af viden om hjerte-kar-sygdomme samt behandling og efterbehandling Arbejder for politisk indflydelse til forbedring af hjerte-kar- patienters vilkår

Et univers af publikationer

Hovedkampagner Hjertesvigt – Livet med hjertesvigt

50 års jubilæum i 2012 Velgørenhedsfrimærke

Protektor H.K.H. Kronprinsesse Mary Kystvandringen 2012