Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Den oversete epidemi Data fra 2002.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Den oversete epidemi Data fra 2002."— Præsentationens transcript:

1 Den oversete epidemi Data fra 2002

2 HVAD er det? Statistik En af verdens største helbredstrusler
2,7 millioner dræbes hvert år Danmark er ramt indlægges hvert år 3.600 dør hvert år Tallene er stærkt stigende Specielt kvinder rammes DK var verdens højeste dødelighed HVAD er det?

3 KOL Kronisk Obstruktiv Lungesygdom Rygerlunger
Er i Danmark 4. hyppigste dødsårsag Er i vækst ISÆR blandt kvinder Koster samfundet 3 milliarder kroner hvert år

4 Rammer det dig? NEJ DA Det er jo kun svagelige
Min bedstefar har røget hele livet og blev 92 Det er kun naboen der rammes Man skal jo dø af et eller andet Kan man blive 92, så skidt med om der var 5 år mere i posen Det er ikke mere skadeligt end så meget andet Har du hørt de kommentarer før? Måske selv brugt dem?

5 FAKTA om KOL 4. Hyppigste dødsårsag på verdensplan, ifølge WHO
Er stærk stigende dødsårsag i Danmark Danskere lider af KOL KOL patienter lever år med tiltagende lungehandicap KOL kan forebygges Udviklingen af KOL kan bremses Effektiv forebyggelse skal starte i teenage alderen 85-90% af KOL skyldes rygning Ved rygestop i tidlig fase af KOL er der gode muligheder Tidlig diagnose opnås med måling af lungefunktionen Lungefunktionsmåling svarer til blodtryksmåling Slutstadiet er med: Invaliderende åndenød Social isolation Hyppige hospitalsindlæggelser Ofte permanent iltbehandling Dødsfald som følge af KOL er steget med 50% siden 1985 Dødsfald blandt kvinder er fordoblet siden 1985 Danske kvinder fører suverænt med dødsfald som følge af KOL Antallet af hjertedødsfald er faldet markant siden 1985 Antallet af kræftdødsfald er nogenlunde konstant Fjerdepladsen deles med HIV/AIDS Efter kræft, hjertesygdom og blodprop/blødning i hjernen Koster samfundet 3 milliarder kroner årligt KOL er hyppigste årsag til indlæggelse på medicinsk afdeling

6 Rammer det dig? MÅSKE Er du ryger? Bliver der røget i dit hjem?
Opholder du dig meget i røgfyldte lokaler? Måske er det nu du skal til at tænke dig om. Når KOL konstateres – så ER lungerne skadet på livstid!


Download ppt "Den oversete epidemi Data fra 2002."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google