TR/ledermøde Nørrebrohallen 25. september ’09. Faktaark København AnlægDrift Fordeling af midler i Budget 2010 – efter udvalg.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolereformen på Peder Syv Skolen
Advertisements

Roskilde Festival er skabt og bygget af frivillige…
Reform af førtidspension og fleksjob
Buskelundskolens børnehave Fokus for år
PR Kampagne for folkeskolen
Hvem er LandboUngdom? … med frivillig mener vi, at vi brænder for vores forening og skaber den med vores engagement … med samler mener vi, at vi gør det.
BØRNEMAD 2010 Udfordringen, fordringen og det københavnske koncept Københavns Madhus 2009 Anne-Birgitte Agger.
Lokalområde 4 På skolerne i lokalområde 4 foregår der høj grad af forandring og udvikling, som er med til at sikre, at alle skoler fungerer optimalt i.
Status ved Jens Mikkelsen og Jette Runchel
Fælles forældremøde Thurø
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
Børnemad madvalget Ideer til temaer til drøftelse ifm. valg af frokostordning September 2010 Kære ledere/ forældrebestyrelser I dette powerpointshow er.
Roskilde Kommune Direktørområde Børn og Kultur Dagtilbud og Skole RLFs TR/KS kursus 2010.
Helle Ulrichsen Screening i et organisatorisk perspektiv Hvad er konsekvenserne af indførelse af screeningsprogrammer?
KORINTH I.F. MULTIBANE.
Organisationsudvikling.
Forskningschef Niels Ploug, SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Socialpolitisk årsmøde 2007 Lige muligheder for udsatte børn og unge.
Stormøde om skolesammenlægninger på Amager - Gerbrandskolen, 28
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Lokalområde 5 Med venlig hilsen Dagplejen Daginstitutionen Tumlegården Børnehaven Grankoglen Vestsalling Skole og Dagtilbud.
Skolesport Leg, Liv & Læring Idrætsprojekt Idrætsoplevelser for børn og unge med indlæringsvanskeligheder Partnerskab mellem Dansk Skoleidræt,
Mobile Studieunit – Danmarks bedste praktikuddannelse i
Børnehavens og skolens samarbejde er godt.
MTHSU d. 16. November 2006 Puljer i budget 2007: –Overførsler (mellem årene) –Puljer i det hele taget.
Ekstra ordinær indsats Uddannnelsesområdet Oplæg ved Poul H. Jørgenen Vejlederkonference November 2014.
11 Pulje til Løft af Ældreområdet. 2 Baggrund og formål I Finanslov 2014 blev der afsat 1 mia. kr. årligt i en pulje til et permanent løft af indsatsen.
OK 15 CFU og Finansministeriet Det generelle forlig
Fritidspas.
KFO informationsmøde 4. november ’09. Faktaark København AnlægDrift Fordeling af midler i Budget 2010 – efter udvalg.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
1 Erfaringer vedr. legepladssikkerhed  Overblik på legepladser efter fusionen januar  Samlede antal legepladser ca. 80.
Budget 2014 TR møde 27. august Kommuneaftale for 2014 Reduceret ramme for kommunernes drift økonomi 2 mia. Anlægsloft på 18,1 mia. Finansiering.
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
Status for et moderne arbejdsskadesystem
Vejledning og undervisning UUV har som forsøg undervist i 6 moduler udviklet til Uddannelse og Job. I alt 46 lektioner, heraf fire lektioner som forlagt.
Frivilligmesse FrivilligtSocialtArbejde Lov om social service § 18. Kommunalbestyrelsen skal samarbejde med frivillige organisationer § 18. Kommunalbestyrelsen.
Regeringens konference om kvalitetsreformen Bella Centret, torsdag d. 2. oktober 2008 Et sundt måltid mad - tilrettelæggelsen af madordninger v./ Børne-
Inklusionsboliger Bolignetværksmøde den 24. februar 2016.
TR/ledermøde Nørrebrohallen 25. september ’09. Faktaark København AnlægDrift Fordeling af midler i Budget 2010 – efter udvalg.
Lolland Kommunes udfordringer. Udfordring 1: Faldende indtægter.
Skanderborg Det økonomiske gab  Merudgifter på knap 100 mio.  Merindtægter på godt 80 mio.  Udfordringen er knap 20 mio. Beskæftigelse & Sundhed.
Landsorganisationen i Danmark Det nye arbejdsmiljøsamarbejde.
Den aktuelle rekrutteringssitutation på social- og sundhedsområdet Oplæg v/ Mogens Jensen – Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Fremtidsscenarier for dagtilbud på Nordbornholm og i Svaneke - alment dagtilbud samt §32 tilbud (Mælkebøtten) Præsentation og diskussion af mulige scenarier.
Dagsorden – Hvem tager BURC hånd om? – Hvordan er det gået med udgifts- og aktivitetsudviklingen? – Hvorfor går udgifterne opad nu? – Hvad gør vi nu?
Orientering om proces for tilpasning og ændret organisering af dagtilbuddene Elsted og Lystrup.
Erfaringer med skolereformen Annette Ohm Furesø Idrætsråd Hareskov Værløse Tennisklub.
Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner” Udredning vedr. folkeskolen (forbedring af læringsmiljøet på folkeskoleområdet). I forbindelse med vedtagelsen.
Forslag om påtænkt lukning af Tjørnelyskolen og overvejelser vedr. flytning af Tjørnelyklasserne Dialogmøde forældre Tjørnelyklasserne den 30. september.
Evaluering i Rådgivningen resultater samt tiltag.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
1. budgetopfølgning 2015 for det specialiserede socialområde for voksne.
TR møde 27. august 15 Arbejdspladser, At indsats og Københavns Kommunes Budget 2016.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen 21. Januar 2010 Budget 2010 Dagtilbud til Børn & Unge.
TR/AMR møde 3. november 2016 MED evaluering Arbejdsmiljø.
Ungdomsliv.
Foretræde for Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg
Dagplejens placering i den samlede vifte af dagtilbud
Kendte Udfordringer Usikker Fremtid.
Det københavnske idrætsliv
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Minivådområder En frivillig kollektiv indsats Landbrugsseminar 2018
Orientering omkring Budget
OK18 Det kommunale og regionale forlig
Årsmøde
Foretræde for Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg
Anlægsprioritering 31. august og 1. september 2010
Målopfølgning - Social- og Sundhedsudvalget
Målopfølgning - Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget
Årsmøde
Præsentationens transcript:

TR/ledermøde Nørrebrohallen 25. september ’09

Faktaark København AnlægDrift Fordeling af midler i Budget 2010 – efter udvalg

Med budget 2010 løftes Børne- og Ungdomsområdet med 356,8 mio. kr. til drift: 5,4 mio. kr. Genbevilling 237,6 mio. kr. Demografimidler 110,2 mio. kr. Faglighed for alle 3,6 mio. kr. Madordninger I anlæg afsættes 263,8 mio. kr. i 2010: 227,8 mio. Dagpasningsområdet 8,3 mio. kr. Skoler 3,9 mio. kr. KKFO/Fritidshjem 21,9 mio. kr.Madordninger på dagområdet 1,9 mio. kr. Skolemad Herudover er der med budget 2010 afsat følgende anlægsmidler: 139,4 mio. kr. på dagpasningsområdet i årene 2011 og ,4 mio. kr. på skoleområdet i årene ,1 mio. kr. på KKFO/fritidshjemsområdet i årene ,7 mio. kr. til anlæg vedr. madordninger på både skole og dagområdet i årene 2011 og Faktaark Børn og Unge

Anlægsudgifter til dagpasningsområdet i budget Faktaark Børn og Unge Anlæg Total Dagpasning227,8127,212,20,0367,2 Med aftalen er der afsat 367,2 mio. kr. til anlæg til at sikre børn plads: I en institution, som forældrene selv har ønsket I lokalområdet – inden for 4 km Og på det tidspunkt, hvor forældrene starter job igen efter endt barsel Dermed imødekommes såvel det umiddelbare pladsbehov ved at etablere 624 midlertidige vuggestuepladser og 176 midlertidige børnehavepladser, og på længere sigt skabes 430 permanente vuggestuepladser og 800 permanente børnehavepladser. De mange nye vuggestue- og børnehavepladser skal sikre, at kommunen igen i løbet af kan tilbyde pasningsgarantien inden for 4 km af de 0-5 årige.

Anlægsudgifter til KKFOer i budgetaftale 2010 Med aftalen afsættes 80 mio. kr. til etablering af 840 KKFO/fritidshjempladser, placeret enten i forbindelse med skoler, der udbygges eller som en del af 0-13 års institutioner. For også fremover at dække fritidshjemsbehovet og skolebehovet, aftaler budgetforligspartierne, at følgende projekter igangsættes i 2011: Vibenhus Skole, Brønshøj Skole, Ørestad Syd Skole, Tagensbo Skole og Peder Lykke Skolen. Faktaark Børn og Unge Anlæg Total KKFO/fritidsh jem3,911,935,029,280,0

Madpakke - sund, sjov og økologisk mad til børn og unge - Fuld forplejning til vuggestue- og børnehavebørn Fuld forplejning til såvel vuggestuebørn som børnehavebørn 75 % af råvarerne er økologiske. Maden vil for langt de fleste børn blive tilberedt lokalt i institutionen. Børnehavetaksterne stiger med 435 kr. pr. måned fra kr. til kr. Uændret vuggestuetakst (2.985 kr.) Der afsætte 21,9 mio. kr. årligt i anlæg i perioden til en ekstra vedligeholdelsesindsats af køkkener i daginstitutionerne. Der afsættes 2,5 mio. kr. i driftsmidler i 2010 til blandt andet rekruttering og uddannelse af personale, samt 0,6 mio. kr. til evaluering. Faktaark Børn og Unge

Høje enhedsomskostninger – Københavns Kommune har landets højeste udgiftsniveau på dagpasnings- og skoleområdet Vi bruger årligt kr. mere pr. barn end i de øvrige 6-byer til dagpasning. Vi bruger årligt kr. mere pr. barn end i de øvrige 6-byer på skoleområdet. Faktaark Børn og Unge

Øget pres på udgifterne - Kombinationen af flere børn og meget dyre institutionspladser skaber risiko for, at byen ”vokser sig fattig” Det undersøges derfor: Om der kan bygges mere hensigtsmæssigt Om smartere tilrettelæggelse og effektiviseringer kan reducere udgifterne inden for dagpasningsområdet uden det ændrer på serviceniveauet Analyse af enhedspriserne på de udgiftstunge serviceområder Faktaark Børn og Unge