Integrations- og oplæringsstillinger Etablering af integrations- og oplæringsstillinger i Haderslev Kommune.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dagsorden Hvor langt er vi? Beskæftigelsesreformen Oplæg til jobcenter
Advertisements

17½ års samarbejde i Aarhus
Sæt stress på dagsordenen i SU - og i hverdagens arbejdsliv
Ny Førtidspension og fleksjob reform
Vælg layout på masteren: Højreklik på siden / Layout / Vælg mellem ”Fastholdelseskaravenen” eller ”Brug for unge” Overskrift MAX 2 linjer Underoverskrift.
Integration på arbejdsmarkedet 19. juni 2008
Hvad kan jobcentrene tilbyde?
Tværgående indsats for unge årige
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. TR-OMRÅDEMØDE 18. MARTS 2013 OK 13 REGIONAL.
Hvad virker i aktiveringsindsatsen?
Tillid Temadag for AMIR
Har resultatbaseret styring en fremtid i den offentlige sektor?
Vision Daloon er den moderne forbrugers foretrukne leverandør af etniske conveniencefødevarer.
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
Integrationsinitiativer på børne- og familieområdet. Hvad ved vi
Arbejdsmarkedsperspektivet i en behandlingsmæssig kontekst Succes i intensiv behandling KABS Viden, døgnkonference 3. november 2009 Marika Sabroe Vejle.
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Kontanthjælpsreformen
Samarbejde eksternt/Netværk Et inspirationsværktøj Det er ikke, hvad du ved, men hvem du kender, der tæller!
1 Erhvervsgrunduddannelsen (egu). 2 Erhvervsrettede ungdomsuddannelser Uddannelsesbilledet Grundforløb (eud) Hovedforløb (eud) Grundskole – (introduktionsforløb)
Personlig jobformidler
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Nye mål – Regeringsgrundlag 2005 Danmark skal have en globaliseringsstrategi, der styrker konkurrenceevne og sammenhængskraft: Danmark som førende vidensamfund.
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
xx RESULTATET OK15. RESULTATET  Lønstigninger, så reallønnen forventes sikret  Signal om at tidsregistreringen skal fungere  Partsprojekt på erhvervsgymnasierne.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE JOB MED LØNTILSKUD TIL FØRTIDSPENSIONISTER MØDE.
1 Baggrundsinformationer ”Politiets kontakt med lokalsamfundet skal styrkes via lokalpolitiet på de enkelte politistationer, ved etablering af kredsråd.
Deltidsansatte - HR/psl1 Deltidsansattes adgang til et højere timetal Aftalen er indgået mellem KL og KTO - tiltrådt af Sundhedskartellet. –Delimplementering.
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
0 Tillid, samarbejde og effektive statslige arbejdspladser Oplæg den 7. marts 2014 Barbara Bertelsen Vicedirektør.
EUD-reform og unge i HTK. Erhvervsuddannelsernes store udfordringer 1.Færre unge søger ind på erhvervsuddannelserne, og søgningen direkte fra 9. og 10.
Mentor. Historik Efterår 2010 Ønske: Bringe borger tættere på job og uddannelse Løsning: Overdragelse af borgere fra SEL §85 til afprøvning af arbejdsmarkedsperspektiv.
Insert picture in this frame Grid Projekt Go-For-It Oktober Securitas, Morten Enghave.
Integration og international rekruttering Regeringens fokus på indsatsen og samspillet med jobcentre Direktør Kasper Højvang Kyed Kontorchef Karin Ingemann.
Fagligt Fælles Forbund Uddannelseskonference for Grønne Uddannelser 7 december 2009.
- Set fra en vinkel med uddannelsesmæssigt fokus ”Intention og rammer i Infrastrukturrapporten – og deres betydning for uddannelsesområdet” - Set fra en.
Aftale om ansættelsesvilkår Aftale om ansættelsesvilkår for ansatte der overgår til staten mv. i forbindelse med kommunalreformen. Aftalen gælder både.
Ikke vestlige indvandrere og efterkommere v. Jobcenterchef Chr. Schacht-Magnussen 1.
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
HOVEDSTADENS REKRUTTERINGSSERVICE. HVEM ER HRS? Hovedstadens Rekrutteringsservice (HRS) er et samarbejde mellem 18 kommuner (16 jobcentre) i Hovedstadsområdet.
Udviklingen i bygge- og anlægsbranchen og strategi for indsatsen på området V. Palle Christiansen Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Afklaring af arbejdsevnen/ arbejdsprøvning
Den virksomhedsrettede indsats i Midtjylland. 2 Hvorfor mere virksomhedskontakt?  Højt politisk prioriteret (ministermål i 2014).  De nye reformer stiller.
Karsten Seeberg, Jyske Bank Afdelingsdirektør – HR Hjemsted Jyske Bank –4.300 ansatte heraf de i Hjemstedet og datterselskaber IT medarbejdere udgør.
Faldende beskæftigelse og stigende ledighed. Udviklingen i beskæftigelsen i Region Midtjylland
Brug for alle Hvad går det ud på? v/ projektchef Jens Hørby Jørgensen.
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Ansættelse med løntilskud En gennemgang af reglerne.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Beskæftigelsespolitisk konference den 5. maj 2014 ”Udfordringer og målsætninger for beskæftigelsesindsatsen.
Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder.
Beskæftigelsesplan Om Beskæftigelsesplan 2016 Lovkrav, at alle kommuner udarbejder en beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2016 er Hvidovre Kommunes.
Hvad kan Jobcenter Thisted gøre for virksomhederne?
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
Efterskoleforeningen
Sanne Kjærgaard Nikolajsen FOA
Orientering fra kontoret Job og Fastholdelse AM-udvalg den 6
Nye retningslinjer for Handicappuljen
Velkommen til SL TR – MØDE
Uddannelses- og erhvervsvejledning i lyset af store reformer på folkeskole-, erhvervsuddannelses- og gymnasieområdet Vejledning og overgange, UCC 10.
Hvorfor er vi her i dag?. Databeskyttelsesforordningen (GDPR) og Databeskyttelsesrådgiveren (DPO)
Centralforeningen for Stampersonel
Forhandlingsfællesskabet
Forhandlingsfællesskabet
ArbejdsMarkedsCenter Fleksjob og ledighedsydelsemodtagere
Socialpolitisk statusmøde 2017 LO
OK18 Det kommunale og regionale forlig
OK-18 Forlig - RLTN Forhandlingsfællesskabet.
Dialogmøder om udbud af beskæftigelsestilbud i Københavns Kommune – aktivitetsparate uddannelses- / og kontanthjælpsmodtagere under 30 år 15. juni 2015,
X OK15 resultatet.
Præsentationens transcript:

Integrations- og oplæringsstillinger Etablering af integrations- og oplæringsstillinger i Haderslev Kommune

Type Navn JS Aftale om Integrations- og oplæringsstillinger Der eksisterer to sideløbende gældende aftaler: Mellem KL og Sundhedskartellet Mellem KL og KTO (Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte)

Type Navn JS Hvad er en integrations- og oplæringsstilling? En integrations- og oplæringsstilling er en ordinær ansættelse, hvor det første år kombineres med opkvalificering eller et oplæringsforløb. Formålet med aftalen er, at grupper med manglende danske sprogkundskaber og/eller manglende faglige kompetencer kan opnå beskæftigelse i kommuner, amter og regioner. Baggrunden er bl.a., at indvandrere og efterkommere generelt har sværere ved at finde beskæftigelse end andre.

Type Navn RS Integrationsrådet ønsker… at Haderslev Kommune anvender integrations- og oplæringsstillinger aktivt. at vellykket brug af integrations- og oplæringsstillinger kan sprede sig som ringe i vandet til personens venner, familie, netværk m.m. Derved spredes budskabet om, hvordan danske arbejdspladser fungerer. at der etableres mentorfunktioner eller noget tilsvarende, der kan være med til at sikre, at nydanskeren får de bedst mulige rammer for at kunne blive velintegreret på en dansk arbejdsplads. at lederen og kollegaen på arbejdspladsen giver sig god til tid til indføring i forhold til kultur, normer osv, således det sikres, at nydanskeren får optimale rammer for at kunne falde ind i en dansk arbejdsplads og ikke skal gætte sig til, hvorledes man gør på netop denne arbejdsplads.

Type Navn RS Hvordan etablerer vi integrations- og oplæringsstillinger i kommunen Inden der kan etableres integrations- og oplæringsstillinger skal der i øverste medbestemmelsesudvalg ske en drøftelse af IO-stillinger. Drøftelsen gennemføres med henblik på at fastlægge generelle retningslinjer, rammer og principper for integrations- og oplæringsforløbene. Elementer der kan være relevante i drøftelsen af integrations- og oplæringsstillinger: –Har kommunen en målsætning for integrationsindsatsen på sine arbejdspladser? –I hvilket omfang skal integrations- og oplæringsstillinger indgå i opfyldelsen af målsætningen? –Hvor i kommunen, vil der mest hensigtsmæssigt kunne ansættes medarbejdere i henhold til aftalen om integrations- og oplæringsstillinger?

Type Navn RS Hvordan etablerer vi integrations- og oplæringsstillinger i kommunen Elementer der kan være relevante i drøftelsen af integrations- og oplæringsstillinger: –Kan der oprettes en central pulje til kompetenceudvikling/støtte til uddannelsesaktiviteter for ansatte i integrations- og oplæringsstillinger? –Retningslinjer/muligheder for at håndtere, at der ved ansættelse af personer i integrations- og oplæringsstillinger tages højde for evt. arbejdsmæssige konsekvenser for øvrige ansatte på arbejdspladsen. –Hvordan er samspillet mellem kommunens øvrige personalepolitikker og ansættelse af personer i integrations- og oplæringsstillinger? –Hvordan skal der i givet fald rekrutteres til integrations- og oplæringsstillinger?

Type Navn JS Målgruppen for integrations- og oplæringsstillinger Indvandrere og efterkommere, samt (alle) unge under 25 år, som ikke umiddelbart har de nødvendige kvalifikationer til at bestride en stilling fuldt ud, kan ansættes i integrations- og oplæringsstillinger. Ved vurderingen af, om en person er inden for en af hovedmålgrupperne, indgår en vurdering af, om den pågældende person kan forudsættes at opnå de nødvendige kvalifikationer efter ansættelse og oplæring i en periode i op til et år.

Type Navn JS Målgruppen for integrations- og oplæringsstillinger For målgruppen som helhed gælder også, at personerne vil være kendetegnet ved manglende danskkundskaber og/eller manglende faglige kvalifikationer, ligesom målgruppens personkreds også ofte vil være kendetegnet ved at mangle arbejdspladserfaring. Aftalen om integrations- og oplæringsstillinger har 3 målgrupper: –Indvandrere og efterkommere med begrænsede sprogkundskaber uden eller med en kort uddannelse. –Indvandrere med begrænsede sprogkundskaber og med en uddannelse fra hjemlandet. –Unge under 25 år, herunder unge efterkommere, uden arbejdspladserfaring, som ikke via den ordinære vejlednings- og uddannelsesindsats har kunnet opnå beskæftigelse eller er påbegyndt en ungdomsuddannelse.

Type Navn JS Rekruttering Annoncering af integrations- og oplæringsstillinger kan ske på to måder: –Almindelige stillingsopslag, hvor det fremhæves at der er eller kan blive tale om ansættelse i en integrations- og oplæringsstilling. Et almindeligt stillingsopslag kan også gøres til en IO-stilling efterfølgende afhængigt af ansøgerfeltet. –Ansættelse i integrations- og oplæringsstillinger kan også ske via de visiterende myndigheder – Jobcentret. Jobcentret kan evt. have en database over ordinære stillinger, der egner sig som IO-stillinger. Herefter kan de visitere egnede kandidater til stillingerne.

Type Navn RS Hvorfor bør vi etablere integrations- og oplæringsstillinger Som en del af integrationsindsatsen i Haderslev Kommune bør vi som kommune gå forrest i bestræbelserne på, at få så mange indvandrere som muligt i arbejde. Formålet med aftalen er endvidere at bidrage til opfyldelse af den fælles målsætning om at nydanskeres andel af de ansatte i kommuner/amter/regioner kommer til at afspejle arbejdsstyrkens sammensætning. I modsætning til løntilskudsjob, hvor indsatsen primært er rettet mod opkvalificering til arbejdsmarkedet generelt, er grundtanken, at integrations- og oplæringsstillingen primært er rettet mod opkvalificering til det konkrete job på arbejdspladsen.