Sammenhæng mellem indsatsområder på Dagtilbud v/Birgit Lindberg Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvorfor denne opgave Fordi erfaring og forskning viser, hvad der duer
Advertisements

Præsentation Pædagogisk konsulent Erik Hønge Uddannet fritidspædagog Leder af en børnehave Leder af et fritidshjem SFO-konsulent Freelancekonsulent bl.a.
Alle børn skal være del af fællesskabet
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
Folkeskole-reformen August 2014.
LP-MODELLEN LP-modellen Hamar uge Mandag aften
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Informationsmøde vedr. skolestart Træd varsomt – her bliver mennesker til det allervigtigste for et menneske er at kunne klare sig selv – blive.
SFO Den enkelte oplever sig som en værdifuld del af en større helhed Firkløverskolen Give.
Vesterlunden – et område i det kommunale dagtilbud i Svendborg Mission og fælles referenceramme Inklusion Alle børn har lige adgang til at være aktive.
Præsentation Fagchef for Læring
Øjeblikkets kunst Facilitering af tværfaglighed
Lokalsamfundet som læringsrum Ledelsesseminar i Gribskov Kommune 10. oktober 2012.
Læringsmiljøvurdering - dynamisk udvikling af pædagogiske læringsmiljøer Svendborg den 14. marts 2013.
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Den inkluderende skole
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Nye strukturer i ledelse: Pædagogisk ledelse som holdsport Ungdomsringen 25. oktober 2012.
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Dagsorden bestyrelseslørdag : Velkommen og præsentation af vores nye bestyrelse : hvor er vi nu i daginstitution Brædstrup? » Hvor.
Læringsmiljø og anvendelsesorienteret undervisning
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
DEN UNGE SOCIALT DYSFUNKTIONELLE PATIENT. LÆGEDAGE 2014
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Dialogmøde Forældresamarbejde - forældre og forældrebestyrelsen imellem.
Dagtilbudskonference i Bella Center d. 13. september Tale ved Per B. Christensen, formand for Børne- og Kulturchefforeningen Kommunale udfordringer på.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Det pædagogisk upåagtede og dets inklusionsmuligheder
Kompetenceudvikling og Teamsamarbejde Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” - når vejen dertil er gennem vores pædagogiske praksis.
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
1 Kortlægning i program for læringsledelse 2 Kortlægning Kortlægningen i Program for læringsledelse er udformet som netbaserede, elektroniske spørgeskemaer.
Lederskab og organisering - Om at skabe dynamiske rammer Børnechef Kirsten Pamperin.
F REMTIDIGE OPGAVER FOR PÆDAGOGISKE KONSULENTER PÅ DAGINSTITUTIONSOMRÅDET Faggruppeudvalget for pædagogiske konsulenter i FOA FOA - Pædagogiske konsulenter.
Program for læringsledelse Ved Birgit Lindberg, Sekretariats- og dagtilbudschef 12. januar 2016.
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
Program for Læringsledelse Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
1 Hvem deltager i Program for læringsledelse ?. 2 Deltagende kommuner med dagtilbud Billund Fredericia Hedensted Kolding Nordfyn Svendborg.
Kan man evaluere leg? Anne Kjær Olsen Områdechef, EVA Pædagogiske Konsulenters Landskonference 2012 Nyborg, 18. april 2012.
Svendborg Sløjfen Barnet I Centrum HVAD ER UDFORDRINGEN. Hvor vil du gerne hen. Udfordringer med et barn – børnegruppe – forældre – kollegaer.
Den 29. september 2009 FURESØ SÆTTER LYS PÅ BØRN OG UNGE VELKOMMEN TIL KONFERENCE OG UDSTILLING De gode overgange – det vi vil.
Alternative pasningsformer Børn og Unge-udvalget 21. november 2012.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Hvilken professionalisering ønsker vi? Den upåagtede faglighed i vuggestuer Annegrethe Ahrenkiel, Birger Steen Nielsen, Camilla Schmidt, Finn Sommer og.
Kursus i pædagogfaglig ledelse af social inklusion og facilitering af aktionslæring 25. marts 2015 Afrunding ved Birgit Lindberg, dagtilbudschef.
Skoledagens indhold: Helstøbt kompetencebegreb, mange læringsrum SFO Tænketank Danmark Landsmøde 5. april 2013.
Vi designer børneliv, som giver livsduelige børn..
…………Skal blive så dygtige som de kan
Ledelsens betydning for at lykkes!
Laboratorium for didaktik, dokumentation og planlægning
Viden kan være erfaringsbaseret eller forskningsbaseret
Aktionslæring og forløbsskema – ligheder og forskelle
Vidensbaseret praksis i botilbud
Inklusionsudvikling Konsulenter fra Inklusionsudvikling
Den pædagogiske læreplan
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Oplæg om den styrkede pædagogiske læreplan V
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Dagtilbudsreformen ”Stærke dagtilbud,- alle børn skal med i fællesskabet” Den styrkede pædagogiske læreplan Arbejdsgruppernes udkast til temabeskrivelser.
Den Tværfaglige Model 2018.
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Inspirationsworkshop med fokus på
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Strategiske pejlemærker
Program Kort introduktion til hovedområder i den nye dagtilbudslov
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Sammenhæng mellem indsatsområder på Dagtilbud v/Birgit Lindberg Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015

Formål med dagen At skabe overblik og sammenhæng over indsatsområder på Dagtilbud At orientere om status på Program for Læringsledelse At det enkelte lederteam planlægger kortlægning

Faglige grundlag Kerneopgaven: Fremme børns trivsel, udvikling, læring og dannelse Fagligheds- blomsten Pædagogiske læreplaner Vision, Mission og fælles arbejdsgrundlag Dagtilbudsloven

Indsatsområder Redskaber og metoder der kvalificerer kerneopgaven Program for Læringsledelse FOKUS – det sammenhængende børneliv (Fælles Opmærksomhed og Konkret UdviklingsSamarbejde) Aktionslæring i forhold til Barnet i Centrum 0-2 år Redskaber fra Trivsel og ArbejdslivsGlæde Svendborgprojektet - Aktive børn i dagtilbud Kompetenceudvikling

Program for Læringsledelse Formål Udvikling af læringsmiljøet og den pædagogiske praksis Pædagogisk indsats baseres på forskningsbaseret viden Effekt Det styrker alle børns trivsel, udvikling, læring, og dannelse Målrettet kompetenceudvikling ud fra kortlægning, analyse og dialog

FOKUS – det sammenhængende børneliv Formål Styrker alle børns muligheder i livet Forældresamarbejde og – inddragelse er i fokus Styrker det tværfaglige samarbejde og overgange Effekt Medarbejdernes handlekompetencer til gavn for barnet er styrket Forældre er aktive samarbejdspartnere

Aktionslæring i forbindelse med BIC Formål Justerer den pædagogiske og/eller organisatoriske praksis, så det kommer barnet til gode Anvender den didaktiske model til refleksion Effekt Bryder med hverdagens rutiner og bringer refleksion og dynamik i spil i medarbejdergruppen Handling på nye erkendelser

Redskaber fra TAG Formål Vi arbejder målrettet med fokus på kerneopgaven, vores SOAR, og et godt psykisk arbejdsmiljø med høj social kapital Effekt Der er fokus på kerneopgaven og vi skaber derigennem Trivsel og ArbejdslivsGlæde i alle børnehuse og dagplejegrupper Trivselsredskaberne anvendes og vi arbejder handlingsorienteret ved brug af SMTTE

Aktive børn i Dagtilbud Formål Udvikler læringsmiljøer i dagtilbuddene, så det skaber mere bevægelse, styrker børnenes motoriske færdigheder og øger kropsbevidstheden blandt børnene Effekt Sundere, gladere og klogere børn! Dataindsamling på børnene, kompetenceudvikling af medarbejdere Bidrager til øget forskning

Kompetenceudvikling Læringsledelse Dagtilbuddets ledere, medarbejdere (inkl. resursepædagoger og interkulturelt team), PPR, skolernes ledelse og medarbejdere FOKUS Dagtilbuddets lederteams, ambassadører for medarbejderne, PPR, Sundhedsplejen, Familieafdelingen, Interkulturelt team, resursepædagoger Svendborgprojektet - Aktive børn Dagtilbuddets ledere og medarbejdere Øvrige forløb Dagplejeuddannelse, pædagogmedhjælpere, 4 dages forløb i social inklusion for pædagoger

Sammenhæng Sammenlagt styrker vi kerneopgaven: at fremme børns trivsel, udvikling, læring og dannelse Det sammenhængende børneliv understøtter tidligere forebyggende indsats, forældresamarbejdet, sammenhænge, overgange, metoder, fælles begreber og systematik Aktionslæring er redskabet til didaktiske refleksioner, og justering af praksis Kortlægning og analyse af praksis og arbejdet med trivselsredskaber målretter den efterfølgende kompetenceudvikling Pædagogisk indsats baseres på forskningsviden, om det der virker

Fællessang ”Vi drømmer drømme…”